Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

Nestorn i stöt!

Rapporteringarna har varit magra den senaste veckan. Webbredaktören, Dumle, har vårdat sofflocket. Men övriga Cyklofånar har varit i elden. Nestorn körde tempo i Sandviken. Humle körde Vätternrundan och Vurpan körde Ole Ritter Classic. Nestorn hade problem med sina öron och tappade stinget lite och fick för ovanlighetens skull nöja sig med en 2:a plats. Humle kom runt Vättern men hade ingen tid att delge. Vurpan, som körde sin första tävling, bortsett från motionslopp, kom på en 167:e plats bland 800 startande! Kanon Vurpan!

Onsdag 19 juni. Nestorn, Humle och Dumle slöt upp för ett gemensamt träningspass. Färden gick via Saxtorp-Häljarp-Rönneberga-Tågarp-och så upp mot Ottarp. Nestorn var på hugget hela tiden. Humle och speciellt Dumle kom till korta. En veckas vila för att komma i form hade inte hjälpt.  I Vallåkra valde nestorn att ta en vända upp för backen mot Mörarp. Dumle hängde på så gott han kunde. Dock hade han inte mycket att sätta emot "gubbaj-vln". Snabbt vändes kosan 180 grader och så var det utför. Humle hade under tiden gått upp i atomer eller så. Han var puts väck... Den resterande duon vände kosan mot Glumslöv och sedan Landskrona. I Häljarp så hoppade Nestorn av vid sitt chateau medan Dumle fortsatte de sista kilometrarna hem till Hänkelstorp.

Totalt avverkades lite drygt 66 km på 2h 5 min. Snittfart 32 km/h. Total höjdklättring 540 m. För detta krävdes det C:a 1740 Kcal.

Det gick åt skogen!

Onsdag 12 Juni. Nestorn kom hemrullande till Dumle på sin MTB. Därifrån utgick duon på småstigarna runt Henkelstorp och ut bakom Ridhuset vidare upp förbi Paintballanläggningen och ut mot sjöarna på Järavallen. Färden gick sedan vidare ut mot slingan. Två varv på den gula och så en avrundning med ett rött varv innan man sökte sig bakåt igen mot bron över motorvägen. Över färisten och ut bland den färska kospillningen. På långt avstånd iakttogs kossorna, fridfullt idisslande på liggunderlaget (gräset). Sedan bar det rakt iväg till mossen. Snirklande ringlade sig den bitvis dyngiga stigen fram. Några små tjyvstopp blev det allt när dyngan och små björkgrenar satte "käppar" i hjulen för framfarten.

Totalt så avverkades 32 km på 1h 40min.240m total stigning med en snittemperatur på 16 grader Celsius.

På söndag skall Nestorn till Sandviken. Fredag-lördag så åker Humle Vättern Runt. Hillis hade MTB.lopp på gång, Vi får se vad Dumle och Vurpan kan göra tillsammans...

 

Bilden: Nestorn vid änden på Davidslidsvägen.

Götalandsmästerskapen/Västboloppet

Söndag 9 juni. Fyra gentlemän från Cyklofånarna embarkerade sig i Dumles bil för att åka till mörkaste Småland. Burseryd tio km väster om Smålandsstenar för att vara mera precis. Kl 12.50 skulle starten gå. En timme innan så var kvartetten på plats för uppvärmning etc. Bekantingar Pontus Andersson, James Wallin, Krister Nilsson mfl.

Alla i veteranklassen startade samtidigt. Tempot drogs upp direkt till runt 45 km/h. Klungan ångade på. Vid varje stigning och sväng så ökade tempot. Vid första och enda riktigt långa backen så började klungan spricka. Dumle föll av här och strax efter så föll även Humle av. Dumle körde upp Conny Magnusson från Nässjö CK och tillsammans så körde de efter Humle. I början så närmade man sig avfällningarna framför, men efter ett tag så fick de ordning på sitt cyklande och så fick Conny och Dumle göra sitt jobb själv..

Ca 10 km innan mål så började Dumle få ont i ländryggen och släppte Conny. I mål rullade han på 1h 36 min, ca 15 minuter efter Nestorn och Hillclimber. Nestorn tog sin klass H65, Hillis och övriga vet vi i skrivandets stund inte placeringarna på.

I mål så kunde veteranerna avnjuta när eliten och juniorerna varvade. Speakern ekade ut placeringarna i de olika klungorna. En rysning gick genom kroppen när Fredrik Svensson nämndes bland de fyra juniorer som brutit sig loss. Förutom Vår "Fåglum" så innehöll även klungan Lucas Persson! Dock fick Fåglum släppa och kom i mål med den stora klungan. Men vilken glöd! Vilken kämpe!!!

Bilderna: Ovan tv: Nestorn får gratulationskram av kranskullan. Ovan th: Nestorn tar igen sig efter kramen på väg hem...?

Ringsjön Runt!

Lördag 1 juni 2002. Så ramlade den första junidagen fram ur almanackan. 10 grader varmt och lite sisådärhyggligt väder när Dumle körde hemifrån  i svinottan vid 04.30-tiden. Humle hämtades upp på vägen. Strax efter Eslöv så var vägbanorna våta... Nåja, vinden var ju västlig så nog skulle den blåsa bort de räliga molnen. Bakom dem så var det ju tämligen ljust. Bilen parkerades och man gick in för att lösa startavgiften. 250 kronor fattigare vardera men ett startnummer och T-shirt rikare äntrade duon sina titanspringare. Det vanliga knäckargänget, Velodrom-Lasse, Spaghetti-Håkan, Pontus (dock inte amerikanarna) etc. Humle & Dumle kände lite sisådär för att hänga på. Men det gick som det gick. Duon hakade på. Dumle var inte i stöt och släppte efter ett kort tag. Humle hade lite mer fart i benen och fortsatte med klungan. Dumle hittade några andra att köra med. Men de var inte inspirerande att köra med. Tempot var lite lågt och de drog alldeles för långa pass 5-10 min! Det dröjde inte länge innan första regnet kom. Benen blev direkt som stolpar. När låren kyldes av så frös väl blodet i dem till is...

Modet sjönk. Efter en knapp timmes cykling vände några till höger istället för stipulerat vänster. De hade fått nog. Regnet kom och gick. Dumle bestämde sig för om att det regnade i Orupsbacken så skulle han kasta in handduken och strunta i andra varvet. Ett par mil från Höör så hann de upp Humle, som nu smälte in i den nya klungan. Ju närmre Orupsbacken de kom ju tätare blev regnet. I Backen fick Dumle nog och satte fart uppför. Humle hängde på tillsammans med ytterliggare en. Men vid varvningen så fortsatte duon i mål och var de första som fick plakett den dagen...

Bilden: Humle sätter i skoblocken efter att ha tömt ut några liter regnvatten ur skorna...

Totalt cyklades 64,3 km med en snittfart av 32,4 km/h. 1510 Kcal förbrukades för detta. Den totala stigningen var 500m.