Cyklofånar på färd mot Mecka! !

Söndag 28 november. I onsdags var det snöblask. Söndaen var det ljumt i luften. kanonfint väder. Elitaren rullade ner till Piruetten där hans förvånade fru meddealade att han hade åkt. Så det blev en runda hem om igen, men ingen Piruett. HVar han månne onykter och cyklat vilse på vägen? Hur som helst så rullade Elitaren till mötsplatsen i Saxtorp. På vägen dit anslöt Jerka. I Saxtorp så kom Kicken, Bosse Bus och hans ättelägg Andy Bus. Piruetten kom flåsande. "Jag var i förrådet och pumpade däcken när du var där" förklarade han mysteriet med. Ingrid hade annonserat sin ankomst men när klockan började dra sig mot tio över tio så rullade man ut i skogen genom fotbollsgolfens område. Vindlande stigar bar genom området. Så vidare sedan ut i de djupare skogarna. Där slirade Elitaren på en rot och gik ikull och passade på att tjonga högerknät i barendsen. Effekt ungefär som att banka en hammare i knät. Ont satan. Men allt efterhand så lugnade smärtan sig även om det inte gick att ta i för fult med det benet.

Många småhaverier inträffade. Det fick stannas och justera sadllar, växlar och mycket annat. När man lämnat Saxtorpskogen och rullat mot Järavallen och tog den tunga leriga och klistriga vägen så blev Andy Bus och Elitern efter. Elitaren tyckte det kändes och lät konstigt. När det blev lite mer tjänligt underlag så såg han att det inte var luft i framhjulet. Punka. Tätklungan hade då stannat vid rastplatsen vid den lilla sjön. När Elitren kom dit så var det uppdukat med lussekatter och glögg! Tack Jerka, du är en riktig kompis!

Styrkt av katten och glöggen attackerade Elitaren sitt lufttoma däck. Men lite assistans av Piruetten så kom där till sist luft i det igen. Sedan rulade man vidare runt sjön och över gångbron till Järavallen och så ut på ängen mot motorvägsrondellen. I rondelen så skiljdes man. Bosse & Andy Bus samt Kicken rullade mot Tallstugan medan de övriga tre rullade via Davidslidsvägen och Painballbanan til Ålstorp/Hofterup.

På onsdag kan inte Elitaren, men det hindrar inte övriga Cyklofånar att träfas kl 18.00 i Saxtorp. På söndag dyker dom Elitaren upp igen.


Jerka och Piruetten mumsar på lussekatter och glögg!


Andy Bus, Bosse Bus ättelägg är ny medlem i Cyklofånarna!

 
Gungeligung i snöblasket!

Onsdag 25 november. Novembermörkret är här. Men so tur var hade elitaren inhandlat ett par nya långa cykelbyxor. De gamla föll i bitar. I grenen var allt av ytterskalet bortnött. Efter vurpan härom söndagen gapade även ett hål på låret. Men nu var han både hel och ren. Den gamle fulldämpade hojjen hade dammats av och oljats upp. Moongoosen skall ju in på renovering så den blir istånd till att cykla på igen. Piruetten dök upp på sin MTB. I Saxtorp så mötte Jerka, Bosse Bus. Bokis och Bengeten upp. Detta sexmannaband drog söderut. Kantvind och mörkt. men färden gick över Löddeköpinge-Borgeby-Bjärred- Habo Lung. Här mötte man en annan cyklist som blev så förskräckt att han vurpade. Som tur var så föll han i det mjuka gräset utan en skråma. Cyklofånarna fortsatte till Lomma där man tog av mot Vrpinge. Elitaren och Bokis släppte då tempot var väl högt för dem. jerka och Bosse Bus körde på crossbågar. Inget dessa två tramporglar kunde mäta sig med.

I Värpinge så stannade man för kexchokladpaus och lite "ljug". Sedan fick man vinden i nyllet ett tag. För att underlätta det hela började det falla ett snöblask. Som tur var så höll detta blask inte på så länge. Via Flädie och så "bakvägen" hem, dvs den väg man brukar cykla ut mot Malmö/Lomma.

Nästa träning på söndag. MTB i Saxtorp kl 10.00.


Bengetens gula armar sticker in från vänster, sedan ser vi Piruetten, Bosse Bus & Jerka. Bokis sprang och gömde sig när kameran kom fram.
 
Avväxlande söndagsträning!

Söndag 22 november. Regnmolnen låg tunga över nejden. Jeka var på Cykelmässa i Jönköping och Bokis hade förhinder han också. Elitaren grenslade sin Moongoose och stånkade ner till Piruetten. Han var precis på gång att bli klar. Så tillsammans rullade de båda mot Saxtorp. Där väntade Kicken och Telemark. Inga fler dök upp. Så med huvudet före ner i diket och upp på fotbollsgofbanan. Det var ett tag sedan man körde denna väg. men det är betydligt trevligare än att ligga på asfalten och pumpa. Här kommer man ut på vägen lagom til asfalten tar slut. Stigarna är leriga och kletiga i detta blötväder. Men det stoppar inte en äkta Cyklofåne. Över stockar och stenar. Genom lerpölar gick färden. Efter en timmes cykling i Saxtorpskogen så rullade man över Välanbäcken och vidare genom dalen till Järavallen. På väg mot sjöarna så fick Elitaren en gren i växeln och slet av hela bakväxeln. Stopp i kapernaum. Hela hjulet hade lossnat! Bakväxeln hade korvat hop sig och borrat sig in i kuggkransen. Lite milt våld så gick hjulet runt igen. Så spänna fast det med snabbkopplingen. nu var det bara fem kilometer promenad hem igen. Telemark och Kicken vände hemåt. kicken hade sociala förpliktelser kl 13.00. Piruetten rullade vidare medan Elitaren lufsade hemåt. Strax innan Elitaren var hemma så kom Piruetten. han hade gjort ett antal vurpor i dyngan- Så han såg ut som et tryffelsvin som vällustigt rullat sig i leran.

Nästa träning på onsdag!


Kicken, Piruetten & Telemark betraktar Elitarens havererade båge.
 
Vacklande Piruett gjorde saltomotal!

Söndag 15 november. Piruetten dök upp hos Elitaren. Moongoosen var precis utplockad ur förrådet och kedjan nysmord. Det var ju väldans vad det blänkte om Piruetten. Nej men se där. Ny hoj! Ja den gamla blev utrangerad. Vevlager och nav var kass. Jag sålde den till min systerson, förklarade Piruetten. Scott, vit och fin och hittils helt ocyklad. Nu skullde det bli ändring på det. I Saxtorp mötte Bosse Bus, Kicken, Bokis, Jerka och Jarne upp. Ny för dagen var Sus, en lovande MTBtalang! Oktetten rullade iväg och ut i skogen. Man körde runt i Saxtorpskogen. Elitaren och Bokis var oftast sist. De lät som gamla tramporglar när de kom ikapp. Den senaste veckans regn hade gjort det klistrigt och dyngigt i spåren. Piruettens nya hoj blev allt prickigare. Men Han hade ju länge vacklat om han skulle renovera den gamla MTBn eller köpa ny. Nu hade han alltså bestämt sig och gjort slag i saken. Dock vacklade han ändå för han stod för rundans vurpa som han gjorde med saltomotal och dubbel mollbergare och allt vad det nu heter. Men han kom upp i sadeln igen oskadd.

Efter Saxtorpsskogen tog man sig via Välandalen till Järavallen. Där körde man rundan runt sjöarna och sedan vidare över bron och bort till Saxtorpsrondellen vid motorvägen. Här tackade Kicken och Sus för sig och rullade hemmåt längs Barsebäcksvägen. Bosse Bus rullade hem via Ålstorp. De övriga återvände mot Järavallen och körde rakt igenom strövområdet och vidare genom golfbanan. En muskelstärkande sträckning, kan man säga...

På onsdag är Elitaren i "Fjollträsk" men det hindrar inte övriga Cyklofånar att träffas kl 18.00 på onsdag i Saxtorp. Elitaren är tillbaka igen på söndag kl 10.00 i Saxtorp.


Sex åttondelar av dagens träningskompisar. Fr v: Jerka, Kicken, Piruetten, Sus, Jarne och Bosse Bus.
 
Muskelträning!

Söndag 8 november. Piruetten ringde på morgonen. Nej jag kan inte hänga med idag. Vi skall bort. Så jag tar cykeln till Ljunghusen. Kreativt. Jerka hade SMS:at att han kom så när Elitaren rullade mot Saxtorp så mötte han Jerka. I saxtorp så mötte Jarne(!), Kicken, Bosse Bus och Bokis upp. Några minuter över tio så räknade man inte in fler Cyklofånar utan rullade ut i skogen. Jerka och Bosse Bus låg i täten hela tiden med Jarne tätt i hälarna. Elitaren kände av att det inte blivit något ordentligt tränat de senaste veckorna. Tungt med mjälksyra i benen. Men det finns bara ett botemedel mot det. Mer träning! Så det var bara att bita hop och hoppas att klungan där framme stannar till och väntar in emellanåt. Trumfkortet är bakfickan som är fylld med kexchoklad...

Under en timme så rullade man runt i Saxtorpskogen. Bokis vurpade och fick in bakväxeln i bakhjulet. Men det gick att rikta så han kunde fortsätta. Strax efter så vurpade Elitaren då framhjulet gled på en rot. Allt gick väl förutom en reva i cykelbyxorna. Efter Saxtorpskogen såvar det dags för Järavallen. Bosse Bus ledde gänget ut runt sjöarna och så på en ny vildmarksstig ut emot motorvägen. Rena högväxta savannen men gögt gräs och slu. Tungcyklat och därmed en bra styrketräning för benen. Framme på ängen så var det dags att plocka fram trumfkorten, kexchokladen. Alla utom Jerka mumsade i sig sötsakerna med välbehag. jerka avstod för att han skulle äte tårta senare (fars dag).

En liten runda över bron ut påJäravallen sedan rakt igenom strövområdet och ut vid golfbanan så runt densamma så man kom ut i Hofterup efter att ha passerat hå 5 på Donald Steel Course. Nu var den utpumpade Elitaren nära sitt hem. På gångstigen genom Hofterup så Dök Rolf & Nan Johansson upp. Några ord växlades innan de susta tramptagen togs hem till duschen. Lite drygt två timmars träning och trettio kilometrar avverkade. De två kommanse onsdagarna är Elitaren på resande fot. Så om inte förr så ses vi på söndag!


Kexchokladsamling på ängen. Fr v: Jerka, Bokis, Kicken, Jarne. Bosse Bus orange framhjul tittar fram bakom Jarne.
 
Ömhudingarna?

Onsdag 4 november. Det stormar så jag kör nog inte, löd sms:et från Jerka. Piruetten ringde precis när Elitaren var på väg ut för att plocka fram cykeln och ge sig iväg. Ska du ut och cykla, löd hans förskrämda stämma. Jajamänsan, löd svaret. Det blir utan mig lät Piruetten meddela medans han sjönk ner i soffan framför den öppna spisen och petade sig förstrött i naveln. Så blev det. Elitaren rullade ensam ut och upp till Saxtorp där han var någon minut sen men ingen där.

Det var ju friskt och skönt i luften. Elitaren vände söderut igen och ner till rosa huset i Henkelstorp sedan vidare mot jouran och så upp till Skönadalsskolan och sårosa huset igen. Fem varv avverkades på detta sätt. Totalt c:a 40 km avverkades i lä för den friska vinden som kanske emellanåt var kuling. Uppfriskad och pigg kom han hem och kunde avnjuta en välförtjänt måltid bestående av Biff à la Lindström med kokt potatis. Vad hade ömhudingarna gjort sig förtjänta av?

Nästa träning på söndag.


Regn, snöblask och blåst stoppar inte någon äkta Cyklofåne ...