Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

Här läggs cyklofonernas officiella träning ut. I regel sker dessa pass på onsdagar och söndagar. Men som vanligt är det officiella inte det stora. Oftast är den inofficiella träningen större än den officiella. Formen är mycket god, vilket borgar för ett bra träningsläger i Benidorm dit Vurpan och Dumle åker 1 april. Humle är redan på olats där sedan början av mars.

Onsdag 28 mars

Som överenskommet sammanstrålade Vurpan, Sune och Dumle på Statoilmacken i Svedala för en genongång av framdrivningsmotoriken. Vinden var mer än frisk från syd sydost någonting. Vurpan hade varit på Sturup innan på dagen. Då blåste det med 14 m/s i medelvinden! Men skam den som ger sig för yttre omständigheter. Efter starten så hjälpte medvinden oss att hålla tempot. 40 km/h och mer där till var det ingen större uppoffring att hålla. Sedan när vi vände och fick vinden mot oss så sjönk farten. När vinden var som värst "mitt i snudan" så låg farten på ytterst beskedliga 17 km/h. Detta trots att vi trampade så vi höll på att få blodstörtning. - Jag hatar denna h-vetes vind, hördes Vurpan hojta. Men några tramptag senare så kom det lite lä och så glömdes de negativa tankarna igen. Efter lite drygt halvannan timme så var vi på Statoils parkering igen. Cyklarna lastades bakpå och så vändes kosan norrut igen efter47 km cyklande.

bag0071.jpg (14781 bytes)

Här ser vi väskan dit "Grålle" deponerades för transport till Espana...

Väl hemma och duschad så togs verktygen fram och "Grålle" demonterades för att packas ner i den inlånade väskan. För på söndag går flyget till Alicante i Spanien för träningsläger där. Humle finns redan på plats medan Dumle och Vurpan kommer på söndag. Sen dj-ar...

Söndag 25 mars

Ostlig eller nordostlig kuling var lovad av "mannen med läderveken". Det är lustigt, inte behöver det vara så särskilt kul, även om det heter kuling. Kul är det inte om kvicksilvret bara tveksamt höjer sig över nollstrecket. MTB blir det på schemat vid denna väderlek. Nestorns MTB var fortfarande sönder, så han skulle köra landsväg (brrrrr!). Detsamma gällde för Fåglum, som inte reparerat sin MTB sedan han demolerade bakväxeln på densamma under trettonhelgen. Men Hillclimber, Vurpan och Dumle avtalade att mötas i Genarp kl 10.15. Den sena tiden berodde på att det blev sommartid dagen till ära. I Genarp dök Hillclimber och Dumle upp strax efter utsatt tid. Vurpan satt i den varma Mercedesbussen tillsammans med Dag och Björn. Tvenne herrar i mogen ålder som är ena hejare på att köra MTB!

Genarp0067.jpg (19654 bytes)

Här ser vi lite cyklar som ännu är rena och fina. Till höger i rött står Björn. Vurpans 100-dollartröja lyser bakom honom.

Men Hillclimber hade även budat dit några kompisar till sig. Philip och så ett namn som inte fastnade i de små grå. Hej och så iväg , ut på Romelåsens slingrande stigar. Det låg en hel del snö här. På sina ställen var det blankis. Men det gick över all förväntan, trots att underlaget var glatt. Men det är inte alltid det är glatt, för ett vad det är så är det lera och sörja..., eller vad var det Robban Broberg sa?

Efter drygt två timmars cyklande så hade vi avverkat 27,4 km och var tillbaka på parkeringen vid idrottsplatsen i Genarp. Alla fåren räknades in. Men någon större pratstund efteråt blev det inte. Ostanvinden var bitande, så alla hade brått in i bilarna och hem till den goa stugvärmen...

Nästa träning blir på onsdag då vi ses på Statoilmacken i Svedala kl 15.30 för att bli guidade på Vurpans långa runda..

Onsdag 21 mars

På sen eftermiddag så samlades Vurpan, Nestorn och Dumle vid Statoilmacken i Svedala. Javisst, normalt är det Vurpan som alltid annars får köra. Men nu tänkte vi cykla på hans bakgård och minska hans körsträcka med bil.

0066.jpg (14487 bytes)

Här står Nestorn (tv) och beundrar Vurpans importerade 100-dollartröja.

En sväng i omgivningarna. Vägarna där runt Svedala är härligt kuperade och slingriga. Efter en lugn början så satte Dumle av i ett vanligt Humle och Dumle tokryck, i första bästa backe. Yes, pulsen gick upp och det kändes lagom löst i matsmältningsorganen. Växlarrna klickade så fint upp två klingor och så stå och stå på. Farten ökar, mjölksyran stiger. Nu känns det att våren är här. Om vi tre cyklister har en inofficiell tävling så "kappas" saven med mjölksyran i våra vener.

Halvannan timme efter starten så var vi tillbaka igen. 49 km och en sammanlagd stigning av 509 m! Att få 500 höjdmeter på fem mils cykling i ett landskap som skall vara platt som en pannkaka...?

Nästa träning är satt till söndag förmiddag...

Söndag 18 mars

Kvicksilvret låg på nollan och dallrade. Ostan, eller snarare nordostan kom med sitt bitande budskap från den ryska tundran. Detta är dock inget som hindrar en äkta Cyklofåne. Mötesplatsen var satt till parkeringen mitt emot kyrkan i Kågeröd. Trenne Cyklofåner kände sig kallade till dagens övningar per MTB: Hillclimber, Vurpan och Dumle. Vurpan berättade stolt att tröjorna som han beställt från USA via internet äntligen dykt upp efter sju veckor! De hade legat fem veckor på ett tullager på Arlanda. De var inte gratis precis från början, men hade ökat sitt värde med "Ringholmeffekten" efter att tullen slagit klorna i godbitarna. Tröjorna klarade sig nu precis under fyrsiffrigt tal, i kronor räknat...

troja.jpg (10070 bytes) Här ser vi den ena 100-dollartröjan(!) som Vurpan köpt från USA.

Men så grenslades springarna och vi satte av i lätt trav på asfalten upp för Söderåsen. Strax innan dammarna så vek vi av till vänster och tog stigarna förbi desamma. Vi korsade asfaltvägen och fortsatte sedan på grusväg. Vi hade inte den stora lyckan med vårt vägval denna dag. Gång på gång kom vi till punkter där vi bara kunde göra 180 graders svängar. Men skam den som ger sig. Vi fortsatte oförtröttligt, över spångar, klafsande i lera och hoppande över bäckfåror. Den annars så sansade Hillclimber visar att även han har några skruvar lösa, när han kommer ut i dyngan. Ingenting är för tufft att prova på. Allt skall gå att cykla...

baeck.jpg (12851 bytes) Hillclimber störtade sig dödsföraktande över vattendrag och stockar...

Efter två och en halv timme så var vi åter vid bilarna. Då hade vi avverkart 30 kilometer. Därutav var 10 km presterade under den senaste kvarten.... Omständigheterna under dagen var besvärliga. Det låg ett snötäcke över det hela. Kramsnön gjorde att snön samlades i pedalerna och pressades samman till is. Detta gjorde att det blev allt svårare, speciellt för Vurpan och Dumle att få fast fötterna i pedalerna. Men med ishacka och tålamod så rensades pedalerna och så gick det igen.

Nästa träning är planerad till onsdag 21 mars.

Rättat av Ingrid Kroo-kroo som i sin tur rättades av Dumle...

Söndag 11 mars

PRESSTOPP 7 MARS PRESSTOPP!!!

PANTANI HAR HASTIGT INSJUKNAT!

Den store Pantani, även kallda Humle, har enligt telegram från Benidorm insjuknat i en av de förskräckligaste förkylningsbaciller. Denna har slagit knock på honom så att han nu tillbringar dagarna i skuggan av korkeken. Några turer på sin ädle springare lär han inte få denna vecka. Vi återkommer när hans livmedikus gjort en noggrannare undersökning.

Tisdag 6 mars

Veni, vidi, vici... De kom, sågs, segrade... Delar av Cyklofånerna hade denna dag begivet sig till Trelleborg och Visom för att köra spinning. Inplanerat var att köra för Lasse Eriksson, men han hade lägligt nog fått en förkylning och såg såhär glad ut för det:

spilass.jpg (3463 bytes) Så han lämnade över fallet till sin bättre hälft, Lotta, spilo.jpg (5787 bytes) som med den äran tog hand om

Ingrid "Kroo-kroo" spingrid.jpg (5325 bytes)  Elitcyklisten/Dumle Spile.jpg (4352 bytes) Hillclimber, här testande ett antikt "åkdon",Spimar.jpg (13143 bytes)  Fåglum  spifre.jpg (5523 bytes) och sist men inte minst spinningvirtousen Vurpan som dagen till ära var det "femte hjulet under vagnen" och fick hoppa in på en extrainsatt raritet. En spinningcykel från krita eller juratiden. Den lät lika hemskt som säkert dinosaurierna gjorde på den tiden: spigu.jpg (5434 bytes) Timmespasset gick snabbt. Cyklofånerna var i form. Passet var bra. Rak, enkel och ärlig cykling. Inte en massa mer eller mindre krystade övningar på cykeln. Så långt kom och sågs (hördes till viss del) Cyklofånerna.  Men efter stretchen så var det dags att gå bakom för att ta lite mage och armar. - Aj, aj, aj där var Akilleshälen. Här rök alla vältränade Cyklofåner på "Tösadäng". Så det blev ingen seger i slutet. Utan vi kom, sågs och sågades...

Men så lätt ger vi oss inte. Vi börjar med sit-ups och armhävningar redan i morgonbitti (onsdag). Vi kommer igen...

Till topps

Söndag 4 mars

Kvicksilvret visade 8 grader minus när vi slog upp de ljusblå. Men va f-n på med en rejäl olle, varma strumpor etc så skall det väl gå och peta sig runt några kilometer. Riiiiing, sade telefonen. Ett nollfyraarttonnummer! Jomenvist, det var Hillclimber, som hade anmält att han inte kunde köra idag. Men eftersom han körde (bil) i natt och lät bli att ta tåget så kunde han pigg och fräsh skutta ur sängen på morgonen och låta den sprudlande cykelglädjen härja fritt i kroppen.

I går kväll ringde Humle och sade att han kom ändå. Först hade han trott att det skulle bli för snävt med tiden, då han skall flyga till Benidorm på kvällen. Men han hade varit flitig och arbetat undan saker och ting. Detta innebar nu att alla cyklofåner skulle samlas på en gång. Även spinningvirtousen, Vurpan som helst omhuldar sig med flickor i tighta trikåer i de varma och ombonade spinningasalarna, hade lovat komma...

Dagen till ära kom även Vurpan, trots att det inte fans några rosa trikåer så långt ögat nådde... cgu2.jpg (15100 bytes)

Så en kvart över nio på morgonen kom Humle och ringde på min (Dumles) dörr. -Aj, aj, aj, idag är det förbenat kallt, lät Humle meddela. Men det finns ju bara ett sätt att låta bli att frysa, arbeta sig varm. Så grensla järnhästarna och så iväg i skritt, som snart övergick till trav för att ända upp i galopp när vi närmade oss Saxtorp. Där stod Vurpan och väntade. Men var var Nestorn, Fåglum och Hillclimber?

En vinröd Volvo svängde in på parkeringen. Det var Hillclimber. -Det blev lite kort om tid, så jag insåg att jag inte skulle hinna cykla hit, sa han och tillade: -Jag körde om Fredrik på vägen hit. Ja då var det bara Nestorn kvar. Humle och Dumle körde mot rondellen och snurrde några varv. Då syntes en person komma cyklande med en frenetisk takt på pedalerna. Jodå, det var den siste Cyklofånen.

Eftersom alla Cyklofåner var samlade så skulle det tas en gruppbild. Med kameran uppallad på en lånad grindstolpe så gick det till sist när Dumle överlistat självutlösarmekanismen.

Dagens tur skulle gå från Saxtorp till Dösjebro - Västra Karaby - Hög - Kävlinge sedan 108:an mot Lund för att svänga av vid Furulund mot Kävlinge igen men ta av mot Västra Hoby - Krutmöllan för att sedan vända hem över Stora Harrie - Södervidinge -Dösjebro och så vips var vi i Saxtorp igen.

Humle, Dumle och Hillclimber körde mountainbike. Fredrik körde sin mountainbike i "stykker" (som dansken säger) när vi i trettonhelgen var i Genarp och körde. Så han hade plockat fram vinterracern. Vurpan hade pumpat däcken i sin hybridcykel. Nestorn skulle kört mountainbike, även han. Men när han skulle köra hemifrån så small kedjan! Så han fick ta sin oväxlade herrcykel!

Som vanligt satte Humle av i ett förfärligt tempo. Men han fångades in och stuvades längst bak i klungan så övriga fick lite ro på morgonkvisten. Vinden isade på kinderna. Speciellt på dem som inte hade "rånarluvor". Men solen luste med sitt gyllengula ansikte. Temperaturen skulle säkerligen stiga under dagen.

Allt gick lugnt, fram till backen mot Lund på väg 108. Där stack Hillclimber. Humle var inte heller sen. Nestorn ben gick som lärkvingar när han pinnade på efter. Sist kom undertecknad som inte kunde uppbåda den riktiga orken. Men efter backen så samlades klungan igen och svängde mot Furulund. I Furulund blev vi ivrigt påhejade av ett par smågrabbar som stod och ropade: HEJA-HEJA! när vi körde förbi det stora möbelvaruhuset.

Sedan var det mot Västra Hoby och den mera kuperade delen av vägen. Slingrande ringlar vägen sig fram i det böljande landskapet. Kul och härligt att cykla här. Det rycktes flitigt i backarna. Överenskommelsen om att ta det lugnt existerade inte längre...

Så efter Krutmöllan var det Stora Harrie - Södervidinge som gällde. Efter Dösjebro så gick tempot ner. Förståndigt att skritta loss innan passet är slut. Vilken villfarelse. När rondellen siktades satte alla av i ett huj. Kvar blev bara Dumle som först inte riktigt fattade vad som hände...

cmart2.jpg (21886 bytes) Här ser vi Fåglum med rånarluva och Hillclimber som håller på att ta av sin efter avslutat pass.

Resan blev cirka 55 km som avverkades på cirka 2 timmar. Nästa cykling blir på onsdag. Men förhoppningsvis skall vi köra spinning tillsammans på måndag - tisdag.

 

Till toppen

Lördag 3 mars

Idag var det lite "tjyvträning" med mamma. Alltså var Dumle ute och körde en liten repa på Söderåsen med sin sambo. Snön låg i ett täcke öve det hela. Men har man lovat sambon så har man. Och det står man ju för. Lite drygt 10 km avverkades på ca 45 min. Ingen vass tid, men det var svårt väglag och backarna var många på den korta sträckan.

cingr.jpg (14533 bytes)

Här syns Dumles sambo Ingrid "Krrooo-krroo" Dufwa cykla på Södersåsen.