Luften gick ur Bokis och hans cykel!

Onsdag 28 november. Piruetten meddelade att han cyklade i dagsljus och ville inte med ut i mörkret. Så i ensamt majestät rullade Elitaren till Saxtorp där Bokis, Fondri och Bosse Bus mötte upp. Vinden var nordlig så man bestämde sig för att rulla norrut. Bosse Bus tog täten och ledde gänget mot Häljarp. Men strax innan där så svängde han till höger mot Tågerups Handelsträdgård. Asfalten övergick till grusväg och gatlyktorna lyste med sin frånvaro. Oförtrutet ångade Mr Bus på. Över en hal spång och så olötsligt en sväng in genom ett smalt gatt i en vall. Var i håken var man? Men så småningom så klarnade den bilden när Polkastigen m fl passerades. Polkastigen bor ju Hillis, så det var alltså Munkebäck. Så vidare på grusvägar innan man så småningom kom till Asmundtorp. Där fortsatte man vidare över Rönneberga på grusvägen. När man var framme vid asfaltvägen som går över krönet fick Bokis stanna för att pumpa framhjulet. Luften hade gått ur. Ja inte bara ur framhjulet utan även ur Bokis. Han var inte alls i form denna dag. Men med ett välpumpat framhjul så var det lite lättare.

När detta var klart så var det bara att klättra upp till Rönnebergets högsta topp för att sedan njuta av utförslöpan mot Vadensjö. Men se Bosse Bus gjorde skäl för sitt namn och svängde tvärt in på en grusväg vid Rönnebergagården. Sedan följde en massa krigelikroka. Efter ett tag så var det till att stanna igen för Bokis framhjul var tomt. En ny slang åkte i och man passade på att få i sig lite av Elitaren energikakor. Sedan kunde man rulla igen och kom ut på vägen vid Ottarp och kunde ta stigningen upp för denna hemtama väg. På utförslöpan mot Härslöv så svängde Bosse Bus tvärt vänster och så var det dags med nya krinelikrokagrusvägar som till sist ledde så man kom mot Vadensjö som passerades i god fart. Precis vid Santa Maria så svängde Bosse Bus till vänster. En ny grusväg som slingrade sig. Efter ett tag så började det stiga, en kättring mot högre höjder för att mynna ut i Rönnebergagården. Cirkeln var sluten.

Bokis ville svänga mot Tågarpshållet, för han misstänkte att han lagt ett par vantar där han pumpade däcket första gången. Jodå mycket riktigt, där låg de. Såvar det till att ta grusvägen till Asmundtorp igen för att därefter vingla hem vanliga vägen via Häljarp.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling i Saxtorp på MTB.


Här lagar Bokis punkan medan Bosse Bus och
Fondri förser honom med ljus.
 
Cyklofånarna orienterade!

Söndag 25 november. Det började dugga precis när Elitaren rullade hemifrån. Piruetten öppnade i bara filsingarna, han var på g att byta om till lycrastället. Efter några minuter så kom han ut och ryckte tag i sin MTB. I Saxtorp så väntade fyra Cyklofånar: Bokis, Fondri, Kicken och Bosse Bus. Efter några minuteras snac så var det dags att rulla ut i skogen. Elöitaren var den som gav sig iväg först. Genom tigarna vid Fotbollsgolfen och vidare ut så man kom djupare in i Saxtorpsskogen. Elitaren hade täten den första dryga halvtimmen tills man hade rullat över Välanbäcken och tog sig till Järavallen. Då trampade pistongmänniskorna på och så var Han sist för det mesta. Eftersom Piruetten hade varit på ett Mexikanskt kalas så var det inget kul att ligga bakom denna för dagen biogasdrivne Cyklofåne... Här räckte det inte med stänkskärm, stanskärm kunde varit en fördel om det hade funnits också. Runt sjöarna och vidare ut genom Hofterups mosse till Ålstorp. Och så vindlande stigar tills man var ute på ängarna som ligger längs motorvägen strax norr om Hofterup. Här stannade man till för lite energipaus. Elitarens energikakor mumsades med god aptit. Vid denna paus så kom en orienterare kutandes förbi. När man rullade igång igen så tog det inte lång stund innan man hade cyklat ifatt honom. på stigen som går längs motorvägen. Sedan var det vidare in i mossen igen. Trixigt och dyngigt. piruetten fick gå och leda sin cykel den större delen av denna dyngpassage. Trixighet uppskattas inte lika mycket av 29:ers...

Så var det vidare igen mot den ny byggda sjön (to bee). Bosse Bus kastade sig oförskräckt ner för branten och så passerade man den lägsta punkten som lär vara 18 meter under marknivån. Sedan var det bara att klättra upp de arton metrarna igen. Tur att det är treedelat fram på MTB... Efter några fler rundor så var det dags att avrunda. Kicken, Fondri och Bosse Bus rullade norrut medan de tre andra rullade söderut mot Hofterup.

Nästa träning påonsdag kl 18.00 på MTB i Saxtorp.


Energikakspaus påängarna vid Hofterups mosse.
Fr v: Kicken, Bosse Bus, Bokis Något dold bakom
Fondri ser vi så Piruetten.
 
Bosse Bus sopade banan!

Onsdag 21 november. Piruetten meddelade via SMS att han inte skulle cykla. I ensamt majestät så trampade Elitaren till Saxtorp där Bosse Bus också anslöt. Men ingen fler dök upp. Inte ens den annars så trogne Bokis. Bokis är ju inte den som sviktar i första taget, så ett giltigt förfall finns det säkerligen. Vinden var sydlig och frisk. Bosse Bus satte kosan mot Barsebäck. Han dundrade på bra. Elitaren trampade på vad han kunde. Bosse Bus sa att han skulle hojta om det gick för fort, men Elitaren fick inte fram ett ljud. All luft gick till att försöka syresätta musklerna... Efter att golfklubben passerats så svände de in mot Hofterup för att sedan vid Jouran ta mot Hofterup kyrka. Bosse Bus fick med jämna mellanrum vänta in Elitaren...

Vid Hofterup kyrka så var det vänster, ut mot Grand Prix vägen. Men innan "det rosa huset" så var det vänster mot jouran igen för att köra ett varv runt Hofterup. När varvet var avverkat så fortsatte man lägs Grand Prix vägen mot Lödde för att svänga mot V. Karaby och sedan Dösjebro. Där passerade man Bokis boning som verkade tom och öde. Vid IP stannade man och åt lite energikaka och tog en bild innan man fortsatte genom Dösjan och vidare mot Furuhillsvägen. Väl ute på Grand Prixvägen igen så vinkade Bosse Bus hej då. Äntligen fick Elitaren jobba med att få bort den blå nyansen i ansiktet...

Nästa träning söndag kl 10.00 i Saxtorp på MTB.


Elitaren & Bosse Bus vid energipausen i Dösjebro.
 
Vimse Bus stigfinnare!

Söndag 18 november. Som vanligt så hade Piruetten något skäl för att inte kuna cykla. Dena gången var det en akut flytthistoria som han var tvungen att hjälpa till med. I Saxtorp så väntade de två trognaste Cyklofånarna, Bokis & Bosse Bus. Kicken hade meddelat att han inte kunde komma. Om nu detta berodde på att han inte visste vad han skulle ha på sig eller något annat. Dett var något dress yr?

Trion rullade ut i skogen vid fotbollsgolfen och snirklade sig runt. Bosse Bus anförde trupperna. Hela tiden letade han tidigare ocyklade stigar. Ibland ledde han trion in i återvändsgator. Men va f-n är det Vimse Bus du heter, utbrast Elitaren. Efter den kommentaren så var det slut på återvändsgatorna. Efter en dryg timmes cyklande så rullade man över Välanbäcken och ut till Järavallen. Här snirklade man sig runt den nya sjö som håller på att grävas innan man stannade till vid rastplatsen vid den först anlagda sjön. Det bordet håller på att säcka hop. Bultarna som bordets plankor är fastbultade med stack upp 15-20 cm pga underredet håller på att murkna helt.

Efter energipausen så var det dags för en avslutande runda runt sjön innan man rullade hem via bron över till Järavallen och upp på vägen vid motorvägsrondellen för att snirkla sig in i skogen igen vid samåkningsparkeringen. Sedan Davidslidsvägen och över Paintballbanan hem. Lite drygt tre mil avverkat denna duggregnande söndag.


Bosse (Vimse) Bus och Bokis vid energipausen. Lite imma
på linsen ger Bosse Bus en viss oskärpa, vilket var
passande med tanke på stigvalen...
 
Rejäl tur i Bustempo!

Onsdag 14 november. Piruetten var klar i god tid och ringde på hos Elitaren när denne lagom fått på sig cykelbrallorna. Han hade nu tagit sig tid till att byta ut dubbdäcken till vanliga terrängdäck. Det var varmt, 8-9 grader, ljumt för att vara mitten av november. I Saxtorp mötte Bosse Bus upp, men ingen Bokis. Så man tog vägen mot Dösjebro. Som vanligt äljade Bosse bus på i värsta farten. Elitaren var blålila i ansiktet när man nådde Dösjan. Men ingen Bokis syntes till. Men man fortsatte mot Dagstorp och klämde där vägen upp över backen och vidare för att så smånoingom ha trasslat sig till Torrlösa, denna Skånska metropol. Strax där efter varr man i Svalöv där man stannade så Piruetten kunde reglera överskottet på vätska samt att nimundiga lite energikaka. Så ett par foton (men vid hemkost visade sig SD-kortet vara låst så ingen bild blev sparad).

Nu rå vi backen vi brukar ha uppför med oss sa bosse Bus glatt. Nerförsbacke, jo hyss mig... Jamen ni förstår först måste man cykla uppför innan man kan åka nerför, förklarade Bosse Bus. Ja någon relevans fanns väl i och för sig i svaret... Så var det nvidare mot Billeberga för att så småningom komma ut vid S. Möinge och då var det bara några kilometrar kvar till Saxtorp där Bosse bus hade sin bil parkerad. Piruetten och elitaren fortsatte hem till Hofterup. nästan 50 km blev denna runda. Burrande ben på Elitaren i alla fall så någon nytta gjorde väl träningen...

Nästa träning 10.00 i Saxtorp på MTB.


Eftersom kamerans SD-kort var låst sparades inte bilderna.
Men håll till godo med Puls-, Hastighets- & höjdkurvorna.
 
Fars dag MTB!

Söndag 11 november. Ingen vanlig söndag, Fars dag och allt. Elitaren rullade ner till Piruetten som öppnade lite yrvaket iförd morgonrock. Jodå han skulle med ut och cykla men var lite efter i tidsschemat. Elitaren rullade iväg till mötespunkten i Saxtorp så skulle Piruetten ansluta. I saxtorp så stod Fondri, Kicken & Bosse Bus och väntade. Bokis dök strax upp han också. Efter en liten stund så kom Piruetten pustande med sina smattrande dubbdäck. Ut i skogen och snirkla runt. Bosse Bus tog täten. Allt efter hand så rullad Fondri, kicken och Piruetten upp och tog rygg på Bosse Bus. Bokis & Eltiaren blev frånåkta ett antal gånger...

Det var bitvis ordentligt dyngigt i skogen. Detta pga det myckna regnandet. Lite luft släpptes ur däcken så blev det så mycket bättre grepp och cyklarna studsade mindre. Efter en och en halv timmes cyklande så rullade man över mot Järavallen. Bosse Bus som tagit på sig rollen som Hjortfot, stigfinaren, idag hittade många återvändsstigar på vägen. När man rullade ut mot Järavallen förbi parkeringen vid Saxtorpsrondellen och ut på stigen längs motorvägen. Men här hade man lagt upp jordmassor i en hög vall rakt över stigen så det var bara att göra ett lappkast. Det var en väldigt lerig och uppkörd stig. Det är ju någon fjåne som ligger och kör MC där och gräver stora hål i marken. När man väl kom ut på ängen vid den södra sjön så hade luften gått ur Kicken... Framhjulet var platt och dyngigt. Fondri tog hjulet och cyklade ner till sjön för att skölja av det. De övroiga Cyklofånarna följde efter. Sedan inleddes ett stort projekt. Få luft i däcket. Kicken hade bilventil på sin slang. Pumpen hans dög inte till at få im den minsta fis med luft i slangen. Till sist assisterade Bokis med en annan slang och Elitaren med en fungerande pump och så var Kicken körandes igen.

Ett kort varv runt sjön, sedan letade man sig hemåt igen. Kicken och Bosse bus hade redan avvikit. Fondri drog sig mot Saxtorpsskogen medan de övriga tre rullade längs DAvidslidsvägen och sedan över paintballbanan.

Nästa träning på onsdag. 18.00 i Saxtorp på MTB.


Punkalagning vid södra sjön på Järavallen!

Se filmen: http://youtu.be/EtdQ74RILeA

 
Kicken mörkrädd?

Onsdag 7 november. Ett SMS kom från Kicken på morgonen. Han skulle ut och cyklaa tillsammans med Kålle kl 10.00 på förmiddagen. Inget förvärvsarbetande Cyklofånar kan hänga med på. Men är man mörkrädd så är man. Speciellt läskigt kan det ju vara såhär i Haloweentider...

Piruetten hade kommendering hemma så Elitaren fick rulla alldeles själv till Saxtorp. Där väntade tre Cyklofånar: Fondri, Bokis & Bosse Bus. En skur hade kommit precis när Elitaren rullade iväg. Men nu var det uppehåll, men ganska blåsigt. Fondri ville köra i skogen men de övriga tre vill hålla sig på asfalten. Så Han dök ut i spenaten medan de övriga rullade mot Barsebäck. Sida med var vinden Strax innan Barsebäck Strand så svängde man mot Barsebäcks By och sedan vidare genom Sandskogen till Lödde. Där fortsatte man rakt igenom och vidare på cykelbanan mot Hög för att sedan ta "tempobanan" mot V. Karaby. Det var jobbigt och lårmusklerna ömmade och brummade. Bokis & Elitaren rullade MTB. Bosse Bus med sina pistonger till ben rullade på sin vinterracer. Lite ojämt blev det alltså. I V. Karaby så fortsatte man mot Dagstorp. Vid Gamlegård så stannade man för att få i sig lite energikaka och klämma en bild med den nyladdade kameran. Tänk vilken skilnad det kan vara om kamerabatteriet är laddat eller tomt...

Nu satttes kosan mot Dösjebro där Bokis vinkade hej då medan Bosse Bus & Elitaren fortsatte via Furunäs till Hofterup. Här skiljdes de åt. Bosse Bus mot Saxtorp medan Elitaren rullade den sista dryga kilometern hem.

Nästa träning på söndag kl 10.00. MTB i Saxtorp.


Nej, det är inte Humle & Dumle, det är Bosse Bus &
Bokis vid energikakspausen vid Dagstorp...
 
Dyngraka!

Söndag 4 november. Elitaren vaknade ava tt det ösregnade. Vattendropparna smattrade mot försterblecket. Fy hålingen, ett sån't väder. På telefonen viades tvene SMS. Från Kicken respektive Bosse Bus. Vi skulle väl åka MTB menade de båda. Elitaren hade ju SMS:at ut att man skulle köra racer. Med detta väder som rådde så plitade Elitaren snabbt ner ett nytt SMS till alla med kontraorder. Att ta MTB. Det kändes som ett bättre alternativ att kör i skogen.

Piruetten höll på att klä sig när Elitren kom. Men inte MTB inte. "Jag har dubbdäck på så jag tuggar asfalt" sa han. I Saxtorp väntade en sextett Cyklofånar. Vasa, Kålle, Kicken, Bokis, Bosse Bus, Fondri. Vasa kom på racer även han så Piruetten och han tog en asfaltrunda medan de övriga rullade ut i skogen anförda av Fondri.

Oj vad tungt det kan vara att trampa MTB. Ett halvår med racer, denna lätta, smidiga cykel och så ett hopp över till MTB. Det är väl som att gå från Arab till Ardennerhäst. Det myckna regnande hade gjort skogen riktigt blöt och dyngig. Vid några tillfällen så opasserades väl upptramade raksträckor som var riktigt dyngiga, snacka om dyngraka.

Efter en dryg timmes cyklande satannade man för energipaus. Då kom Kålle med hembakad energikaka. Jättegott och uppiggande. Sedan drog sig var och en hemmåt mot sitt.

Det blev ingen bild idag. Kamerans batteri hade gått ut...
Nu ligger det på laddning inför onsdagen!