Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

Tempo-DM i Staffanstorp!

Onsdag 11 juni. Nestorn, Hillclimber och Elitcyklisten embarkerade sig i Elitarn's herrgårdsvagn. Pntani var förkyld för dagen och ville kurera sig inför helgens kommande utmaningar och stod därför över. Cyklarna stod tryggt i cykelstället bakpå. I god tid före start var trion vid starten. Nestorn pinnade iväg och fick nummerlappar. Passande nog så fick Hillis, Stockholmar'n, numero 99. Passande därför Stockholmare brukar inte vara riktigt 100...

Nestorn startade först. 20 minuter efter så rullade även Elitar'n iväg, 4 minuter före Hillis. Elitarns enda mål med loppet var att inte släppa förbi Hillis innan vändpunkten. Detta mål klarades. Vad hade så hänt med Hillis. Punka? Käpp i hjulet?? Kedjebrott??? Eller var det månne så att den spirande förkylningen tagit överhanden. Svaret skulle säkert komma fram. En bra bit från vändpunkten, på väg hem så dök Hillis upp till sist.

Starten gick i medvind och sedan vände vägen efterhand så det blev motvind. Efter vändpunkten blev det så medvind igen innan motvinden satte in igen. Rygg, lår, ja varenda muskel i kroppen kändes. De flesta värkte. Men nu var det inte så långt kvar på de 30 kilometrarna. Sista biten med rak motvind var det oundvikligt att gå ner på 42 taggaren, 53:an var för tung. Men de sista 100-talen metrar så svängde vägen och vinden blev lite mer snett emot. Upp igen på 53:an och pumpa iväg fram till och över mållinjen!

I skrivandets stund så har inte resultatlistorna publicerats ännu. Men Nestorn vann sin klass i utklassningsstil. Hillis missade sin start med lite drygt tre minuter... Där var förklaringen varför han inte körde ikapp Elitar'n. Men 99 är ju inte 100..., och så var det bevisat! Resultat finns att få på www.skanecykel.com

Nästa begivenhet är Götalandsmästerskapen nu i helgen. Tempo på lördagen och linje på söndagen. Nestorn och Hillis kör båda medan Pantani nöjer sig med linjeloppet. Elitar'n skall spika på sin bastu istället för att cykla.

Bilderna: Ovan tv: Nestorn metrarna efter start. Th: Bildbevis(?) på att Hillis var trött och därför försov sig i starten???

 

Trio mot sydostan!

Tisdag 3 juni. Trenne Cyklofånat träffades i Saxtorp denna tisdag. Nestorn, Pantani och Elitcyklisten. Det var varmt, runt 25 grader enligt Anders Celsius skala. Men vinden den var frisk från sydostan. Man lade snabbt upp en rutt via Annelöv-Norrvidinge-Södervidinge- St Harrie-Krutmöllan-Hoby-Kävlinge och så 108:an mot Lund-Furulund- Stävie-Borgeby-Löddeköpinge och så hem. Med tunga tramp inleddes fighten mot vinden. Det var en herrans tur att det var varmt och ingen hagel eller snö plågade trion. Motigt, motigt, motigt... Men den som håller ut får sin belöning. När man vände av vid Krutmöllan så öppnade vinden upp sig. Dessutom var det nerförsbacke. Så med lätta fjät vevades pedalerna runt. I backen upp så ryckte Pantani och Nestorn. Elitcyklisten lunkade på i sin egen lilla värld. Väl uppe för backen så slog ryckarna av på tempot och väntade in eftersläntaren. I korset tog man av till höger mot Hoby. Rak medvind! med sprudlande tramptag kom elitcyklisten ångande ikapp de båda andra. I god fart passerades en banan(i?)ätande Pantani. Nestorn hade inget problem med frukten utan satte in jakten på illern. Genom hela Hoby klarade Elitar'n sig, men sedan kom "gubbajvln" och körde förbi. Att man inte har respekt för dem som är yngre, eller hur skall man uttrycka sig...?

När Pantani fått bananiskalet ur vrångstrupen kom han hostandes och så fortsatte man gemensamt mot Kävlinge. Pantani var dock revanchlysten och satte upp tempot. Elitar'n var belåten med sin insats och tog det "tranqilo" men Nestorn fick igång EBK'n och trampade ikapp. I Kävlinge så samlades man återigen. Färden gick nu igenom Kävlinge och så till höger mot Lund. Det är en lång och god backe som välkomnar en där. Elitar'n började att dra. Men efter några hundra meter började testosteronet koka hos de båda andra. Så drog de iväg igen. Vänligt nog så väntade de vid vägen mot Furulund. Återigen så var det medvind. Härligt tempo in mot den gamla textilmetropolen. Här tog man sedan till vänster mot Stävie och Borgeby. Nestorn och Pantani fortsatte att kriga i backarna. Framme vid Borgeby kyrka satte man av till höger mot Löddeköpinge. Pantani gick inte in på cykelstigen utan ryckte ute på vägen. Nestorn trampade på på cykelvägen. Elitar'n trampade på allt vad han orkade. Men när han kom tilltrafikljuset så var det bara Nestorn kvar. Pantani hade fortsatt direkt hem. I ett lugnt mak fortsatte den kvarvarande duon hemåt.

Totalt så avverkades 56,2 km under 1h 49 min, vilket ger en medelhastighet av 31 km/h.