Wasas återkomst!

Söndag 23 september. Ett sådant rysansvärt väder. Blåsigt, kallt och regnigt. Elitaren övervägde att dra upp täcket över huvudet och soman om. Detta i ren protest mot höstvädret.Men dicilinen tog överhanden. Ett skutt ur sängen och så var det till att bralla frukost och komma i ordning för dagens träning. Piruetten var nästan klar när Elitaren dök upp. Tillsammans rullade man mot vinden till Saxtrop där det väntade tre Cyklofånar. Bokis ioch Kicken men så hade även Wasa lyckats hitta dit. Det var länge sedan han var med.

Vinden var väst nordvästlig men det var väldigt svarta moln norrut. Man bestämde sig för att följa Kickens förslag att rulla ner till BArsebäckshamn längs kiusten och sedan vidare mot Löddeköpinge. är passerade man en man som powerwalkade. Hallå Far ropade Elitaren, det var hans vfar som var på väg till maten som han brukar avnjuta på Norrehed. Efter Löddeköpinge så blev det Borgeby och vidare till Flädie för att rulla vidare till Habo Ljung. Här blev det energikakspaus innan man vände hemåt i motvinden.

Så efter lite drygt två timmar så var man hemma igen. Strax efter började det regna igen. Lyckokast alltså. Det var inte många stänk man fick på sig under färde.

Nästa träning på Onsag. 18.00 på racer i Saxtorp. Elitaren kan dock inte vara med detta pass, ej heller kommande södag.


gänget anfört av Piruetten tätt följd av Wasa, Kicken & Bokis.
 
Bosse Bus hade ordning på sina kulor!

Söndag 16 september. En nyvaken och skrynklig Piruett öppnade yrvaket dörren. Nej det blir ingen cyklin idag. Jag sov förlänge. Det blev lite sent i gårkväll. Vi hade gäster... Precis så lät alltså Piruettens ursäkt om varför han inte skulle med ut på träningen. I Saxtorp så såg det bättre ut: Bosse Bus, Cadiz, Peak, Bokis och Fondri dök upp. Bosse Bus kom på sin vanliga cykel. Han hade kollat kulorna i vevlagret och allt verkade bra.

Bosse Bus tog på sig jobbet som ledarfigur och visade vägen till Dösjebro och sedan till Norrvidinge. Medvind var det och tempot så skapligt att det inte var problem att hålla hop den. Boose bus flankerad av antingen Peak eller Cortez drog det mesta av rundan. Efter lite kringelkrokar så kom man till N Skrävlinge och så vidare förbi Svalövs GK innan man nådde Knutstorp där energikakan intogs. Nu hade det börjat bli lite jobbigare. Elitaren blev avhängd lite då och då. Så det passade bra med en paus för att vädra ut mjölksyran och ladda lite energi.

Sedan var siktet inställt på Axelvold-Duveke-Sireköpinge. Nu var inte vinden med längre utan oftast klockrent emot... Mjölksyran kom snabbt igen. Att ligga på för tunga växlar var inte möjligt bara. Hög kadens så gick det framåt. Tågarp och så upp för Rönneberga. Här splittrades gänget. Bosse Bus och Cadiz fortsatte rakt fram medan de övriga svängde vänster mot Asmundtorp. Sedan var det bara att avsluta med Häljarp-Saxtorp och hem. I Saxtorp så splittrades den sista resten av klungan och var och en rullade hem till sitt.

Nästa träning onsdag kl 18.00 på racer i Saxtorp. Elitaren kan dock inte vara med på denna då han är i hufvudstaden.


Matpaus i Knutstorp. Fr v: Bokis, Fondri, Bosse Bus,
Cortez & Peak.


Nyladdade med energi trampade man hemåt i motvinden.
Här ligger Cortez & Fondri och drar följda av Peak & Bokis.
Bosse Bus är skymd.

 
Manfall!

Onsdag 12 september. Manfall kan man säga. Kicken skulle ha på sig läderstövlarna och sporrarna och grensla annat än en stål-(aluminium)häst. Bosse Bus skulle på födelsekalas hus Andy Bus. Födelsedagen kan han fira, Andy, men cyklingen är på det hala?;-). Piruetten hade ansvaret för båda döttrarna denna kväll. Elitaren han grenslade i alla fall sin springare och rullade upp till Saxtorp. Där mötte Nestorn upp. Man väntade även på att bokis skulle dyka upp. Men så icke. Man tog vägen om Dösjebro, men inte dök där upp någon Bokis.Det var bara att föortsätta över Annelöv och vidare förbi Westernstället till Billeberga-Sireköpinge-Halmstad och så mot Ekeby. Vinden var västlig så lite med och lit kant och lite mot emellanåt. Nestorn var piggare i benen än Elitaren så han drog det mesta. I Ekeby så var det matpaus. Det serverades nybakade energikakor. Efter den obligatoriska fotograferingen så bar det vidare mot Bälteberga-Ottarp-Vadensjö-Asmundtorp-Häljarp-Saxtorp och så hem.

Nästa träning på söndag kl 10.00 på racer i Saxtrop.


Jurassic Park? Nej, det är bara Nestorn och Elitaren i Ekeby...
 
Bosse Bus på ny Colum-Bus!

Söndag 9 september. Piruetten var inte på g idag. Barnkalas igår så han ville inte köra på ångorna... Men i Saxtorp så anslöt sex andra Cyklofånar. Peak, Cortez, Bokis, kicken, Jarne och Bosse Bus. Bosse Bus com på sin splitter nya Colum-Bus tempohoj. "Det knakade i kulorna så jag fick ta denna", sade han. Alltså måste det ha varit något med kullager i hans linjehoj och inget med ryttarens kulor som knakat. Alla beyndrade den svarta skapelsen. Det kommer att gå fort idag? "Nä, jag skall köra lugnt", utfäste Bosse Bus. Sedan föreslog han att man skulle köra mot Helsingborg. Sagt och snart gjort så rullade man iväg mot Häljarp och viadre till Asmundtorp. Här svängde Bosse Bus in på cykelbanan som går på den gamla järnvägsvallen. In till Landskrona och så snirklade man sig runt på olika cykelvägar där tills man rullade ut på landet igen mot Vadensjö. Men innan där så svängde man av till vänster mot Glumslöv. Tempot som Bosse Bus lovat att hålla lugnt höll han också lugnt. Elitaren klarade av att hålla rullen utom i uppförsbackarna.

Efter Glumslöv så bar kosan på vindlande vägar till Gantofta. Nu var man i områden där Elitaren aldrig tidigare varit. Så att försöka återge detta är inte görligt. Men både Ättekullla och Bårslöv passerades innan kosan ställdes hemåt. Det stod någon skylt mot Vallåkra som Bosse Bus stuyrde mot. men riktigt dit kom man aldrig utan man svängde mot Bälteberga och sedan Ottarp. Så var man i kända trakter igen. Kvärlöv-Vadensjö. Här hoppade Bosse Bus av medan övriga fortsatte. Men efter några hundra meter så svängde även Cortz & Kicken av mot Lanskroma med de resterande trampade uppför mot Rönneberga.

Via Häljarp och så till Saxtorp där man splittrade upp sista gruppen. Bokis hem till sitt, Peak till sitt och Jarne & Elitaren mot sitt. Lite drygt åtta mil blev dagens träning. Nästa gång det är dags att ställa ut cykeln är på onsdag kl 18.00 i Saxtorp.


Bosse Bus på sin splitter nya Colum-Bus tempohoj!


Bosse Bus i dragposition. En position som han höll så länge han var med.

 
Semisolotempo!

Onsdag 5 september. När Elitaren håll på att plocka fram lycrastälet knackade det på tvättstugefönstret. Piruetten tidig på plats. Det var en blåsig dag och han hade med sig sina benvärmare. Så medan Elitaren dressade om så drog Piruetten på sig sina benvärmare och en vindväst. Efter att även kommit ihåg att ta med ljus till cykeln så kunde man rulla iväg till Saxtorp. Där mötte Bosse Bus, Bengeten, Nestorn och Bokis upp. Vinden var norvästlig av någon sort. Frisk sådan. Man bestämde sig för att köra norrut. Bosse Bus tog kommandot. 110:an och sedan höger mot Kvärlöv-Annelöv-Trää och ut mot Teckomatorp men svängde vidare öve V. Skrävlinge och så till Torrlösa. Kombatanterna Bosse Bus, Nestorn och Bengeten krigade lite. Här skulle hackordningen sättas. Elitaren som var krasslig hela augusti och därmed inte fick cyklat på nästan en månad, ramlade av vid alla tempohöjningar. Piruetten var och drog upp honom ett antal gånger. Men efter att man passerat Svalöv och körde norrut där så svängde Elitaren av mot Sireköpinge via Tarstad. De övriga fem fortsatte norrut. Nu var vinden mitt i näsan. Tungt var det. Så började det regna men det såg inte ut som om det skulle bli så ihärdigt så Elitaren lät regnjackan ligga kvar i ryggfickan och trampade påmot Sireköpinge. Så vänster mot Tågarp. Medvind! Fartkameran i Tågarp passerades med 51 km/h. Mjölksyran gjorde sig väldigt påmind i Elitarens lår. Men uppför backen och förbi "korvaludan" och vidare uppför Rönneberga. Oj vad tungt det jakan vara med motvind och uppför. Mjölksyran kändes som Vichyvatten i lårens framsidor. Men det är bara att lätta lite på växlarna och trampa på uppför. Snart en skön utförslöpa.

Via Asmundtorp-Häljarp så började Saxtorp komma i synfältet. Ett susande ljud uppstod bakom Elitaren. Det var Piruetten, Bengeten och Nestorn som kom i den ordningen. De hade någon uppgörelse om vem som först skulle komma till Saxtorpsrondellen. Piruetten tog denna "trofé". Så var det bara att rulla hem och avrunda. Någon paus blev det inte under rundan. Men inan Piruetten och Elitaren skildes åt så avnjöt man var sin energikaka och fotograferade.

Nästa träning på söndag kl 10.00.


Piruetten och Elitaren vid den korta pausen innan
man skildes.
 
Mjölksyraträning!

Söndag 2 september. Precis när Elitaren höll på att stalla ut springaren från förrådet kom Piruetten rullande. Precis som Johnny som ville vara ute vareviga natt (Kal P Dal) var han helt klädd i svart som matchade hans nya svarta cykel. I saxtorp stod det ytterligare sex cyklofånar, fyllda av förväntan. Jarne, Fondri, White Lady, Löpar'n, Tränar'n och Bokis. Kicken hade meddelat att han var i Svansund. Vart Bosse Bus och Nestorn höll hus förtäljer inte historien.

Vinden var ganska frisk från sydväst. Fondri föreslog att man skulle rulla ner mot Värpinge och sedan Uppåkra så skulle man få lite medvind på hemvägen. Så i samlad trupp rullade man söderöver via Lödde-Borgeby-Flädie. Sen var det till att korsa vägen mellal Lund och E6:an. Ganska livlig trafik, men till sist blev där en lucka så att Cyklofåneoktetten kunde rulla vidare mot Värpinge-Klostergården-St Lars och sedan mot Uppåkra. I Uppåkra stannade man till vid kyrkan för att stärka sig med Elitarens energikakor innan man fortsatte mot Åkarp. Därifrån så var det Alnarp-Lomma-Habo Ljung-Bjärred. Nu började det att ge utslag i Elitarens ben. Mjölksyra. Augusti som var utan cykling nästan har sett till att lårmusklerna förtvinat. Så även om det var medvind så hade han svårt att hänga på. I Lödde så försvann klungan och Elitaren kunde rulla de ssta kilometrarna hem i sitt tempå som han klarade med sina mjölksyrastinna ben. Nästa träning på onsdag. RAcer i Saxtorp kl 18.00.


Energikakspaus i (M)Uppåkra!


Jarne och White Lady i spets. Löpar'n och Fondri jagar tätduon.


Att vara stjärntränare blir aldrig långrandigt?
Detta kanske sagt med en baktanke...