Gubbapass...

söndag 28 oktober. Piruetten dök upp hos Elitaren när denna var på väg att stalla ut cykeln ur förrådet. Det hade varit riktigt kallt under natten. Frostgrader. När Elitaren kikade på termometern strax efter åtta vintertid så stod kvicksilvret på minus tre grader. Men vinterhandskar och dist skoöverdrag hade kompletterat klädseln så det skulle nog fungera. i Saxtorp så dök även Bosse Bus upp. Kicken hade haft gäster på kvällen såhan skulle vara hemma och diska, en tydlig ursäkt för att kunna sova ruset av sig... Någon fler dök inte upp. Tyckte man det månne var för kallt?

Bosse Bus skulle till Malmö för att koka välling till sitt barnbarn, lilla Rut så vad passar bättre än att ta en tur (rut bakvänt!) dit! Så sagt och gjort. På hojarna och ut till Barsebäcksvägen ner till Barsebäckshamn. Därifrån kunde man prova den nya cykelbanan. Härligt jämn och nylagd asfalt gjorde det ännu roligare att cykla. Vid Barsebäcksby så växlar cykelbanan över till andra sidan och in genom villaområdet för att sedan leda över bron som korsar motorvägen. Vips var man mitt på Fäladsvägen.

Sedan var det att dra sig mot Borgeby. Man passerade Lokes Väg där Pantani bor och sedan vidare till Backavägen för att sedan ta cykelbanan mot Borgeby slott. Det var ett härligt cykelväder. runt fyra plusgrader och totalt vindstilla. Solen lyste från en klarblå himmel. Varkligen en lisa för kropp, lungor och själ!

Som vanligt gick turen sedan över Flädie till Habo Ljung-Lomma till Sjölundaviaduketen. Här stannade man till och åt lite energikaka innan man fortsatte hemåt, fast inte Bosse Bus. Han svängde mot Kirseberg för att fullgöra sina vällingplikter. Men Piruetten och Elitaren fortsatte i gubbatempot hemåt. Det var nog första gången som det hänt att man hade ett gubba/snacketempo utan några som helst avbrott för maxpulskörningar. Värt att notera i dagboken alltså. Samma tempo hölls på hemvägen. Nästan 70 km blev det denna härliga dag. Nästa träning på onsdag 18.00 i Saxtorp. Då går vi över till att köra MTB!


Bosse Bus och Piruetten käkar energikaka på
Sjölundaviadukten.
 
Återhämtningspass...

Onsdag 17 oktober. Piruetten var belagd med kvarstad och kunde inte följa med ut på träningen idag. Ovanligt bra väder får man säga. Lite sydlig vind, sol och torr vägbana, inte något som man har varit bortskämd med de senaste veckorna precis. I Saxtorp dök det upp ytterligare två Cyklofånar: Bokis & Bosse Bus. Desa tillsammans med Elitren utgör lite av kärnan i Cyklofånarna. Ju finare väder och mer sommar ju fler cyklofånar hittar ut ur sina iden/från sina sofflock.

Elitaren som leat däckad i helgen i sin förkylning bad om nåd och att man skulle ta det lugnt. Javisst svarade Bosse Bus och trampade på att Elitaren höll på att kontaminera sina cykelbrallor. Ner mot Barsebäckshamn. Bosse Bus Borrade sig genom motvinden men så helt plötsligt släppte han och lät Elitaren dra och sedan Bokis. När det blev Bosse Bus igen såökade tempot en kugge eller två. Uj, uj, uj, vadå lugnt återhämtningspass.

Vid Barsebäckstrand så svängde man mot Barsebäcksby och sedan viidare genom sandskogen till Lödde och Borgeby. Nu blev det kantvind till Stävie/Furulund. I Kävlinge så stannade man vid ICA-rondellen för att inmundiga energikakan och sträcka på benen innan man fortsatte till Saxtorp via Dösjebro. Bokis hoppade av i Dösjebro medan Elitaren & Bosse Bus jagade på till Saxtorp. Bosse Bus hade lite brått hem. Han skulle hem och se Bonde söker fru. En av bönderna i närheten av honom var med i programmet och ikväll skulle det hetta till i badtunnan.

Nästa träning på söndag. Racer i Saxtorp kl 10.00.


Bokis & Bosse Bus längst fram. Elitaren skymtar i bakgrunden.

 
Förkylt!

Söndag 14 oktober. Dessvärre hemma på grund av förkylning. Men här en film om hur det antagligen gick till på dagens Cyklofåneträning. (Kopiera länken och klistra in i din browser):

http://www.youtube.com/watch?v=7ZmJtYaUTa0&feature=youtube_gdata_player

 
 
Speedpass!

Onsdag 10 oktober. Piruetten var inte hemma. Hans bil var borta och ingen där när Elitaren knackade på. Det var kanske för vackert väder. Lungt, stilla och soligt även om solen var på väg ner. Men i Saxtorp stod det tre Cyklofånar och väntade: Kålle, Bokis & Bosse Bus. Efter några minuters skitsnack så var det dags för allvar. Bosse Bus tog stafettpinnen och visade vägen mot Barsebäckshamn. Tempot drevs upp. Växeldragning. Allt efter hand blev Elitaren alltt blåare i ansiktet. Herre min je, skall man överleva detta? Den tanken for genom huvudet. Men som vanligt är det bara att byrta hop och cykla vidare. Ner till barsebäckshamn och sedan mot lödde över Gillhögsbaken, dvs nästa nära-döden-upplevelse i detta tempot...

Genom Sandskogen vidare genom Lödde ytonghusen till Backavägen vidare på cykelbanan mot Borgeby. Litet ögonblick med lugnt trampade innan kedjorna spändes till bristningsgränsen igen. Stävie-Furulund-Kävlinge. Här stannade man i rondellen vid ICA för att få lite energikaka och fotograferas innan man fortsatte mot Saxtorp via Dösjebro där Bokis hoppade hav för att vingla hem till sitt lilla bo. Bosse Bus och Kålle växeldrog hela vägen till Saxtorp. Elitaren luyckades hänga på hela vägen om än det var ganska kämpigt. I Saxtorp så skiljdes man åt och var och enb hem till sig och sina köttbullar.

Nästa träning på onsdag i Saxtorp kl 10.00 på racer.


Kålle, Bosse Bus & Bokis vid energikakspausen i Kävlinge.
 
Stor anslutning!

Söndag 7 oktober. En spännande dag. Elitaren hade installerat ny pulsklocka/cykeldator. Den gamla Polar 725X hade kastat in hansken efter fem år. Oj, en sådan gammal manick finns det inga reservdelar till , sa Anders På cykelCity. Gammal??? Det är ju bara fem år sedan jag köpte den och då var modellen ny. Ja det var ju det jag sa, svarade Anders, det var ju jättelänge sedan...

Det var en stor ansamling Cyklofånar denna söndag. Det lönar sig att efterlysa folk här på hemsidan. Både White Lady och Löpar'n dök upp liksom Nestorn. Alla efterlysta sedan i onsdags. Även Vasa, Bosse Bus, Bokis, Piruetten & Elitaren förstås. Utan Elitaren så blir det ju ingen uppdaterad hemsida...

Vinden var som den är såhär på höstkanten både kylig och kraftig. Riktning väst-nordväst någonting. Bosse Bus föreslog att man skulle köra lite kringelkroka i grannskapet. Elitaren hade fått order om att vara hemma till 12.00 så det lät bra. Från Saxtorp vi Kvärlöv-Annelöv till Norrvidinge. Därefter mot kävlinge för att vända Mot Trää och sedan mot Billeberga. Men innan Billeberga så höger mot Teckomatorp sedan mot Svalöv. Men inan Svalöv så mot Tirup. Som vanligt äljade Bosse Bus på ordentligt. Elitaren ramlade av klungan lite då och då. Samma gjorde även Nestorn & Bokis om än i mindre omfattning. I Tirupsbacken så brast Bokis växelwire. Så bums förflyttade sig växeln till minsta klinga, dvs högsta växeln bak. Även om han gick ner må lilla klingan bak så var det inte mänskligt att cykla uppför Tirupsbacken. Så denna tog han till fots. När man kört över vägen mellan Svalöv och Billeberga så stannade man för energipaus. Elitaren fiskade upp sin plastpåse med energikakor. Alla utom White Lady lät sig väl smaka.

Nu var det hemåt som gällde. Vinden fortsatt mitt i nyllet på vägen mot Sireköpinge. I Sireköpinge så blev det förvirrat. Skulle man svänga vänster mot Billberga eller höger mot Kågeröd? Beslutet blev en kompromiss, man körde rakt fram mot Tågarp... Efter Tågarp så svängde klungan mot Rönneberga backar, utom Elitaren som tog rakaste vägen hem för att vara någorlunda i tid hemme. 110:an till Saxtorp. Som väl var var det mesta av sträckan var vinden med sida. Lite hjälp på vägen. Med ett övertramp på tio minuter på tiden var Elitaren hemma.

Nästa träning onsdag kl 18.00 på Racer i Saxtorp.


Energikakspaus efter Tirupsbacken.


Elitarens nyinstalerade pulsklocka & cykeldator.

 
Motvindsträning!

Onsdag 3 oktober. Blåsigt men ljummet väder. Hösten nalkas om än inte med storsteg så med friska brisar. Mörkret lägger sig allt tidigare. Flera Cyklofånar blir allt osynligare. Det var länge sedan man såg till White Lady, Tränar'n, Löpar'n, Peak mfl, mfl...

Men Piruetten han dök upp precis när Elitaren rullade ut springaren ur förrådet. Har du vinterkläderna på dig? Undrade den annars alltid så frusne Piruetten. Ja va f-n jag har inget mitt emellan svarade Elitaren innan han slängde benet över cykeln och satte sig grensle för att rulla iväg.

Bra medvind till Saxtorp där Bosse bus mötte upp på MTB och strax efter kom Bokis rullande på sin stålraritet från 1970 eller så. En dåtida hot Peugeot stålcykel med växlarna på ramen. Man bestämde sig för att köra mot Dösjebro väl där så blev det en högersväng mot V. Karaby kyrka och vidare mot Hög. Knallhård motvind som piruetten borrade näsan i. Bosse Bus njöt av att få förmånen att ligga på rulle. I Hög så var det vidare upp för backen mot Kävlinge-V. Hoby-Krutmöllan-St Harrie-Södervidinge. Här var det mer kantvin, mot sida för att vara korrekt. När man närmade sig Dösjebro började det stänka. Bokis kände sig nöjd med att bara ha ett par hundra meter hem till cykelstallet. De övriga tre fortsatte västerut. Men vid Furuhillsvägen svängde Piruetten och Elitaren medan Bosse Bus fortsatte till Saxtorp för att sedan sikta in sig på Landkrona för att hämta LCK's buss där, den sk Bosse Bus(sen)...

Nästa träning på söndag. Racer i Saxtorp kl 10.00.


Med höstmörkrets intåg så räknas Cyklofånaran allt mer som
nattsuddare på onsdagsträningen. "Nattsuddet" syns på bilden...