Onsdagstävling...!

Onsdag 29 oktober. MTB-premiär för denna säsongen. Piruetten och Elitaren rulade som vanligt upp till Saxtorp tilsammans. Där mötte först Piruetten upp och sedan Nestorn. Nu efter omställningen till vintertid är det ju säck mörkt. Det krävs ordentligt ljus på bågen för att kunna ta sig fram. Man bestämde sig för att ta rundan över Ekeby. Det var i stort sett vindstilla och himlen nästan helt stjärnklar. Tre MTB:ar och så Piruetten på sin nya arab, springaren av ädlaste landsvgstyp. Han hade ännu inte hunnit sätta ljus på sin MTB. Så började färden mot Ekeby. Som vanligt så tryckte gubbarna på. Piruetten och Elitaren avvaktade lite. Men Nestorn fick allt met ryck i sina cykelskånkar. Varje backe skulle försvaras till sista blodsdroppen. Lite lucka blev det emelanåt men så samlades man igen. Efter Ekeby så stannade man till för en välförtjänt kexchokladpaus. Men då det var ordentligt kyligt, närmre noll grader säkerligen, så stannade man inte så länge. Nej upp i stigbyglarna och så sätt av i galopp igen. Vid Ottarp så gick proppen. Nestorn jagade på för allt han var värd- Piruetten hängde på. Bengeten jagade ifatt även han men sedan vände han tillbaka efter krönet för att hämta upp Elitaren. Här delades gänget i två lika stora delar. Ner till Asmundtorp kunde man följa rödljusen efter Nestorn och Piruettens baklampor. Men sedan avar de uppslukade av höstmörkret. Elitaren började krokna. Närmre tre timmars cykling på en liter vatten oc ett kexchoklad. Inte tillräkligt med energi...

Men i ett allt lättare mak så tog sig man hemåt. I Saxtorp kalasade man på var sitt kexchoklad innan Elitaren vände hem till ig och Bengeten till sitt.

76 kilometarar på tre timmars cykling blev resultatet. Nästa träning på söndag. Då är Elitaren och Nestorn inte tillgängliga. Men Bengeten och Piruetten skall köra. Så kontakta dem för att stämma möte.


Piruetten och Nestorn mumsar kexchoklad i Ekeby.


Bengeten tuggar godiset med bestämd min.

 
Piruetten förlorade ena armen!

Söndag 26 oktober. Vilken dag, som "gjord" för cykling. Vinden rusade träden ordentligt och regnet strilade outsinligt... Elitaren var hemma om och hämtade Piruetten. Ja så allvarligt var det inte. Han var klar och var precis på väg ur förrådet i sina nya långa cykelbyxor. Tillsammans rullade man över den blöta asfalten mot Saxtorp. Där dök Nestorn upp. Man beslöt snabbt att vända mot Hofterup igen. Varvet runt Hofterup: Grand Prixvägen-Lundåkravägen-Skönadalsvägen är precis 6 kilometrar lång. På denna slinga lades in två intervaller. En som var dryga minuten lång och en som var lika mycket under minuten som den andra var över. Med liv och lust tog sig denna trio Cyklofånar an denna utmaning. Första intervallerna var Elitaren först me sedan vaknade Nestorn.

H-vete! Hur gick det för Piruetten? Herregud! Detta kan inte vara sant?!.. Jodå När man vänt och rullat tilbaka till Piruetten så stod han där blek i ansiktet med sin vänstra arm i sin högra hand!

Hur kunde detta ske? Hade de j-larna inte skruvat fast pedalarmen vid vevpariets axel? Men höger fot i pedalen så rullade han hem och fick tag i en insexnyckel nummer fem. Minuten senare var han på g igen för nya intervaller. Det märktes på honom att cykeln var nyservad. För allt vassare blev han. De sista intervallerna var det han som drog det längsta stråt!

Lite knappt fem mil blev det denna dag innan man skulle hem till duschen för att torka och få upp värmen igen...

Nästa träning blir på onsdag och då plockar vi fram MTB-hästarna. i kolmörkret är det lätt att köra på trottoarkanter eller använda brunnslock som cykelställ..

 

 

 

2


Här ser vi Piruetten med enbenstrampning
på väg hem mot cykelverkstaden....


Nestorn toppade i mitten av passet.
Här tätt följd av Piruetten..

 
Sundvikpremiär !

Söndag 19 oktober. Bandy, Piruetten & Elitaren sammanstrålade på Passagevägen. Jarne hade ringt och sagt att han skulle ansluta. Antingen på vägen till Saxtorp eller så i Saxtorp. När trion passerade Ålstorp så kom Jarne precis rullande. Tillsammans rullade man i den friska motvinden till mötesplatsen där Bengeten kom vinglande. Man bestämde sig snabbt för att köra Ottarpsrundan. Men Bengeten och Elitaren höll knorren för sig själv, Sundvik. Denna pärla vid Ålabodarna. Denna höjdpunkt(!) har faktist inte varit besökt i år av Cyklofånarna. Men hej och i "vaj", som man säger i Skåneland. Dunk, dunk i motvinden. Med spända muskler avancerade man norrrut meter för meter. Häljarp-Munkebäck-Asmundtorp och så Col de Rönneberga. Eltaren hade ingen fjutt denna dag. Bengeten i säker ledning följd av nyförvärvet Jarne. Sedan kom Bandy och Piruetten och så allra sist stånkade Elitaren som ett gammalt otätt ånglok... Men när man kom till utförsmomentet så var det lite ombytt. Elitaren med sin tyngd och spolform jagade han iväg med de andra efter sig. Tågarp passerades och så satte man kus omt Härslöv. man vinkade lite bortåt Vargens boning innan man svängde höger uppför Ottarpsbacken. Här fick man medvind och Elitaren rullade på bra. Precis uppe för det första krönet kom Bengeten ifatt. Sedan jagade man vidare mot nästa krön där Bengeten var först uppe. Men sedan var det utför igen. Med sin snoriga näsa son kon för att klyva luften intog åter Elitaren tätpositionen som han sedan behöll till nästa stigning där alla passerade honom när han stånkade uppför.

Mörarpsbacken togs och på krönet intog man kexchoklad. Styrkta av detta rullade man sedan ner igenom Vallåkra för att sätta kosan mot Glumslöv. Här var det sedan Ålabodarna. Vinden friskade i ju närmre kusten man kom. Här fick man trampa i utförlöporna som man normalt kan åka frihjul i. Ner igenom Ålabodarna och så längs havet nedanför Örenäs slott. Stärkta av den jodhaltiga tångluften tog man sig så an Sundvik. Det var nog en liten överrasking för jarne, Bandy & Piruetten att det finns så branta backar i Skåne. Men efter den delvis väldigt branta stigningen som sedan går över i en lång lite mindre brant, men seg, stigning belönades man med medvind. Med lätta fjät rullade man sedan. Ner för Glumslövsbacken till Landskrona och så vidare via Häljarp till Saxtorp. Här hoppade Bengeten av för att ta sig hem och duscha så han sedan skulle kuna lösa av Nestorn att sälja Bingolotter vid Citygross. De övriga fortsatte hemåt. Jarne till Ålstorp. Piruetten och Elitaren till Hofterup och så Bandy till Löddeköpinge.

Runt 75 kilometrar blev dagens tur. 500 höjdmeter han man med att avverka under desa kilometerar. vem f-n sa att Skåne är platt?

Nästa träning på onsdag. Då är dock Elitaren på annan ort. Så övriga Cyklofånar får axla den ansvarsfulla manteln att ta kontakt med varandra.


Bandy, Piruetten, Jarne och Bengeten vid
kexchokladpausen på Mörarpsbackens topp.


Här har vi datan från dagens tur. Den bruna kurvan är banprofilen...

 
Piruetten på hugget!

Onsdag 15 oktober. Bandy och Piruetten hade anmält sitt deltagande i onsdagsträningen. Nestorn skulle på kalas så han var inte riktigt säker på att han hann. Bengeten trodde det skulle bli storm och ösväder och hade därför lagt in en reservation. När Elitaren vinglade iväg hemifrån så komm han de 225 metrarna till första mötespunkten där Piruetten och Bandy väntade. Tilsammans fortsatte trion till Saxtorp där de ramlade på både Nestorn och Bengeten. Jodå jag hann hem precis komma hit, berttade Nestorn nöjt medan han slickade bort de sista resterna av grädden från födelsedagstårtan. Det blåste inte något speciellt och regnet lyste med sin frånvaro så Bengeten hade vågat sig ut även han.

Man bestämde snabbt att köra över Ekeby. Alltså satte man kurs mot Bjuv för att sedan svänga mot Annelöv. Här märkte man att det blåste lite i alla fall. Men oförtrutet trampade man vidare mot Trää-Billeberga. Nestorn hade toppat formen. Gräddtårtsdoping? Vem vet men han hade svårt att ligga på rulle. Han skulle helst liga först och gärna hänga av så många som möjligt. Bengeten rådde han inte på. Piruetten hade nog sjutton fått lite tårta han också. Han visade en aldrig tidigare visad form och hängde På Nestorn som en igel. Bandy och Elitaren tog det lite lugnare så man kunde berätta lite fräckisar och andra dåliga historier för varandra. När man passerat billeberga och skulle svänga mot Sireköpinge så var tätklungan helt inne i tunnelseendet och missade avfarten. Elitaren tjoade och lyckades få kontakt med alla ystra fålar och riktat in dem på rätt väg. Så vidare genom Sireköpinge-Halmstad. Så när det var dags att svänga höger mot Ekeby var det samma visa igen. Tunnelseende... Men det gick att vala in fålarna denna gången också. Anmärkningsvärt var att det var ovanligt mycket trafik. Är det månne för att bensinen gått ner lite?

Hur som helst så var det säck mörkt. Några duggregnskurar gjorde att glasögonen var fyllda med vattendroppar. Bitvis var det alltså vanskligt att se vägen... Men nu var man ju på väga hemåt. Vinden bitvis mitt i snoken. Nestorn tyckte på och tryckte på och så till sist hade han skakat av sig sina träningskompisar. bengeten körde likt en vallhund upp och ner i klungan för att samla ihop folket. Piruetten jagade på och försökte komma ikapp Nestorn och lyckades på som ett när med detta! Från Vadensjö så rulade den kvarvarande kvartetten gemensamt till Saxtorp där amn stannade till ör en andra kexchokladpaus innan man fortsatte hem till var och en sitt.

Kanppa 70 km blev dagens tur. Snittfart 27 km/h och topp på 50. Nästa träning på söndag.


Piruetten och Bandy började med att dra.
Här ser vi dem i tätposition.
 
Medaljörer i stid!

Onsdag 8 oktober. Bandy, Piruetten och Elitaren stämde träff i hofterup strax innan sex. Bandy var på plats när Elitaren kom rullande. Tillsammans så satte man kosan mot Piruetten. Han var i full färd med att justera sina pedaler. Nu hade han fått ordning på pedaler och klossar. I alla fall efter vad han sa. Så spänt iakttog Bandy och Elitaren honom när han tog på sina cykelskor, hjälm och skoskydd. klic, klick. Tamejtusan om det inte fungerade! Så med lätta fjät rulade man mot Saxtorp där Bengeten och Nestorn rullade runt i väntan på sällskap. Snabbt bestämde man sig för att köra åt sydost, det var nämligen därifrån det blåste. Bengeten och Elitaren tog täten i motvinden. Efter ett tag så släppte Elitaren för att glida ner i klungan och underrätta Bandy och Piruetten: Hoppas ni är på hugget idag, pågar. För ni har äran att träna med tre nyblivna medaljörer, var budskapet. Så rullade man vidare mot Dösjebro-Norrvidinge-Södervidinge-St Harrie och så mot Krutmöllan. Bengeten drog som ett lok hela vägen. De övriga turades runt lite att ligga jämsides. Så i backen upp från Kävlingeån så var det strid... Bengeten var först men tätt följd av Elitaren som dock nästan storknade när hans puls var uppe på max och vände...

Sedan rullade man vidare mot Örtofta-Svenstorp-Igellösa och så till Getinge/Gårdstånga. Här blökade tempot succesivt i nerförsbacken. Kugg för kugg lades på och kadensen ökade. Dött lopp mellan Bengeten och Elitaren som vid chokladpausen bara konstaterade att det blev som han sagt, tufft med medaljörerna...

Styrkta av godsakerna så var det uppför backen mot Odarslöv och så hem via Stångby-Vallkärra-Stävie. Efter att man passerat Vallkärra så skramlade det till. En väl kryddad prosa hördes från Piruettten. Vad hände? Gick något sönder? Jag såg inte j-la hålan i mörkret, meddelade en omskakad Piruett som nog tappat en plomb eller två vid den omilda omskakningen. Men du som är nätverkstekniker vet väl att man skall akta sig för H-LAN, konstaterade Elitaren torrt...

Sedan fortsatte hemfärden utan vidare kommentarer eller lustigheter. I Lödde svängde Bandy av mot hemmet. 60 kilometrar med en snittfart av lite drygt 28 km/h. På söndag är Elitaren i Barcelona. Men Pirutten och Bandy är på hugget. Så kontakta dem för träning!


Piruetten med chokladdimmig blick vid vändpunkten i Geting/Gårdstånga.


Bengeten med något fjärran i blic. Bandy skymtas bakom i mörkret.

 
Medaljregn över Cyklofånarna i Skånska Mästerskapen!!

Lördag 4 oktober. Regnet drog bort och solen lyste med så varmt ansikte som det är möjligt i början av oktober. Kvicksilvret kilade upp på 12-13 grader någonting. Vinden var frisk västlig. En spännande dag för nu skulle Skånska Mästaren koras i Partempo och tempo. Två lag var anmälda till partempomästerskapen: Nestorn & Bengeten samt Piruetten och Elitaren. Här försvann det ena laget. Nej, nej, nej, Piruetten var inte dagen efter. Inte alls... Han var nämligen dagen före... Han skulle ha födelsedagsfest den dagen och fick utegångsförbud. Det var inte förrän på söndagen han var bakis...

Men hur som helst förvaltade Nestorn och Bengeten sitt pund väl. Lite stressigt var det. När de var klara med kläder och cyklar var det fyra minuter till start. Inte mycket till uppvärmning alltså... Men gubbarna rörde runt i grytan bland pågaspolingarna i 40-klassen och tog brons! Tänkvärt är att Nestorn är betydligt närmre 80 än 40!

I tempot så ställde Nestorn, Husaren, Bengeten och Elitaren upp. Alla hamnade på pallen! Två guld, ett silver och ett brons! Nestorn tog guld i H70, Husaren silver i H65, Bengeten guld i H60 och så skrällde Elitaren och tog brons i H50. Huruvida detta gick till är ännu inte utrett. Var det dagsformen eller det faktum att det endast var tre startande i klassen? Den som lever får se...


Här ser vi Elitaren på pallen!


Husaren med glimrande silver i handen!

 
Pedalpiruett!

Onsdag 1 oktober. Idag var det väder som skiljde agnarna från vetet. Bandy ringde under eftermiddagen och meddelade att han nog höll sig inomhus och petade navelludd istället för att utsätta sig för naturens element. Men Elitaren, Piruetten, Nestorn och Bengeten hade i varje fall bestämt sig för att komma ut i friska luften. Elitaren började med en gir bort till den numera tillnyktrade Piruetten. Han höll precis på att ta ut sin nya cykel ur förrådet. Svart och röd, precis som Piruetten själv. Upp i sadeln och så iväg. Men va f-n? Klossarna passade inte i pedalerna!? Shimanopedaler, inte sjutton passar Lookklossar där... In i ett huj igen i förrådet. Fram med en 15-nyckel och så byt till de andra pedalerna. Lättare sagt än gjort. Det måste ha varit Hulken som spände pedalerna vid monteringen. Det krävdes gemensam insats från Piruetten och Elitaren att lossa dessa. 15-nyckel kompletterad med insex... Så kom de nya pedalerna på. Upp igen i sadeln. Men vad i hela blåröda? Det var ju f-n inte några Lookpedaler det heller. Elitaren grenslade sin springare för att jaga tag i Nestorn oc Bengeten. Detta medan Piruetten mekade med sina pedaler. Strax innan Saxtorp kom Nestorn tillmötes. Bengeten hade kikat ut och valt att peta navelludd även han...

Tillsammans sökte man då upp den nödställde Piruetten. Med gemensamma ansträngningar så fick man till sist på hans gamla pedaler så han kunde rula iväg. Furuhill-Dösjebro och så öppnades himlen... Herre min je vad det regnade. Blött och kallt uppifrån. Lika blött och kallt nerifrån. Inga skärmar på cykeln (förutom Nestorn). Det är ju så himla mysigt att känna det kalla smutsiga renvattnet från gatan träffa ryggen och sedan i en kall munter rännil leta sig igenom alla fantastiska textilier för att leta sig vidare till springan innan densamma rinner ut på sadeln och förgyller tillvaron för den idogt trampande Cyklofånen. Men färden fortsatte mot Annelöv-Trää-Norrvidinge. Nu öste det ännu mera. Nestorn och Elitaren kunde inte minnas en träning med lika mycket nederbörd. Söderut mot Kävlinge. Ju närmre man kom denna metropol ju mindre blev det med regnet. Väl där så var det bara det blöta på marken att brottas med. Så vidare genom Furulund-Stävei-Borgeby innan man vände hem via Löddeköpinge. Hem till en varm dusch, mmmmm...

Fyrtio kilometrar blev resultatet av denna träning som tog knappa två timmar med allt pedalstrul och kexchokladpaus. På söndag blir det ingen organiserad träning då det på lördag är DM i partempo och tempo i Vää utanför Kristianstad. Så nästa gemensamma träning blir onsdag 8 oktober.


Här har vå så till sist ekipaget med den rödsvarta Piruetten på sin nya rödsvarta springare .


Piruetten och Nestorn i regnvädret...