Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

Början av månaden tillbringades i Benidorm, Spanien, för ett träningsläger där. Klicka på Träningsläger för att komma till dessa specialsidor.

22 april

Första gemensamma träningen efter Benidorm. Hillclimber var indisponibel pga förkylning. Fåglum var på tävling i Danmark. Men Nestorn, Vurpan, Humle och Dumle samt inte att förglömma specialgästen, Velodrom-Lasse träffades på Statoilmacken i Svedala för en sammandrabbning. Låren kändes som järnvägsslipers på spanienresenärerna. Temperaturen låg på strax över 2 grader enligt Anders Celsius skala.

Men är man en Cyklofåne eller inbjuden gäst till dem ger sig inte för kyla eller den bistra vinden som rådde vid tillfället.  Lugnt och fint. Lite återhämtningstempo. Humle hade fått sin cykel ombyggd av Spagetti-Håkans lakejer. Nu skulle det cyklas lugnt och se om den nya inställningen på springaren skulle medföra att Humle inte skulle känna sig som överkörd av en ångvält efter genomförd tur.

Som vanligt var löftet om lugn tur mest ett skäl för att i lugn och ro kunna dra ifrån sina kollegor... Resultatet var som  vanlit, inbördes kannibalism. Än så var det Nestorn, Som Velodrom-Lasse som Humle eller ibland även Dumle som stack iväg. Vurpan var den ende som gjorde som vi sagt och låg på en hygglig och jämn fart.

Tyvärr så är fotografiapparaten i Belgien (hälsa till Franck) för reparation, så dessvärre blev det inga bilder från denna turen. Däremot så talade vi om att åter träffas i Svedala på torsdag kväll...

Hur det gick för Humle? Jo, han fick besök av ångvälten igen...

Till toppen

Torsdag 22 april.

Trenne cyklofoner anslöt till denna träningsrunda. Nestorn, Humle & Dumle. Alla samlades hemma hos Dumle, för att sedan i sakta skritt sätta av mot Saxtorp, Häljarp, Asmundtorp sedan skulle de spanska krafterna mätas mot "sierra Roenneberga". I ett huj så var denna lilla "knuta" passerad. Farten bibehölls efter nedförbacken och siktet inställdes på Tågarp. I Tågarp så tages det till höger mot Sireköpinge. Den backen accelererar precis i svängen. Är man inte beredd på att växla ner där, så kan man lätt gå i väggen och få tvärstopp på kusen. Sedan fortsatte vi fram och tog till höger mot Billeberga. Deär är det en lång uppförsbacke. I motvinden som vi hade dagen till ära, så var den extra seg. Men vi är så perverterade att vi gillar det ju mer det blåser och lutar mot. man blir ju stark som en häst i sina ben av det.

Sedan avslutades rundan med att vi cyklade via Trää - Norrvidinge-Södervidinge-Stora Harrie-Kävlinge Furulund-Borgebyslott och så hem.

Som vanligt började allt i lugnt tempo men rycken och attackerna kom allt eftersom backarna började komma. Vid backen mot Sireköpinge så tappade Nestorn taget. Motivationen tröt. Men Humle och Dumle lugnade tempot och så skrittade vi vidare i lugnt tempo tills Nestorn började jaga igen... Testosteron föder testosteron. Halterna av detta hormon blev högre och högre. Så som vanligt avslutades passet med ena hejdundrande ryck av trenne cyklofoner som var testosteronstinna likt en skock brunstiga galtar...

Till toppen

Söndag 29 april

Återigen en härlig morgon. Solen värmer och lovar en varm och skön vårdag. Nestorn, Humle & Dumle träffas i Saxtorpsrondellen. Kosan sätts mot Dösjebro-Västra Karaby-Hög-Kävlinge-Västra Hoby-Örtofta. I korset efter Västra Hoby så svänger Humle, som då skaffat sig ett försprång, åt vänster och Krutmöllan. Meningen var att vi skulle cykla rakt fram, vilket Dumle och Nestorn gjorde. Dumle hojtade för full hals att Humle var på fel väg. Humle vänder och börjar jaga den nya tätklungan. Då far hornepär i Nestorn som pinnar på för full maskin med Dumle på rulle. Längre fram väntade duon på Humle. Även en viss skallgång gicks i bakåtlöpan. Men Humle fanns inte att hitta...

Efter att även ha stått och kollat på bron över 104:an ett tag och sett efter om han kom det hållet så ställdes eftersökningarna in. Dumle och Nestorn fortsatte till Gårdstånga för att sedan svänga mot La Strada och tråckla sig igenom Lund. Sedan via Värpinge till Lomma där man fick medvind(!) för första gången under cyklingen. Men förstås inte lika mycket medvind som det var tänkt från början.  Vinden hade ju vänt tillsydväst från rakt sydlig. Regnet började också skvala. Aj, aj , aj att bli blöt är ingen höjdare. Så trampa på, låt nu inte hastighetsmätaren gå under 40 km/h. Nestorn och Humle  skiftades om att dra. Tempot hölls. Regnet slutade lagom till Dumle kom hem.

Nästa cyklofåntillfälle är på tisdag 1:a maj då Humle & Dumle skall köra tempoloppet i Trelleborg. Dumle startar kl 11.00 och Humle allra sist 11.02.

Till toppen