Medaljregn vid Tempo DM!

Onsdag 15 september. "Det staar ned i staenger" skulle en dansk uttrykt sig om regnet som stod som spön i backen. Vinden var bortåt kuling. Tempobanan gick från Häljarp till strax söder om Barsebäck Strand. Strax innan första start så vände vinden från någon sydvästlig riktning till nordvästlig dito... Det var nog ingen nackdel. Istället för att ha vinden "Lige i snotten, som samme dansk skulle ha sagt, på utvägen så blev det lit skiftande kantvindar. Det var många Cyklofånar anmälda. Hillis hade dock varit tvungen att åka till hufvudstade i jobbet, så han kunde dessvärre inte deltaga. I övrigt så var det Nestorn, Atomen, Bengeten med dotter Pilen, Vurpan, Bader-Meinhof, Wild-Jim, Exlitaren som tillsammans med hangaround medlemmarna Spanky, Peter Moritz som ställde upp.
En viss dramatik blev det vid starten då Vurpan kom en minut sent till start. Han kom lagom till nr 146 skulle starta. Vurpan hade nr 145. Så strax efter 146:an, Spanky, hade startat så rullade Vurpan iväg, dryga minuten försenad. Allt efter hand startade Cyklofånarna. Glada tillrop för att sporra varandra när man möttes efter vändpunkten. Tryck och dra i pedalerna. Rundtrampet är viktigt. Speciellt i den tunga motvinden. Lite dramatik till blev det strax efter Exlitarens och Baader-Meinhofs målgång. Ambulansen stack iväg med blåljusen på. Vad hade hänt? Var det månne Wild-Jim? Han hade man passerat ett par kilometer innan mål... Jodå. En kastby hade levt rullan med honom och kastat honom upp och ner i diket. Men Cyklofånar är av ett segt virke. Upp på hojen igen och trampa på med friska tag för att bevaka silvermedljen i H60! Kanonprestation Wild Jim! Nestorn var som klippt och skuren ur Star Trek när han kom i sin mundering. Det var dock inte bara skådebröd. Guld i H65. Atomen och Bengeten tog silver respektive brons i H55. Baader-Meinhof kammade hem bronset i H30. Vid lunchen hade denne blygsamme medaljör meddelat Exlitaren att han var förkyld och skulle nöja sig med att heja. Synd uttryckt Exlitaren, du skall ju upp på pallen. .. Pallen? Då tar jag med mig cykeln. Ja, och så blev det. Pilen tog hem Guldet i F11-12!

Resultaten DM:
Pilen 1:a F11-12: 12.21,1
Ove Sjöstedt H70: 2:a 51.51,3
Nestorn 1:a H65: 31.26,1
Atomen 2:a H55: 29.47.9
Bengeten 3.a H55: 32.45,8
Peter Moritz 4:a H40: 35.22,6
Elitaren 5:a H40: 35.51,7
Vurpan 6:a H40: 36.26,8
Spanky Nordhöj 7:a 36.42,5
Baader-Meinhof 3:a H30: 31.36,5

Resultat i Cyklofånemästerskapen:
Atomen 1:a H55: 29.47.9
Nestorn 2:a H65: 31.26,1
Baader-Meinhof 3:a H30: 31.36,5
Bengeten 4:a H55: 32.45,8
Vurpan 5:a H40: 36.26,8*
Elitaren 6:a H40: 35.51,7

*Vurpan missade starten och startade drygt en minut för sent. Korrigerar man tiden så ligger den på c:a 35.10


Cyklofåneprofilen Baader-Meinhof tog Brons!

Pilen tog Guld och Wild-Jim tog silver!S
Uppblåst träning

Söndag 12 september. Bengeten och Bengeten stod i busskuren vid fd "Berits Bod" i Saxtorp När Elitaren kom rullande. Vättern susade förbi i sin svarata V70. Regnet hängde i luften. Skurar hade meteroloerna sagt. Jodå några stänk kom det allt. Exlitaren var blöt efter cyklingen till Saxtorp. Men nu verkade det att hålla torrt, ett tag i alla fall. Men hur såg Bengeten ut? Hde han fått överarmsmuskler??? Ja du brukar ju klaga på att där är för lite att ligga på rulle, svarade han med ett belåtet leende. Den spelevinken hade satt på sig uppblåsbara "muskler" som småbarn brukar ha när de skall lära sig simma...
Så var där en gröngul gubbe som kom på cykel. Nestorn. Ja pågar hur kör vi? Man enades om att dra sig norrt, det såg nämligen ljusare ut ditåt. Iväg på hojarna mot Häljarp - Asmundtorp och så upp över Rönneberga. Hillis tryckt på lite mer och gick loss. Bengeten och nestorn gick starkt med. Exlitaren och Vättern fick släppa. Uppe på krönet så samlades man igen. Jag svänger höger när vi kommer ner. lät Vättern meddela. Han hade en förkylning i kroppen och ha sireköpin de ingen ork. Vink, vink så var det fyra gubbar kvar. ner mot och igennom Tågarp. Sedan var det Sireköpinge blåste rejält så när man fick medvind så var det bra drag- Svalöv via Tirup. Det var till att trycka på i pedalerna så låren dallrade. Hillis och Bengeten var de två som låg på mest. Men även Nestorn och Exlitaren gjorde några dragningar. I Svalöv så körda man via Felestad till Källs Nöbbelöv. Teckomatorp - Annelöv. Nu var vinden mitt i plytet. O, jedra va tungt det var. Men nu pekde framhjulet mot Saxtorp igen. Nu får man snart komma hem och lägga sig på sofflocket.
precis under 60 km med en snittfart av 31,4 blev kontentan av träningen. Nästa gemensamma aktivitetet är Tempo-DM på onsdag kväll i Häljarp!


Bengetsspelevinken med sina upplåsta "muskler"...


Hillis nya cykelpjuck

Slak och sunkig!

Onsdag 8 september. Telefonen ringde hos Exlitaren. "Vi är ett gäng träningsnarkomaner som står här i Saxtorp och undrar om du kommer" meddelade Atomen. Jovisst hade Exlitaren tänkt att komma. Om- och utklädd i sin nya Mercatore Uno-kostym och ny hjul på racern. Dessväre hade han klämt slangen på framdäcket när han gjorde de nya klenoderna färdiga. Så av med Däcket igen. Bara avtagningen är ett kapitel för sig på tockenadäringa moderniteter. De ser giftiga ut. Men det är inte så lätt att fixa med dem alltid inte. I med en ny slang. Men vad ända in i "hondan"? Vad är nu detta??? Ventilen är för kort av med däcket igen och ut i förrådet för att hämta det gamla bakhjulet. Ut med slangen och över med den på nyförvärvet. Pumpa upp trucket. på med hjulet och hej och iväg. Va f-n? Ingen luft i framhjulet. In igen och av med skiten... Det var vid denna tidpunkt som Atomen ringde.
Några minuter senare var Atomen på plats hos Exlitaren tillsammans med Nestorn och Bengeten. I sin bakficka hade Atomen den räddande utstyrseln. En slang med lång ventil! Med Nestorns hjälp så kom allt på plats. Träningen kunde börja, dryga halvtimmen försenad. Iväg norrut upp till Saxtorp och så vidare mot Tågarp. En sväng till höger mot Annelöv. Här blev det en tempohöjning för att köra ikapp en traktor. Detta lyckades för lla utom Exlitaren som var i samma form som framhjulet varit tidigare under kvällen. Slak utan spänst alltså. Men bak på rulle så trampade han efter de andra. Ner igenom Tågarp och så till vänster innan järnvägen. Nestorn hade lite problem med ett brock, så emellanåt så var det till att stanna för att få saker på plats igen. Efter ytterliggare en it så beslöt sig så Nestorn och Exlitaren för att rulla hem medan Atomen och Bengeten fortsatte upp till Glumslöv. Ja, ja, då blir det en 15 mil iddag, det är bra, tyckte Atomen. Nystärkt och laddad med kexchoklad så fortsatte dessa två norrut medan de skruttiga vände hemåt via Landskron- Häljarp.

Nästa gemensamma träning blir på söndag.

Atomen i väntan på att Exlitaren skall få ner kameran och upp Kexchokladen...
Dubbla skånska mästare!

Lördag 4 september. En kvartett av cyklofåner begav sig om lördagsförmiddagen till Vä, söder om Kistianstad. Det var nämligen dags för den årliga sammandrabbningen Partempo DM. Nestorn och Bengeten ställde upp i ett lag och Atomen och Hillis i ett annat. Resultaten lät inte vänta på sig. Båda lagen erövrade guldet i sina respektive klasser. H40 och H30. Vi gratulerar kombatanterna till sina fantastiska prestationer. Webbis har fått kanpphändiga uppgifter. Men Atomen och Hillis närmast pulveriserade sin klass med 50 sekunder till tvåan!
Bilder kommer inom kort... (även om inte än så länge...)
Maltfri Kävlingetramp

Lördag 4 september. Klockan var strax före åtta på lördagsmorgonen. Solen började komma upp och värma markerna. Vinden lyste mest med sin frånvaro. Det började strömma till cykelryttare till Ljungvalla IP i Furulund. Velodrom-Lars dök upp, pigg och maltfri denna dag. Inte hade han besökt några öltält kvällen innan, denna gång inte... Baader-Meinhof lyste upp tillvaron med sin ankomst. Webbis, dvs Exlitaren, var redan på plats. Vänern hade aviserat sin ankomst. Men när klockan var åtta så rullade alla iväg, utan Vättern. Italienbekantingen Sleepy hade dykt up med sina frisksportspolare. Klungan som rullade iväg var på 15-20 personer. Velodrom-Lars tog täten på en gammal skranglig hoj. Var har du gjort av värsting-Mosern? Såld svarade cykelhandlaren. Det är väl så man brukar säga, Smen's häst och skomakarens ungar är de sämst skodda...
Hur som helst så fick han fart på den gamla järnsängen. Men efter kanske 25-30 km hände något. Bakhjulet började slå. Skevt och eländigt var det. Tuff-tuff-tuff lät det när Velodrom-Lasse kom. Fälgen touchade bakgaffeln varje varv. Tempot var bra så det gällde att hänga på. I Röstånga så var det dags att styra mot Furulund igen via stockamöllan. Där någon stans bkroknade exlitaren för en stund och ramlade av klungan. Men starx kom han ihop med en annan solocyklist på en Meridabåge. Partempo de sista 30 kilometrarna till mål. 2 timmar och sex minuter gav en snittfart på över 36 km/h. Klungan var imål på 1 h femtionio minuter! Snyggt jobbat!


Bengeten och Nestorn högst på pallen i H55!

 


Baader-Meinhof djupt koncentrerad på att sätta ihop säkerhetsnålarna igen när han tagit av nummerlappen efter målgång.
Laddning inför partempo DM

Onsdag 1 september. De fyra som skall köra Partempo DM på lördag, Atomen & Hillis respektive Bengteten och Nestorn samlades i Saxtorp för en finslipning av tekniken. En kort, men intensiv runda blev det enligt utsago. 35 km med ordentligt ös. Atomen fick mer då han hade cyklat de 35 kilometrarna från S. Sandby till Saxtorp. Sedan torde det vara lika långt hem. Så en sträcka på över tio mil.
Formen verkade vara prima. Paren matchade varandra bra. Så lördagen ses an med tillförsikt!