Elitaren back in business!

Onsdag 28 oktober. Efter en tur till på sofflocket, golvad av förkylningen så var åter Elitaren på g. Jerka aviserade sin ankomst liksom Bosse Bus & Piruetten. Piruetten kom hem om Elitaren. Sedan hade man sällskap upp till Saxtorp. Där mötte Jerka och Bosse Bus upp. En runda till längs motocrossbanan men inga fler dök upp. Då satt man av söderut anförda av Jerka på sin cross. Bosse Bus och Piruetten hade ocksåcross/landsvägs hojjar. Elitaren hade sin MTB med rejäla terrängdäck. Detta i kombination med att inte ha tränat med någon reda den senaste månaden gjorde att han vinkade iväg de tre Cyklofånarna på flinka finlemamde araber. Själv lunkade han i lagom maklig takt på sin ölvagnsbrunte...

Nu när vintertiden inträtt är det mörkt, mycket mörkt. Det hade regnat och regnade fortfarande lite. Så blöta både uppifrån såväl som nerifrån. Vattendroppar på glasögonen, ingen bra kombination när man kör cykelvgen söderut. Bitvis ligger den under vägbanans nivå och med moderna asymetriska halvljus ger i det närmaste ett helljus, mitt i nyllet... Men i Lödde blir det bättre. Elitaren fortsatte förbi Borgeby slott sedan Flädie-Habo Ljung där kosan ställdes norrut igen via Bjärred-Borgeby. Efter klnappa två timmar var Elitaren hemma igen med nästan fyra mil i benen.

På söndag har Elitaren andra sociala åtaganden så det blir ingen cykling för honom. Men om en vecka är han åter på sin brunte i Saxtorp.


Elitaren hemma igen efter välförrättat värv!
 
The Squirrel back in business!

Söndag 18 oktober. Lite bättre kände sig Elitaren. Piruetten ringde på dörren medan Elitaren höll på att svida på sig. Tjyvakallt, meddelade han. Ta på dig ordentligt. Jag har flossade långkallingar plus vindkalsonger med elvärme. Så Elitaren lommade in i tvättstugan och hämtade GoreTexhanskarna och de tjocka skoöverdragen. Sedan rullade man mot Saxtorp. Här var det gott om folk. Bosse Bus, Bokis, Kicken, Junioren, Telemark, Jerka och så The Squirrel! Han har kommit upp i sadeln igen efter sin otäcka krasch i smras där han knäckte sitt skulderblad på ett par ställen. Han hade fortfarande lite smärta men hade kunnat börja cykla igen. Dessvärr kom han på racer och alla anddra på MTB med skog i blick. Men det var ett kärt återseende att han var på hjul igen.

Man rullade ut mot Saxtorpskogen. Elitren var ganska tam och tappade snart bort alla de andra. På vindlande stigar rullade han sedan i ensamt majestät. Körde lite vilse och visste till sist inte riktigt var han var. Men så småningom så hittade han stigen ner i Välandalen. Släppte på bromsarna och rullade på nerför, över spången och upp i folksamingen som stod där och sågade träd. Tio meter längre fram stod Piruetten & Bokis. Några minuter senare så dök de andra upp också förutom Telemark som man inte återfann. Så rullade man på mot sjöarna. Elitaren hade svårt att hnga på. Tre veckor av en illsint bacill som han hade fått av Peter Schmidt-Spridare när denne nös rakt över lunchbordet. Så rullade man ett varv runt sjöarna innan man stannade för att käka lite kexchoklad. Här mumsades belåtet. Men Elitaren tackade för sig och rullade hemmåt efter denna paus medan de övriga cyklade vidare ut i terrängen.

På onsdag är Elitaren i "Fjollträsk". Men dyk upp med din MTB eller cross så blir det en runda. Jerka, Piruetten & Bokis har aviserat sina ankomster redan.

Vill du vara med på ett förmånligt storköp av dubbade däck? Extrahjul till MTB? (så man slipper kränga på och av dubbdäcken? En skarp cykelbelysning med hel & halvljus 900 lumen? Hör av dig snarast till Jerka: rekrej@hotmail.com.


Här har vi Kicken, Jerka, Bokis & Bosse Bus vid kexchokladpausen.
 
O'sole mio...!

Onsdag 14 oktober. Piruetten ringde medan Elitaren höll på att plocka fram sina cykelpaltor. Ont i halsen och lite krasslig, var beskedet han gav. Elitaren har ju varit krasslig i två veckor nu men kände sig någorlunda på g. Piruetten stannade hemma idag men Elitaren rullade upp till Saxtorp i den isiga nordostan. På väg dit så morsade han på Ove Sjöstedt en gammal cyklist som var ute och vallade sin hustru & tax.

I Saxtorp så rullade Elitaren och såg om det kom någon. Men icke. Då vända Elitaren hem igen då han kände att allt inte fungerade som det skulle. Bättre tur på söndag?


Elitaren såg ju inte direkt pigg ut...