Haverian have-ra, bara sjung och var gla' !

Söndag 27 mars. Bosse Bus, Kicken, Bokis och Elitaren smalades i Saxtorp. Tvenne sugna MTB:are anslöt. Båda från Löddeköpinge. Båda intresserade av att lära sig att hitta i skogarna runt Saxtorp och Järavallen. Så här kastade man sig ut i skogen och snirklade runt på stigarna som Saxtorpsskogen erbjuder. Bosse Bus tryckte på som om det var VM. Men så var där ju ett par nykomlingar i gruppen. Ett typiskt syndrom i cykelvärlden. Kommer det nya så skall de "dödas".

Efter en dryg timmes utforskande av stigarna i Saxtorpsskogen så var det dags att via Välandalen ta sig till Järavallen via motocrosstigen längs motorvägen. Som tur var var det fortfarande lite tjäle i marken. Detta gjorde att man inte sjönk ner i dyngan. Några dagar till så blir stigen nudd på ofarbara vid blöt väderlek. Framme vid pausstationen så åts det hemlagade energikakor. Lagom till att man skulle rula iväg såkom Bokis på att Elitaren hade punka på framhjulet. Det var barta till att byta slang. När detta var gjort så kom Bokis på at en av nykomlingarna hade punka på Bakdäcket... Var det månne så att han saboterade sina kollegors cyklar för att han skulle hinna andas? När även denna slang var bytt så rullade man vidare genom mossen mot Hofterup. Här halkade Bokis efter. De båda löddepågarna hade bråttom hem så de fortsatte medan Elitaren inväntade Bokis. Bokis hade totalhaveri på bakväxeln. Den var avbruten. Så det blev till att ta bort eländet och korta kedjan på en lagom växel och sedan trampa hemåt.


Kicken & Bokis kollar på när slangen byts.
 
Vilse i skogen!

Söndag 20 mars.MTB tur i Saxtorpsskogen. Bokis, Kicken, en gäst och Elitaren. Eftersom uppdatering en eftersläpar så har det mesta försvunnnit i glömskans sediment. dock fins ett minne av att Bokis & Elitaren körde vilse i Saxtorpsskogen. Men till rätta kom man till sist.

Gästen, Kicken & Bokis vid matpausen.
 
Hyllningssång till Elitaren!

Söndag 13 mars. En apelsinfärgad Piruett dök upp hos Elitaren. Trots att det regnade så hade han pallrat sig ut ur hemmets varma vrå för att köra MTB. Tillsammans körde de båda Cyklofånarna till Saxtorp där en trio stod och väntade. Som vanligt Bosse Bus och Bolis. Men så hade även Jarne ramlat ur garderoben. Det var länge sedan han hade varit med och cyklat. Men så är det när man blir pappa och får andra prioriteringar. Men nu var han på g igen. Det var bara att kasta sig ut på BMX banan för att börja rulla runt där innan man rullade vidare för att ta sig djupare in i Saxtorpskogen. För det mesta var det Bosse Bus isom förde truppen genom de vindlande stigarna. Men vid några tillfällen tog även Elitaren kommandot. Efter en knapp timmes cyklande var det dags att sätta kosan mot Järavallen via Välandalen. En runda längs motorvägen i MC-spåret som började bli allt klistrigare efterhand som tjälen släpper. Belöningen man får är att komma till rastplatsen där man kalasar på hembakt energikaka. Denna missade dock Jarne som svängde hemåt innan man tog MC-spåret. Han hade lite andra plikter som kallade. Men han kommer igen. Jätekul!

När energikakorna var utdelade var det dags för fotografering och filmning. Elitaren hade ju namnsdag på sitt hemliga andranamn, Greger. Så efter lite anmaningr så kom grabbarna igång med en hyllningssång som nu finns på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=rYBCo3TLW40 (kopiera den länken och klistra in i den webbläsare så kan även du njuta av de välljudande tonerna...).

Sedan var det dags att rula vidare. Först längs ridstigen bort mot hagen och så vidare upp över bron och den gröna slingan bort till golfbanan och 11:ans hål på Donald Steel Course där man tog stigen som löpter utanför banana mot motorvägen. Över avtipad bunkersand och anat som tippas från golfbanan innan man kom fram till Lundåkravägen då man svängdee hemåt. Lite knappt två timmars cykling blev det. Nästa träning för Elitren blir på söndag. Mend et är inget som hindrar övriga Cyklofånar att träffas för en runda på onsdag.


Bosse Bus, Bokis & Piruetten laddar för skönsång.
 
Ståfika vid rastbordet!

Söndag 6 mars. Vår i luften. Klarblå himmel, kvittrande fåglar och en isande nordanvind. Men även om vinden skar genom allt man tog på sig så var det trots allt vår. Anita hon sa "Idäg är det ju så vackert väder så till och med Piruetten kommer att köra"... Hon blev sanspådd. Denna annars så frusna kille vtod beredd när Elitaren kom förbi. Det var bara att fortsätta mot Saxtorp och trotsa den isiga nordanvinden. Där mötte en annan solskenscyklist upp, Kicken, tilsammans med de trogna Bokis & Bosse Bus.

Nu var det bara att kasta sig ut i skogen för att söka lä och finna de roliga stigarna. Något varv på BMX banan vid fotbollsgolfen innan man fortsatte djupare in i skogen. Eftersom Elitaren fylt år förra söndagen så fick han den äran att leda gänget hela dagen.Så anförda av honom rullade man runt på diverse stigar. Efter en timme så var det dags att jaga mot Järavalen. Detta via Vålandalen och så vidare över till Järavallen vid samåkningsparkeringen. Sedan var det bara till att leta upp stigen som mnotocrossvandalerna kört sönder och följa dena till man kom till ängarna melan sjöarna. När man sedan kom fram till den vanliga rastplatsen så var bordet upptaget av flanörer som satt där och fikade. Så det blev till att stanna vid sidan om när energikakan skulle intas. Elitren hade bakat ny sådan i fredags kväll. Denna gången med komplettering av pumpa- och solfrosfrö och så slutligen rullat den i sesamfrö. Mumsi-mumsi. Flanörerna kom och bjöd på kakor till de pausande Cyklofånarna.

Sedan var det bara att stiga upp igen på cyklarna och fortsätta. Lite rundor fram runt och tillbaka igen. Efter knappa två timmars cyklande så var det dags att unda av. Då hade man kommit fram till Paintballbanan. Bosse Bus & Kicken fortsatte norrut mot respektives hem. Medan de tre övriga rullade mot sina hem.

Nästa träning på onsdag kl 18.00 i Saxtorp.

Två filmer blev det idag. Dock har jag ingen koll på hur jag skapar en popup. Youtube fungerar/tillåter inte att filmerna visar i våra ramar. Så kopiera länkkarna och klistra in i din browser så kan du se vad som hände och diskuterades idag:

http://www.youtube.com/profile?user=Elitahrens#p/a/u/1/ZhLSHaSMNZM

http://www.youtube.com/profile?user=Elitahrens#p/a/u/0/iwJj8CSKLXw


Energikakspaus på Järavallen.
 
Nestorns revivel & Baader Meinhof uppdykande!

Onsdag 3 mars. Vintern vill inte släppa sitt grepp. Kvicksilvret på strax under nollan. Huttrande satte Elitaren iväg från jobbet i Malmö. Halvvägs över Stortorget dök en välkänd figur upp från det förgångna. Det var ingen mindre än Baader Meinhof som kom släntrande i motsatt riktning. Givetvis blev det en pratstund där. Baader lovade att komma någon onsdag till Saxtorp, bara det blev lite varmare. Han hade ju köpt en ny springare förra året. Denna stod nu och blängde på honom varje dag undrande om den aldrig fick komma ut och sträcka på sig. Nestorn lät sig avhöras på SMS. Han tänkte ansluta om det inte blev för hård körning. Han har fått problem med flimmer. Men hade nu fått tillstond av medicinamnnen att cykla, bara han inte tog i.

När Elitaren var omklädd och skiftat hjul så att slicksen låg på igen var det bara att rulla bortom och hämta Piruetten för att senan rulla till Saxtorp. Här anslöt Nestorn och Bokis. Bosse Bus var på tjänsteresa, alltså var det bara att sätta streck i räkningen där. Kvartetten satte av söderut. Ner genom Hofterup och vidare genom Lödde-Borgeby-Flädie tills man kom till Habo-Ljung. Piruetten anförde gänget på sin lättrampade cross jämfört med dem som trampade MTB. Emellanåt så fick han slå av på takten så det inte blev för hetsigt.

I Habo-Ljung var det dags för Piruetten att tanka ut en del av det te han druckit innan han gav sig iväg. Elitaren prasslade med sin påse med hembakade energikakor. Efter denna kombinerade kiss- & matpaus så var det dags att sätta kosan hemmåt. I lagom mak genom Habo-Ljung-Bjärred-Borgeby-Lödde. När man kom till V. Karabyvägen så vinkade Bokis adjö för att rulla til sitt. De övriga tre fortsatte till Rotundan där Piruetten rullade hem till sitt medan Nestorn följde med Elitaren hem för att få nya batterier i sin baklampa. De där satt var totalt slut. Man fick ha god fantasi för att säga att det lyste.

Nästa träning på söndag. MTB i Saxtorp kl 10.00.

Nestorn, Piruetten och Bokis, glada och uppfriskade efter att ha ätit den goda, hembakade energikakan.