Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

Trio på turné

Onsdag 29 maj. Så gästades Cyklofånarnas sista majträning av trenne Cyklofånar; Nestorn samt Humle & Dumle. Trion sammanstrålade traditionsenligt i Saxtorp. Färden gick sedan vidare österut via Annelöv - Trää - Teckomatorp - Marieholm - Eslöv. Motvind och stigning gjorde att musklerna fick jobba. Från Eslöv var det sedan utförslöpa till Gårdstånga. Vid Shellmacken så stannade man till och inmundigade lite Sportlunch och banan. Därefter rullade man västerut igen. Varje backe blev plats för ryck. Kampen var alla mot alla. I Kävlinge så vek Humle av mot hemmet i Löddeköpinge. Nestorn och Dumle fortsatte mot  Saxtorp. Rycken och avhängningsförsöken fortsatte. Slutspurten skedde strax innan Saxtorpsrondellen, Nestorn var den som drog det längsta strået, Dumle kom till korta...

I Saxtorp så delade den kvarvarande duon på sig för att cykla hem var till sig. Totalt avverkades 74 km med en snittfart av 35,1 km med en kaloriförbrukning av 1792 Kcal. Nästa aktivitet är på lördag när Ringsjön Runt som skall cyklas. Start klockan 06.00 i Höör.

Kor på spåret, igen!

Söndag 26 maj. Hillclimber och Dumle tog fram MTB:erna och drog upp till Söderåsen. Det vimlade av asfaltcyklister på vägarna. Det var motionsloppet Landskronabygden runt som gick. På utgångspunkten för MTB äventyren, Parkeringen på Klåveröd, så hade motionsloppet en kontroll. Lagom när Hillis och Humle häll på att ta på sig munderingen så kom den första besökaren till kontrollen. Strax innan var det någon som cyklat värdshus förbi...

Duon cyklade iväg längs stigarna. vidare ut i det kända, och okända... Lite då och då konsulterades kartan. Men med Hillis lokalsinne var det aldrig någon större fara med lokaliseringen. Några nya, tidigare av Cyklofånarna ocyklade, stigar upptäcktes. Stockar, stenar och vindlande sträckningar, både uppför såväl som utför upptäcktes och bekämpades. Debn alltid så statistikstinne Dumle hade glömt sin pulsklocka hemma. Sändarbältet hade han dock på. Men till vilken nytta när mottagaren låg hemma under mangeln...? Det cyklades många slänter upp och ned denna dag. Det hade varit intressant att se hur mycket stigning som erövrades.  Men Alzheimer är just Alzheimer..

Turen gick mot Skäralid. På väg dig körde man genom en hage. Vid spången där som ledde genom dyngan blev duon stoppad av Highland Cattle. Med horn som tempostyre stod den stora bruna kossan där och blängde på de tvenne cyklisterna. Försiktighet anmodades. Efter en stund så avancerade man framåt och fick djuret till att flytta sig. I slutet på spången stod en stor tjur och fnattade sig. Duon fortsatte raskt framåt, till en relativ säkerhet från de uppenbarligen ganska flegmatiska djuren.

Hillis vid konfrontationen av den långhornade kossorna....

Ute på vägen kinde man sig så känna säker igen. Sikte togs mot Skäralid. Kul och omväxlande stigar, tidvis tekinskt svåra ledde dit. Njutningen var stundvis total när man kryssade sig fram genom dynga, stenar och grenar. Hillis granskade den sista trappan innan Skäralids bas. "Jag har alltid fegat tidigare, men nu är det dags" sa han. En kvinna med en Skånsk terrier, som gick upp för trappan sade förskräckt: "Skall ni cykla ner för trappan?".

Yes det var precis vad Hillis hade i tanjarna. Dumle fegade och ledde cykeln ner. men Hillis kastade sig dödsföraktande utför stupet. Dock kände han sig inte nöjd med resultatet och gick upp ett antal gånger för att göra om åket. Till sist var han nöjd med utfallet. Då började hemfärden. Tiden började bli hög så en snabb väg till Klåveröd var önskad. Sagt och gjort så började man kättra upp mot Kopparhattens topp. På väg dit så beslöt man att lämna asfalten och ta en slingrande stig istället. Denna stig ledde så småningom ut till baksidan av Kopparhatten. Det var dit som man tänkt sig från början. Skillnaden var bara att vägen var så mycket roligare att cykla.

En man på en töltande islandshäst tillfrågades omm genaste vägen till Klåverör. "Nä vägen  rakt fram genom granet är nog för dyngig. Vi kan inte rida där nu" sade han. Men duon kastade sig dödsföraktande ut, mot bättre vetande. Men det hela gick bra och efter en stund kunde man åter rulla in på P-platsen i Klåveröd...

Totalt cyklades 27,8 j´km på en effektiv tid av 2h 15 min. På denna tid avverkade man lite knappt 28 km.

Nästa träning är på onsdag!

Kamp mot vinden!

Onsdag 22 maj. Nestorn & Dumle möttes i Landskrona. Nestorn hade varit där på ett litet träningsuppdrag och kört några kilometer med en adept. Duon bestämde sig för att börja färden söderut, mot den ordentligt friska vinden. Dagen till ära kom den från sydost. Nestorn jagade på energiskt medan Dumle var lika seg som dito kola. Färden gick ner över Häljarp -Saxtorp - Löddeköpinge -Bjärred -Lomma -Alnarp - Åkarp och så in till Lund. Framkomna där så öppnade vinden upp och blev med istället för mot. Genom St. Larsområdet (jodå de blev utsläppta) och så till Klostergården, vidare ner till Trollebergsrondellen där man valde att köra ut mot Värpinge. Nu kom den riktiga undanvinden. Tempot ökade och med svällande lårmuskler så kompletterades den kraft som medvinden gav. Nestorn fick hålla in tempot något så att Dumle inte ramlade av rullen. Väl hemma igen så hade knappa 3 timmar gått och lite drygt 88 km avverkats. Till detta åtgick 2228 Kcal.

På lördag -söndag skall Nestorn till Uddevalla för att tävla. Övriga Cyklofånar torde träffas på söndagen för ett sedvanligt söndagsrace.

Naturtrampen!

Måndag 20 maj. Naturtrampen i Svalöv. Nestorn, Humle & Dumle ställde upp ifrån Cyklofånarnas sida. I startfållan hittades även Velodrom-Lasse. Vid 8-tiden så var alla klara och beredda för att rulla iväg. I ett hyggligt makligt tempo rullade klungan ut ur Svalöv. Vinden var emot. När tre kvart hade  gått från starten, då var man i Nackarpsdalen. Då hördes det susande av däck bakifrån. Det var Spaghetti-Håkan & Co som kom dundrande. Cyklofånarna och några till hängde på den nya tätklungan. Förståndigt nog så lade man sig på rulle och lät hästarna där framme jobba. Vinden hade man nu i ryggen så det var en aktningsvärd hastighet som den stora klungan avancerade framåt med. Den tråkiga vägen från Ljungbyhed till V. Sönnarslöv gick nu på några ögonblick.

När stigningen upp över åsen började så började klungan falla isär. Dumle ramlade av först, sedan även Humle. Lite längre upp i backen så föll även Spaghetti-Håkan av. Humle tappade kedjan och så tappade han även sin position ibland eftersläntarna. När åsen bestigits och det började gå lite utför så knappades försprånget på Spaghetti-Håkan in allt mer.

- Va i helvete! Står det Team Visom på hjälmen??? Utbrast han när Dumle kom upp jämsides med honom. Yes, han sponsrar ju klubben... blev svaret.

Tvenne andra cyklister hängde på. Kvartetten jagade och en bit längre fram sytes en gul-blå cyklist. Nestorn hade tydligen ramlat av även han. Jakten inleddes. Men rutinerad som han är så hade han full koll på inhämtningen och ökade tempot och släppte inte så många centimetrar av sitt försprång. Dumle och en till ramlade av starx innan Svalöv. I mål kom man på 2h 14 minuter och några sekunder. Nestorn höll hela vägen och släppte inte in Spaghetti-Håkan. Humle kom inrullande en stund efter.

78,8 km cyklades och webbredktören/Dumle hade en snittfart över dessa på 34,7 km/h. 720 m stigning och snittemperaturen var 22 grader Celsius.

Nästa gemensamma Cyklofåneträning blir på onsdag 22 maj.

Bilderna: Överst tv: Humle efter målgången i Svalöv. Ovan th: En belåten nestor belönar sig med lite småkakor och kaffe efter ett väl genomfört lopp. Nederst tv: Spaghetti-Håkan laddar med korv för att kunna hänga med P65 nästa gång...

Ett ryckorderligt pass!

Onsdag 15 maj. Trenne Cyklofånar sammanstrålade för den gemensamma onsdagsträningen. Nestorn samt Humle & Dumle. Vinden var frisk västlig med en tendens åt nordvästlig. Rutten lades upp att på sedvanligt sätt börja med en tr över Rönneberga. Efter denna Skånska "alp" passerats så var nästa backe den i Ottarp. Dessa båda backar gick lätt då vinden var med. Det rycktes friskt. Humle ville gärna testa formen efter att ha varit avhållsam från den gemensamma träningen ett tag. Dumle var lite trött efter att ha kört ett kort men intensivt pass dagen innan. Men Nestorn hängde på bra.

Färden gick sedan vidare upp mot Vallåkra där man först tog vänster för att bestiga backen mot Mörarp. Väl uppe för denna så vändes kosan 180 grader och så rullade man utför istället för att klättra. Vallåkra lämnades bakom sadlarna och kosan ställdes in mot Glumslöv. Efter Glumslöv så öppnade vinden upp lite och blev medvind. Med lätta fjät snurrade man så söderut igen. I Landskrona så försvann Nestorn. Humle & Dumle letade efter honom men kunde inte finna honom. Så till sist fortsatte de hemåt. Men i Häljarp så dök rymlingen upp igen. Får vi månne hittelön nu, undrade Humle. Nestorn hade avvikit från den inslagna cykelvägen i höjd med järnvägsstationen, medan Humle & Dumle snyggt och prydligt hade hållit sig kvar vid denna. I Häljarp så klev Nestorn av medan de andra två fortsatte. Dumle klev av i Hänkelstorp medan Humle fortsatte hem till Löddeköpinge.

Bilden ovan: Humle och Nestorn vid avlämnandet av den sistnämnda i Häljarp.

69,4 km avverkades med ett snitt på lite drygt 30 km/h. Stigningen blev 630 m.

Nästa gemensamma aktivitet är Naturtrampen i Svalöv som går annandag pingst. Start kl 08.00.

Åstorpsloppet på åskådarplats!

Söndag 12 maj. Trenne Cyklofånar samlades i Saxtorp på söndagförmiddagen, Hillclimber, Nestorn och Dumle. Hillis kläckte iden att köra till Åstorp för att kika lite på linjeloppet där. Så sagt och gjort drog trion iväg över Häljarp - Asmundtorp - Rönneberga - Tågarp - Billesholm - N. Vram och så mot Åstorp. Tillsammans med alla andra sadister så stannade trion vid backen, en lång och brant stigning som cyklisterna råkade utför på varje varv. Skånecykels ordförande, Rolf Johansson, var på plats med sin fru. En liten pratstund och koll in på cyklisterna som kom där. Cyklofånen Fåglum dök upp i Eslöv CK:s tröja. De två första varven låg han framme och drog i sin klass. Slutplaceringen vet vi inte just i skrivandets stund. Men det kommer in på resultatsidorna så fort det nått till webbredaktionen.

Här kommer Fåglum i full karriär uppför den "mördarbacke" som ingick i banan under Åstorpsloppet.

Efter ett 20-tal minuter så satte trion fart igen. Ner för den backen som de tävlande körde uppför. Sedan fullbordade man ett varv i motsatt riktning på banan innan hemfärden påbörjades. Hillis hade lite brått hem då han skulle vara på kalas kl 13.00. Stark som en uroxe lade han sig  först och drog. Te4mpot var högt i den friska motvinden. Men Hillis verkade inte speciellt berörd. Från Åstorp gick turen till Mörarp - Vallåkra - Landskrona där Hillis steg av och sedan Häljarp där Nestorn vinkade och försvann upp på sin garageuppfart. Några minuter senare så var även Dumle hemma. 105,6 kl med en snittfart av 32,1 km/h med en kaloriförbrukning av 2750 Kcal gav detta pass. Nästa pass blir på onsdag, då skall formen vässas inför Naturtrampen som går annandag Pingst.

Partempoattack!

Onsdag 8 maj. Nestorn och Dumle möttes på den tidiga förmiddagen för att dunka motvind ut till Gårdstånga. Från Saxtorp så gick färden över Annelöv - Trää - Reslöv - Eslöv - och så ut till Gårdstånga. Vinden låg hela tiden emot. Men i ett medeltungt tempo så dunkade duon mot etappmålet i Gårdstånga.

Väl framme så inmundigades det var sin Squeezy och ett litet Plopp. Med nya friska kolhydrater i systemet så återstod den egentliga "opgaven", partempo från Gårdstånga till Saxtorp. När Örtofta nåddes fick Dumle börja svälja spyor. Men skam den som ger sig. Vidare gick partempot. Växlingarna flöt bra. Ingen drog mer än precis. När Kävlinge passerades stod lyktstolparna som ett spjälastaket längs vägen. Mjölksyran började krypa allt högre upp i låren. Dösjebro, nu var det ett annat slag där stod än när Absalon drog ut mot bönderna. Efter 35:16.7 så passerades skylten Saxtorp. Då hade 24,9 km avverkats med en snitthastighet av 42,3 km/h. Endast 2,7 km/h från målet 45 km/h... En liten förbättring på det gamla Cyklofånerekordet i partempo vilket löd på 42,08 km/h i snitt. Då blåste det dock betydligt mer medvind...

Bilden ovan: Nestorn och Dumle efter att målet i Saxtorp var nått och rekordet "slått".

FIK Trampen i Färingtofta!

5 maj. Ännu en premiär. Denna gången för motionslopp. Färingtofta fick för första gången besöka av Cyklofånarna. Hillis samt Hume & Dumle hörsammade uppmaningen från Spaghetti-Håkan att ställa upp där. Över 100 km på slingrande och småkuperad väg gick loppet. Prick kl 8.00 startade ett större gäng. Starten förevigades av en fotograf från Norra Skåne.

I vanlig ordning så gick det mycket makligt i början. Men det dröjde inte länge innan en rejäl tempohöjning skedde. Ganska snart släppte både Humle & Dumle medan Hillis låg kvar. Humle uppfattade inte att Dumle släppte samtidigt så Dumle fick köra loppet som en 10-mila tempoetapp. Humle hittade någon att köra med bitvis där bak.

Vädret var småkyligt och mulet. Under natten hade det kommit kopiösa mängder med regn. Vägarna var rejält blöta av regnvatten. I sedvanlig ordning så kröp även daggmaskarna upp ur asfalten. Detta medförde att cyklarna vid målgång såg ut som om de var bemängda med oxfärs. Men så var inte läget utan det var hundratals daggmaskbitar som satt fastklistrade på ram, ekrar, bromsar, växlar, ja t o m Dumles skägg!

Vind var där förstås också. Mitt i snoken naturligtvis. Det kvittade åt vilket håll man cyklade så hade man rumpan bak och vinden fram... Speciellt i den långa raka tråkiga vägen från Perstorp till Tyringe. Där var vinden klockrent emot. Efter Tyringe började färden söderut igen och då kom äntligen lite medvind. Hur det än gick till så var det mot minst 2/3 av loppet. Men  man kan ju trösta sig med det är ju inte bara mjölk som ger starka ben...

Hillis gjorde några ryck mot slutet varvid Spaghetti-Håkan och några andra ramlade av. Sedan väntade han till strax före målgången innan han ryckte igen och då försvann övriga följeslagare. 2h 38 minuter blev tiden för Hillis. Tempoåkande Dumle gick in på 3h blankt. Humle ramade in några minuter senare. Dumle uppmätte sträckan till 99,8 km vilket även gav en snittfart på precis 33 km/h.

Nestorn var och tävlade i Jönköping och Mölndal i helgen och körde därför inte FIK-Trampen. Vurpan höll på med att förbereda båten för sjösättning därför var inte han med.

Bilderna: Överst tv: En glad Humle efter loppet. Överst th: En fräsch och laddad Hillclimber efter loppet. Nederst tv: Såhär glad blev Spaghetti-Håkan över att bli avhängd. Nederst th: Ingen kan väl påstå att Hillis maskade med sina 2.38 i loppet, men vad kallas detta då???

Trelleborgstempot!

1 maj. Så var det dags för tävlingsdebut denna säsongen för tvenne Cyklofånar, Hillclimber och Dumle. Nestorn tjuvstartade i helgen i 08-området. Dagen till ära så låg det vas 30 ocyklade kilometrar före var och en. Vinden var syostlig och avtog något under hela arrangemanget. Sydostan innebar att det blev kantvind mot ut och kantvind med på hemvägen. Först av cykolfånarna startade Humle kl 10.19. Som tvåa i startordningen kom Hillclimber kl 10.35 och så sydde Nestorn igen säcken kl 10.43.

Som moraliskt stöd vid starten dök Vurpan upp. Med sig hade han även sin son, Fille-Filur tillsammans med en kompis till honom. Till sin hjälp i hejaklacken hade de även Pia och Kroo-kroo.

Bilden till höger: Fille Filur iförd Dumles svettiga hjälm och glasögon.

Förra året kunde nestorn inte starta då han inte fått sin licens. Hillis hade ingen licens och kunde därför inte starta då. Dumle körde dock då tillsammans med Humle. Humle valde sofflocket före cyklingen denna dag, tyvärr. Men vill man riskera liggsår så okej då...

I startlistan för seniorklassen så var det 30-talet anmälda. Strykningarna minskade startfältet med c:a 10 st. Dumle putsade av förra årets tid med 1 minut och 7 sekunder. Sluttiden blev i år 52.18 och en 18:e plats (av 21 fullföljande). En klar förbättring mot 2001 då han blev sist...

Hillclimber fick den bästa tiden av alla; 47.59. Detta trots att han blivit osäker på vägen och vänt om för att cykla tillbaka för att fråga om vägen... Tiden räckte ändå till en 12:e-plats! På 14:e plats hamnade Nestorn med lite drygt 47 minuter.

          

Bilderna ovan: fr. v: Dumle i starten, därefter ser vi Hillclimber och Nestorn vid respektive start.