Cyklofånarnas medlemmar

Kakmonstret. I mogen ålder kopm han på att sälja motorcyklar oh börja trampa själv istället för att ha en bullrande och osande sak mellan benen. Han är riktigt hängiven på cykling (och Elitkakor).
Mr X . Mannen som ivrigt kommer plöjande på sin cykelcross. Detta oavsett hur stigar och underlag ser ut. Lite tyngre går det förtås när han luras ut i ett dyngigt, smnkt och blött endurospår och de smala hjulen gräver ner sig till navet. Men oförtrutet trampar han på. Lårmusklerna ser oroväckande svällande ut...
Tjuittan. Crossåkaren som bytt ut från bensin till brödånga för att driva sin cykel. Heltaggad med heldämpad cykel!
Ögat. En nybliven Cyklofåne med gott humör.
Mini. Den yngste men inte dest mer flitig Cyklofåne.
Tess. Alltid rosa, alltid glad, alltid pigg på att cykla. Mamma till Mini.
Spinny. Spinningfantomen som letat sig ut till verkligheten!
Vältmeister. En nybliven Cyklofåne som gjorde sin Cyklofånepremiär i november 2013.
Vältmama. Nybliven Cyklofåne tillsammans med sonen Vältmeister.
Nesor. Ett MTB freeak som vill köra så många motionslopp på MTB som han bara kan.
Femman. En tidigare intermittent Cyklofåne som nu hösten 2013 blivit mera frekvent.
Röde Baronen. En alldeles nyansluten Cyklofåne (okt 2013). Kom flygande på sin nya MTB i sin knallröda cykeljacka.
Mr Green. Köpte sin racer för tre veckor sedan (september 13). Pendlar med cykeln till jobbet i Helsingborg. Har nu gjort premiär hos Cyklofånarna. Välkommen åter!
Bagman. Ny Cyklofåne för året (2013). Har ett ganska bra tryck i pedalerna. Men så släpar han ju runt på stora resväskor när han är ute och cyklar.
Earl Grey. Färsk som Cykofåne (aug -13) men har tidigare varit aktiv och tävlat för KCA. Efter ett långt uppehåll så har han fått återfall i cykling. Det märks att de gamla takterna sitter kvar. Har bra tryck i pedalerna och farten ökar gärna när han tar en dragning.
Schnurrbarth. Ny Cyklofåne som börjat cykla i augusti 13. Hänger med förvånansvärt bra för att vara en sån färsking. Vad månde det bliva när han blivit varm i sadeln?
Flying Duchman. Holländare med sommarhus i Landskrona. Han brukar dyka upp under semestern och jaga Cyklofånar. Sommarhuset ligger granne med Kicken.
Spanky. En lång och sening cyklist. Lillebror till Bengeten trots att han är en halvmeter längre!
Smiley. En seg en rackare. kanske inte världens snabbaste cyklist men han cyklar långt. Han gillar långa pass i sadeln och ju längre ju bättre. Mil efter mil nöter han med ett leende på läpparna.
Johnny. Precis som i Kal P Dals gamla låt så är han helt klädd i svart och vill vara ute och cykla vareviga natt! Huruvida han är en ängel förtäljer inte historien...
Granit. En gammal elitcyklist som har hela prisskåpet fullt av medaljer i alla ädla valörer. Vaderna är hårda som sten(!). Han gillar numera mest att köra lite lugnare. Den värsta asfalstsprättningen gjorde han i unga dar. Men räkna inte bort honom!
Arkitekten. Låt dig inte luras av hans mjuka framtoning. När han sätter tryck i pedalerna så är det inte många som kan hålla honom stången. Han har rekordet uppför Rönneberga Backar (juni 2013).

Trollkarlen. Ligger gärna på rulle med sin ultralätta Merlin. En titaniumhoj av ädlaste sort. När han inte cyklar så svingar han ordförandeklubban i Örestadcyklistern.

White Lady. Tjenamoss grabbar, här är det stor risk att ni åker på "tösadäng". Låt inte skenet brdra. Under cykeltrikåerna döljer sig en kämpe som inte gillar att komma sist. De flesta får bara se ryggtavlan. Racer.
Löpar'n. Tidigare var det löpning som gällde. men häromåret så jagades han upp på cykel av sin bättre hälft, White Lady. Sedan dess har många mil avverkats liksom Vätternrundor som verkar vara ett stående inslag varje år. Racer.
Fondri. En mångårig medlem i Cyklofånarna. Racern trakteras på sommaren och under vintertiden så är det MTB som gäller. När han inte cyklar så tävlingsseglar han. MTB & Racer.
Bokis. En beundransvärd cyklofåne. Allra äldst i sällskapet. Har kört över 25 Vätternrundor. Bokis ger sig aldrig. När man tror att han är avhängd cyklar han förbi med ett skratt. Han cyklar från betydligt yngre kollegor. MTB & Racer.
Bosse Bus. Med sin pondus och allvarliga stämma tar han oftast kommandot över träningsrundorna. Då han även har ben som pistonger så ligger han ofta och drar. Det är inte alla som orkar att ligga på rullen då... MTB & Racer.
Kicken. En tvättäkta husar som emellanåt byter ut den fyrbenta springaren mot en tvåhjulig sådan. Har ofta synpunkter på att turerna blir för långa. Är utsedd som ordförande i kortbanekommittén. MTB & Racer.
Jarne. Lungn och trevlig men med ett bra klipp i benen. Har dessvärre varit drabbad av olika eleänden de senaste åren, men nu är han på g igen (21013). Jarne kör både MTB & Racer.  
Blueman. Xxx
Cres. Skolläraren och judoekvillibristen som gärna svingar sina lurviga över cykelramen och trampar iväg. Ovanligt nog för en cyklist så har han svällande biceps, ven vaderna är heller inte så dåliga. Svåger med Peak.

Bengeten. En tystlåten Cyklofåne men emellanåt så kommer han med en rövarhistoria. Han gillar att mörka formen och sin träningsinsats. En riktig tempohäst. Bengeten cyklar bara racer.

Vurpan. Triatlet och kedjemarodör. Får rökigt whisky i (h)julklapp varje år från världens kedjefabrikanter(?). Den kedja som Vurpan inte kan trampa av är ännu inte tillverkad. Har färtjänat sitt medlemsnamn med blåmärke, blod och svett. Vurpan föredrar MTB men återfinns även på racer. MTB & Racer.
Hillclimber. Liten och pigg som en ekorre! Han har en formidabel cykelmotorik. Hans yrkesutövning sätter desvärre hårda gränser för hans träning. Trots detta är han alltid i topp. Smärta kan han troligen inte stava till. Sitt namn har han förtjänat. Med fjäderlätta tramptag tar han sig upp för alla backar, oavsett om det är asfalt eller ren dynga! MTB & Racer, fast just nu är det mest att bygga hus & passa barn.
Vasa. En hängiven cyklist som dessutom gillar att åka skidor. Vasaloppet är hans specialité.
Elitaren. En gammal soffpotatis som kom på bättre tankar när han seglade in i medelåldern. Trampar både asfalt och terräng. Lite tung i gumpen. Målet att nå ungdomens matchvikt, 72 pannor, är inte speciellt sannolikt. Gör sig bäst på frihjul utför. När det går uppför är det uppför... MTB & Racer.
Piruetten. Fotbollsspelare som konverterat från mittfältet till startfältet. Lite intermittent i sitt deltagande på träningarna. Men han har bra tryck i sina pedaler. På senare år har han kommit ur rullen och ses allt oftare framme och drar! MTB & Racer.
Tränar'n. Bror till White Lady. Har nyligen köpt sig en ny racer och tagit upp den avsomnade cykelkarriären. Men i år (2013) verkar karriären åter somnat in...
Kålle. Fryntlig cyklist från västkusten. Gillar att cykla långt. När han inte är ute på asfalten och cyklar så står han gärna på scen och får utlopp för sin exhibisionism på amatörteaatern.
Peak. Hade han varit uppvuxen i Katthult så hade han suttit av ungdomen i veboa. Men så träffade han Cres syster och blev familjefar med tvillingdöttrar. En hängiven Vätterncyklist som gärna rycker när han skall gå fram och ta en förning.
The Squirrel. Skotten som kommer som ett skott. En ganska sällsynt gäst bland Cyklofånarna. men när han kommer så märks det på att farten blir hög. Det brukar kännas i benen dagarna efter The Squirrel har varit med. Racer.  
Vargen. Inbiten cyklist. Cyklar när jobbet tilåter mellan hemmet i Härslöv och jobbet i Lund. Stor och stark som en häst. Har nu jobbat utomlands några år men kommer till Sverige igen sommaren 2013. Välkommen hem. Racer. Numera även bliven med MTB. Premiär i Cyklofånesällskap med denna 1 december 2013!
Nestorn. Sällskapets grand old man. Benen är flinka och många betydligt yngre cyklister är chanslösa mot denna cykelvirtuos. Svensk mästare, Nordisk mästare, Europamästare och brons vid VM är några av meriterna som har erövrat under åren! Racer
Atomen. Atomen är en cyklingsmaskin som alltid ligger i spets. Liksom Nestorn härjar han omkring i veterancupen. Han har en väl invand säkerhet på prispallen. Nu opererar han med utgång från Colombia! MTB & Racer.
Pantani. En riktig "cyklomaniac" som är på träningsläger i spanien 2-3 gånger om året. Han är i cykelavseende motsatsen till Dykar'n. Han trampar bara runt på banat underlag. MTBn'n används under vintern på asfalt. Annars är det racer som gäller.
Dykar'n. Mer vild än tam. kastar sig respektlöst utför vilken utförslöpa som helst. Trivs bäst med dynga och terräng under däcken. Har ändå avverkat Vätternrundan. Blev docj trött på att "mala på asfalt" och bytte till MTB. Hennes kommentarer kan vara giftiga som en kobras bett.. MTB & Racer.

 

Isadel. En "coming star". Innan första månvarvet efter ankomsten var hon upptagen i Cyklofånarnas glada gäng. En egen Cykel med trenne hjul blev hon förärad. Vilka förutsättningar har inte flickebarnet. Mamman "heter" ju Dykan'n så nog finns det gener alltid! Trehjuling.