Cirkuspiruett!

Onsdag 31 mars."Kommer inte ikväll. På cirkus med töserna" löd SMS:et från Piruetten. Trots det fina vårvädret så begav han sig alltså inomhus. Vinden var i stort sett obefintlig, solen lyste och man kunde känna vibrationen i allt det gröna som vill gå i knopp. I Saxtorp så anslöt Bosse Bus & Bokis. På väg dit si kom The Squirrel svichande förbi i mötande fil på sin racer. Vink, vink. Elitaren var inte i någon form. Astman krävde sitt i andningen ovan på detta så var det en infektion i kroppen. När pulsen närmade sig 70% så storknade han. Cykelvägen från Kvärlöv till Dösjebro och sedan vidare till Dagstorp. Där kastade Elitaren in Handsken och svängde hemåt via V Karaby. Men kamraterna Bosse Bus & Bokis vek inte av från hans sida. De vinglade med hela vägen till Hofterup dit man kom efter en dryg timme. Efter att ha avnjutet ett kexchoklad så fortsatte Bosse Bus & Bokis medan Elitaren stallade in cykeln innan han gick in i duschen.

Nästa träning på söndag. Då med racer!


Bosse Bus & Elitaren vid Kexchokladpausen som
uppstod när man lämnade av Elitaren hemmavid.
 
Marscyklister!

Söndag 28 mars. Nu var det dags efter en vecka i sus & dus Elitaren was back in town. Sommartid hade infunnit sig. Vädret visste inte riktigt hur det skulle förhåla sig. MTB stpod på programmet. Bosse Bus lät hälsa vis SMS att han var stopp i halsen och stoppat sig i säng. Piruetten dök upp precis när elitaren skulle rula iväg. Så gemensamt rulade man till Saxtorp. Där dök Atomen och Bengeten upp på Racer medan Bokis om rulande på MTB. En ruda till för att vänta in eventuellt fler cyklofånar. Men ingen dök upp såsatte man kosan mot Häljrp. Då dök The Squirrel upp på Racer! Jättekul. Han hade fortfarande ont i sin kvaddade axel/skuldra. Atomen & Bengeten rullade på snabbare. The Squirrel jagade fatt dem och så försvann den trion. Den resterande MTB trion var kvar. Bokis hade varit på fest till +3.00 och skulle kanske kallas Bakis denna dag. Elitaren var inte mycket bättre. Han & Anita hade firat 5-årsjubileum i badbaljan med sabrerad rosa Champagen. så det var inte ork som bubblade i benen...

Via Häljarp-Asmundtorp-Tågarp till Kvärlöv där man stannade til för att kolla hur vargen har det efter sin höftledsoperation. Me han var inte hemma. Ett kexchoklad lämnades vid entredörren innan man rulade vidare via Säby- RågaHörstad och så hem igen via Häljarp. 53 km blev rundan.

Nästa träning på onsdag då det är sista gången med MTB innan racern plockas fram igen.


Elitaren & Piruetten vid hemkomsten till Hofterup igen.
 
Marscyklister!

Söndag 21 mars. Nu har vi våren här med besked. Kvicksilvret letar sig över 5 grader redan på morgonen. Uppåt dagen så kan det bli nästan det dubbla. Piruetten & Elitaren träffades och gjorde sällskap. När man passerade Jerkas röda hus tjoade och tjimmade han i sin trädgård. Duon slog av lite på takten så att Jerka snabbt skule kuna komma ikapp. Det kändes tungt för Elitaren. Han hade inte kört sedan förra onsdagen. Sistlidna veckan var han i Hemavan med lite vinteraktiviteter. Dessa gav en rysig träningsvärk men inte något för flåset kanske.

I Saxtorp mötte Bosse Bus & Bokis upp. Man beslöt sig för att rulla ut mot motorvägen men så svängde man av på Stora Byvägen för att sedan fortsätta mot Häljarp. När man passerade Nestorns boning så tjoade man friskt. Nestorn har inte setts till på träning det senaste halvåret. men han har iakttagits så gott som dagligen av olika Cyklofånar. Han försöker mörka formen helt enkelt.

Vinden var västlig kanske lite åt det nordliga. Så efter Häljarp var det Asmundtorp och upp för Rönnebergas alla 70 stigningsmeter. Traditionsenligt var Elitaren sist upp för backen. men detta försöker han som vanligt kompensera vid nerfarten. Därefter blev det Tågarp och så till höger mot Härslöv. Dock inte hela vägen fram utan man svängde mot Vadensjö. Där rätade Jerka till klädseln, drog in magen och sköt ut bröstkorgen så han kunde se hur stilig han var när han körde förbi Santa Marias fabrik där. Sedan gick färden vidare mot Landskrona där man stannade för att inmundiga kexchoklad inan man rulade sista biten hem. Jerka vände av mot Välandalen när man passerade vägen mot Rasten på Stora Byvägen.

Ganska precis 50 km blev dagens runda. Nästa träning på onsdag men då är Elitaren i Varberg. Men på söndag så dyker Elitaren upp igen.


Bokis beundrar Piruettens framgaffel övervakad av Jerka.
 
Bengeten en krokus?

Onsdag 10 mars. Det var lite bökande med att kränga av de vanliga däcken och att sedan lägga på slicksen för Elitaren. Han blir nog aldrig riktigt kompis med att kränga på och av cykeldäck... Men till sist så var hjulparet klart att sätta på så att dubbdäcken kunde bytas ut. Men de hästar som Elitaren tränar med så hjälper det inte enbart med att olja kedjan. Andra tjyvknep som att ha däck med mindre rullmotstånd måste tas till!

Piruetten ringde. Han var på g hem men var lite sen. Så Elitaren cyklade upp till Saxtorp där Bosse Bus, Bokis, Jerka och minsann Bengeten dök upp. I sin gyllengula cykeltröja kan ju Bengeten liknas vid en krokus såhär års. Det är ju nu någon gång de små lökarna trotsar snötäcket. Trevligt! Gemensamt rullade man söderut till Piruetten. Han var och bökade runt i förrådet som ett hungrigt vildsvin i en bokskog. Ett farligt rumsterande men till sist så var alla paltor på och han var redo att grensla sin springare.

Färden gick söderut mot Lödde och Borgeby Slott. Jerka, Bosse Bus och Bengeten låg i täten. Tempot drogs upp och Elitaren ramlade av. Men den övriga kvintetten väntade in så att Elitaren kunde ligga på rulle i "smørhulled" som dansken säger. Från Borgeby Slott så gick färden över Flädie och in till Lund. Här stannade man till för att vänta in Elitaren och Kexchokladet. Styrkta av detta så fortsatte man sin väg mot Kävlinge via Lackalänga-Furulund. Sedan var det Kävlinge och V Karaby innan rundan var fulltaglig.

55 kilometrar averkades på det 2h 50 min som träningen varade. å söndag och kommande onsdag så kan inte Elitaren. Men övriga har lovat att komma til träningen.


Vargen
En speciel hälsning till Vargen som just nu får ena hötleden utbytt. Vi hoppas att du snabbt kommer igång igen. Racersäsongen är snart igång! Ny säsong med kolfiber och titan både i och mellan benen, en kombination som inger respekt!


Bengeten njuter av kexchokladet.


Bokis norpade kameran så kom även en snorig Elitare med på bild.

 
Nu kommer Cykofånarna ur sina iden!

Söndag 7 mars. Våren är här. Snön börjar försvina. Fåglarna kvittrer och minsann om inte de första marskatterna har stört nattsömnen. Elitaren svingade sig upp på sin MTB. Det fanns en tanke på att skifta hjuen till odubbat, men den riktiga orken och ambitionen infann sig inte. Så med smattrande dubbdäck rullade han ner till Piruetten som hade satt på sina slicks. Tillsamans rullade de till Saxtorp där Bosse Bus och Bokis möttte upp. Jerka hade förvarnat om ankomst med gäst. Så en tur runt rondelen så kom det en trio till mötes. Jerka med hangaroundsen Pontus & Ola. Man besöt sig snabbt för att köra till Häljarp och sedan barsebäck och till Krutmöllan via furulund och så hem. Jerka tog täten på sin cross. Strax inan Häljarp så dök Atomen upp och anslöt! I samma veva storknade Elitaren och släppte klungan för att stånka på i eget tempo. En bit ner på Barsebäcksvägen så vände klungan för att hämta upp. Men efter ett litet tag så kroknade Elitaren igen. Så han vinkade adjö till klungan som fick köra på uta att ha en efterssläntare som man måste vänta på hela tiden.

Så i ensamt majstät körde Elitaren vidare via Barsebäckshamn, Löddeköpinge, Borgeby Slott, Stävie, Furulund. V. Hoby, Krutmöllan, St Harrie, Södervidinge och så hem via V Karaby. Efter kanppa tre timmar var Eitaren hemma igen med 62 kilometrar registrerade i pulklockan.


Det blev inte någon kexchokladpaus och heller inte något fotograferande. Så håll till godo med puls & höjdkurvan för passet!