Sista racerträningen för året!

Söndag 30 oktober. Tio grader varmt och grått, men med en sol som verkade att stå och trycka på bakom dimslöjorna. Piruetten Var på G när Elitaren anlände. På frågan om hur det var med hans tånaglar så såg han väldigt förvånad ut. Han hade alltså inte sett filmen från onsdagens träning... I Saxtorp så mötte Nestorn och Bokis upp. Bokis som även han ställde in onsdagsträningen pga vädret, fick även han en fråga om tånaglarna. han såg ut som ett levande frågetecken även han. Alltså hade han inte kollat på filmen från onsdagen. Varesig Nestorn eller Elitaren yppade något om inehållet. De två mjukisarna kunde gott få våndas lite...

Både Piruetten och Elitaren hade andra uppgifter på eftermiddagen så det fick inte bli någon allt för lång. Så man satte av mot kusten för att följa Barsebäcksvägen till just Barsebäck för att sedan sikta mot Lödde via Gillhögsbacken. Man valde denna väg för vinden var sydvästlig. Så man kunde njuta av en oläad motvind hela vägen till Barsebäckshamn. Sedan för att förhöja känslan så började det även att regna. Vid Lödde så svängde man inom sandskogen och regnet upphörde. Sedan var det mot Borgeby och Bjärred. Vid motorvägen mötte man Roos, cykelhandlaren i Furulund som kom trampande med sin stora mustasch i medvinden. Sedan gick färden till Habo Ljung. Där blev det stopp för inmundigande av energikaka och fotografering/filmning innan man inträdde återresan.

Vilken skillnad det blir. Dels när man får motvinden med sedan när man kör sina invanda runder fast baklänges. Då blir gamla rundor som nya. Så via Flädie till Borgeby slott gick färden för att sedan ta cykelvägen till Lödde. Här mötte man ett gäng med CykelCitycyklister. Jo tamejfan om inte spaghetti-Håkan i egen hög person var med i den klungan som dunkade motvind!

Nu vr det inte många kilometrar kvar till hemmet i Hofterup. Nestorn hade ju lite längreförstås. Efter kanppa två timmar var Elitaren hemma igen och i god tid för eftermiddagens engagemang där han skall vara prisutdelare på Barsbäcks Golfklubb.

Nästa träning på onsdag, då börjar MTB-säsongen!

Vill du se filmen så kopiera länken nedan och klistra in den i din webbläsare:

http://www.youtube.com/watch?v=lx2T3RXmftA

 

">
Energikakspaus i Habo Ljung. Fr v: Nestorn, Piruetten & Bokis.

 
Agnarna sållades från vetet!

Onsdag 26 oktober. Pildelipp i mobilen. "jag hoppar cyklingen idag/Piruetten". Är det inte något gry i dagens ungdom? plidelipp igen "Cyklar inte idag/ Bokis". Men va f-n, vad är detta för några kompisar. Visst var det lite blött ute och några droppar regn föll. Men att ställa in cyklingen en annars fin oktoberonsdag, nästan tio grader varmt, aldrig!

Elitaren klädde om och lastade ryggfickan med energibars. Sedan var det bara till att rulla iväg. Någon kommer väl till mötesplatsen i Saxtorp? Förvisso är Bosse Bus justerad. kicken är ju solskenscyklist och dessutom är han husar om onsdagarna så han kommer säkert inte.

Jodå det slöt upp ordentligt folk i Saxtorp. Nestorn. Lite regn skadar ju inte. Någon fler dök inte upp. Då vinden var sydostlig så siktade man på Kävlinge via Dösjebro innan Furulund skulle passeras. På väg till Kävlinge hade man en klockren motvind. Lyckligtvis var vinden ganska svag. Men ju fortare man cyklar ju mer känns motvinden. Så när man passerat Furulund och började närma sig Borgeby Slott och vinden gick över till kantvind så blev det avsevärt lättare. Efter Borgeby nä kursen sattes norrut mot Löddeköpinge-Hofterup så var det kalas. Vinddånet i öronen försvann och tramptagen gick mycket lätt i medvinden.

Framme vid Passagevägen så stannade duon för energipaus. Elitarens hembakade energibars avnjöts innan man satte sig på cyklarna igen och var och en vinglade hem till sitt.

Nästa träning på söndag. Racer i Saxtorp kl 10.00 (OBS att det då är vintertid=sovmorgon).


Nestorn och Elitaren vid energipausen i Hofterup.

 

Kolla in filmen: http://www.youtube.com/watch?v=AAzIGU-py5U

 

 

 
Jerkas årspremiär i Cyklofånarna!

Söndag 23 oktober. Vilken fin höstdag. 5 grader plus och strålande sol. Dock visade det sig senare att det blåste ganska rejält när man kom ut på slätten. Piruetten stod och pumpade i de sista tagen med luft i sina däk. Alltså i princip färdei. Tillsammans rullade man sedan till Saxtorp. Här stod Fondri och Kicken och väntade vid St Byvägen. Efter att hälsingsproceduren var avslutad så börjadd man rull norrut mot kyrkan. Bokis skulle väl dyka upp? Jodå det gjorde han. Samtidigt som Bokis dök upp så svängde det ut en svart/grön cyklist från Hofterupshållet. Det var Jerka. Han blev ju bagare för snart ett år sedan och har inte varit med på Cyklofåneträning sedan dess. Men det var jättekul att ha honom tillbaka.

Fondri ville att vi skulle starta mot vinden idag. Förra söndagen hade vi börjat med vin. Så när vi var på hemväg så hade han frusit som en kinesisk nakenhund i en polarstorm... Hans önskan vederfors. St Byvägen ut till Barsebäcksvägen och så dunkades på i motvinden ner mot Barsebäckshamn och vidare till Lödde via Sandskogen. I lödde så körde man förbi Ytonghusen/Lobas där Pantani bor för att fortsätta mot Borgeby via Backavägen. Någon stans på vägen så kom kicken på att det var cykelcrosstävling i Lund. Snabbt beslöt man att cykla dit. Vinden var ju sydostlig såvinden satt som en smäck i näsan.

Färden gick via Flädie och sedan vindlande cykelvägar in till Lund, förbi Nova tills man kom till Klostergården. Där var det full aktivitet. Cykelcrossare rullade runt på banan, sprang i trappor med cykeln på ryggen. Jerka hojtade och helade på många av dem som kom förbi. Efter en stunds kikande var det dags att rulla hemåt. Då dök Kåle upp som åskådare.

Nu var det hemåt via Värpinge. Skönt med medvind. Kicken trivdes som fisken i vattnet "Har man med-vind kan man åka Kjell-ke" sa han... Som tu var så höll hans cykling högre klass än humorn, även om det inte säger så mycket...

Med flinka pedalvarv närmade sig Bjärred som man snabbt passerade och så vidare till Borgeby. Här körde det ut en stor Mercedesjeep en 350 med en massa bokstäver efter. Problemet var att Cyklofånarna fick skata ner farten. Men i slutet av Borgeby så kunde Elitaren inte tåla sig längre utan trykte på och körde om plåtlådan. Jerka hängde på. Mercedesägaren blev väldigt provocerad och ökade farten först när Elitaren körde förbi sedan ytterligare när Jerka passerde. 270 dieselhästr under huve och bli omkörd av gubbar på cykel, vilken nesa...

Sedan via Lödde och hem till Hofterup. Bokis svängde av strax innan rosa huset för att ta snabbaste vägen hem till sitt sofflock. Piruetten och Elitaren vek av i Hofterup medan de tre kvarvarande fortsatt till sitt.

Nästa träning onsdag kl 18.00 i Saxtorp på racer.

 

Kolla in ett klipp från cykelcrossen: http://www.youtube.com/watch?v=ouFtDMIApqE

 

 


Fondri, Piruetten och Bokis på Cykelcossbanan i Lund.


Jerka och Kicken kollar cykelcross.

 
Bokis, en i järngänget!

Onsdag 20 oktober. Piruetten ringde. Han var på väg hem från någon kurs. Elitaren var i full färd med att förvandla sig till en "MAMIL" (middleaged man in lycra). Nej Piruetten var en bra bit hemifrån och var tvungen att äta något också innan han skulle kunna cykla. Så det var bara att stryka honom från deltagarlistan. Kicken han är ju husar om onsdagarna. Bosse Bus är justerad. Skulle Nestorn dyka upp kanske. Bokis är ju en trogen i järnjänget så han skulle säkert komma.

Elitaren rullade iväg i den friska vinden. Diskmaskinsgubben var ute och gick med sin folkilskna hund. Byrackan gjodrde ett utfall mot Elitaren presis när han rullade iväg mot Saxtorp. Som tur var lyckade han precis dra åt sig kopplet. Elitaren kände bara andedräkten från den morrande attackerande hunden. Riktigt otäckt. Men vad blir det av en hundstackare som har fått stått bunden på gården?

I Saxtorp så mötte Bokis upp. Men ingen fler visade sig. Vinden var riktigt ordentligt frisk. Västlig med en aning åt syd sydväst. Man bestämde sig snabbbt för att cykla mot Lommahållet. Genom Hofterup vidare till Lödde-Borgeby där man vek av förbi Borgeby Slott och på så sätt slapp kvällstrafiken, skönt. Från Borgeby till Flädie och vidare mot Habo-Ljung. Vinden tog i ännu mer. Riktigt tufft började det bli. I Habo-Ljung stannade man till för att få lite energi innan man satte kosan hemåt igen. Mörkt och dåliga möjligheter att se vägbanans beskaffenhet. Det börjar bli dax för MTB. Men vi kör väl racer månaden ut om det inte blir så mycket kallare.

Sedan bar det hemåt. Vinden var nu sida med. Betydligt lättare att få runt pedalerna alltså.

Nästa träning på söndag 10.00 i Saxtorp på racer.


Elitaren och Bokis vid matkontrollen i Habo-Ljung.
 
Hungaren cyklade förbi hangaren!

Söndag 16 oktober. Klarblåhimmel och sol. Kvicksilvret visade på 0,2 grader plus. Fyj forr hondan, här va de nock dax forr di redit varma klärna... Så det var bara att rota djupt i garderoben. Goretexvantarna kom fram liksom de tjocka skoöverdragen. Piruetten som uteblev i onsdags var morgonpigg och dök upp precis när Elitren var klar att rulla iväg. I Saxtorp mötte Kicken och Bokis upp och några minuter senare kom även Fondri och Hungaren.

Bokis kännde sig pigg för dagen. Vi pratade om att köra en runda så vi kom förbi Vadensjö och på så sätt gav oss tillfälle att se om Bosse Bus. Bokis hängde på detta. Ottarpsrundan med en lite annan sträckning. Först satte man av på 110:an upp mot S. Möinge. Sedan via Billeberga till Sireköpinge. Kågeröd nästa. Alltså fortsätta rakt fram istället för att vika av mot Ekeby. Bokis och Elitaren drog som ardennerhästar. Ja man säger ju att man skall slita ut en generation i taget så de två äldste offrade sig.

I Kågeröd så svängde man vänster och strax dök det upp en vägskylt som visade mot Ekeby. Denna vägen var en ny upplevelse för både Elitaren och Piruetten. Slingrande i vackra miljöer. Helt plötsligt så var vi vid Flygande bondens gård men hangar och allt!

Den labra sydostan hade nu förvandlats till något betydligt mer friskt från sydväst. Detta betydde att motvinden börjde märkas ordentligt. Nu blev det lite mer växlande på dragandet. I Ekeby så var det fágs för matpaus innan man fortsatte mot Bälteberga/Ottarp. En seg klättring uppför innan man kunde åka gratis på frihjul ilte grand.

Klunghan splisttrades i Ottarpsbacken. men i korset i Härslöv så samlades man hop igen och fortsatte mot Vadensjö. Här knackade man på hos Bosse Bus. Bosses bättre hälft öppnade och sa att han inte var hema. Han var ute och promenerade. Han hade gått för två timmar sedan. Hon tog telefonen och kollade var han var och sedan rullade alla Cyklofånarna dit. Jodå, där Kom Bosse Bus knatande uppför backen mot Vadensjö från Örjahållet. Ansiktet sprack upp i ett soligt leende när Bosse Bus fick sin energikaka. Denhär har jag väntat på, sa han....

Efter en stunds pratande så vände man hem via Råga Hörstad-Asmundtorp-Häljarp. I Häljarp vinkade Fondri & Hungaren adjör. Den kvarvarande trion fortsatte mot Saxtorp. Men halvvägs dit fick Bokis punka bak. Det var bara till att stanna och byta till en hel slang innan man kunde avverka sista biten hem.

Nästa träning 18.00 på onsdag i Saxtrop. Vi kör racer.


Matpaus i Ekeby. Fr v: Fondri, Kicken, Bokis, Piruetten
och så Hungaren.

 
Lärkvingar i backarna!

Onsdag 12 oktober. Det var riktigt skönt oktoberväder. 9-10 grader och en lätt nordvästan. Efter att bakhjulet försetts med ett nytt däck istället för det gamla uppslitna så var det dags att rulla ut. Hem till Piruetten. Men hans bil var inte där och ingen öppnade trots att Elitaren bultade på dörren ett par gånger. Det var bara att rulla vidare i ensmat majestät till Saxtorp. Här mötte Bokis & Nestorn upp. Man beslöt sig för att köra Ottarpsrundan. Så först avverkades Häljarp innan man tog sig an Asmundtorp och därpå följande Rönnebergabacke. Det var tungt att cykla. Så i lagom mak uppför Rönneberga. men så far ju tävlingsdjävulen i Nestorn som tryckte på vad han kunde och ryckte ifrån. Men ingen get att svara på detta utan trampade på i sitt tempo. Uppe på krönet stannade Bokis & Elitaren för att sätta på ljuset på sina cyklar medan Nestorn drog som en avlöning nerför backen. Vid stoppmärket blev gänget sedan samlat igen.

Genom Tågar och så mot Härslöv. Elitaren drog mest hela tiden men så fort en backe nalkades så gick Nestorns ben som lärkevingar och han kämpade på för att vara först uppe, vilket han blev då ingen iddes att svara.

Så fortsatte det runt rundan. i Vallåkra var det sedvanligt energipaus innan man rullade nerför Mörarpsbacken igen. Sedan var det hemgång via Landskrona.

Nästa träning på söndag.


Gubbarna var inte pigga. Tre bilder togs...


...men när det skulle plockas ut en som var någorlunda...


...så fanns det ingen. Så för att visa att webbredaktören
inte är elak så publiceras alla tre bildernaoch betraktaren
får själv avgöra vilken han/hon vill titta på. Man får lov
att blunda om man så vill...

 
Lång kortrunda!

Söndag 9 oktober. Nu var det dags för vinterpaltorna. 4 grader på morgonen och lite drygt 5 när det var dags att rulla iväg. Piruetten var morgontidig. Lagom till att Elitaren hade fått stallat ut sin Grålle så kom han rullandes. Det kändes kallt när man rullade mot Saxtorp. Väl där så mötte Nestorn, Kicken och Bokis upp. Någon minut senare så kom även fonri rullande. Bosse Bus sitter hemma med en fraktur på elfte kotan. Korsett och fixeringsställning i tre månader. Så något cyklande blir det inte mer i år för honom. Men vad redaktionen kan förstå så är prognosen god för honom.

Det var nästan vindstilla. Men den lilla vinden som kom var sydostlig. Man beslöt sig, trots Kickens protester, att cykla österut mot Örtofta för att sedan köra över Viderup/Ellinge och så hemåt igen. Ja Kicken förresten. Han hade iakttagits i fredags tjyvtränande på sin racer. Nog tyckte man att han skulle orka med en "långrunda" på sex mil när man tjyvtränat. Men han ville gärna köra kortare...

Hemvägen gick via Örtofta-Krutmöllan-V. Hoby-Kävlinge-Hög-V. Karaby. Mellan Hög och V. Karaby så drog Piruetten upp tempot till bortåt 40 knyck i medvinden. Som vanligt när man cyklar ut mot vinden så vänder den mot när man skall cykla men. Då har den så klart även tilltaget...

Vid Lyckan i V. Karaby så vände Bokis hemåt medan den kvarvarande kvintetten fortsatte mot Hofterup. Där steg Piruetten och Elitaren av medan Kicken, Nestorn och Fondri vidare norrut.

Nästa träning på onsdag.

 

 


Här är klungan på väg mot Örtofta.


Matpaus vid Ellinge. Fondri & Piruetten diskuterar sadelhöjd
medan Bokis & Nestorn spanar ut över vidderna.

 
The Squirrel, back in business!

Söndag 2 oktober. Oktober månad och så hade sommaren kommit... Lite upp och nedvända världen alltså. Men hur som helst är det tilla tt tacka och ta emot. Bosse Bus hade sänt ett SMS och meddelat att han inte kom då han fallit ner från en stege och skadat en kota. Just nu ligger han på sjukhus men skall nog snart komma hem.

Piruetten var på SMS-humör han också. Han skrev att han hoppade cyklingen idag för han hade haft födelsedagsfest igår. Han hoppades att han kryar på sig till onsdagens träning.

I Saxtorp så mötte Kicken upp tillsammans med Fondri. Strax efter så dök även Bokis upp och så The Squirrel!. Den sistnämnde hade inte setts till sedan innan påsk. Massor med jobb och resande. Men han hade kikat på cykel VM i Köpenhamn och då hade abstinensen kommit. Med friskt mod placerade han sig längst fram i klungan. En position som han sedan mestadelen höll utom på slutet då orken tog slut.

Rundan gick från Saxtorp till Annelöv sedan förbi Westernstället till Billeberga-Sireköpinge-Halmstad- och så sväng mot Ekeby där det var matpaus. Sedan avar det tilla tt vända hem över Kingelstad-Bälteberga-Ottarp-Rönneberga-Vadensjö-Asmundtorp-Häljarp. I Vadensjö stannade man till för att kolla till Bosse Bus. Men det var bara frun som var hemma. Bosse Bus var kvar på hospitalet i Lund och frun var på g att åka in och besöka honom. Vi återkommer ned rapportering när vi pratat med honom.

Nästa träning på ondsag. Elitaren kommer dock inte då han skall till Söderköping med jobbet.

Film från dagens träning:

http://www.youtube.com/watch?v=Ni9yKZt03WE


Bokis och The Squirrel på väg hemåt efter matpausen vid Ekeby.


Fondri i dimman...