Medlemmar

Träningsläger         Italien 2003

Träningsläger i Benidorm 2002

Träningsläger i Benidorm 2001

Träningsdagbok  

Resultat

CykelCity Gran fondo!

Home

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

Singel i tempo, firande framgång!

Onsdag 27 augusti. Hillis hade fastnat på jobbet. Strax innan fem om eftermiddagen satt han fast i småländska Hylte. Pantani hade ringt dagen innan. Kl kart i sex skulle han dyka upp på Elitar´s förstukvist. Fem i fanns det inget spår efter någon Pantani, så sällskapet gav Elitarn fan i, om vi skall ta det på vers. I ensamt majestät tuggade han norrut i den hårda nordanvinden. Tungt. Men en liten runda fick det bli nu när man ändå bytt om. Det hade ju kommit glada besked via telefon tidigare på dagen. Nestorn ringde och meddelade att han tagit bronsmedaljen vid dagens tempolopp vid Veteran VM i Österrikiska St Johan in Tirol!

Dessa glada nyheter gav ju ett extra sug att trampa i pedalena. Färden gick upp till Häljarp, sedan svängde kosan söderut. Förbi Nestorns boning. Jodå den stod kvar. Nu var den hårda nordanvinden ett hjälpmedel. i runt 50 km/h passerades Järavallen och den snart av Solheim Cup intagna Barsebäcks Golfklubb. Efter golfklubben svänger vägen lite mera åt väster. Alltså minskade "medströmmen" något. Men bara för en liten stund. Vid Sjöbo skola så vändes färden österut mot Löddeköpinge. I en härlig med/kantvind nalkades handelsmetropolen snabbt. Väl i Löddeköpinge var det dags att dra sig hemåt igen. Lige paa dyten, skulle Dansken ha sagt. Mitt i näsan alltså. Men med lätta växlar och en hyggligt hög kadens avverkades de sista kilometrarna till den varma duschen.

31,5 km avverkades med en snittfart av 31,5 km/h. Som snabbast gick det i lite drygt 56 km/h. Nästa träning blir på söndag.

Denna dagen föräras till Nestorn som tog brons vid VM i tempo!

Social snackerunda!

Söndag 24 augusti. Hillclimber och Elitcyklisten möttes i Saxtorp för att göra ett trendbrott och börja cykla igen. Hillis hade bara cyklat ett par gånger sedan han körde Joutenheimen rundt. Elitaren hade väl cyklat några fler gånger, men han har ju inte samma gåva... Den utlovade lätta vinden var tämligen frisk, nordlig. Man började med att få lite medvind mot Annelöv. Sedan tog de till vänster mot tågarp. Då fick man vinden rakt i näsan. Med stumma ben dunkade man mot norr.

I Möinge fick man syn på en annan ryttare. Med raska kliv i pedalerna så hanns han upp. Det visade sig vara en kille från Dösjebro. Han brukade köa Vätternrundan. Sällskap höll man ett par kilometrar. Dösjebroaren skulle vidare upp mot Kågeröd-Röstånga. Cyklofåneduon hade mer siktet inställt på att ta sig nordvästut. Detta för att få en god medvind hem.

Strax innan Tågarp så vinkade man adjö till dösjebroaren och girade mot Vadensjö. Det går ju inte att missa Rönneberga backar. Uppe på kullen så fick Hillis ett av alla sina ryck. Häng på sade han och vek av från asfalten och ut i spenaten? I bästa MTB-stil ångade duon igenom den täta klövern och upp på en av gravhögarna. Detta är den högsta punkten, förkunnade Hillis trovisst. Tillfället utnyttjades till att föreviga varann med den fantastiska utsikten man har en klar höstdag.

En härlig utförslöpa följde. Motvind men "medbacke". Från Vadensjö så testade man en ny väg. Hillis hade aldrig cyklat den för. Elitar'n trodde att han hade kommit där i något dimmigt tillstånd. Hur som helst så kom man fram till Härlöv. Där var det mot Ottarp i vanlig ordning. Det som inte var i vanlig ordning var att man tog det lugnt och snackade mycket. Socialt och trevligt. Efter Ottarp så var det Bälteberga- Mörarp-Vallåkra-Glumslöv. Glumslövsbacken i medvind! Det var något stumt i benen, men man måste ju pressa på. Hillis toppade 72 km/h, Elitar'n kom upp i 68,9 km/h innan menen stod rakt ut...

Men sedan var det bara att rulla lugnt och fint mot hemmet. Totalt avverkades 69,9 km med en snittfart av 28,4 km/h. Nästa gemensamma träning på onsdag.

Bilderna: Ovan th: Hillis & Dösjebroar'n. Ovan tv: Hillis på Rönnebergabacken. Th: Elitar'n på Rönnebergabacken.

Trippel i vinden!

Onsdag 20 augusti. Trenne Cyklofånar mötte upp denna lite småkulna onsdag. Blåsigt och relativt den tidigare hettan så var det lite kyligt. Men trotsw att även regnet hängde i luften så sammanstrålade Nestorn, Pantani och Elitcyklisten. Vid mötespunkten i Saxtorp så var man lite kluven över hur man skulle köra. Norrut eller söderut? Vinden var västlig. Men en ryttare på MTB som kom och svängde söderut avgjorde valet. Söderut! Det jobbades febrilt och efter ett litet tag var MTB'n inhämtad! Det var en frisk yngling på den bågen han hängde på och drog sedan iväg med Nestorn och Pantani. Elitar'n ramlade av... Klungan samlades igen strax innan löddeköpinge. Man valde cykelvägen dagen till ära. Men vid Tolvåkerskolan var asfalten borta pga rondellbygget. Här vinkade MTB'n farväl och ångade på friskt över singeln. Trion med sina ädla springare vinglade lite försiktigt igenom dessa partier.

Efter Löddeköpinge så tog man av mot Borgebyslott och så Flädie. Här var vägen också avgrävd så man fick leta sig ut på vägen mellan Bjärred-Lund. Tjingeling sade MTB'aren när han passerade i den friska medvinden. Klungan högg tag i honom. Men han var på väg mot Lund så några sekunder senare så vinkades det ajöss igen. In igenom Habo Ljung och så Lomma. Lite senare så nådde man vändpunkten, Sjölundaviadukten. En liten paus med kexchoklad. Medan de sista smulorna tuggades så passerade en ryttare på racer. Han var på väg norrut...

Igen så var det utryckning. Nerförsbacken gjorde det lätt att accelerera. Vid backens fot var han inhämtad. Femton sekunder senare så var han avhängd och borta. Med ivriga tramptag gick återfärden genom Lomma. Precis när Lomma var Passerat så mötte man tvenne ryttare! Den ene av dessa igenkändes som Bo "Sleepy" Larsson som även han var med på träningslägret i Italien!

Nu började åter mjölksyran sitt intåg i Elitarn's förslappade lårmuskler. Gång efter annan så ramlade han av. I Bjärred så ville Pantani inte vänta in eftersläntaren. Nestorn tog och körde ikapp honom, men ingen tendens till att vänta. Sedan blev det ett race dem emellan till Löddeköpinge. Resultatet visar att Nestorn är i bästa form inför VM som avgörs i nästa vecka i St Johan in Tirol, Österrike.

Bilden: Pantani och Nestorn väntandes på Elitar'n i Löddekorset.

Totalt så avverkades det 60 km med en snittfart av 31,6 km.

Säsongspremiär med "gullponken"

Onsdag 13 augusti. Med knarrande leder satte sig Elitcyklisten på sin ädla springare igen. Det har inte blivit många tramptag i sommar på grund av byggprojekt, semester etc. Men onsdagskvällen kunde disponeras utan rullebör eller snickarhammare. Då Hillclimber var på Bakken för att roa sig och inmundiga dansk öl etc kunde han inte delta. Pantani var inte kontaktbar via telefon. Så kvar blev det Nestorn, sällskapets "Gullponke". Med sina friska ben har han cyklat runt med både den svenska så väl som den nordiska veteraneliten. Vid SM så tog han guld i linjeloppet "P60"! några veckor där efter tog han silver i tempot vid NM och ett överlägset guld i linjeloppet! I slutet av augusti så åker han till Österrike för att deltaga i VM. Heja, heja, Vi håller tummarna!

Nestorn och Elitcyklisten träffades strax utanför Nestorns hem. Man beslöt sig för att köra österut. Vinden var obefintlig. Via Saxtorp gick färden sedan vidare över Annelöv-Norrvidinge-Södervidinge St Harrie. Den rostige Elitar'n fick jobba som en hund i en benhög för att hänga på Nestorn. Som en bergsget drog han iväg i alla backar. Mjölksyran högg i Elitar'ns lår. Men det var bara att jaga på, Försöka komma in på rullen.

Efter St Harrie så gick färden vidare mot och förbi Örtofta. Sedan tog man av mot  Ellinge. Det vägvalet belönas med en intensiv backe. Mjölksyrebefrämjande. Lite vindlande går sedan vägen mot Örtofta. Nu hade Elitar'n uppenbara problem att hänga på "Gullponken".  I utförslöpan vid Sallerup så möttes en anna ryttare. O se, det var ju Spghetti-Håkan som kom pustandes uppför! Rakt igenom Örtofta city sedan mot Hoby-kävlinge-Hög. I hög började det droppa lite. Vinden hade tilltaget så den var till att räkna med. Solm tur var så var den mitt i snoken så det fanns något att arbeta med...

Tursamt nog så ljusnade det och regndropparna upphörde. Vägvalet hade varit bra. Man hade kört runt "mögvädret". Efter V Karaby så började Elitar'n se ljuset i tunneln. Nu var det inte många tramptag hem... Väl hemma hos Elitar'n så fick Nestorn en förevisning om byggets fortskridande. Nyfikenheten var stor på den finska bastukaminen som blivit uppmurad under dagen. Nestorn såg fram mot att få provbada denna äkta finsk sauna byggd i en funkisstil.

Bilden: Nestor inspekterande den nyuppmurade bastukaminen.

Under passet avverkades nästan 70 km med en snittfart av drygt 31 km/h. Total stigning 462 m.