Grattis Piruetten !

Onsdag 30 september. MTB'n letades fram ur gömmorna. Dubbdäcken krängdes av och de vanliga krängdes på. Lite olja på kedjan sedan var det till att trampa igen. Hem till Piruetten som valde att rulla fram sin crosscykel för att firaq sin fyrtiosjätte födelsedag. En inte allt för lång runda så han hann hem och käka lite tårta också. Detta passade Elitaren alldeles utmärkt då han fått en nysning på sig häromdagen. Nu var Kan Jang inhandlad och kuren igång. Lite snuvig och småont i halsen. men ingen förhöjd puls. Så en lugn, lite kortare runda stod finfint i kurs. I Saxtorp mötte Bokis upp. Jarne var barnvakt i kväll och Bengetens MTB låg i bitar. Vad som sker med alla andra Cyklofånar vet vi ej på redaktionen i skrivandets stund. Vinden var ganska frisk västlig. Man valde att köra över Dösjebro-Södervidinge-St Harrie-Krutmöllan. Detta i en skön medvind. Vid Krutmöllan så svängde man mot V. Hoby då var helt plötsligt medvinden emot... Pust och stånk. Men i V. oby så stannade man och inmundigade lite Kexchoklad innan man fortsatte mot Kävlinge. Där tog man cykelvägen mot Vikenbadet. Över ån och så till vänster mot Löddeköpinge. Varsågod, Piruetten, en födelsedagsbacke. Två småpågar ledde stånkande sina cyklar uppför backen. Cyklofånarna stånkade också men de cyklade hela vägen med väl spända lårmuskler. Kort men intensiv är den backen. Överraskningsmomentet är inte att leka med om man inte kört där tidigare.

Efter denna pulshöjare så rullade man hem via Hög-V. Karaby. 44 km avverkades. Nästa träning på söndag. MTB om det är ruggigt väder. Är det fint kör vi racer.


Bokis läskar sig vid kexchokladpausen i V. Hoby.
 
Nytillskott i Cyklofånarna!

Söndag 27 september. Mannen med läderveken hade lovat sol och fint väder hela helgen. Men det var mulet, svalt och blåsigt. Några droppar regn kom också. Men detta hindrar inte en äkta Cyklofåne. Elitaren plockade fram titanspringaren och grenslade den med sikte på Piruetten. Piruetten var precis klar när Elitaren kom. Tillsammans så rullade man till Saxtorp där det stod en klunga på fem cyklister och väntade. Bokis, Nestorn och Hungaren känndes igen. Men så var där två yterliggare. Direkt från Borstahusen hade Telemark kommit. Hungarens broder, också boende på ÅlstorpNo 5, Fondri hälsade med sitt hjärtliga leende. Vinden var mer väst än något annat, även om det fanns ett litet inslag av nord. Man bestämde sig snabbt för Ottarpsrundan. Nestorn och Elitaren tog ledning och ledde alla på rätt väg mot Ottarp. Detta via Röneberga-Tågarp. Elitaren var ovanligt pigg i backarna. Frågan ställdes om han stoppa in en extra metateblett i brasan. Svar på detta gavs inte. Men från Ottarp så fortsattem man vändan upp mpt Tjutebro innan man vände 180 grader mot Bälteberga-Vallåkra-Mörarp. Uppe för backen stannade man för kexchoklad. Dock avvek Nestorn som just kommit igång igen efter att han brutuit handleden. Nu var hanleden någerlunda kry men han bröt träningen...

Sedan var det bbara en liten tur till Glumslöv innan man vände hem via Landskrona. Telemark vände av hem i Borstahusen. Hungaren och Fondri svängde av i Häljarp. Och Bokis rullade hem från Saxtorp. Så var det bara Piruetten Och Elitaren kvar till hofterup.

Dagens träning blev 65 km. Nästa träning på onsdag då på MTB med bra ljus.


Fondri, Hungarens bror är också ute och cyklar...


Telemark från Borstahusen.

 
Baader-Meinhofs återkomst!

Onsdag 23 september. Plingeiplong, sade dörrklockan hos Elitaren som precis plockat fram träningskläderna. Utanför dörren stod en man från svuna tider. Baader-Meinhof! Det var nog ett par år sedan han visat sin glada nuna. Historien bakom bortvaron är både lång och tråkig. Men huvudsaken är att Baader är på benen igen och har kommit igång med träningen igen. Det märktes snart att han inte legat av sig alldeles.

På väg till Saxtorp så hämtade Piruetten upp. Piruetten hade fått på sig hela vintermunderingen, det var ju under 20 grader varmt... I Saxtorp så anslöt Bokis & Bengeten. Vinden var frisk västlig och eftersom Baader-Meinhof cyklat från Malmö så passade det bra att rulla söderut. Baader-Meinhof & Elitaren började dra och så byttes man om. Men när Bengeten kom fram så stannade han där. Bengeten och Baader rullade på bra. De övriga hade emelanåt lite svårt att hålla kontakten med de två första. Piruetten jagade upp gång efter annan. Bokis & Elitaren var lite slaka efter söndagens runda. Men det gick bra även om det var lite storkningsvarning emellanåt. När man tagit sig till Arlöv via Borgeby slott-Flädie-Habo Ljung-Lomma så vände man in mot centrum av denna metropol. I korset i centrala delen så fortsatte Badder mot Nordanå medan övriga svängde vänster mot Burlöv Centrum. Påpassligt nog hade vinden kompletterats med regn...

Så vidare genom Alnarp till lomma. Lomma är ett litet elände nuförtiden. Vägarbete över det hela. Men detta klarades av ändån och så kom man ut på cykelbanan genom Habo Ljung och sedan Bjärred-borgeby till Löddeköpinge. Här släppte Bokis & Elitaren för att rulla av de sista kilometrarna hem.

Totalt avverkades 55 km dena blåsiga och tidvis regniga onsdagskväll. Nästa träning på söndag. 10.00 i Saxtorp på racer.


Baader-Meinhof dök upp efter ett par års bortvaro!
 
Elitbokis!

Söndag 20 september. Vilken dag! Klarblå himmel och tillsyns vindstilla. En koll på termometern visade att det var 12 grader i skuggan. Sålösbenen åkte på liksom den långärmade tröjan inan kosan sattes mot Saxtorp. Piruetten ringde medan Elitaren satt och laxerade. Så efter färdigt uppdrag ringde Elitaren upp en skrovlig Piruett. Nej det blev ingen cykling för honom. han fick kurera sig och siktade på onsdagen. Jerka skulle köra Snopp-, f'låt Snapphaneturen. I Saxtorp ansöt Bokis. Inga fler dör upp. Övriga Cyklofånar har troligen tillbringat söndagen på sofflocket med att peta navelludd. ågot anat har ej kommit till vår kännedom. Hur som helst så väntade Bokis & Elitaren på att fler skulle dyka upp. Men som sagt förgäves. Vinden var sydostlig så man tog sikte på Getinge/Gårdstånga. Med ninden i näsan tog man först Dösjebro innan Södervidinge - St Harrie till Krutmöllan. Det som upplevts som vindstilla från köksfönstret visade sig inte så vara. Dunk, dunk i motvinden. Detta var en listig tur. Hemfärden skulle bjuda på klockren medvind, planerade man...

I Getinge så stanade man för attpusta lite, äta kexchoklad och ladda för en snabb hemfärd. Men vad hände med vinden. Det såg ju lite kufiskt ut med vindriktningen. Var det den inre kompassen som var i olag? Jo så var det nog. Från Getinge så är det uppför till Odaslöv. Först ett lite branatare parti dr det är alldeles utmärkt att stå upp. Sedan följer ett ganska långt parti med ett segt motlut som denna dag kryddades av motvind. Vinden vände i västlig rikting. Så via Odarslöv- Stångby-Vallkärra-Stävetog man sig till Borgeby. Dä fick man till sist lite medvind. Så de sista kilometrarna rullade man med en slör, som en seglare skulle ha uttryckt det.

Hemma igen så kunde man avläsa 65 km med en snittfart på 30 knyck på så när som några tiondelar. Hyggligt med tanke på två gubbar i gubbatempo med mycket snack.


Elitaren och Bokis på väg ut i solskenet och motvinden.
 
Pantani åter in action !

Onsdag 16 september. På väg hem från gruvan vibrerade telefonen. Pantani! Det var inte i går precis. Jodå han hade för avsikt att rulla en runda på bågen denna afton. Så han mötte upp utanför Elitaren. Minuten senare dök även Piruetten upp. Gemensamt rullade man till Saxtorp där Bokis och Bengeten anslöt. Ekebyrundan blev valet. Samma runda som Piruetten och Elitaren körde i söndags. Så iväg i motvinden som dock inte var lita starkt motig som i söndags. Pantani gick upp i täten, Bengeten och Piruetten hängde på. Denna trion drog sedan i ett tempo som gjorde att inälvorna var på väg upp. I Billeberga så var nog snittfarten 36-37 km/h. Givetvis skulle den lilla backen förbi betongfabriken testa vem som kroknade först. Den lotten var det Elitaren som sedvanligt drog. Men sedan lugnade tempot sig något. Men Pantani och Bengeten hade lite Benchmarking att göra... Tidvis drog de ifrån den övriga delen av sällskapet. Men man samlades åter för att kunna rulla vidare. Det började lukta regn och i lovart var det kolsvart. Så i Halmstad svängde man vänster via Halmstad by vidare till Kingelstad. Här sattes lamporna på så man syntes bra i den allt mer skymmande aftonen. Efter bälteberga så kommer ju Ottarpsbacken. I nedförslöpan så drog Elitaren från och behöll ledningen en bra bit upp i Ottarpsbacken. Men sedan kom Pantani, Bengeten & Piruettten förbi. Bengeten drog sedan från och var först uppe på krönet. I Härslöv så försvann Pantani som kört i förväg. Den kvarvarande kvartetten rullade via Vadensjö till Asmundtorp och så Häljarp-Saxtorp. I Ålstorp så anslöt Pantani för en kort stund innan trampade på och försvann in i mörkret med sitt röda blinkade ljus.

Lite drygt 60 km med en snittfart på ganska precis 30 knyck blev resutlatatet av dagens träning. Nästa träning på Söndag.


Pantani i glad ledning med Bengeten, Piruetten och Bokis på rulle.
 
Återkomsten...!

Söndag 13 september. Det var tungt. Höstkyligt och blåsigt. Lite regn i luften. Till detta skall läggas att men inte grenslat en springare på två veckor. Turné med jobbet i tvenne veckor och förra söndagen ägnades helt till återhämtning för att kunna fortsätta turnén under nyss liden vecka. Detta var läget för Elitaren. Piruetten hade haft inflamation i sitt knä. Detta hade omöjliggjort cyklingen. Han hade knappt kunnat gå över huvud taget. Men nu var han någorlunda ok igen. De båda cyklisterna som var i ett stort behov av tränign stånkade på i den friska motvinden mot Saxtorp. Men inga fler dör upp där trots att man dröjde sig kvar till fem över tio. Det var bara att dunka på i motvinden mot Annelöv-Westernaffären-Billeberga-Sireköpinge. Så skönt det var när man kom till Sireköpinge. Den vägen kantas av allé som ger lite lä, häääärligt. Så vidare mt Ekeby där man kalasade på kexchoklad innan man njöt av medvinden hemåt. Dubbelt så fort gick det tidvis på hemresan jämfört med utresan. Via Kingelstad-Ottarp-Härslöv-Vadensjö-Asmundtorp-Häljarp-Saxtorp och så hem till Hofterup. Knappa sju mil avverkades under de dryga tvåochenhalv timmarna som trampadet föregick sig på.


Elitaren & Piruetten vid kexchokladpausen i Ekeby.