Träningsläger i Benidorm!

31 mars - 10 april. Fyra Cyklofånar är i Beniorm på träningsläger. Nestorn, Hillis, Bader-Meinhof och Elitaren. Klicka på länken träningsläger för att komma dit.  
Oväntat besök!

Söndag 27 mars. Sommartid. Så samlingen kl 10 var egentligen kl 9. Men vad gör väl det. En härlig solig dag. Dock en kall ostan so borrade sig vassa knivar i kroppen. Men det blev ju en stor delegation idag. Förutom kärnan, Nestorn, Bengeten, Hillis och Elitaren dök även Atomen och Bader-Meinhof upp. Siktet var inställt på åsen. Atomen och BAder-Meinhof kom per bil till Saxtorp. Där svidade man på sig cykelutrustningen snabbt och rationellt. Utom när Bader-Meinof tog av sig sin jypadojja för att byta till cykelskor men satte på jympadojjan igen, stelnade till och glodde förundrat på sina fötter. Det såg konstigt ut, men så kom han på vad som skett tittade sig runt med röda kinde och så snabbt i rätt sko med högerfoten...
Sedan bar det iväg. Medvin. Elitren och Atomen tog spets. Hela vägen upp genom häljarp. När motvinden började släppte duon lämpligt förningen till nästa par. Kul, men föga uppskattat av någon anledning. Sedan gick färden upp över Rönneberg backar ner igenom Tågarp och så mot Sireköpinge. Hillis var på hugget, även Atomen och Bader-Meinhof. Nestorn och Bengeten dras fortfarande med sviterna efter deras förkylningar. Värst är det för Nestorn. Elitaren tog det lugnt. Tre uppfarter för Söderåsen låg framför. Via Axelvold tog man sig till knutstorp där man besteg åsen för första gången. Sedan ar det av utför "Lotta på Åsen" backen. Hils var snabbast ner med Elitaren några meter bakom. Det bästa med att köra utför en backe är att man kan köra upp igen. Så sagt och gjort vände man 180 grader och cyklade upp igen. Där uppe väntade man och samlade in alla åt lite kexchoklad innan man åkte ner för backen igen.
Sedan var det rakan mot Ö. Sönnarslöv som gällde. Där skulle man ta det lugnt. Men med sex ystra kalvar på grönbete så går det som det sprutade ur öronen... Nu var det stigningen till Stenestad. Hillis och Atomen jagade iväg först. Bader Meinhoff kom en bit efter sedan Bengeten, Elitaren och Nestorn. Elitaren hade mycket sprin i benen denna dag så halvvägs upp så lade han in en extra växel och susade förbi bengeten och ifatt Bader-meinhof. Men han tog i för mycket. Ischiasen började spöka. Så han fick slå av på tempot och acceptera att Bader-Meinhof var upp före honom. I Stenestad blev det paus igen med kexchoklaad innan man äntrade hemfärden. Hemfärden gick samma sträckning som utfärden.
Hemma så kunde Elitaren avläsa lite dryg fyra timmar i sadeln och 116 avverkade kilometrar och 1585 m stigning. Nästa gemensamma träningspass blir i Spanien på fredag!


Den bruna kurvan är höjdprofilen... Härligt


Fyra sjättedelar av gänget. Tyvärr så kom det bara med lite av Bengetens styre på bilden...


Bader-Meinhof stretar på uppför Rönnebergabacken på hemvägen.

Oväntat besök!

Onsdag 23 mars. MTB, samling i Saxtorp kl 18.00. Förra onsdagens runda skulle upprepas. Upp till lndskroan och sedan cykelvägen vidare genom Borstahusen och upp till Ålabodarna. Nestorn anslöt till Elitaren vid Stora Byvägen. Bengeten kommer inte, meddelade Nestorn. Bengetan hade fått jobba över. Tillsammans satte nu de båda fart mot Munkebäck och Hillis. När man passerade parkeringen vid Saxtorp kyrka så stod där en svartklädd cyklist? Är det någon vi känner? Han ser ju bekant ut! Vem i håken...? Nä, men det är ju Bader-Meinhof! Jodå riktigt nog var det Malmöliraren Bader-Meinhof som överraskade. Ine bara med sin närvaro, utan även med att han kom på racer. Det funkade inget vidare att köra sunkig grusstig med dessa smala däck. Snabbt ombestämde man sig och satte kurs ut mot kustvägen och ner mot Barsebäckshamn. Bader-Meinhof tryckte på. Trion bakom fick ligga på ordentligt för att håla hullen på den svartklädde med de smala däcken...
I Barsebäckshamn så fick man taggat ner Bader lite. Nestrn är lite förkyld fortfarande. Hillis har också något som står i kroppen på honom. Färden gick upp över Gillhögsbacken och upp till Löddeköpinge via sandskogen. Sedan bar det snabbt ut mot Borgeby och vidare över Flädie, Kanik och så till Habo Ljung. Samma runda som vanligt alltså. Skillnaden var att man stannade för kexchokladpaus vid Lomma camping innan man vände norrut igen. Bader-Meinhoff fortsattte förstås söderut mot sin boning.
Hemfärden gick i lätt medvind så farten ökade och det burrde allt mer i låren. Efter två h 10 min effektiv cykling så var Elitaren tillbaka hemma igen. Lite drygt 60 km var avverkade. Nu är det bara en vecka kvar innan man drar döder ut till Benidorm och träningslägret där!


En ångande varm trio käkar kexchoklad vid Lomma Camping!
Racerpremiär!

Söndag 20 mars. Så var det dags att plocka fram den ädla springaren från gömmorna. Jodå det verkade som den överlevt vintern. Allt gick att röra som det skulle och naven ryllade lätt. Detta var Hillis dag. Äntligen så skulle han få testa sin nya Recordutrustade Columbuscykel. I Saxtorp så sammanstålade Nestorn, Bengeten, Hillis och Elitaren. Siktet ställdes norrut, mot Rönneberga och dess backar.Temperaturen låg på lite drygt noll grader. Men solen lyste ostört ifrån en klarblå himmel. Det var inga problem att hålla sig varm. Iväg mot Häljarp-Asmundtorp och så börjar strax stigningen mot Rönnebergas topp. Härligt. Tänk änslan att få ställa sig upp i pedalerna för att mata sig upp för backen. Precis som förra året så belönas en stigning med en utförslöpa. Däckens susande mot vägen hördes genom vindbruset. Tågarp nästa och så mot Ottarp. Nestorn var fortfarande förkyld. Så när han kommit upp för Ottarpsbacken fortatte han rakt fram för att dra sig hemåt. De övriga tre vände och tog backen ner igen. Sedan via Bäletberga tog man sig mot Vallåkra. Där var det dags att ta sig an Mörarpsbacken. Raff, raff, raff lät det när Hillis drog igång. som skjuten ur en kanon drog han iväg uppför backen. Bengeten piggnade tilll även han och försökte jaga ikapp Hillis. Elitaren fortsatte i sin lunk och var nästan ikapp vid backens krön.
Man bestämde sig för att hålla sig ifrån kusten så det var mer stilla och varmt i "inlandet" än vid kusterna. Alltså fortsatte man rakt fram mot Mörarp. Men efter några kilometer så svängde man mot Ekeby sedan Kågeröd. Oj, oj, oj. Det blir en lång runda idag. Jo, det bir det nickade alla till svar. Vid Pumpmacken i Kågeröd så stannade man för att inmundiga två kexchoklad vardera och för att fotografera med Hillis kamera. Elitarens är fortfarande på reparation. När kexchokladen var undansvald så fortsatte man lunken mot Sireköpinge. Oj, vi har tappat Bengeten, sade Hillis. Jodå det var ödsligt tomt bakom. Snabt äntrade man kontrakursen för att leta upp honom. Däe stod han. I diket och bakhjulet av. Punktering. Men snabbt fick han lagt i en ny slang och pumpat upp trycket. Så kunde man rulla vidare. Efter några kilometrar så var det dags igen. Dennna gången fick han låna en slang då han inte hade fler i reserv. Så rullade det igen. Nu höll luften hela vägen till hemmet i Saxtorp. Man släppte fram Bengeten i täten för att ha bättre koll om han körde punka igen. Men detta gjorde att det blev lite kalabalik efter Tågarp. Den lurifaxen fortsatte rakt fram! va i hondan. Rönneberga är Rönneberga. Det är ju ett obligatorium att ta Rönneberga både på ut såväl som hemväg! Men med ett par högljudda rop så fick man honom att göra en rundpall för att komma in på den smala(!) vägen igen! Vid Munkebäck så hoppade Hillis av. Dock stannade man först till så att man fick smaka ett choklad till. Sedan var det vink, vink och så var det till för de övriga två att hitta hem även de...

101 km på 3, 5 h och 915 meter stigning var resultatet som i sig krävde 2.600kcal. Nästa träning blir på onsdag.

 


Hillis med sin nya raket!


Bengeten lagar punka under överinseende av Elitaren.

 

 

Tögubbar!

Onsdag 16 mars. Oj, oj, oj! Vilket omslag!!! Från bistra minusgrader till 7 plusgrader. Våren är på väg! I denna relativa värmebölja jagade en kvartett Cyklofånar ut och iväg norrut. Nestorn hade lovatr att han skulle vara hemma och kurera sin förkylning, men det löftet befanns vara brutet när han dök upp på en gammal herrcykel i Saxtorp tillsammans med Bengeten. Tillsammans begav man sig uppåt Häljarp för att möta Hillis. I häljarp kom en andfådd Hillis ikapp(?) de övriga. Han hade kört en annan väg och precis lyckats se en skymt av trion så han kunde ta sikte på vilket håll han skulle jaga iväg.
Genom Häljarp och Landskrona. Så stigen ut emot Borstahusen. Tjälen var på väg ur marken så bitvis var det rena kvicksanden. Kvicksand eller inte så sög grusstigen ordentligt i låren. Ju längre norrut man kom så ju mer tång låg det över den. Så kom man till det spännande när man skulle cykla uppför backarna sidan om trappstegen. Det var precis när mörkret föll de sista luxen. Men med ordentliga lyse på cykeln så var det inga större problem. Vindlande stigar. När man kom fram till dessa sanka vägar så tackade Nestorn för sig. Hans herrcykel hade alldeles för smala däck för att kunna ta sig fram på det underlaget. Men de tre övriga fortsatte hela vägen upp till Sundvik. Där rullade man utför för att kunna bestiga vägen upp. Vid cykelstigen stannade man till för att inmundiga kexchoklad.
När sista tuggan var undansvald så rullade man hem samma väg. Dock med undantaget att man körde in igenom koloniområdet vid Citadellet i Landskrona. Sedan vidare genom stan och ut till Häljarp och så mot Saxtorp. Strax inan Saxtorp tackade Hillis för sig och svängde av på en grusväg. Bengeten och Elitaren rullade vidare mot Henkelstorp. Där hoppade Elitaren av och passade på att bjuda Bengeten på ett kexchoklad innan han spolade av och stallade in cykeln.
Knappa 54 km avverkades under 2h 29 min. Dessvärre är kameran fortfarande på reparation, så ingen ild blev det idag heller...
 
Snögubbar?

Söndag 6 mars. Nestorn, Bengeten, Hillis och Elitaren träffades i Saxtorp denna soliga vinterdag. Kvicksilvret låg run fem minusgrader. Vindern var isande från nordlig riktnng. Skall vi ge oss direkt till isarna, undrade Hillis. Jo det gör vi. En liten sväng in över Stora Byvägen och så stigen ner via Välandalen. Nestorn har fortfrande problem med att kedjan kuggar när han tar i. Kassett och kedja är bytt. Nu väntar han bara på att även få klingorna fram så även de kan bli nya. Så vänta bara...
Så gick färden vidare ut mot Järavallen. Ju närmre sjöarna man kom, ju mera spratt det i benen på kvartetten. Det låg 5-10 cm snö på isen. Detta gjorde det lättare att ta sig fram på isen än som det var för en vecka sedan med blankis. Idag gick det att svänga med hälsan i behåll. Typiskt nog så hade man ingen kamera med sig dena solgnistrande vinterdag. Kameran är just nu i södra tyskland eller så för att bli omplåstrad efter förra helgens vurpor. Displayen hade gått i tusen bitar.
När man varit runt ön et varv så var det ut på isen igen. Sprätta och slira. Härlig känsla speciellt när man kom i hel orörd snö. Efter ett par varv runt på isen så tuggade man sig mödosamt upp för backen och så ner igen för att komma till nästa sjö. Denna sjön är betydligt mindre. Liksom ön. Men på ön så ligger där ett tiotal små kullar. Vår egen BMX-bana. Runt, runt var efter varv. De första varven var jobbigast. men efter några varv så var snvände och tog backen ner igenön så uppkörd att det gick lättare att snurra runt.
Men efter ett tag så rullade man vidare ut på isen och så upp för den tunga bakcken som blir ännu tyngre med snön. Vidare ut på slingorna på västra delen av Järavallen. När man kom ut till lithorinavallen kände man den isiga nordan kittla i revbenen. Näe. Det blev nog ingen cykling på havsisen denna dag. Brrrr. Det var ju hålingens så kallt när man exponerades för vinden. nej in ibland träden igen och så fortsätt rundan runt och upp till spårcentralen. Därifrån körde man sedan tillbaka och så över gångbron. Ut på hden och kämpa i skaren. Tungt! Mossen var snabbt avklarad idag. Inga dynghål att fasstna i. Tjälen ligger ju stabil efter denna arkiska kyla som verkat här under senaste veckan. Hem via Skönadals centrum. 211,5 km blev det på ganska exakt halvannan timmes cykling. 1100 Kcal förbrändes under denn tid. Nästa gemensamma träning blir på onsdag. Då är dock inte Elitaren med för han skall iväg till Riksgränsen för att känna på snön där.

Något foto blev det inte. men vi kan ju lätta upp sidan med en bild på pulskurvan!
Coola typer...

Onsdag 2 mars. Vädrets makter försökte sätta stopp för cyklofånerna. Men Nestorn och Bengeten tänkte att skam den som ger sig.Vi möttes på stora byvägen, körde mot Lödde just som vi skulle svänga in på Cykelbanan kom bengeten på att han inte tagit simborgarmärket, han gjorde ett Försök men vattnet hade frusit. Öm i kroppen gick bort till cykelbanan bara för att se en halv meter snö. Det var bara att vända hojarna tillbaka till Saxtorp sen via Häljarp Vidare till Lundåkra och sen hem en tur på ca: 1 timme. Väl hemma tänkte man vilken tur vi hade.