Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

MTB-Vättern

Tvenne Cyklofånar drog åstad till det stora slaget vid MTB Vättern, Vurpan och Hillclimber. Vurpan startade i motionsklassen och Hillclimber i tävlingsklass. Vupan låg på bra och hade vid tredje mellantiden 3h 20 min. Men strax därefter fick han bokstavligen en käpp i hjulet. Det var så illa så att hela växelföraren bak demolerades. Men mekaniker som han är i grunden fixade han det med att korta kedjan och lägga den på mellanklingan fram och mitt i på kassetten där bak. Den utväxlingen var bra på stigarna men på grusvägarna hade han en kadens på 220 medanfarten hade svårt att komma upp över 20 km/h. I de branater motluten så var det till att springa. Men denne sege okuvlige Aggarpsbo ger sig inte. Så efter 4:57:20 skar han mållinjen.

Hilliclimber, som inte tränat så mycket som förr, speciellt inte MTB han satte fart och lade sin parkerade sin puls på 186 slag i minuten, vilket också blev snittpulsen! 3:24:56 senare korsade denna vessla mållinjen och kunde låta turbon varva ner. 53:e plats blev det!

Webredaktionen säger grattis till båda!

20 juni

Trio me' backa...

Dumle gav sig av i god tid hemifrån och rullade en liten runda innan han vände upp mot Välan och Nestorns boning. En liten bit därifrån mötte han så Nestorn. Hillclimber hade anmält en sen ankomst så duon rullade först till Saxtorp och sedan vidare mot Landskrona för att möta upp. Vid växthusen kom Hillclimber flygande. 55 minuter tidigare hade han sjunkit ner i frisörstolen, sedan jagat hem om för att byta till cykelmundering och gett sig iväg. I motvinden till Saxtorp hade han snittat 37 km/h...

Rönneberga backar var det första målet för dagen. Som vanligt var det Hillclimber som var först uppe. Nestorn kom en bit efter och sist så kom Dumle vinglande. Efter Rönneberga så gick färden till Tågarp där de svängde mot Kvärlöv. I dessa faggorna får ju inte Ottarpsbacken missas. Så ej hellre Mörarpsbacken. Rangordningen i backarna var som i Rönneberga med undantag av Mörarpsbacken, där Dumle hittade lite extra fjutt och Nestorn fick se sig besegrad.

På väg ner mot Landskrona så börjar det rycka i kroppen på trion. Sundvik ligger ju bara några tramptag bort... Det krävdes ingen övertalning. Alla lade in en högre växel och trampade mot Glumslöv och Ålabodarna där den älskade Sundviksbacken finns. Efter två varv runt denna så började Hillclimbers cykel falla i bitar och kosan sattes hemåt.

Väl hemkommen så kunde Dumle avläsa 94 km på cykeldatorn med en snitthastighet på 32,6 km/h. Detta inklusive 30 min uppvärmning, alla backar (som innehöll en stigning på 669m) och en stunds lätt skritt i slutet. Så nog gick det undan alltid.

Humle till Norge og Styrkepröven...

Humle kunde inte deltaga i kvällens träningspass då han laddar för utmaningen att köra Trondheim - Oslo  tillsammans med Spagetti-Håkan. Detta är ett cykellopp som är lite längre, 540 km närmare bestämt. Nestorn skall leta upp sitt diplom med tiden han fick när han körde det. Så får vi se vad Humle kan göra åt det...

17 juni

Backpass för Nestorn & Dumle!

På söndagen ringe Dumle till Nestorn när han passaerade Hvens södra udde. Efter ett antal signaler svarade Nestorn. "Jag var precis på väg ner för Rönnebergabacken, så därför tog det lite tid innan jag svarade".

Men duon kom överens om att köra en runda på eftermiddagen också. Dumle ville starta kl 14 men nestorn skulle åstad och handla med frun och kunde inte utverka permission förrän kl 15. Så Dumle började med att köra en runda upp över Rönneberga ner till Tågarp och så till vänster mot Kvärlöv. På så sätt fick han några backar att värma upp med.

Ganska precis kl 15 så rullade dumle in på Nestorns infart. I samma ögonblick så kom Nestorn ut på klapprande Lookklossar.

Sune00357.jpg (37143 bytes)

Nestorn, nyutkommen från garaget. Cykeln syns i bakgrunden (OBS ej den med cykelkorg!).

En timmes permission var utverkad för Nestorn. Sedan skulle han grilla med frun och barnen. Dumle lovade frun att återlämna honom i fullt funktionsdugligt skick, i tid. Nu var det bråttom. Upp på hojarna och så iväg norrut, mot vinden som blåste med sisådär 6 m/s. Lanskrona dök snabbt upp och passerades lika snabbt. Snart låg den efterlängtade Glumslövsbacken framför dem. Nestorn satte en väldig fart medan Dumle tog det något lugnare. Detta pga att mjölksyrahalten började bli hög. Då brukar det bli lite trögt att få runt pedalerna.

Efter den backen så bär det av utför i stort sett hela vägen till Sundvik. Här finns backarnas konung, i varje fall i dessa räjongerna. Dumle var först inne i backen, men Nestorn kom starkt och passerade honom, men Dumle höll tempot något bättre så i sista vänsterknycken i det brantaste partiet så passerade han Nestorn. Lyckan var stor hos Dumle, han hade inte behövt gå ner på minsta växeln i det branta partiet! Men si det straffade sig nog. För benen var fulla med mjöklsyra och pulsen hög. Så en bit innan toppen kom Nestorn som skjuten av ur en kanon och var alltså först till toppen igen!

Någon lugn hemfärd blev det inte. Dumle hade en snittfart på 31,8 km/h innan han kom till Nestorn. Men den blev bara högre och högre. När Nestorn släpptes av (i tid) utanför sitt hem så låg snittvarten på 32,6 km/h. Detta trots backar och motvind halvdelen av turen som för Dumles del blev 89,6 km.

Nästa Cyklofåneträning blir på onsdag.

16 juni, Vättern Runt

Glädjande besked. Såhär minuterna efter målgång kan vi berätta att alla tre Cyklofånarna har gått imål under 9 timmar! Ett speciellt stort grattis till Premiäråkaren, Vurpan, som med tveksamhet åkte till start. Han cyklade rundan på kanonfina 8h 58 min. En prestation som han inte själv trodde på från början! Grattis, grattis, grattis!

Snabbast i mål var Hillclimber med 8h 22 min. Humle korsade den vita strecken på 8 h 45 min. Samtliga slog sina personliga rekord på Vätternrundan! Att vara en Cyklofåne leder till framgång!

Lelle00356.jpg (30515 bytes)

Webredaktören var tyvärr inte med i Vätternrundan, utqan fick trösta sig med en Carlsberg Lager i Espergaerde havn, i Danmark.

En fylligare rapport fås förhoppningsvis när trion kommit hem och får plitat ner berättelsen i ett e-mail till Webredaktören, Dumle.

13 juni

Idag hade alla Cykolfånar aviserat sin närvaro. Men på eftermiddagen ringde Fåglum och berättade att han skulle få nya och starkare mediciner mot sin bihåleinflammation. Strax efter fem på kvällen ringde Vurpan och sade att han inte hann. Han skulle vingla omkring lite själv i Svedalatrakten, köra ner till Velodrom-Lasse och införskaffa energipulver inför Vätternrundan som han skall köra i helgen.

Men Nestorn, Hillclimber, Humle & Dumle anslöt i Saxtorpsrondellen. Det beslöts att Sundvik, backen vid Ålabodarna, skulle begås. Hillclimber tog spets direkt och drog som ett försenat X 2000 mot Landskrona. På väg upp för Glumslövsbacken så hängdes Dumle av. Den övriga trion tog och ökade avståndet till ett par hundra meter. Men Hillclimber väntade vid nerfarten från Glumslöv och gav den orkeslöse lite lisa i sitt "kölvatten". Strax var Nestorn och Humle upphunna. Farten var god. Barn, hundar och höns flydde förskräckt när Cyklofånarna dundrade igenom Ålabodarna i sin jakt på Sundviksbacken.

Hillclimber gjorde som vanligt skäl för sitt namn. Med varje tramptag så utökade han ledningen. Bak efter kom Humle, Nestorn och så Dumle förstås, som faktiskt knappade in på framförvarande ju längre upp i backen de kom. Efter tre varv runt Sundvik så stannade Dumle, på grund av peristaltiska problem. Nestorn gjorde lika så då han på förmiddagen redan varit ute och avverkat 80 km! Hillclimber och Humle fortsatte ytterligare två varv!

Tillfället togs i akt för att fotografera Cyklofånarna in action:

Hillclimber; sundvik00346.jpg (23648 bytes) Humle; Sundvik00347.jpg (22945 bytes)

Nestorn; sundvik00348.jpg (18792 bytes) och så Dumle...sundvik00349.jpg (20078 bytes)

Närmaste händelse är nu för Hillclimber, Humle och Vurpan som skall köra Vätternrundan. Lycka till!!!

 

9 juni

Ringsjön  Runt

Cyklofånerna hade bestämt möte i Höör kl 07.00 på morgonen. När webredaktören, Dumle, anlände  så stod Vurpan och väntade. Humle och Hillclimber fanns det inget spår av. När Dumle gick för att "krama daggen av konvaljen" då dök Humle upp och fick låna en 50-lapp av Kro-kro så han kunde lösa startavgiften 250 kronor...

Sedan skulle han gå och hämta sin cykel. Tiden gick. Efter att ha väntat i 25 minuter så bestämde sig Vurpan och Dumle för att börja rulla. Sannolikt hade Humle i sin iver redan stuckit iväg. Men, precis när de startat och rullat några hundra meter så kom Humle. Hej och iväg! 120 ocyklade kilometer låg framför trion. (Hillclimber hade inte gått att nå per telefon kvällen före. Inte hellre hade han dykt upp). Kro- kro hade redan tidigare startat att cykla lilla rundan på 65 km.

Norrut gick färden, mot Sösdala. Där vändes färden sydost åt och snart dök första depån upp. Denna kördes förbi i 35-40 km/h. Starx därefter syntes även ryggtavlan av Kro-kro. - Häng på nu!, vrålade Dumle när de passerade henne. Men det gjorde hon inte. Dock var det några som anslöt efterhand. Den första var en med en turkos Bianchi? (vit) cykel. Efter ett tag anslöt även Ronny, tränare  i Landskrona Cykelklubb. När gänget kom till Orupsbacken så börjadedet spritta i benen på Humle. Ett ryck i backen. Dumle och killen i Bianchi'n hängde på. De övriga släppte. Vurpan, som tyckte att det blev för häftigt kollade snitthastigheten när han släppte. Då var den drygt 37 km/h. Den  kvarvarande trion vände inne i Höör och jagade vidare. På väg mot Hurva så var motvinden bitande mitt i näsan. Men stämningen lättades upp när helt plötsligt Nestorn dök upp som flaggvakt där. Strax efter stod Leif Norbeck som dito och hojtade ytterlgare uppmuntrande ord åt dem.

Eslöv och depån där passerades. Nu återstod ca 30 km. Bianchimannen hade utökats med en i vinröda cykelbyxor och en i blå mundering. Efter Hasslebro så kommer det en lång sugande backe. Han i de vinröda drog, men kroknade strax. Bianchimannen gick fram. Han brukade dra både snabbt och länge. Men det tog inte lång tid innan han kroknade. Så gick Dumle fram och drog. Direkt kom Humle med efterbrännkammaren påslagen. Dumle tog och uppbådade sina krafter och hängde på Humle. Övriga syntes inte till förrän efter duon tillbringat 5-6 minuter i mål...

Ringsjon00323.jpg (20373 bytes)

Här ser vi Kaj (vurpans träningskompis) samt Humle och Kro-kro efter målgången.

Vurpan rapporterade att han kört rundan på fina 3h 45 min. Kro-kro körde lilla rundan på 3h 5 min  (inklusive två depåstopp). Humle och Dumle tog sig runt på 3h 27min.

Nästa träning är satt till onsdag 13 juni. Träff i Saxtorpsrondellen kl 18.00.

Till toppen

6 juni,

Nationaldagsträning

Onsdag 6 juni, Sveriges nationaldag till ära, så gränslade åter Cyklofånarna sina ädla springare. Klockan 18.00 så samlades de i Saxtorpskarusellen. Nya däck och slangar överlämnades till Hillclimber. Dumle hade varit och fått sin MTB reparerad och då passat på att införskaffa nya däck och slangar åt Hillclimber.

Förutom Hillclimber kom även Humle och Dumle. Nestor då? Ja det är väl bäst att kolla om han fortfarande ligger på sofflocket. I en behaglig skritt begav sig trion av mot Nestorns bostad i Häljarp. Knackelibank på dörren. Ut stack Nestorn sin näsa. Nej, han skulle inte med, han hade varit ute och kört på förmiddagen.Okej då, vill han inte köra två pass så...

Trion vände norrut från Nestorns stugvärme. Men efter kanske 100 meter eller så så bestämdes det att man skulle vända och köra mot vinden i lagtempo. Lomma var målet, här skulle de vända hemåt igen. Lite vingligt och ovant var det till en början. Det är ju inte vanligt att Cyklofånarna samarbetar på detta viset. Det är vanligast att man gör allt man kan för att ta död på varandra...

Men teamworket fungerade. I motvinden så låg farten sällan under 35 km/h. I Lomma så fortsatte färden via cykelbanor in till Spillepengen. Här vändes det och börjades cykla mot Staffanstorp. De ville inte ta samma väg hem igen.

Efter Staffanstorp så blev det den smala slingrande cykelvägen in till Lund. Sedan gick färden över Värpinge, Fjelie, Borgeby slott, Löddeköpinge, där Humle vände av mot sitt och Hofterup där Dumle lämnade asfalten för en dusch och sofflocket. Hillclimber fortsatte till Saxtorp där han hade parkerat bilen.

Totalt så avverkade Cyklofånarna 90,7 km med en total snitthastihet av 32,6 km/h (Snitthastigheten drogs ner rejält av en del passager genom villaområden etc där det inte gick att dundra på för fullt.

Nästa sejour för cyklofånarna är Ringsjön Runt på lördag.

Till toppen

4 juni,

Naturtrampen Svalöv 77 km

Annandag pingst så mötte nästan alla cyklofonerna upp manngrant.Vi kunde räkna in Hillclimber, Vurpan, Nestorn, Humle & Dumle. Till start dök även cykelhandlaren, Spagetti-Håkan upp med sitt gäng. Så precis som vid Österlen runt var vi ett stort gäng som gav oss iväg. Tempot höjdes snabbt och så var Dumle befriad från att titta i akterkastellet på en gammal cykelhandlare. Rent estetiskt var detta ett lyft, även om det sved lite i den sportsliga själen att bli avhängd.

Efter ett tag blev Dumle upphunnen av Nestorn och så började de växeldra för att få upp farten. Strax började ännu en gul tröja att synas. Jodå, det var Humle... Lite senare så hämtades en till upp  från den ursprungliga klungan. Fyra som kör tillammans, då börjar farten öka ytterligare. Oj då här finns ju en femte från klungan, en lång drasut med hävstångar till ben. Oj, oj, oj, nu steg farten ännu mer. Speciellt när drasuten gick fram och drog. Då var det nästan så att delar av de andra åkte av. Men klungan hölls intakt genom Billinge, Röstånga, Bonnarp, V Sönnarslöv. Så när stigningen upp över åsen började så stack Drasuten och Humle, Nestorn hakade på. Dumle tog det lugnare och försökte köra sitt eget race. Den femte mannen i klungan återsågs aldrig...

Efter ett litet tag så fick Nestorn släppa och Dumle kom ifatt och förbi. Tillsammans började de jaga tätduon. Meter för meter knappades in. Men det lyckades inte helt. Humle blev upphunnen men drasuten försvann. Tillsammans körde sedan de trenne Cyklofånarna vidare. På vägen passerades Dumles sambo, Ingrid Kroo-kroo Dufwa, som körde 40 km rundan. I den långa nedförslöpan drog Dumle. Som tack för hjälpen ryckte Nestorn och Humle vid nästa stigning. Dumle försökte hänga på men gick in på för hög växel och blev riktigt stinn av mjölksyra i rappet.

I Kågeröds kors hade dock Dumle nästan fått kontakt med Nestorn och Dumle igen samt även Drasuten. Men lite fördröjning vid passagen av korset gjorde att han inte hann riktigt. På vägen mot Sireköpinge så hann Dumle upp Humle. Humle hade svårt att få pulsen att lägga sig. Men När Dumle kom så bjöd han in till draghjälp de sista 10-15 km.

Resultat över de 77 km: Hillclimber var outstanding bäst med 2.04. Nestorn kom in på fina 2.12. Humle & Dumle vinglade in på 2.17. Vurpan kom släntrande lite senare. Han hängde aldrig på klungan i starten, vilket var synd. Han har en stor kapacitet om han bara släpper fram den.

Till toppen