White Lady ny Cyklofåne!

Söndag 25 mars. Sommartid! Dimmorna höll på att lätta. "Mannen med Läderveken" hade lovat att solen skulle komma fram under dagen. Härligt. Detta kombinerat med att man vaknade till koltrastens vackra sång, det kunde inte bli så mycket bättre!

Piruetten var nymornad men nästan färdtig när Elitaren anlände. På lätta växlar trampade de till mötesplatsen i Saxtorp. Där stod de övriga och väntade i Boss(e)skjulet! Det var en hel flock; Bosse Bus, Bokis, Fondri, Kicken, Kålle och så White Lady! Jättekul.

White Ladey har tidigare cyklat i LCK och har nu fått ett återfall ich skall cykla Vätternrundan. Bosse Bus tog i sedvanlig ordning komandot. Han hade fått strikta order att vara hemma till senast tolv. Är man herre i sitt eget hus så är det ju bäst att lyda...;-)

Via Annelöv, Trää där en äkta Trääskalle satt och sov. Körde ut från en väg till vänster och slog om ratten för att inte köra in i klungan och var nära att hamna i vänstra diket. Inget hände, ta i Trää... Sedan gick färden vidare mot Teckomatorp men strax innan så svängde man mot N. Skrävlinge och vidare mot Torrlösa för att fortsätta mot Svalövs Golfbana. Uppåt, uppåt, uppåt. Inte för att det var så brant, men seeeegt. Bosse Bus tillsammans med Kålle och Fondri drog. Emellanåt så sprack klungan i två eller tre delar. Kicken och Elitaren brukade "köra uppsamlingseatet" medan täten väntade in. I Knutstorp så stannade man för lite energipaus. Elitarens bakficka bler det betydligt mer plats i etfter stoppet. Nu var kosan ställd för att lämna Bosse Bus hemma till kl 12. Axelvold-Halmstad By- Kingelstad-Bälteberga-Ottarpsbacken och så till VAdensjö, sju minuter efter beordrad tid. Men det gick nog väl ändå.

Här vinkade också Kålle och Kicken adjö för att rulla hem till Landskrona. Bokis, White Lady, Fondri, Piruetten och Elitaren fortsatte hemåt via Rönnebera-Amundtorp. Allt efter hand så troppade man av. White Lady i Häljarp och Fondri i Saxtorp. I Hofterup så svängdebokis mot Dösjebro medan Piruetten och Elitaren rullade hem de sistra metrarna.

355 höjdmeter och lite drygt 70 km blev dagens runda. På onsdag är Elitraren på annat håll men det hindrar inte övriga Cyklofånar att samlas kl 18.00 i Saxtorp för en go runda!


White Lady, ny medlem i Cyklofånarna!


Fikapaus i Knutstorp.

Se filmen på: http://youtu.be/zK0JJ29zwBI

 
Tompa Cerice ny Cyklofåne!

Söndag 18 mars. Idag skulle en ny Cyklofåne göra entre. Någon som hittat vår hemsida och gärna ville cykla med oss. Jättekul. Det var racer som gällde nu. Vårvädret har kommit till så pass temperaturer att man klarar fartvind utan att bli avdomnad av köld. Piruetten rullade precis iväg när Elitaren rullade in på gården. Medvind till saxtorp. Skönt med lite hjälp när man skall leda till kroppen på söndagmorgonen. I saxtorp så dök Kicken, Bokis och Buuse Bus upp. Så trax därefter kom en okänd cyklist som vinkade glatt på klungan. Det var Tompa Cerice, den nye medlemmen i Cyklofånarna.

Man siktade på Annelöv för att sedan köra förbi westernbutiken och vidare till Billeberga. Bosse Bus anförde vägen. Klungan höll väl hop. Bosse Bus tryckte förstås till lite extra vid varje backe. Men alla kunde hänga på. I Billeberga såtrodde alla att man skulle köra över stationen och vidare mot Sireköpinge. Men icke. Bosse Bus trampade rakt fram för att lite senare ta till höger förbi Farbror Elofs skafferi och vidare mot Värmö. så blev det ett avsnitt på väg 17, mindre kul förstås. Men så kom skylten som visade mot Svalöv. Nu ställdes siktet dit men innan Svalöv var nått så svängde man vänster mot Tirup (samma väg som i onsdags. Nu blir det några goa backar. Jodå det blev det och Bosse Bus tryckte på ordentligt i varje stigning. Så behövde Bosse bus spänna till sina spinacibågar som han ställt rakt upp för att kunna få en, bättre för ryggen, ställning. När han skruvade på dem från början så hade han väl inte varit stark nog. Men detta åtgärdades nu med Piruettens insexnyckel. Här passade man även på att få i sig lite energi i form av Elitarens hembakade energikakor.

Efter pausen så rullade man vidare. Vid Sireköping kände sig väl Bosse Bus lite brunstig. Han körde efter en pil där det stod Kågeröd Sex (6)... Det blev ite klarlagt vilken inriktning detta sex hade. Men något skall ju vara höljt i dunkel. Det är bra för nyfikenheten och spänningen. Men innan man nådde Kågerödsvarianten så blev det att svänga mot Ekeby Sju (7) så det inte skulle bli några missförstånd. Kingelstad, Ottarp så Asmundtorp ner till Häljarp. I vadensjö lämnade Kicken och i Häljarp hoppade Bosse Bus av medan Bokis, TC, Piruetten och Elitaren körde Barsebäcksvägen förbi Nestorns hus för att sedan ta Stora Byvägen till Saxtorp. Här lämnade en nöjd TC in för att ta bilen hem till lödde. Kvarvarande trio rullade mot Lödde. Vid Furuhillsvägen vinkade så Bokis adjö medan Piruetten och Elitaren rullade sista kilometern hem.

Nästa träning på onsdag. Då är dock Elitaren i Gbg. Men alla andra samlas kl 18.00 i Saxtorp på racer!


Bosse Bus mekar med cykeln medan Tompa Cerise och
Piruetten knaprar på energibaren


Tompa Cerise, ny medlem i Cyklofånarna!

Vill du se filmen från dagens övning?:
">http://youtu.be/fb9EtDF3eZ8

 
Smygracerpremiär!

Onsdag 14 mars. Snabbt in till Cykelaffären för att fixa en ny sadelstolpe. Men det var ju inte lika lätt som man skulle kunna tro. Femtielva olika dimensioner. Fick en stolpe av den vanligare dimensionen med hem. Men detta var inte Elitarens dag. Originalstolpen var grövre. Så det var till att lasta MTB och köra den till Cykelaffären för att få ny stolpe plus att fixa framgaffeln. Den gamla blå gunghästen. En heldämpat Batavus plockades ner från väggen. Lite fix och trix så var den hopmonterad. Så en liten provtur. Nej, det kändes inte roligt. Växlarna var sega osv. Det behövdes nog avsevärt mycket mer omvårdnad för att få den till att fungera någorlunda...

Alltså var det bara ett alternativ kvar. Racern. Lyft ner den och pumpa däcken, smörj kedjan och se om inte den fungerar bättre. Jodå det gjorde den. Nu var det bara till att hoppa i trikåerna och ge sig iväg. Piruetten var precis klar. Han rullade på sin cross. I Saxtorp så mötte Bokis, Bosse Bus och Nestorn upp. Dessa tre på MTB som överenskommet. Elitaren kände sig bra. Med en så lättrampad manick skulle han väl kunna hävda sig så pass att han inte ramlade av klungan. Man bestämde sig för att börja köra mot Annelöv-Trää. Bosse Bus tog täten. Sedan rullade man på. Såhär i skymningen så var det inte helt klart hela tiden vart vi var. Men vi passeade Norrviddinge, Tckomatorp, Svalöv, Tirup, Sireköpinge, Billeberga och så hem via Annelöv. Bosse Bus hårdsatsar. Han trampade på så att Elitaren fick jobba max, trots att han hade racer som är så mycket mer lättrampad. Nestorn och Bokis tappade kontakten i uppförsluten. Men väntades då in tills nästa backe. Lite av interbvalltränign alltså förutom för Nestorn och Bokis som fick gå för järnet hela tiden mer eller mindre. Lite drygt sex mil blev rundan och 220 höjdmeter uppför.

Nästa träning på söndag. Håller vädret i sig så blir det racer, Blir det kallt, blåsigt och eller regnigt så blir det MTB i skogen.


Bosse Bus och Piruetten i täten, följda av Bokis och Nestorn.


Den bruna kurvan visar rundans höjdprofil...

Kolla in filmen: http://youtu.be/Wk2VN2EL87k.

 

 
Stolpskott!

Söndag 11 mars. Jodå Piruetten var på G denna vackra vårdag. Men han höll på att pyssla om sin cross. Han skule käka asfalt och inte rulla på sin nyinköpta 29'a... I saxtorp var där en stor delegation som mötte upp. Jarne, Bader-Meinhof(!), Vurpan, Bokis , Bosse Bus & Nestorn. Det var ju ett tag sedan BAader-Meinhof var med, men inte desto mindre trevligt att ha honom tillbaka igen. Piruetten rullade iväg på asfalten medan de övriga på MTB rullade ut i terrängen. Inte Nestorn förstås, Han gillar bäst att ha asfalt under hjulen så han tog sig en egen asfaltrunda på sin MTB. I vanlig ordning så tog Bosse Bus ledningen före alla de andra. Han rullar på snabbt. Ine kan man tro att han gått med bruten rygg i vinter. Vindlande gick turen i skogen. Efter en dryg timme i Saxtorpsskogen blev det dags att ta sig över till Järavallen via Välandalen. Bosse Bus rullade på snabbt medan elitaren lyckaes hänga på för en gångss skull. Pang lät det som ett skott i ett gupp. Elitarens sadelstople som länge varit sprucken lämnade nu in helt. Som tur var hade han så snabb reaktion att han inte drattade ner med ändan på bakdäcket. Nu var det alltså till att stå resten av rundan.

Vid sjöarna så var det dags för fikapaus. Vurpan höll pmed sitt framhjul och skulle släppa ut lite luft. Då följde hela ventilen med ut och vips stod han "på sock". Det var bara till att skruva fast ventilen igen och pumpa upp trycket igen. Elitaren och Bokis rundade av här, medan de andra tog en runda till innan de gav sig hemåt.

Nästa träning på onsdag 18.00 på MTB i Saxtorp.


Fikapaus vid sjöarna på Järavallen. Fr v: Bokis, Bosse Bus,
Vurpan med sin ädlaste del i vädret, Jarne.
Sittande framtill: Baader-Meinhof!


Vurpan var så skäggig att han inte kunde
kört en kasträcka på länge...

 
Orkeslös!

Onsdag 7 mars. Piruetten såg trött ut där han öppnade dörren. Nej ingen cykling idag. Det hade varit mycket på jobbet. Så Elitaren fick cykla ensam mot Saxtorp. Benen värkte och trött var han. Två dagar i Hässleholm hos dottern för att montera kök och lägga golv. Att på detta sätt utsätta en hyggligt tränad skrivbordsmänniska för kroppsarbete med riktigt långa dagar satte sina spår. I Saxtorp så mötte Bosse Bus och Nestorn upp. Bokis var på någon bjudning och kunde inte komma. Man beslöt sig för att cykla run Hofterup då vinden var vass. Den rundan ger mycket lä så man slipper skärande, isisga vinden. Det tog inte många meter förrän Elitaren ramlade av. Trots han uppmaning att de två andra skulle trampa på i sin takt så ville de inte detta. Efter att ha avverkat en runda via Skönadalsvägen ner till Jouran och sedan vidare till Hofterups Kyrka och tillbaka igen så hoppade Elitaren av. Nu fick det bli sofflocket. Trött och utmattad kunde han inte motivera sig längre. Så det blev en energipaus med fotografering innan man skildes åt.

Nästa träning på söndag 10.00 på MTB i Saxtorp.


Nestorn och Bosse Bus vid energipausen i Hofterup.
 
Vall intervall!

Söndag 4 mars. Det hade varit två jätttefina vårdagar. Men söndagen var beydligt gråare. Vinden var isig och skar genom kläderna som en skallpell. Piruetten var i förrådet och höll på att fixa till sin cross. Skall du ut och plöja asfalt idag när det är så isisgt? undrade Elitaren lite försiktigt. Jo det skulle han. Man sällskapade till Saxtorp där Bokis & Fondri mötte upp. Bosse Bus & Kicken var på Vasaloppsspinnig i Landskrona. Man vinkade hej då till asfalttuggaren och så kastade man sig ut i spenaten. Det var fantastiskt vad det torkat upp i markerna. Stigarna var torra och fina. Fondri tog snabbt ledningen och rullade på. Bkis och Elitaren kom lite efter som en svans. Efter en dryg timmes cyklande i Saxtorpsskogen så var det dags att ge sig ikast med Välandalen för att fortsätta över till Järavallen. Här föreslog Fondri att man skulle köra intervaller upp och ner på vallen längs den stora sjön. Han hade en egen liten bana som gick i en åtta. Den ena stigningen var riktigt brutal. Där gällde det att ligga rätt i spåret. Kom man helt i det uppkörda så var det ofelbart att bakhjulet spann loss. Kom du för långt iut i gäset så blev det för tungt. Mjölksyran bet ordentligt i benen när du var uppe. En fyra fem varv på denna bana innan man fortsatte till en annan intervallslinga som inte var lika brutal. Ett par varv där innan man rundade av och började dra sig hemåt. Bokis & Elitaren körde längs Brukshundklubben och sedan genom Paintballbanan och hem. Fondri drog sig över mot Välandalen igen för att komma hem till sig.

Nästa träning på onsdag. 18.00 i Saxtorp på MTB.


Fondri & Bokis vid matpausen i samband med intervallkörningen.