DNA.Hillis!

Söndag 29 mars. Bandy rulade runt vid mötesplatsen punktligt. Elitaren anslöt och så rullade man ner till Piruetten. När man skula knacka på hördes krasandet från en cykel i singlen och så en röst. Nej det var inte Piruetten, det var Jerka. Men nu gällde det att skrämma liv i Piruetten. Efter några bankningar på dörren kom han stapplande. Förkyld och eländig. Nix inget cyklande här inte. Inte idag. Förhoppningsvis på onsdag.

Trion rullade då vidare till Saxtorp där Hillis dök upp. Ett varv runt för at vänta in och se om någon anan dök upp. Men inte. Man valde på Hilis önska att ta Atora Byvägen ut till kusten. Sedan upp genom Häljarp. Kosan var ställd mot Ekeby via Sireköpinge. I Häljarp så valde Hillis ta genvägen i form av cykelbana till Häljarps station. Är du Cyklofånarnas DNA frågade Elitaren. Jag förstår inte??? Sade Hillis. -Jo du kommer gärna genvägen blev svaret... Och så var den diskussionen över...

Jerka och Hillis hade bra fjutt i benen. bandy impregnerade med tanke på att han i princip inte cyklat något sedan i höstas. Elitaren var lite sunkig och hade svårt att hänga på backarna. Me de andra tre väntade och suktade efter kexchoklad. Denna dök upp vid brevlådan utanför Ekeby. Mums, mums. Nu var det medvind och sol i ansiktet hela vägen hem. Hillis gjorde sällskap ända till Hofterup. Han skule hem till svärföräldrarna, Tommy & Eleonore, för att bada sina tvillingar, Arvid och Rasmus. En ordentligt tvagning inför den stundande ettårsdagen?

Nästa träning på onsdag. 18.00 i Saxtorp på racer.

Flandern runt! Nästa söndag så arrangerar Jerka Flandernrunt tema. Samling vid Lödde krog kl 13.00. Sedan två timmars cykling innan man åter är på Lödde krog för att avnjuta Eurosports sändning med Roberto Vacchi som kommentator. Anmälan till Jerka.: rekrej(at)hotmail.com.


Hillis, Jerka och Bandy nöter asfalt. Vinden i ryggen och sol i ansiktet!


Kvartetten vid kexchokladpausen utanför Ekeby.

 
Racer i isiga vindar!

Måndag 25 mars. Mannfall, mannfall... Nestorn hade Lisamöte, Hillis hade tvillingmöte, Jarne var däckad. Jämmerdalens elände vad mycket kan komma ivägen för cykelträning. Bokis hade aviserat sin ankomst. Han var nöjd med att valet föll på racer då han pajat bakväxeln i söndags. Så nu var cykeln inlämnad på reklamation. Jerka hade lyckats slita sig från sitt tillbygge. Piruetten hade inga efterverkningar från någon fest. Bengeten dök upp 'ven han. Elitaren hade något skit i kroppen. Inte tillräckligt dålig för att stanna hemma, heller inte tillräckligt bra för att cykla...

Vinden var skplig i styrka och skar som ett rakblad genom träningskläderna. Kosan ställdes mot söder. Inga cykelbanor, Såhär års är de fyla av punkteringsbenäget grus. Med Jerka och Bengeten främst rullade man ner genom Löddekpinge och vidage förbi Borgeby slott. Här fick man stanna så att Elitaren kunde sätta på sin Earbag igen. Den hade nämligen lossnat. Så rullade det på. Fjelie och så vidare till Habo Ljung. Här fortsatte man mot Lomma. Väl dä så svängde man vänster mot Lund. Men man körde inte hela vägen in i staden utan i Värpinge svängde man norrut igen mot Fjelie. Här fick man en fin undanvind. Hastigheten ökade betydligt utan att Cyklofånarna behövde anstränga sig nämvärt. I Fjelie så tog man samma väg hem som man tidigaare cyklat ut.

Runt 45 km blev det på de knappa två timmarna. Nästa träning på söndag.


Cyklofånarna anförda av Jerka. Sedan är det Bengeten i
gult och Piruetten i blått. Bak skymptar Bokis i signalväst.
 
Racerpremiär!

Söndag 22 mars. Nu är ju dagen längre än natten. Vädret är skiftande som i april. Det suger i racertarmen hekt enkelt. Elitarens springare var nyservad så ut på asfalten. Bandy skickade SMS och avisrade sin ankomst. Hillis hörde av sig även han. Piruetten var på knvalecens efter dagen förut... så Elitaren rulade iväg. Bandy stod och väntade som aviserat. Tillsammans trampade man på mot Saxtorp. Där dör Bokis upp, på MTB. Bokis vände in mot skogen då han inte heller varklädd för att exponera sig på den vindpinade Skånska slätten. Bandy hade en förkylning i kroppen så i höjd med Harrys Bil & Motor, strax innan Häljarp vände han hem mot sofflocket och konvalecens.

Strax inan munkebäck dök Hillis upp som överenskommet. Tillsammans rulade man mot Rönneberga backar. Ett fint, fint duggregn förgyllde förmiddagen för dessa båda Cyklofånar. Det kädes tungt att trampa uppför Rönneberga i motvinden. Pust & stånk. Det var därför skönt när man kom upp till t-korset och svängde höger. Här fick man medvind den sista biten upp:-). Sedan var det utför Hillis & Elitaren utmanade varandra på frihjul. Hillis har en bättre teknik, men Elitaren har en bättre vikt... Ganska jämt lopp alltså.

I Tågarp så rulade man västerut igen. Ännu en backe och motvind. Uppe för backen som kom Hillis med förslaget att vända och söka sig upp över Sireköpinge för att sedan rulla till Ekeby över Halmstad. På vägen dit så hörde lärkans glada drill från skyn. En glada passerade på låg höjd framför de båda. Visst är det vår i luften, även om man behöver vindrutetorkare på glasögonen. Vid brevlådan i Ekebys så stannade man för chokladpaus. I vägkanten syntes ett par urblekta kexchokladpapper. Ett minne från några mindre nogräknade Cyklofånar?

Så var det lättare fjät på hemvägen. Äntligen medvind. Snitthastigheten ökade betydligt nu. Detta till en något mindre ansträngning. I Asmundtorp så rulade Hillis hem till blomma och de båda sönerna som faktist kinom kort blir "1-öringar". Elitaren fick en stiúnd med motvind ner till Häljarp. Sedan kom vinden till undsättning. I Ålstorp så passade Elitaren på att ta en bild av Jerks bygge. Att han inte dök upp beror troligen på att han håller på att bygga ett förråd eller liknande. Elitaren var hemma igen efter två timmar och tre kvart. Nästa träning på onsdag.


Hillis och Elitaren på väg mot Halmstad och Ekeby.


Här ser vi Jerkas bygge som tar fokus från cykelträningen.

 
Piruetten crossdressed!

Söndag 15 mars. Så var det dags att komma från sofflocket. Elitaren har ju haft lite oflyt med träningen de senaste veckorna. Jobb, årsmöte, sviter efter fest. You name it. Men nu skulle han gränsla sin MTB. Precis när han skulle rulla iväg så com Piruetten på sin cross... Dethär med att kolla sina SMS var det svagt ställt med. Tydligen hade han bytt nummer så han skulle återkomma med detta så att SMSlistan kunde uppdateras.

Elitarens racer var inlämnad för vårlig ompyssling. Så en cross och en MTB rullade mot Saxtorp. I Saxtorp dör även Jerka upp, lydigt på MTB. Men man bestämde sig för att köra asfalt. Österut via Annelöv och sedan Trää för att ta sig mot Norrvidinge. Tungt i motvinden. Backar på det gjorde Elitaren grön i nyllet. Men man får inte ge upp. Jerka och Piruetten väntade in den stånkande Elitaren efter varje krön. I Norrviding så svängde man ot Södervidinge- St Harrie för att sedan vi Krutmöllan ta sig hemåt igen via V. Hoby. Nu gick det lättare eftersom vden friska vinden gav skjuts i ryggen. Med lätta fjät rullade man via Kävlinge-V. Karaby och så Galoppvägen till Hofterup. Här vinkade Jerka adjö och tryckte på lite. Det blev ingen paus för kexchoklad och fotografering. Så detta fick klaras av Piruetten och Elitaren själv när de skiljdes åt på Passagevägen. Då kom även Piruettens yngsta dotter, Freja, cyklande med sin kompis. Ögonen tindrade på flickorna när kexchokladen räckte till dem också.

På onsdag är Elitaren i "Fjollträsk" men Piruetten och Jerka har stämt träff i Saxtorp kl 18.00 så det är bara att hänga på för alla som vill!


Elitaren och Piruetten vid den sena men efterlängtade chokladpausen...