Jarnes revival!

Onsdag 21 september. Tänka sig. Inget regn och hyggligt varmt. 16 grader och bara lite vind. Vad är det som hänt? Har vädergudarna börjat krya på sig eller något???

Piruetten hade kommit hem ite sent så han satt och åt. Elitaren rullade iväg till Saxtorp för att fånga upp övriga. Bokis hade aviserat att han hade förhinder likaså Bosse Bus som skulle ta morrontofflan till Själland för att titta på Cykel VM. Kicken är ju i stallet på onsdagar, ja alltså inte cykelstallet... Men det var tomt i Saxtorp. Men Elitaren tog ett varv till och då dök Jarne upp! Det var länge sedan. Nu hade livet börjat komma in i sina vanliga rullor efter pappaledighet. Cykeln hade han haft framme ett par-tre gånger de senaste veckorna.

Tillsammans rullade de och mötte upp Piruetten. Vinden var syd-sydvästlig någonting så man bestämde sig för klassikern. Sjölundaviadukten t o r. En bra runda där man till stor del slipper biltrafik. Allt rullade på bra hela vägen. I vanlig ordning lite spurt uppför backen vid Sjölunda och som belöning blir det energikaka. Sedan var det till att tända cykelbelysningen innan man rullade hemmåt via Burlöv Centrum. Här stannade man så att Jarne och Elitaren kunde sätta på sig regnjackorna. Piruetten hade ingen med sig så han ville egentligen inte stanna...

När regnjackorna väl var på så slutade det lilla regnet igen. Men nu fick de sitta på. Genom Alnarp till Lomma-Habo Ljung-Bjärred. Cykelväg nästan hela vägen. En kort bit genom lomma är det bilväg. Naturligtvis var där en drulle som körde ut från vänster mitt framför Elitaaren Och bromsade. Det blev en tvärnit och ett avgrundsvrål på den idioten som sedan sakta försvann. Därefter gick det lugnt hela vägen hem. Nästa träning på söndag.


Jarne och Piruetten på bron över motorvägen mellan
Borgeby & Bjärred
 
Bokis höll masken!

Söndag 18 september. Mannen med läderveken hade lovat att ett regnområde skulle dra in nu på söndagen. Men det var torrt(!) och såg inte ut att vara något regn i de närmaste faggorna. Piruetten höll på att pumpa däcken när Elitaren dök upp. Hillis hade ringt på morgonen och aviserat att han skulle vara med på träningen, bara vi kom förbi och hämtade honom hemma.

I Saxtorp så dök Atomen, Bokis & Bosse Bus upp. Kicken hade lyckligtvis(?) hitttat ett svepskäl att inte träna. Han skulle ställa in husvagnen... Från Saxtorp så ställdes kosan mot Häljarp-Asmundtorp. Stracx innan Asmundtorp så var det att svänga mot Munkebäck. Där på Polkastigen väntade Hillis med sin familj. Grabbarna går i pappas fotspår. De for omking med sina trehjulingar så det stod härligan till. De nyanlända Cyklofånarna beundrade Hillis nylagda sedumtak. Blomstrande och grönskande. Trevligt på ett hus som ligger så i naturen.

När taktet var färdigbeundrat och grabbarna uppskrämda så var det dags att rulla iväg. Mot Rönneberga. Här kunde Hillis visa att de gamla takterna sitter kvar. Trots att han inte har cyklat på evigheter så rullade han på bra i denna första backe. Elitaren var sist uppe. Det var extra jobbigt då man hade motvind sista biten upp. Normalt är det medvind på den sista sträckan men det gäller vid västlig vind, inte ostlig...

Sedan bar det av mot Tågarp-Sireköping-Halmstad och så mot Ekeby. Då blev det äntliggen lite medvind. Nu kunde Elitaren dra. Nerför och i motvind funkar det. men när det börjar bli lite tungt...

I Ekeby så var det dags för lite energikaka innan man fortsatte mot Kingelstad-Bälteberga-Ottarp. På väg mot Bälteberga så ökades tempot så Bokis och Elitaren fick svårt att hänga på. Då for fan i Elitaren som tryckte på med de sista krafterna och körde om alla i god fart och höjtade: Nu får vi öka! Sedan var batterierna slut hos honom... i Vadensjö stannade man till vid Bosse bus så att han kunde visa sin nypimpaade cykelbil, "Morrontofflan". I nästa vecka skall han ta den till Danmark för att titta på Cykel VM.

När Morrontoflan var färdigbeundrad så var det Rönneberga-Asmundtorp. I Munkebäck så släpptes Hillis av. Sedan var det attt rulla till Saxtorp där Atomen och Nokis vände österut. Bokis hem till Dösjebro och Atomen lite längre till Södra Sandby. Så kunnde Piruetten och Elitaren rulla av de sista kilomterarna hum.

Näst träning på onsdag kl 18.00 i Saxtorp på racer.

Cyklofånarna cyklar: http://www.youtube.com/watch?v=7zcMLm6oA2I

Hillis balansakt: http://www.youtube.com/watch?v=mEks8855ERA

Bosse Bus visar upp sin pimpade cykelbil, "morrontofflan": http://www.youtube.com/watch?v=SLRsIk19pr8

 


Atomen i spets följd av Bosse Bus, Hillis, Piruetten och Bokis.


Bokis höll masken bokstavligt talat. En liten daggmask
hängde i ändan på honom...

 
Åska & eldriven idiot!

Söndag 11 september. Precis när Elitarens skulle rulla iväg så började det regna. Det var alltså bara till att ta på sig regnkläderna från start. Hämta upp Piruetten på väg till Saxtorp. Småregnade gjorde det. Strax innan Saxtorp så mötte två cyklister upp, Atomen & Kicken. Tidigare hade man förstås mött Berne Jacobsson, men han cyklar ju inte med Cyklofånarna, så därför räknades inte han. I Saxtorp mötte även Bosse Bus upp. Han hade punka på bakhjulet så han fick starta med att byta slang. han hade kört på något i korset i Asmundtorp. Ett par pumpningar hade hållt till han nu kom till samlingsplatsen i Saxtrop. Bengetens fru, Agneta var ute och rastade familjens nytillskott, en Vorsethvalp som gillade att tugga gräs:-).

När Bosse Bus var klar med punkabytete så rullade man mot Stora Byvägen. Motorvägen var avstängd för att man skulle montera den nya cykelbron vid Landskrona södra. Så trafiken var intensiv. Betydligt lugnare var det på Stora Byvägen och Barsebäcksvägen i Häljarp. Sedan en gir mot Asmundtorp och så klättring uppför Rönnebergabacken. Nu började regnet igen och det tilltog allt mer. Innan hade det ju hållt upp så att alla regnjackor hade tagits av. Kicken var först med att ta på sig regnjackan. Han måste ju vådea sin klubbmästarkropp. I torsdags så blev han trea från slutet i Landskrona CK's klubbästerskap. Då det bara var tre som ställde upp så räckte det alltså till förstaplatsen. Vi gratulerar Kicken till detta. Bosse Bus blev tvåa.

Uppr på Rönnebergabacken så stannade de övriga för att ta på sig sina regnjackor. Nu åskade det friskt runt om. Man kunde se hur det slog ner i Asmundtorp och sedan lite mot Tågarp. Där stod man omgiven av åsknedslag. Det var mellan 0 till en sekund mellan blickt och knall. Alltså var man mitt i det. Kicken & Bosse Bus beslöt sig för att avbryta. Piruetten, Atomen och Elitaren likaså. Medan Kicken och Bosse Bus gjorde lappkast med sina cyklar för att dra sig västerut så rullade de tre andra nerför Rönnebergabacken mot Tågarp för att sedan svänga till höger mot Saxtorp. Emellanåt så öste regnet ner. Trafiken var intensiv efter rondellen vid väg 17. Atomen rullade hemåt och det i ett högre tempo så han försvann så saktelige i mot horisonten. Piruetten gick ftam och drog med Elitaren på rulle. En svart liten Peugeot kom ljudlöst förbi. Så nära Elitaren att deras högra backspegel nuddade elitarens vänstra lillfinger. Elitaren lade upp ett vrål och ökade takten för att köra ifatt denna danskregistrerade idiot. Ja bildåren kom ju inte så mycket längre fem-tio billlängder så var det stopp igen. Så strax var Elitaren ikapp och kunde knacka på biltaket. I bilen satt ett bar stöddiga representanter från Peugeot. "vad gör du sade, vi är ute och kör elbil" helt oberörda att de minuten tidigare hade riskerat Elitarens liv och hälsa. På bilderna här bredvid kan ni se vilka dårarna var och hur belåten chauffören var med sin prestation att tränga sig förbi en cyklist.

Så småningom rullade den lilla elbilen med marodörerna iväg och duon kunde rulla hem i någorölunda fred, även om trafiken var intensiv.

Kolla in Bosse Bus Punkalagning: http://www.youtube.com/watch?v=X8Us2PNmcTg

Nästa träning onsdag 18.00 i Saxtorp på racer.


Bosse Bus lagar sin punktering.


Se så belåten bildåren är med sin "prestation" att nästan köra ihjäl Elitaren.


Ljudlös men dödsbringande farlig med fel man bakom ratten...

 
Kort permission...

Söndag 4 september. Vilken morgon, klarblå himmel och ingen vind. Kvicksilvret stod på 17 grader i skuggan. Piruetten rullade precis från sitt förråd när Elitaren dök upp. Gemensamt trampade man i den fina höstmorgonen mot Saxtorp. Där var det gott om folk. Vasa var på visit liksom Atomen på sin Cervelo P3:a. Kicken var på plats och han berättade att han hade kört alla fyra varven på Landskrona marathon och inte bara ett som redaktören på denna sida så raljerande skrivit.

Bosse Bus hade kortare permission än vanligt så det fick bli en runda runt trakterna av Vadensjö. Annelöv först och sedan Trää-Teckomatorp. Atomen låg i spets och drog på sin vassa kolfiberhoj. Övriga i gänget hängde på, några dock med svårighet. Vinden var inte så stark, ännu men väl emot. Farten var god 35-40 km/h så det gick inte att sova i sadeln.

Efter Teckomatorp så var det Torrlösa-Svalöv som gällde. I princip samma runda som i onsdags med den skillnaden att man fortsatte rakt fram efter matpausen efte Axelvold och körde inte mot Tirup utan via Halmstad By till Kingelstad för att ta sig an Ottarpsbacken. Efter den så var man strax i VAdensjö i tid så vi kunde lugnt lämna av Bosse Bus där. Kicken fortsatte hemåt medan de fu

yra övriga drog hemåt sitt via Rönneberga. Här tappade Elitaren och de tre andra försvann i horisonten. Men starx efte Asmundtorp så dök Atomen upp tillsammans med Piruetten. VAsa hade avviikit hemåt Billerberga någon stans. Nu var mjölksyrenivån hög uti kroppen. Såpå lätta växlar rullade man hemåt. I Häljarp så vinkade Atomen adjö när Piruetten och Elitaren körde via Barsebäcksvägen-Stora Byvägen för att få lä i motvinden.

Nästa träning på onsdag kl 18.00 i Saxtorp.

Sedan är alla inbjudna till Landskrona CKs träningstävling på torsdag 8 sept. En mil tempo med start vid pumphuset på Barsebäcksvägen i Häljarp. Ingen föranmälan utan bara dyk upp! Se mer info på Landskona CK's hemsida.

Filmer från dagens träning:

http://www.youtube.com/watch?v=s7puW1VuuUY

http://www.youtube.com/watch?v=DYgJZFXvpG4


Piruetten, Vasa, Kicken, Bosse Bus och Atomen samlade
i Saxtorp på söndagsmorgonen.