Var f-n är mina glasögon???

Söndag 28 november. Första advent och riktigt julväder. Sjö och ett par-tre minusgrader. mannen med läderveken hade lovat kraftig blåst, men leveransen var i stort sett vindstilla. Så det var bara att släppa ut lit luft ur de asfaltpumpade dubbdäcken och börja trampa mot Saxtorp. Piruetten hade via SMS meddelat att han tänkte ligga på soffan framför brasan och peta navelludd...

I Saxtorp mötte Bokis och Bosse Bus upp. Är det glögg ch julskyltning som drar eller är de andra rädda för snön månne. Vm vet. Det får vi kanske lösningen på en annan gång. Trion rullade rakt ut i Saxtorpsskogen. Lite snöiga grusvägar till en början innan de vindlande snöstigarna tog vid. Det är spännande att märka att när man inte ser de så försåtliga rötterna så märker man inte mycket av de. Normalt när man ser dessa slippriga tallrötter så är man beredd på att cykeln kan kana i sidled. Men när man inte ser dem så kan man inte förvänta sig något och då märks de väldigt sällan! Alltså är de mer ett mentalt hinder än fysiskt sådant...

Färden gick runt och sälan var det sama stig man kom på. När man efter halvannan timmes cyklande i skogen stannade för att runda av. Så när man skulle rulla igång igen så hojtade Bosse Bus till: Var f-n är mina glasögon?! -Kan det var de som sitter i pannan på dig svarade kompisarna. Detta trodde man bara fanns i humorserier. Men detta var alltså skarpaste allvar.

Nästa träning onsdag. Samling i Saxtorp kl 18.00 på MTB.


Bokis & Bosse Bus vid kexchokladpausen.
 
Avsaknad av tomtenissar!

Onsdag 24 november. På dagen en månad inan julafton. Minusgrad (-er?) och vitt på marken. Lite isigt här och var, men mestadels halkbekämpat. Elitaren tryckte i ett par kilo extra i dubbdäcken för att rulla lätt på asfalten. En runda ner till en förvirrad Piruett som glömt att det var tränng idag. Det var bara att i ensamt majestät styra mot Saxtorp. Efter ett par varv där och ingen ytterligare som dök upp. Var det månne så att alla satt hemma och övade på att fira jul. Det var kanske glögg framför brasan och lussekatter i brödkorgen. Hade man månne tagit något vikariat som tomtenisse? Hur som helst så var det ingen mer som dök upp till träningen.

Men vad att göra. Visst är det lite trist att cykla ensam. men den träningen gör ju nytta den också. Så kosan sattes mot Hofterup igen. Så varvades dena bygd med fem varv över Grand Prix vägen-Lundåkravägen-Skönadalsvägen och så runt, runt runt. Vid femte varvet så började kylan göra sig påmind. Men det var jus sista varvet. Så efter ganska precis två timmar var Elitaren hemma igen och kunde hoppa in i en varm dusch.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Då med MTB i skogen!


Elitaren efter väl genomförd onsdagsträning.
 
Kortbanekommittén körde långt !

Söndag 21 november. Snövädret kom av sig. Det mesta av den snöslask som föll igår var b orttöad. men Elitaren hade ändå garderat med dubbdäck. Piruetten stod utanför dörren när Elitaren lämnade stugvärmen. Det var förhålandevis varmt ute med tanka på gårdagens vita nederbörd. sisådär runt 4 grader.

På väg norrut i höjd med Skönadalskolan så blev de omkörda av en bildåre som med någon enstaka centimeter tillgodo klämde sig förbi trots en karavan mötande bilar. Denna fåne stanade till vid hembageriet dä han fick veta att man inte gör så. Sedan rullade man vidare och fångade upp Jerka på vägen. Då kom fånen/dåren igen och höll på att köra på Piruetten. En yngre man runt de trettio med ett barn i 4-5-årsåldern i bilbarnstol i baksätet. Et gott föredöme? Att klämma sig förbi cyklister trots möte på en inte allt för bred väg. Dessutom varhastighetet 506-60 km/h där det var 30 som gällde. En ansvarskännande fader: Nej, han verkade mera vara en riktig mes. En typsik sådan som är rädd för sin egen skugga men när han sitter si en säker volvo så kan man gott riskera liv och lem på oskyddae cyklister. "Får jag en bula i plåten går det alltid att få det riktat och lackerat"...?

Hur som helst så kom trion helskinnade till Saxtorp. Där väntade Bosse & Andy Bus tillsammans med Kicken, ordförande i kortbanekommittén. Man lämnade bilvägarna snarast för att ge sig ut i den fridfulla skogen. Det var väldigt dyngigt i spåren. Regn och töat snöblask hade gjort stigarna vattenmättade. Men kors och tvärs gick färden i Saxtorpskogen. En del hundfolk påträffades, men inte alls i den omfattning som förra söndagen. I en timmes tid lite drygt härjade man på stigarna här innan man började dra sig mot Järavallen.

Vid övergången över Välanbäcken låg Jerka först med elitaren efter. Jerka tog det lite lungt över den såphala spången medan Elitaren såg sin chans. Att broms i nerförsbacke är ju jämställt med att sluta trampa i uppförsbacke. Attack på insidan av en snopen Jerka. Men om kom han inte. En liten touch och så blev det för tungt att dra runt pedalerna tillräckligt fort för att komma förbi. Sedan blev det en runda runt vid sjöarna och över bron och ut på ängen norr om Järavallen. Så upp till Lundåkrarondellen där man splittade. Bosse & Andy Bus tillsammans med Kicken hemåt norrut medn de andra tre fortsatte över sjöarna brukshundklubben och Paintballbanan hemåt. 2 h 45 min blev denna träning. Kicken var ju extra nöjd att ha kört lång bana idag.

Nästa träning onsdag kl 18.00 i Saxtorp på MTB.


Kexchokladpaus. Fr v: Bosse Bus, kicken, Andy Bus, Elitaren, Piruetten....


... och så Jerka...

 
Kortbanekommittén !

Söndag 14 november. Riktigt bra väder. Stila och 6-7 grader. Inte illa för Skånsk november. Piruetten rullade ur förrådet lagom till att Elitaren kom dit. Tillsammans så satte man kosan mot Saxtorp där Bokis, Bosse Bus och Kicken väntade. Jag kan tänka mig kortbana idag sade Kicken. Han är väl lite tagen av att träningarna de senaste gångerna blivit över två timmar långa. 37-45 minuter verkar vara lagom för Kicken att träna.

Hur som helst så lämnade man assfalten och rulade ut i skogen runt fotbollsgolfen. Bosse Bus i täten och sedan restarande Cyklofånar i en svans efter honom. Vinglande och snirklande runt i skogen. Sedan ut för en transportsträcka på grusvägen längre ut i Saxtorpskogen. Aldrig tidigare har man väl sett så många kundar i skogen. Vart man än tittade så var det hundar. Kopplade och okopplade. En del var väldigt nyfikna på cyklisterna andra tog ingen notis över huvud taget. Efter knappa timmen så var det dags för kortbanekommitténs ordförande, kicken, att vända hemåt. Ett kexchoklad att tugga på under färden och så hej och iväg.

Kvartetten som blev kvar fortsatte på de vindlande stigarna i Saxtorpskogen ett tag till innan man via Välandalen tog sig över till Järavallen. Här var det lika fullt av hundar som i Saxtorpsskogen. Fars dag, är det ett hundgöra månne? Runt dammarna och på de vindlande stigarna över ängarna och så över till andra sidan E6. Vindlande stigar på ängar igen. så framme vid Lundåkrarondellen så var det dags att runda av. Bosse Bus rullade ut i skogen norrut medan bokis, Piruetten och Elitaren fortsatte mot Hofterup. Förbi dammarna igen ner vid kennelklubben och så stigarna där bakom. Allt blaskigare blev underlaget. Till sist var man i någon form av mosse och cyklade. Då kunde inte Elitaren håla sig längre: Att cykla i en mosse måste betyda kär(r)lek, eler hur?

Två och en halv timme blev dagens pass. På onsdag är Elitaren borta så nästa gång han dyker upp är på söndag 21 nov!


Se så nöjd Kicken ser ut. Kexchoklad och äntligen slut på cyklandet (för hans del).


Bosse Bus återställer sadeln till ursprungligt läge efter att Piruetten hade provat hans springare. Bokis iakttar spektaklet i bakgrunden .

 
Jerka Crossdressed!

Söndag 7 november. Vilken dag! Stråande sol och vindstilla. MTB'n kom ur förrådet och så ruade Elitaren iväg till Piruetten som precis blev klar med sim utrusting. Hustrun skickade soppåsen med honom. När denna var deponerad i det röna kärlet så rullade man vidare till Saxtorp. Där väntade Bosse Bus, Bokis och Kicken. Piretten och Elitren stannade till för en liten artighetspratstund. Så bestämde man sig för att rula ut i skogen. Precis när man rulade iväg så kom Jerka på sin cross. Så det blev til att ta en runda hem om honom så han fick bytt båge. Sedan bar det av ut i skogen. Från Ålstorp rakt ut på baksidan av Järavallen. Ringlande och kringlande på leriga stigar fram till och över bron och så ut en runda på fältet mellan Järavallen och Lundåkrarondellen. Sedan bar det av in mot Järavalens strövområde fast utmet havet, litorinavallen. Här körde man tre varv. Det är ju en härlig och kul slinga att köra.

Efter tredje varvet så rullade man ner till Barsebäcksvägen för att sedan köra backrace upp i skogen. Det är en brant och pilimarisk backe. Man får lätt stopp inan man är uppe. Men de flesta klarade provet. så vidare runt längs golfbanana och så tillbaka mot bron fast inte över denna gång utan vidare ner över ängarna och mot Lundåkrarondellen.

Här samlade man hop sig och Bosse bus och Kcken vände hemåt på sitt håll medan de andra fyra vände på sitt håll. Genom grustaget och så vidare mot brukshundklubben och därefter paintaballbanan innan man tog de sista tramptagen mot Hofterup. 2,5 h cykling blev det. På ondsag är Elitaren bortrest liksom Bosse Bus, men det r ju nget som indrar de andra att köra.


Jerkas självporträtt med de andra Cyklofånarna i bakgrunden.


Kexchokladpaus vid litorinavallen. Fr v: Bosse Bus, Elitaren, Boks, Piruetten och Kicken. Jerka bakom kameran.

 
Blixt & dunder!

Onsdag 3 november . SMHI hade lovat ösregn och halv orkan. Men det såg betydligt bättre ut. Det blåste bra men inte ohemult och inga regnmoln. Så det var bara till att byta om och grensla sin MTB. Piruetten kom och ringde på i full mundering. Det var bara att hänga ner cykeln från sin krok och droppa på några droppar olja på kedjan och så iväg. Strax innan Saxtorp så regnade helt plötsligt kraftigt och vinden drog ordentligt. Bokis och Bosse Bus hittades skulande i busskjulet. Det var en jevra skur där kom ryste Bosse Bus. Men som tur var så var ju regnet bara utomhus så det var bara att grensla sina cyklar. ja inte Bosse Bus förstås, han kom ju med sin trike. Iväg norrut genom rondellen och sedan Annelöv. På vägen dit så blixtrade det söderut och lite muller fick man höra också. Men som tur var så blev det inte mer än så.

I Annelöv svängde man vänster för att sedan svänga höger mot Westernstället. På den slingrande vägen fick man vara ifred för bilar. I Billeberga så stannade man för att smaka lite kexchoklad innan man tog cykelvägen till Landskrona. Det var att dunka i motvinden hela vägen. Bosse Bus undrade varför inte Bokis & Elitaren gick fram och drog, men det berodde bara på att de hade allt sjå i världen att hänga på rullen...

I Landskrona så bar det av mot Vadensjö. Lite segt uppför hela tiden. Äntligen så kunde ju Bokis & Elitaren komma förbi Bosse Bus och till och med hänga av honom. Piruetten hade ju en lätt dag där på sin crosscykel. Han gav sig i kast med att hänga på en EUmoppe i uppförsbacken. Det lyckades, nästan...

I Vadensjö så var det dags igen för lite kexchoklad innan Bosse Bus vände hem och de andr tre vände mot Rönneberga-Asmundtorp-Häljarp-Saxtorp. Där vinkade bokis adjö och Piruetten & Elitaren vinglade själv de sista fem kilometrarna hem. Nästa träning på söndag. Saming i Saxtorp kl 10.00 på MTB.


Piruetten, Bosse Bus och Bokis vid kexchokladpausen i Asmundtorp.