Ringsjön gav manfall !

Söndag 31 maj. Vargen hade anmält sitt deltagande. nestorn plingade till med ett SMS att han skule träna junioren kl 9.00 och skulle vara på plats i Saxtorp kl 10.00. Elitaren rullade hem om till Piruetten. Fru Jessica öppnade och tittade förvånar. Nej han har cyklat till jouran för att köpa bullar till frukost. Han körde Ringsjön igår. Så var det bara till att ensam söka sig till Saxtorp. Bandy, Hillis & Bokis hade kört Ringsjön de också. Jerka var krasslig och Jarne hade pajat sin racer vid någon oförsiktig panikinbromsning i onsdags. Vargen dör upp snyggt i Saxtorp. man rullade några vändor och väntade på Nestorn. När klockan var 10 över så rulade man via Stora Byvägen förbi Nestorns bostad. Ingen syntes där på vägen. Ett glatt hej-hej till Carry, Nestorns bättre hälft, där hon gick och påtade i trädgården.

Så var det bara att fortsätta. Man bestämde sig för en snackerunda. Elitaren var lite slak. Han hade varit på fesst på lördagen och inte kommig i loppelådan förrän vid tvåsnåret. Förvisso nykter men sömnen var ju rubbad. Via Häljar-Asmundtorp tog man sedan cykelvägen til Billeberga. Här gick man vidare mot Sireköpinge där man svängde mot Svalöv för att sedan via Teckomatorp-Trää-Annelöv ta sig hem igen. 60 kilometrar blev rundan ganska precis. Snittfarten lite drygt 30 km/h. Nästa träning på onsdag kl 18.00 i Saxtorp på racer.


Vargen och Elitaren bland de snart utblommade rapsfälten.

 
Fondoböter!

Söndag 24 maj. Efter tre veckors bortavaro så dök han upp igen, Elitaren. Något gran Fondo blev det inte för honom men väl Bokis, Vargen, Bandy, Atomen & Piruetten körde detta kuperade lopp med regnet strilande över sig. Atomen var först i mål av alla Cyklofånarna. 17:e plats med tiden 3,37;44. Näste man till rakning var Vargen med 105 som med placering med tiden 4.14:47. Lite senare på 182 plats rulade Piruetten in på 4.44:39. Sedan var det Bandys tur som bärgade 226:eplatsen med tiden 5.03:52. Stängde gjorde Bokis med 229:eplats på tiden 5.03:56.

Så när söndagsmorgonen grytt så var av förståeliga skäl dena kvintett inte på startlinjen i Saxtorp. Men när Elitaren kom dit så möttes han av jerka, Hillis & Nishi. Strax efter Elitaren så anslöt Jarne. Mannen som varit osynlig i nästan ett halvår. Virusinfektioner, förkylningar och annat elände i en jämn ström hade avhållt honom från cyklingen. Men nu var han på G igen! Välkommen!!! The Squirrels fru hade haft kalas igår. Britter och Danskar brukar inte missa tillfället att fira något när det går att fira. The Squirrel är Britt och frun Danska så han dök inte upp vid samlingen heller. Men kvintetten som var där satte av mot Sundvik. Hr skule det "bötas" eftersom man inte stått på startlinjen i gårdagens Gran Fondo. Stora Byvägen ut till Barsebäcksvägen och så förbi Nestorns chateau. Därefter vidare genom Häljarp till Landskrona och så ringvägen runt och uppför Glumslövsbacken. Jerka fick bryta på ringvägen efter att hans frihjulskrans börjat låta som ett gammalt remdrivet tröskverk. Det var inte så mycket uthålighet (Dura) i Dura Acet idag... Sedan var det fröjdefull utförsåkning ner genom Ålabodarna och viadre längs stranden. Sedan var det upp igen. Pulsarna gick upp it takt med att växlarna blev lägre. Denna stigningen är ett av mandomsproven i Skåne. Hillis visslade på i täten. Nishi hängde på och Jarne strax efter. Elitaren pustade upp sist. Efter en samling uppe på toppen kastade man sig utför för att ta ett varv till. Ny samling med kexchoklad innan man körde tredje varvet. jarne avstod detta och rullade ner till en busskur där han väntade på den kvarvarande trion när de avverkat det tredje varvet. Sedan bar det hemåt via Härslöv där man tjoade på Vargen när man passerade hans hus. i Asmundtorp så steg Hillis av. Lite av tio små negerpojkar... När man kom till Affärsvägen i Hofterup så steg Jarne av och strax efter tog Nishi av på Skönadalsvägen för att rulla hem till Barsebäck.

67 km blev det och 425 stigningsmeter. Allt detta avverkades på c:a 2h 30 min inkl pauser. Nästa träning på onsdag. Elitaren är dock iväg då också men alla andra Cyklofånar hoppas vi ställer upp!


Den bruna kurvan visar höjdprofilen. Första peaken är Glumslövsbacken
De tre följande är Sundvik.


Nishi tätt följd av Hillis och Jarne på väg mot Ålabodarna och Sundvik.
 
Bergsetapp...

Söndag 3 maj. Sommarvärmen håller i sig. Även om morgonen var kallare än de andra denna helg så var det till att satsa på kort kostym. Ja Piruetten kör ju sitt race med långt över allt. Dessutom skoöverdrag. I vanlig ordning fick vi stanna sedan för att han skulle släppas ur "bastun". På väg till Saxtorp så han man ifatt The Squirrel. Väl framme vid samlingspunkten så mötte Hillis, Jerka, Bandy och nykomlingen från Barsebäck, Nishi, upp. Vargen var och trampade runt på FIK-trampen. nestorn, Bengeten 6 Atomen var i Stockholm för premiären i veterancupen. Jarne har inte sets eller hörts av på månader. Undersökning av detta fenomen skall påbörjas.

Vinden var nordvästlig. Norra Vram kom snabbt upp på förslagslistan. Snabbt bokades detta. Via Kvärlöv-Annelöv så till Billeberga. Här knoppade Jerka av. Han hade varit ute tidigt och hade nog något som pockade på uppmärksamheten därhemma. Sextetten fortsatte mot Sireköpinge-Kågeröd. Sedan var det mot Billesholm N. Vram. Denna sträcka är alltid längre än vad man tror... I N. Vram så börjar stignngen mot Stenestad. Elitarens ben blev snabbt fyllda av mjöklsyra. Tempot hade varit lite för högt för homom hit. Så sist pustade han sig uppför backen. Nishi visade framfötterna och var uppe före Hillis för den brantaste stigningen. Här vände Hillis för att hämta tag i Elitaren. Vid kyrkan i Stenestad så samlades man igen. Lite Kexchoklad så lyste solen över sextetten igen. Vinden i ryggen och sol i ansiktet, trodde man... Men vinden hade andra planer och hade påpassligt svängt till sydväst. Motvind hela vägen hem också... Från Stenestad och ner till Kågeröd s¨å var det ett evigt jagande. Utför är Elitarens paradgren så det var inte många tramptag han tog. Hillis och The Squirrel tampade flitigt för att tampas om förstaplatsen. Elitaren hängde efter som svansen på en flyende räv, på frihjul. Ja ibland är spolform och underhudsfett en tillgång...

Samma väg tillbaka via Sireköpinge-Billeberga men så från Annelöv och via Dösjebro/Furuhillsvägen. Hemma igen efter lite knappttre och en halv timme inkl tre pauser. Nstan trtti i snitt och 550 höjdmeter klättrade. Nästa träning på onsdag 18.00 i Saxtorp. Dock kan inte Elitaren då eller nästa söndag som nästkommande onsdag. Arbeit, arbeit, arbeit...


Här pausas det för att Piruetten skulle sänka sadelstolpen. Rösten började gå i falsett...


På väg utför Söderåsen. Elitaren passade på att föreviga tillfället då han låg i spets!