Vårspritt & spatt!

Söndag 30 mars. 10-15 rader varmt hade "mannen med läderveken" lovat. Jodå det var varmt, men blåsigt. Sunnanvinden hade det goda med sig att vinden inte var så kall. I Saxtorp samlades sex Cyklofånar, Vargen, Piruettn, Husaren, Bengeten, Nestor och Elitaren. Man bestämde snabbt att färden skulle gå söderut, mot Malmö. I Ålstorp så stanande man till vid hembageriet och cirkulerade runt på gatorna för att leta efter Ålstorparen som man hade mött förra söndagen. Han hade inte hört av sig och dessvärre hade ingen fått hans nummer. Men söket blev resultatlöst. Så färden fortsatte genom Löddeköpinge, Borgeby, Bjärred och till Lomma. Här börjae Husaren kolla oroligt på klockan. Han hade blivit bortbjuden på söndagmiddag och skule vara i Harlösa til kl 13.00. Den skinksteken visste var den tog. Nu ville han dra sig hemåt. Jodå vi kör över Lund och så hemåt, meddelade man Husaren. Så gjorde man. Genom Åkarp och Hjärup längs gamla Lundavägen. Nu började nog Husaren få vittring på steken. Hans ben gick likt pistonger. Nestorn och Vargen ångade på. Piruetten som varit förkyld ett par veckor fick ta det lugnt. Så Bengeten och Elitaren höll honom sällskap. I Lund så stannade sisttrion till för chokladpaus. Tättrion var som uppslukad av marken. Inte en glimt, inte en doft av en liten cykelprutt ens. Stärkt av energin i den lilla sötsaken fick Piruetten upp kadensen igen. Nu var det dessutom medvind, Härligt. Över Värpinge till Fjelie och Flädie innan man paserade Borgeby och så hem. Ganska precis 60 km blev rundan som tog knappa 2h 30 min med paus. Nästa träning på onsdag.

Piruetten stärktes av kexchokladet vid pausen på Trollebergsvägen i Lund. Bengeten & Elitaren lät sig väls smaka de också.
 
Vinternattens riddare !

Onsdag 26 mars. Jodå, nu var vintern här. På morgonen när rullgardinen for i topp med en smäl så framträdde ett vitt vinterlandskap. 5-10 cm ny fin vit snö dolde den annas gröna trädgården och de färggranna krokusarna som blommade för fullt. Men som bekant skall det mer än lite kallt eller ruggigt väder till för att stoppa en äkta Cyklofåne. Idag behöver vi ju inte skriva om allt elände som inträffar i avlånga cykelSverige. Vi nöjer oss med att konstatera att det var tre Cyklofånar som rullade ut från Saxtorp denna kväll, Bengeten, Nestorn och Elitaren. Färden gick norrut. Inteör det blåste så många "pillimucker" men de få där var skar som skallpell genom kläderna. Brrrr... Häljarp, Asmundtorp och så uppför Col de Rönneberga. Bengeten hade mycket tramp i benen idag. I bästa VM-karriär satte han av uppför. Nestorn bakefter och sist Elitaren som såg lite roat på scenariot. Snuvan var inte riktigt borta ännu, så det var bäst att ligga lite lågt.

Efter Rönneberga så rullade man igenom Tågarp och ut mot Kvärlöv. Här stannade man vid Vargens hus för att kolla om han var hemkommen från USA. Det var ingen hemma, men märkena i snön gjorde klart att någon hade flyttat bilen idag. Så ett kexchoklad lades vid entren som en hälsning till den nyvunne cykelkamraten.

Man passade på att förse sig själv med kexchoklad också innan med visst besvär fick in skorna i pedalerna igen. När man trampat omkring i snön så hade den blivit till is och korkat igen mekanismerna. Men med lite vilt stampande så gick fossingarna till slut in i pedalerna igen. Så var det bara att rulla hem. Lite knappt 54 km avverkades under de knappa 2h 30 min man var ute (tiden inklusive chokladpaus). Nästa träing blir på söndag.


Bengeten, Nestorn och Elitaren på besök hos Vargen i Kvärlöv.
 
Manfall & nytillskott!

Söndag 24 mars. Grått, kyligt och blåsigt. Elitaren huttrade medan han tog fram racern. Väderprognosen igår hade lovat sol... Racer... brrrrr... kallt... men i tid rullade han iväg mot samlingen i Saxtorp. Nestorn var den förste att dyka upp. Bengetene gav sig ut tidigt för han och famijen skule åka till Treleborg, berättade han. Husaren hann nog inte hem från stugan... Tilsammans fortsatte duon mot Häljarp för att fånga upp Hillis. Hillis kom på sin mtb med ett slätt hjul fram. Det hade varit lite klydd med punkor på morgonen.

När man satte kosan söderut så kände man hur isande kallt det var i vinden. man beslöt raskt att byta cyklar. Nestorn rullade hem till sig och Eltearen ochi Hillis till ofterup. Där bytte Elitaren snabbt cykel och Hillis fick låna ett MTB framhjul. Sedan bar det av mot Saxtorp igen. Halvvägs dit så dök Nestrn upp och mnan rullade ut på stigarna norr om ridhuset. Vindlande tog man sig fram i de av hästar upptrampade stigarna. Via Paintballbanan och vidare ut mot sjöarna. Här körde man ifatt en ensam kille på en röd MTB. Snabbt slog man sig i slang(!).

Tycke uppstod direkt. Gemensamt tog man sig an stigarna runt Järavallen. Ålstorparen introducerade en del för Cyklofånarna nya sträckningar. Vänligheten återgäldades av Cykofånarna då Ålstorparen fick sig annat för honnom nytt till livs. När man rullade i fårhagen mot sjön så hördes det ett ihållande tutande. En röd V70 rullade sakta i vägrenen. Det är ju Atomen, tjoade Nestorn. Aa samlade sig i gropkanten och fick hälsat på Atomen och hans nya dam vars namn desvärre inte fastnade i minescellerna. Lite kexchokla till de fyrhjuliga besökarna innan man satte sig tillrätta var på sitt håll. Cyklofånarna rullade vidare medan Atomen med sällskap rullade vidare på sitt håll. I sydöstra delen av fårhagen så var det dags för kexchokladpaus. Sedan rullade man vidare och över mot de östra delarna av strövområdet. Här vek Eitaren av medan de tre övriga cyklade lite till inan de var hema vid sitt.

Nästa träning på onsdag. 18.00 i Saxtorp på MTB med ljus.


Atomen med sällskap fångade in de vilt cyklande Cyklofånarna i fårhagen!


Nestorn och Hillis flankerar Cyklofånarnas nyförvärv, Ålstorpar'n.

 
Elitaren spyfärdig och Hillis på bommen!

Onsdag 12 mars. Elitaren rullade iväg ensam till Saxtorp. Pantani har sökt sig till Spanien och bergen norr om Benidorm. Pireten fick vara en god fader denna kväl och passa båda sina döttrar då hans bättre hälft var på uppdrag. I Saxtorp så anslöt Nestorn, Bengeten och Hillis. Då vinden var sydvästlig så styrde man kosan söderut. Mot Sjölundaviadukten. Direkt när man satt kosan så kom det en på racer utan hjälm. Lika social som en eremit i bergen var han. En blick med avsmak var vad Cykofånarna fick sin hälsing besvarad med. Trots att vi körde MTB så drog han inte iväg speciellt med sin racer. Han hade nog behövt lite draghjälp, men den behöll vi för oss själva. Hillis gick upp i täten och började bränna de metatabletter han käkat till frukost. Elitaren svalde lunchen ett antal gånger. Vid något tillfälle var nog tusan hjärtat med och behövde sväljas det också. Sedan tog Bengeten över dragandet. Tror ni inte att han kkat vä så många metatabletter...

När kvartetten började närma sig Sjölunda började mjölksyran bubbla i Elitarens lår. En liten kexchokladpaus. Mmmm, vad gott den söta chokladen smakade. Lite vederkvickade så satte sig Cyklofånarna åter igen på sina springare. Nu var det ju medvind. Surfande likt en klick smör på en varm potatis gled man nu hemmåt. Alt efter hand tog tempot ut sin rätt på Eitaren. Bengeten och Nestorn krigade hela tiden. Vare liten ojämnhetet i vägen betraktades som ett berg. Vid ala berg så skule det givetvis statuueras exempel på vem som är bergakung...

Efter lomma, vid Habo Ljung så håler man fortfarande på med cykelbananan. Hills tog sig in bakom avspärrningen för att köra på stenmjölet. Den övriga trion höll sig på asfalten. När det var dags att lämna stenmjölet så fick Hillis forcera bommarna/avspärrningen. Med ett farlit brakande körde han rakt igenom plastbommarna. Det ät som ett ordentligt storvilt i den urbana miljön...

Knappa tre timmar tog turen som var nästan sju mil.


Bengeten, Nestorn, Hillis & Elitaren vid kexchokladpausen på Sjölundaviadukten.
 
Dyngraka och lite lätt på örat!

Söndag 9 mars. Jodå, tillströmmningen av gamla Cyklofånar fortsätter. Vasaloppsglidaren Vurpan kom pluttrande i sin ungkarlsbil med MTB'n hängande på stället där bak (på bilen). Gemensamt rullade han och Elitarenmot Saxtorp. Piruetten samlades upp på vägen. I Saxtorp kom Nestorn på MTB? Skulle han inte köra landsväg??? Nej vädret var väl lite väl tråkigt. Ett duggregn blandat med en skaplig sunnanvind gjorde skogen mer attraktiv än asfalten. Bengeten anslöt på racer. Han hade givet sig ut en timme inan för att få ågra extra mil i benen. Därför hade inte Nestorn fått tag i honom på morgonen. Bengeten fortsatte sin solotur på racer medan resterande sökte efter den siste MTB:aren som skulle dyka upp. Hillis dök upp halvvägs till Häljarp. När truppen var samlad så rulade man direkt ut i skogen. Hej hopp i galopp. Över stock och sten gick turen. Lite vinglande hit och dit innan man så småningom kom till Välandalen. Här satte man sedan kosan mot sjöarna vid järavallen.

Lite runder runt upp och ner i mossen innan man rullade över bron til strövområdet. Grön slinga upp emot golfbanan. I hörnet där stannade man för att rensa vurpans bakväxel på dynga och att försöka justera densamma. Litte lätt glapp var där i växelörat. Men efter Hillis omvårdnad så funkade det mycket bättre. Med ett vältuggat kexchoklad i magen så rullade man vidare mot havet. Ut i fårhagen för att köra ett varv innan man vände kosan hemåt. Vägen från Järavallen och mot Hofterup är rak och efter allt regn dyngig. En riktig dyngraka alltså.

Två och en halv timme tog turen som blev 32 kilometrar lång. Nästa träning blir på onsdag.


Justerings-, choklad- & fotopaus vid golfbanan. Hillis mekar med Vurpans MTB medan Piruetten och Nestorn iaktar och kontrollerar kvaliteten på arbetet.
 
Skogsduo och landsvägstrio!

Söndag 2 mars. Lördagens storm hade bedarrat. Dock så blåste det ganska friskt från väst. Nästan samma omständigheter som förra helgen. Onsdagen låg Elitaren däckad i någon magåkomma. Nestorn hade gett sig ut i stormen till Saxtorp. Men ingen annan hade dykt upp. Han hade då rullat till Landskrona, men där kastade han in handduken och rullade hem med ett krampaktigt tag om styret. Det var inte lätt att hålla sig kvar på vägen...

Hur som helst Rullade Pirueten och Elitaren mot Saxtorp på sina MTBs. Hillis hade bestyr i hemmet. Nestorn, Husaren och Bengeten skulle käka asfalt. De rädes inte den isiga vinden. Strax innan Saxtorp så mötte Husaren & Bengeten upp. Tillsammans rullade man upp igen till Saxtorp för att leta efter Nestorn. Efter ett varv hade han inte dykt upp. då rullade Piruetten och Elitaren in i skogen medan de andra två tog stora Byvägen för att fånga upp Nestorn.

Tjo och hej. Över stock och sten. Några nya stigsnuttar hittade man innan man tog sig till Välandalen och över mot Järavallen. Vindlande färd över ngarna och så till bron över motorvägen. Sedan var det en snutt på gröna slingan man körde innan man tog sig ut i fårhagen vid sjön. Det är en härlig och vacker tur. Framme vid golfbanan gick man så ur hagen och rullade längs golfanläggningen till motorvägen för att så smånongom smyga sig över bron igen. Så var det dags för chokladpaus. Har du varit i dyngan någon gång? frågade Elitaren Piruetten. Han såg lite tvekande ut. Hur som helst är du snart där, sade Elitaren. Så rulade man vidare mot mossen. Det var ganska många flanörer ute. Ett par damer på MTB och hund i koppel(!) mötte man. Sedan var det bara över färisten och ut i dynghålet. Det märktes att det var länge sedan man trampat i sådan dynga. Att sedan Elitaren hade semislicks på bågen förbättrade inte oddsen. Flera stopp och cykeln nedsjunken till naven i den svarta geggan. Häääärligt!

När man var ute ur mossen så kommer det ju en äng igen. Sedan brukar det vara ett stort vattenhål som aldig lyckas forceras torrskott. Men nu är det någon som byggt väg över. Så sista rundan bor ner emot strutsarna (eler rättare sagt där man har haft strutsar). Så en lop i lite mera dynga. Istället för att köra direkt hem svängde man till vänster innan den första hagen och följde den stigen alt djupare in i mossen på den sidan. Ett skogsmulegäng som satt och fikade. De såg mest ut som fågelholkar när MTB-duon ångade förbi. Så kom man till sist ut på ängarna igen och fick rulla igenom mossen. Denna gången gick det betydligt bättre och man hade nästan inga stopp. Väl ute ur mossen så var det att ställa kosan hemåt. 30 km under lite dryga 2 h avverkade man. På onsdag så sitter Elitaren på tåget från Stockholm och kan då inte träna. Men övriga kan ju köra som vanligt. 18.00 i Saxtorp på MTB (vi kör dock asfalt).

Elitaren och Piruetten vid den allvarliga(?) chokladpausen.


Piruetten leder MTB'n efter att fått ett ofriviligt stopp i mossen.