Blixt & dunder!

Onsdag 3 november . SMHI hade lovat ösregn och halv orkan. Men det såg betydligt bättre ut. Det blåste bra men inte ohemult och inga regnmoln. Så det var bara till att byta om och grensla sin MTB. Piruetten kom och ringde på i full mundering. Det var bara att hänga ner cykeln från sin krok och droppa på några droppar olja på kedjan och så iväg. Strax innan Saxtorp så regnade helt plötsligt kraftigt och vinden drog ordentligt. Bokis och Bosse Bus hittades skulande i busskjulet. Det var en jevra skur där kom ryste Bosse Bus. Men som tur var så var ju regnet bara utomhus så det var bara att grensla sina cyklar. ja inte Bosse Bus förstås, han kom ju med sin trike. Iväg norrut genom rondellen och sedan Annelöv. På vägen dit så blixtrade det söderut och lite muller fick man höra också. Men som tur var så blev det inte mer än så.

I Annelöv svängde man vänster för att sedan svänga höger mot Westernstället. På den slingrande vägen fick man vara ifred för bilar. I Billeberga så stannade man för att smaka lite kexchoklad innan man tog cykelvägen till Landskrona. Det var att dunka i motvinden hela vägen. Bosse Bus undrade varför inte Bokis & Elitaren gick fram och drog, men det berodde bara på att de hade allt sjå i världen att hänga på rullen...

I Landskrona så bar det av mot Vadensjö. Lite segt uppför hela tiden. Äntligen så kunde ju Bokis & Elitaren komma förbi Bosse Bus och till och med hänga av honom. Piruetten hade ju en lätt dag där på sin crosscykel. Han gav sig i kast med att hänga på en EUmoppe i uppförsbacken. Det lyckades, nästan...

I Vadensjö så var det dags igen för lite kexchoklad innan Bosse Bus vände hem och de andr tre vände mot Rönneberga-Asmundtorp-Häljarp-Saxtorp. Där vinkade bokis adjö och Piruetten & Elitaren vinglade själv de sista fem kilometrarna hem. Nästa träning på söndag. Saming i Saxtorp kl 10.00 på MTB.


Piruetten, Bosse Bus och Bokis vid kexchokladpausen i Asmundtorp.
 
Skogspremiär!

Söndag 31 oktober. Vilket väder. Vindstla och 11-12 grader varmt. Dessutom sovmorgon eftersom man ställt om till vintertid. Piruetten anslöt precis när Elitaren rullat ut från Rotundan. Så Saxtorp nästa. Där kom Bokis och Bosse Bus på sina MTB's. Inga fler dök upp. Vart tog Andy Bus vägen. Han hade ju lovat att vädra fläsket så snart som det blev cykling i skogen. Man fattar barret när inte en kotte kan se Andy Bus. Har det månne barkat åt helskotta?

Då var det bara att dödsföraktande kasta sig ner i diket och trycka till i pedalerna så man kom upp för slänten mot Fotbollsgolfanläggningen. Oj vad tungt och ovant det kändes att köra i terrängen. Väldigt annorlunda nu efter ett halvår på racer. Men bosse Bus först och så de andra efter. Teknken kom allt efter hand. Så blev det lite grusväg innan man kom till "de djupa skogarna". Marken var täckt av gula, hala löv. Elitaren körde med slicks. Interiktigt optimalt med det föret. Men det gick ändå. Vindlande turer i Saxtorpskogen. Bosse Bus och Piruetten först så en lucka till Bokis och Elitaren. Denna lucka ledde till sist att man tappade bort varandra. Bokis och Elitaren väntade i bortåt 10 minuter men förstaklungan återvände inte. Då satte man kosan mot Välandalen och vidare mot sjöarna/grustaget. Man har tagit mycket grus där i vinter. Så småningom kommder det att bli en stor sjö där.

Men Bokis och Elitaren körde runt täkten ut mot motorvägen. Detta för att leta upp stigen som går på vallen jämte E6. Men den var uppkörd av motorcykel. Klistrigt och kletigt. Elitarens slicks spann som en katt framför brasan, eller hur man nu skall uttrycka det. Bivis var man nödgade att gå och leda cyklarna. Så kom man till sist ut på ängarna. Ett par hundra meter till så var man vid rastplatsen där man stannade till för kexchokladpaus. Lagom till att chokladet var nersvalt så kom Piruetten och Bose Bus. Så var gänget samlat igen och det två sistkomna utfodrades med choklad även de innan man rullade vidare i skogen. Vidare runt och upp vid gångbron och över på andra sidan motorvägen. En avslutande etapp över ängarna tills man kom till rondellen vid Lundåkraavfarten. Här skiljdes man åt på så sätt att Bosse Bus vände hemåt och de resterande tre rullade via sjöarna-mossen till baksidan på Paintballbanan och vidare så man kom ut bakom scoutstugan i Hofterup. Sedan var där inte långt kvar innan Elitaren och Piruetten var hemma. Bokis hade dock ytterligare ett antal tramptag framför sig innan han kunde lägga sig på sofflocket.

efter 2h 45 min så var Elitaren hemma igen. Nästa träning på onsdag. 18.00 på MTB i Saxtorp samlas vi.


Bokis vid chokladpausen på Järavallen.


När det doftade choklad så dök Bosse Bus upp igen...


...tillsammans med Piruetten...

 
Tre(s) bien, Bosse Bus!

Onsdag 27 oktober. Även om det fortfarande är oktober så har novembervädret redan börjat visa sig. Blåst och regn men lyckligtvis så var inte temperaturen allt för nära noll. Bokis lät meddela via SMS att han hade förhinder. piruetten ringde och berättade att han inte hann hem i tid. Så Elitaren plockade fram MTB'n efter et halvår i malpåse. Några droppar olja på kedjan och sedan iväg mot Saxtorp. Det känndes att det inte blivit något ordentligt cyklat i höst. Förkylningarna har avlöst varandra. har det inte varit förkylning så har det varri resor i jobbet. Men idag så skulle det cyklas, oavsett väder.

I Saxtorp så dök Bosse Bus upp, på sin hembyggda trehjuling! Ett annorlunda, men snyggt ekipage. Man valde att rula mot Annelöv och sedan Billeberga. Härligt med medvind! I Billeberga så stannade man för en liten kexchokladpaus innan man tog cykelvägen till Landskrona. Sedan var det mot Vadensjö så Bosse Bus kom hem. En kort kexchokladpaus innan man skiljdes åt. Elitaren fortsatte mot Rönneberga och sedan Asmundtorp. Motvind. Att MTB är tyngre att trampa än racer. Det började burra i låren. Inget ätit sedan lunchen. Så det började bli torsk på kolhydrater. Men det var bara att hamra på i motvinden. Häljarp - Saxtorp och så hem till Hofterup. 2h 45 minuter tog turen. Nästa träning är på söndag. då blir det säsongspremiär i skogen med MTB!


Bosse Bus med sin hembyggda trike utanför
ICA i Billeberga.
 
Kicken i solsken!

Söndag 17 oktober. Fy för hålingen. Kvicksilvret visade på minus tre grader lite drygt när Eltaren hade sparkat av sig det varma täcket och kommit upp. Rena istiden jämför hur det varit innan. Men det var soligt och vindstilla. Så det var bara påmed öronmuffar och gore-texhandskar, tjocka skoöverdrag etc. Piruetten kom samtidigt med Elitaren ut till Passagevägen. Så i lugnt tempo rullade man mot samlingspunkten i Saxtorp. Fartvinden skar som en kall skallpell genom den välanvända vinterjackan. Men efter ett tiotal minuter så börjar kroppen bli varm och då fixar det sig med värmen också. I Saxtorp dörk Bosse Bus och, hör och häpna, solskenscyklisten Kicken upp. Båda på MTB.

Man bestämde sig för att köra mot solen. Så först en liten snutt norrut mot Tågarp innan man svängde mot Kvärlöv-Annelöv och vidare til Norrvidinge. Där var det då ner mot Södrevidinge och så förbi bageriet vidare til St Harrie. Kicken hade inte grenslat sin stålspringare på en månads tid. Det märktes att det gick till en viss punkt sedan var han tvungen att släppa. Men då släppte även de andra cyklofånarna och samlade hop truppen igen. Piruetten hade det lite tungt. bakbromsen på hans nya födelsedagscross låg till på bakhjulet men efter man passert krutmöllan och kommit uppför backen så stannade man för kexchokladpaus. Då letade Bosse Bus upp sitt universalverktyg så Piruetten kunde släpa lite på bromsen. Så blev han snabbare än någonsin...

Med några nyintagna kalorier så antäddes återfärden via V Hoby-Kävlinge-Furulund-Borgeby-Löddeköpinge. Så efter lite drygt två timmar, inkl paus, var man vid Passagevägen igen. Där blev det en ny chokladpaus innan var och en satte av mot sitt. ästa träning på onsdag kl 18.00 i Saxtorp. Elitaren är dock då på annat håll.


Piruetten, kicken och Bosse Bus vid kexchokladpausen. Notera traktorn i bakgrunden. Den är på väg med sockerbetor till Sveriges enda sokerbruk. Där förädlas dessa till socker som sedan skickar, några korn i alla fall, till Cloetta så det blir mer kexchoklad:-)
 
Piruetten Ridleyad !

Onsdag 13 oktober. Det har varit många förhinder för Elitaren att cykla de senaste veckorna. Flygande och flängande med jobbet och sedan sociala åtaganden om helgerna som gjort att han inte kommit ut. Men idag var det äntligen dags att sticka ut näsan i det sköna höstvädret. Nyhemkommen från Stockholm så letades trikåerna fram. Alt varmare kläder behövs. Så lite luft i däcken innan han rullade hem om till Piruetten. Piruetten var precis färdig att rulla ut på sin nya Ridley crosscykel. Nyimporterad från Tyskland.

I Sqxtorp så anslöt Bokis. Bokis var heller inte riktigt i stöt. Någon gryende förkylning verkade det som. Så man rullade iväg i ett "snacketempo" mot Kvärlöv och sedan vidare till Billeberga via Cowboystället. Därefter var det Sireköpinge där man stannade för chokladpaus. Styrkta av denna så rulade man vidare genom Tågarp till Vadensjö - Asmundtorp - Häljarp och så hem igen via Saxtorp. Det var en mycket skön runda. Helt kav lugnt. Frisk höstluft och trevligt sällskap.

Nästa träning på söndag. Racer i Saxtorp kl 10.00.


Piruetten och Bokis njuter(?) av kexchokladen...