"Bergspremiär" med Hillispremiär!

Onsdag 22 mars. Riiiiiinnngggg! Den trådlösa telefonen höll på att hoppa ur hållaren. Elitaren var precis på väg att göra sig klar för avfärd mot Saxtorp. "Tjena, det är Hillis", det sista var överflödigt för tjenat uttalades med en omisskännlig stockholmsdialekt. Nu hade ju fåglarna börjat kvittra och Hillis var på hugget att börja cykla. Men han hade inte kommit hem ännu. Så man bestämde sig för att man skulle mötas på vägen. I Saxtorp så anslöt Bengeten och Nestorn i nämnd ordning. Kvicksilvret låg snarare under nollan än över. Nordvästanvinden, det lilla som den utgjoorde, skar som skallpeller, brrrr..

Men det är ju inget som en Cyklofåne räds. Rönnebergabacken låg inom räckhåll. I vanlig ordning var det Bengeten och Nestorn som krigade. Bingolottokumpanerna gör vad de kan för att ta död på varandra när de cyklar. Gubbaj-vlar... Uppe på Rönnebergas topp så gjorde man en liten avtickare ut i snön. Men oj det var inte lätt när man skar igenom skaren och ner. Det märkets att man inte cyklat en centimeter terräng denna vinter. Så efter lite härjande så satte man av nerför igen. Samma väg ner som upp. Ner till Vadensjö för at på lite ringlande vägar ta sig till Glumslöv. Sedan bar det utför ner igenom Landskrona. Där ville Hillis cykla cykelspåret till Asmundtorp. Men bengeten ara ångade på som ett skenande lok. Inte fan gick det att få stopp på honom i hans drömvärld. Så man fortsatte ut via Häljarp. Där skiljdes man åt efter att ha fått lite kexchoklad. Dvs Hillis drog sig hemmåt medan den resterande trion drog sig mot Saxtorp. Där vinkade Elitaren gokväll till Bengeten och Nestorn.

knappa 2h 30 min varade cyklingen. Detta motsvarar runt 60 km. Cykeldatorn är i olag så uppskattningen får räcka.


Kameran kom aldrig ur fickan denna kväll. Men en pulskurva med höjdprofil kan vi presentera. Höjden är den svarta kurvan med den blå fyllningen.
Come-back för Nestorn!

Onsdag 15 mars. Så börjar kvicksilvret stiga bortåt nollan. Det är inte lika bistert som tidigare i vinter. Vägarna är snöfria och någorlunda torra. Trenne Cyklofånar samlades för onsdagstäning. Nestorn, Bengeten och Elitaren. Vinden vr svar av någon ostlig karaktär.

Söderut gick färden. Bengeten var som vanligt dragvillig som en slädhund. Nestorn vilade sig gärna på rullen. Men man får väl ha förståelse att det är lite motigt att göra come-back. Dessutom hade han och hans bättre hälft varit i London över helgen. Så där låg säkert en eller annan pint och skvalpade i kroppen...

Färden till Sjölunda gick fint i den svaga medvinden. Chokladpaus, sedan var det dags att vända norrut. Obarmärtigt som en vass skallpell skar den isiga ostan genom alla funktionskläder när man fick den i näsan. Men det var bara att kämpa på. Nestorn hade det mysigt där han låg sist på rullen. In igenom Lomma-Bjärred-Borgeby-Lödde. Så sista biten till Hofterup där Elitaren hoppar av. Där blixtrade helt plötsligt Nestorn till. Bengeten och Elitaren rullade av lite lugnt men Nestorn hade ju rikligt med krafter efter att ha legat i "smörhålet" hela kvällen, så han satte av i den sista backen som leder upp i skogen i Henkelstorp. Bengeten och Elitaren lät honom hållas. Skall man göra come-back så får man ju gärna få även lite mental laddning...

 


Nestorn & Bengeten väl förplägade av kexchoklad
vid Sjölundaviadukten.

Cyklofånarna lade träningen på is!

Lördag 11 mars. Cyklofånesamling tidigt i ottan...öhhh (11.30-12) i Aggarp var klubbat. Hillis kom men Uffe"Bader"...Han som så stolt hade sagt att visst hittar jag till Aggarp.......En tanke slog oss Aggarp fanns ju uppe vid Örkelljunga också......12.30 Sladdade han in på Aggarps Bygata. Kundbesök var ursäkten.
Nu blev det full aktivitet för idag skulle det bära av till Börringesjön för längdskidåkning.På med valla,sickla och borsta.In med skidorna i Vurpans nyinköpta Subaru skogsbil. Väl ute i skogen ropade Bader VAR ÄR SPÅREN???????.. Den ende i samlingen som var bortskämd med skoterpreparerade spår. Vasaloppsspecialist som han är. Men när han väl fick klart för sig att vi skulle spåra själva så var han inte sen att ta täten ut i skogen. Vurpan o Hillis hängde på med varierande åkstilar....Drygt 3 timmar i skogarna och ute på Börringesjöns is i ett helt underbart väder fick dessa Cyklofånande Stigfinnare att bestämma sig för en fortsatt skidträning och i ett svagt ögonblick lova varandra att anmäla till nästa Vasalopp. Viss inverkan hade nog Gulaschsoppan m vitlöksbröden nersköljt med öl.......eller så var det den 3 timmar långa bastseujoren hemma hos Vurpan.
Denna mkt trevliga och annorlunda träningsdagen avslutades in förrän ca 22 på kvällen.......Det hade varit trevligt om fler cyklofånar hade haft lite läggning åt skidåkarhållet......

Söndag,
På Söndagens träningspass var det ännu sämre uppslutning och ägnades enbart åt återhämtning efter lördagen hårdköra.........Och i ett om möjligt ännu bättre väder.! Här lade man faktiskt grunden till vårens solbränna.....

Vid tangentbordet
Vurpan

Cyklofånarnas vinterträning!