Snabba & snygga!

Söndag 26 september. Så var Elitaren åter på Benen. Ett elakt virus fällde honom så att 7,3 uppmättes på Richterskalan. Men nu var han tillbaka igen efter två veckors Cykeluppehåll. Piruetten hade råkat ut för samma virus och var fortfarande inte kurant. Men i Saxtorp så dör Bosse Bus, Bokis och The Squirrel upp. Vinden var frisk nordvästlig. Så kosan sattes mot Annelöv, Norrvidinge och sedan mot Södervidinge. Här doftade det förförsikt av nybakat bröd. Men det var inte tid att stanna för det, utan vidare mot St Harrie. Här svängde man mot Remmarlöv och fortsatte att hamra i motvinden. The Squirrel var pigg i benen och tog vinden med Bosse Bus, Elitaren och Bokis på rullen. I Remmarlöv så svängde man mot Trollenäs. Väl framme där så var det Reslöv som var nästa hanhalt. Detta efter en kort överläggning. Äntligen medvind. Oj, oj, oj, vad lätt det gick att trampa i medvinden, kugge för kugge kunde man växla upp. Vilken känsla. Så fick man stanna för att Bokis hade något ojämnt på däcket. Jodå, väven syntes lite och en bula var det på bakdäcket. Det var til att trampa försiktigt gensaste vägen hem. Så Bokis svängde av mot Teckomatorp för att ta sig hem till Dösjebro. Den kvarvarande trion fortsatte mot Billeberga och sedan Asmundtorp. Här skiljdes man från Bosse Bus som svängde hemåt mot Vadensjö. Så i lagom takt kunde The Squirrel och Elitaren avrunda denna 65 km runda.

På onsdag är Elitaren förhindrad men på söndag är han åter i startfållan i Saxtorp.


Bokis, Bosse Bus och The Squirrel. Observera att detta är ett bildbevis på att Elitaren inte bara låg på rulle i motvinden...
 
Snabba & snygga!

Söndag 12 september. Piruetten var krasslig med ont i halsen. å elitaren vinglade ensam iväg till mötesplatsen i Saxtorp för att se om där var några andra som dök upp. Jodå Bokis kom rullande där. Man tog ett extra varv ner om St Byvägen och på vägen upp igen så mötte Vargen upp. Sedan dök det inte upp fler. Klockan var sisådär sju minuter över tio så bestämde man sig för att ta en runda ner om Getinge/Gårdstånga då vinden var sydlig. Så från Saxtorp via Dösjebro-Södervidinge St Harrie till Krutmöllan-Örtofta. Att det var processer på gång inne i Konvex anläggning i Krutmälan gav den karaktäristiska doften besked om. Andas alltså inte genom näsan...

Men på väg mot Örtofta så släppte detta luktfenomen så i det fina höstvädret kunde man fortsätta mot vinden genom Svenstorp & Igelösa innan man kom till vändpunkten i Getinge. Här blev det som brukligt en liten paus med kexchoklad innan man fortsatte uppför backen. Vinden hade nu svängt tlite åt väster. Men efter en liten bit så svände man ju av mot Odarslöv och då fick man lite med. En medvind som följde nästan hela vägen hem. Gubbarna var lite trötta och medtagna. så man jagade inte med världshårt tempo. Ibland är det skönt och nyttigt med att köra så att man kan snacka utan att man storknar.

Allt flöt på bra utom en mörkblå Volvo 745 som försökte träna trion av vägen. Gubbe med keps, du skule köra hem och skämmas ögonen ur dig. så på väg från L ödde och till Hofterup så körde man upp en annan cyklist som sedan hängdepå de sista kilometrarna hem.

Nästa träing på onsdag. 18.0 samling i Saxtorp.


Här har vi Vargen & Bokis när de anstränger sig för att se snygga och snabba ut. Om de lyckades? Det får du som läsare avgöra...
 
Kungligt påhejade!

Söndag 5 september. Piruetten dök upp, sömnig i sin blå morgonroc. Nej jag skall inte med idag. jag körde Kävlingetrampen igår tillsammans med Jerka. Så det var bara att önska puss & kram och rulla vidare mot Saxtorp. Där dök Bosse Bus upp, men ingen Bokis. Han hade ju förespeglat att han skule komma, men permissionen var kanske indragen... Solen lyste och vinden var inte särskilt kraftig så varför dök då inte Solskenscyklisten, Kicken upp? Kanske allt för stor kärlek till sofflocket?

Hur som helst så bestämde sig Bosse Bus och Elitaren att rulla en runda upp mot vinden. Annelöv först sedan Trää & Teckomatorp. När man passerade här så blev man ivrigt påhejade av Gustav Pouladi, panelkungen. Han hejade och höll låda så man skulle kuna tro att det var Tour de France som passerade. Styrkta av detta så satte man kursen vidare en sväng över Svalöv och där från "baklöpan" på naturtrampen mot Sireköpinge. Där hann man ikapp en annan cyklist som passerades. Han såg lite trött ut. I Sireköpinge så stanade man för att inmundiga kexchoklad. Då kom den ensamme cyklisten som också erbjöds ett choklad. Detta tog han glatt emot. Han berättade också att han nyligen plockat fram sin hoj efter ett antal år på logen. Gemensamt rullade man vidare mot Tågarp men han tappade kontakten med Cyklofåneduon. Han behöver nog några rundor till innan han orkar hänga med.

Efter Sireköpinge så var det Tågarp och vidare till Vadensjö där Bosse Bus hoppade av och rullade hem i tid till sin bättre hälft. Så kunde Elitaren rulla på hemåt i sin egen takt. Efter Saxtorp så passerade han en kille på något slags cityhoj som han uppmanade att hänga på. Det dröjde inte länge innan detta ekipage passerade Elitaren. Då blev det ju naturlogt att Elitaren tryckte på lite mer. Nedvarvningen glömdes bort. Så var Elitaren först igen. Sedan tog Elitaren sitt förnuft till fånga och rullade på lätta växlar och lät det icke-hjälmprydda ekipaget passera. Hemma så visade trippmätaren på drygt 68 km.

På onsdag är Elitren på resande fot. Men nästa söndag är han på plats igen.

 

 


Elitaren och Bosse Bus på väg ut i det fina förhöstvädret.


Bosse Bus och den påträffade cyklisten strax efter att man kommit igång igen efter chokladpausen.

 
Följa John (Deere...)!

Onsdag 1 september. Fortfarande en liten känning av sommaren men hösten knackar på dörren. Soligt och nordvästan att tampas med. Piruetten var hemma sent från jobbet så han var inte ombytt. Elitaren rullade på upp til Saxtorp där han mötte upp med Bokis & Bosse Bus. Inga fler dök upp så trampade man hem mot Piruetten. Strax innan där så dök han upp. Man valde att köra Furuhillsvägen mot Dösjebro och sedan via Annelöv förbi cowboystället till Billeberga. Tempot var lugnt. Alla kände av söndagens race. Dessutom hade ju Bokis och Elitaren kört ordentliga intervaller förra onsdagen. Så de hade två tuffa pass som inte sköljts ut ur benen ännu. Men så gick tempohästen Bosse Bus fram i täten och farten ökade. Med svidande lårframsidor så hängde Bokis & Elitaren på. Piruetten han är ju frisk som vanligt. Men som tur var så släpptes tempot emellanåt. Hela tiden var det motvind. Från början i Saxtorp och inne i skogen så märktes inte något speciellt. Men när man kom ut på slätten, då kändes det desto mer...

I Billeberga så fortsatte man mot Sireköpinge och vidare upp mot Ekeby. I Ekeby så stannade man för en kexchokladpaus. Det var förresten där som Vargen blev avbildad när han punkade. Bilden som sedermera hamnade i Expressens korsordsbilaga. Styrkta av den energikicken så vände man hemåt i medvinden. Det dröjde inte länge förrän en traktor med vagn körde ut och man fick häng. Det var gott att få en sådan rulle. Undan gick det och ändå så kunde man vila sina ben. Hääääärligt. Strax innan Kingelstad så kom Elitaren lite långt bak och tappade rullen. Men ekipaget stannade i korset så där kom han ikapp igen. Det var ju tänkt att fortsätta rakt fram mot Ottarp men Bosse Bus hängde på traktorn som svängde mot Tågarp. De andra tre fick inte det hänget. Så det var till att stå på ordentligt. Som tur var blev det snart lite nerförsbacke. Det underlättar ju när man skall komma ikapp. Så var kvartetten samlad igen. Men glädjen varade inte så mycket längre. För i Tågarp så svängde ekipaget mot Skånemöllan för att tippa sin last. Så en tur uppför backen i Tågarp innan man tog Rönneberga. Bosse Bus svängde inte av mot Vadensjö för han hade också varit sen så han hade bilat till Saxtorp. Så de andra tre fick dras med honom en stund till. Så via vanliga vägen hem via Asmundtorp-Häljrp-Saxtorp. Där stannade Bosse Bus och lastade cykeln på bilen medan de övria fortsatte till Henkelstorp. Sedan var det bara Bokis som hade några kilometrar kvar att trampa hem till Dösjebro. Nästa träning på söndag.


Bosse Bus och Bokis på väg ut mot kvälens äventyr.


Här sticker traktorn iväg. Bosse Bus ligger som om han var magnetisk bakom vagnen medan de tre andra var lite mer tappade bakom densamma. Men så småningom kom även de ikapp och kunde nyttja rullen.