Naturkampen, f'låt Naturtrampen...!!

31 maj. Halv åtta. Cyklisterna strömmar till idrotshallen i Svalöv. Mats Murare står och packar sig ur bilen. Kallt är det. Blåser gör det. Varför i hondan har man bytt ut den goa dunen i täcket mot tighta lycrakläder. Ja inte kan det vara för komforten. Det måste väl ha något att göra med medmänskligte ekonomiskt stöd till cykelhandlare Spaghetti-Håkan. Är man egentligen riktigt klok när man disponerar sina helgdagar på det viset? Knappast! Men hur som helst så rullade även den röda Audin med Velodrom-Lars och Vurpan in på den grusknastrande parkeringen. Nestorn och Vättern. Så kom även Trelleborgssvensson i sit hårburr. Sleepy, "Korva-Qvist" och många fler. Det blir nog ett stort startfält denna morgon. Spaghetti-Håkan kom rullande från Eslöv per cykel. Gubba j-v-ln uppvärmd från början. Oj, oj, oj. Nu blir det nog åka av. Precis innan start så kom Hillis rulande p sin orange Cresent. jag skall bara skaffa mig en nummerlapp, sade han. Ute i god tid , som vanligt tyckte hans kompisar(?).
Nästan på slaget åtta så rullade klungan iväg. Elitarens "kompisar" från Kristianstad, Malmö Frisksportklubb, var med i starten. Det var en stor klunga. Kanske 30 cyklister eller så. Vinden vaar mot-sida så "gåsaraden" gick snett över båda vägbanorna. Det var tur att trafiken inte är så livlig på helgdagsmorgnarna. Efter tiotalet kilometrar så korsade man en väg. Elitaren som inte vaknat ännu låg sist och hade inte en tanke på ryck och sån't. Så när klungan i sedvanlig ordning ryckte till så var han ensam. Men efter ytterliggare en mil så blev han ikappkörd av några cykjlister som han kände igen som bilgrannar. Tillasammans gav man sig nu ikast med vinden. Tempot höjdes och så sakta gick man över på en mer västlig kurs. Då började medvinden. Farten steg och så passerades de 40 km/h! Härligt. Via Nackarpsdalen, Röstånga, Bonnarp så fram till V. Sönnarslöv. Nu var det dags att ge sig ikast med Söderåsen. En av killarna i klungan, han hade tidigare utmärkt sig med långa och intensiva dragningar, drog iväg uppför. Elitren och en till följdes upp för åsen. De övriga ramlade av för att inte synas igen förrän vid målet. Upp, upp, tramp, tramp. Elitarens parkompis imonerade. Han hade bara dragit kort, korta sträckor i lågt tempo. Han hade tjuvhållit på sina krafter. Eitaren fick jobba för att inte släppa honom i backarna. Men han var som starkast i backarna på slätan var där inte lika mycket pulver...
Efter Stenestad är där bara en seriös backe till innan det går utför hela vägen till Kågeröd. Motvind. Men med lite tryck i tramporna så steg farten en bra bit över de 50. Vid korset i Kågeröd så såg man en stor flaxande träningsjacka på en som cyklade på en gul cykel, bärandes en gul hjälm. Sätt nu lite fart. Häng på, ropade Elitaren till sin sambo Kroo-kroo som cyklade 40 km rundan. Det skall bli spännande att se vem som är först i mål, tänkte han i ssitt stilla sinne. Via Duveke, Halmstad, Sireköpinge så svängde man till sist mot Svalöv. Klockren motvind. Ryggen värkte. Men man var ju två i alla fall. Så med uppbådande av mycket möda rullade man de sista kilometrarna till mål. Strax innan målet så dök ett antal Frisksportare upp tillsammans med de som släppte i backen vid V. Sönnarslöv. Men det är ju klartt. En handfull cyklister borde ju kunna hålla bättre fart en två...
2h 25 min blev Elitarens tid. Nestorn och Vurpan hade 2h 12 min. Hillis tillsammans med Spaghetti-Håkan och Trelleborgsvensson hade imponerande 2h 02 min! 78,5 km med en stigning av 795 m var slingan. Nästa gemensamma träning blir på onsdag då man samlas 18.00 i Saxtorp.

.
Tv Mats Murare talande i telefon (Mats Lurare?) Th: där det finns korv finns självklart "Korva-Lasse". Kolla in bildens nedankant där visas att han lagrar dem inför eventuella otider(?).


Fika efter loppet. Nestorn hittade söta, goda kakor. Vurpan imponeras av intaget. Hillis diskuterar cykel med Sleepy under överinseende av Pontus Andersson.

Onsdag 26 maj. Rumpan var vallad och kolhydraterna på plats. Nestorn Oh Hillis dök upp punktligt vid Elitarens dörr. Det var ovanligt tidigt, men man skulle ta sig in till Lund för att sluta upp med Spaghetti-Håkan och det gänget för en träningsrunda. Vinden var nordvästlig, så farten in till sta'n var god, tidvis mycket god. Himlen blev dock allt mörkare ju närmre man kom. Vid Clemenstorget där CykelCity ligger var man först på plan. Efter någon minut så dök även Mats Murare upp. Thoms Svensson, Trelleborgaren, kom och parkerade utanför. Jodå, han hade cykelkostymen på sig och springaren låg där bak. Tuut-tuut, lät det när Vurpan kom med Velodrom-Lars i passaagerarsätet. Spaghetti-Håkns ögon tindrade när han såg alla som anslöt denna onsdagskväll. Lagom til att alla var på plats så kom regnet. Det är väl bara en skur tänkte man först. Men var går gränsen för skur? "Det är ju f-n att det skall vara ett sådant väder när vi är ett så fint gäng" muttrade en blöt Spaghetti-Håkan och visade hur kokt han var på vädret.
Men efter en stunds väntande så beslöt man sig att köra ändå. Dock hade Vurpan och Velodrom-Lats ingen vatentålig färg(?) på sina hojar. Så de petade in dem i bilen igen och rullade hemåt. Övriga drog iväg mot monumentet för att sedan ta sig mot Kävlinge och Eslöv. Ute ur sta'n så rullade man på bra. Mman växlade om att dra. I Vallkärra så svängde man till vänster. Alla utom Herr Svensson gjorde denna gir. Ytterliggare något decimerad fortsatte man över Stävie och Furulund. Vid avfartsvägen till Hoby så dök Herr Svensson upp igen och hälsades välkommen åter i klungan. Vidare mot Kävlinge för att sedan fortsätta mot Marieholm. I rondellen så rullade Nestorn vänster och hemåt. han hade en begynnande förkylning och ville komma hem i det torra. För även om regnet hade upphört så var det mycket vatten på vägbanan. Klokt val Nestorn!

Krig!
Efter rondellen stannade Muraren för att lätta lite på trycket. Hillis följde efter liksom Elitaren. Spaghetti-Håkan, Herr Svensson och "Mr X" fortsatte. När sista droppen var avskakad så var det till att jaga ifatt. Elitaren var först iväg men blev snabbt passerad av Muraren som hyggligt nog tog honom på släp. Vid några tillfällen så ramlade han av men då saktade Murarkompisen in så Elitaren kunde kroka på igen. när de båda var uppe i klungan igen så kom Hillis som ett jehu. Så ökade farten. Lagom till man fann de torra vägbanorna så ramlade Elitaren av. Detta var strax innan Håstenslöv. Men oförtrutet jagade han vidare i sin ensamhet. Målet var ju Eslöv. Efter någon kilometer, i Marieholm så mötte han en cyklist. Det var "Mr X" som vinkade innan han försvann mot Lund igen. Framme vid avfaren Eslöv v så tog Elitaren av för att sedan söka sig till Spaghetti-Håkans bostad. Han hade närt en förhoppning att där skulle stå en samling cyklister och artigt ta avsked av "Pastamannen" innan de fortsatte hem till Lund. Men icke sa Nicke. Där var alldeles tomt och öde. Så det var bara att fortsätta upp förbi Sallerup kyrka och sedan Mot Virke. Motvinden blev nu med-dito och avtog. Det var inte så långt man hade nytta av den. Men farten var ändå hygglig. Efter Virke så var det Stora Harrie där kosan ställdes mot Södervidinge och vidare mot Dösjebro för att sen via Furuhill rulla hem.
Lagom när springaren var avtvättad och cykelkläderna låg i tvättmaskinen och Elitaren var två steg från duschen så ringde telefonen. Det var Hillis. Han kunde fömedla att det utbrutet ett litet krig efter att Elitaren ramlat av. En liten stund senare så hade "Mr X" och Spaghetti-Håkan" ramlat av för att sedan tunna ut klungan till att det bara var Hillis kvar. I Eslöv hade sedan Muraren och Herr Svensson satt full fart mot Lund. Hillis hade rullat hem till Munkebäck/Asmundtorp via Virke osv.

87 km visade Elitarens utrusning med en snittfart på 32 km/h. Tempot gick ner betydligt den sista biten. Det var en härlig genomkörare som gav mersmak!


Vurpan spejar ut över ett regntungt Clemenstorg.


Spaghetti-Håkan blev kokt (på vädret). Vurpan ser ut att vara i ett skriande behov av sofflock...

Gran Fondo och Revanche

Lördag 22 maj. Dagen D. CykelCity Gran Fondo. Av alla Cyklofånarna var det bara en som kom till start. Hillis. Nestorn hade tempotävling i Veterancupen att ta hand om. Pantani har gått under jorden. Vurpan jobbade och Elitaren gick i 90 graders vinkel med ryggont. mAtomen vurpade vid Fix GP och är sjukskriven tre veckor. Så en fick försvara det decimerade sällskapets ära. Knappt 300 startande i Eslöv rullade iväg upp mot Söderåsen. Temperaturen låg runt 10 grader och vinden var frisk nordvästlig. Alltså motvind upp över åsen och ner till Billesholm. Elitaren rullade iväg hemifrån för att föreviga cykelloppet. Bredvid sig hade han sin fotoassistent, Louise, som hjälpte honom hålla reda på Nikonen. Kågeröd och så upp förbacken för att hitta en bra plats. Men oj, där kom ju förtrupperna! Redan? Det var bara till att svänga 180 grader och köra ikapp och förbi. Väl på nästa plats så stod elitaren beredd med kameramuskedundret. Jag tar först någon bild inan ledarbilen paserat. Klick sade kameran och så blev allt svart i sökaren. ERR lyste det i displayen. Trix och ännu mer trix. Ut med batterierna. Prova att göra omstart. så till sist efter 5-10 minuters försök så rasslade kameran till igen och sedan fungerade den klanderfritt?!
In i bilen igen och så ikapp och förbi ledarklungan som bestod av fyra personer. Hillis, Spaghetti-Håkan, det fd proffset Kjell Nilsson och så en Dansk, en giftig sådan. Så var det dags för andra stigningen. 7 km uppför till Stenestad. Fortfarande samma ledarkvartett. Minuten efter kom en soloscyklist och ytterliggare en minut senare kom nästa klunga med bla den gamle bekantingen "Bader-Meinhof" som var med vid fjorårets träningsläger i Italien. Velodrom-Lasse kom strax efter andraklungan. Ivrigt påhejad av Elitaren så sporrade Velodrom-Lars sin springare och kom löddrande ikapp andraklungan lagom vid Stenestad. Sedan var det utför. Uj, uj, uj. 60-70 km utför. Eliarens Volvo fick jobba utav bara den för att komma ikapp och förbi. Nu varr nästa ställe att lurpassa Lotta på åsen, en av Skånes brantaste backar. Etta uppe för backen var dansken. 50-100 meter bakom kom Hillis. "Nu sitter alligatorerna i låren" ropade han. Mjölksyra alltså. Ytterliggare lika långt bak kom Spaghetti-Håkan. "Heja Spaghetti" ropade Elitaren uppmuntrande. "Pastan är slut" svarade Spaghetti-Håkan. Och så till sist kom Kjell Nilsson innan andraklungan dök upp. Så iväg igen för att försöka få några utförsbilder när färden gick ner till Kågeröd. Vid rastplats Klåveröd kom Elitaren ifatt Spaghetti-Håkan. Med lite glada tillrop förgylldes hanss tillvaro så att han inte kastade in handduken. Han fick svar på sin fråga att det var tomt bakom. Sedan drog Elitaren hem för att "framkalla" digitalbilderna. Ställningen höll sig i mål. Dansken etta, Hillis tvåa och Mr Gran Fondo, mannen med nr 1 på nummerlappen, Spaghetti-Håkan blev trea! Imponernde. Tiderna låg runt 3 h 50 minuter för de 137 backiga kilometrarna...

Revanchetempot, 20 km, drog Nestorn iväg på den stora klingan. 29,04 blev hans segertid över de 20 kilometrarna. Tvåa blev Per Bergman som blev så stött att han inte kom till prisutdelningen...

 


Ledarklungan med Hillis först, skymd bakom ligger Kjell Nilsson och så Dansken före Spaghetti-Håkan.
Sagan om Spaghetti-Håkan & de felande pjucken...

Söndag 16 maj. Lördagens friska till kulingvind hade lagt sig. Solen lös med hela sitt varma ansikte. Den spröda grönskan visade att detvar försommar. Vilken härlig dag. Det var bara att packa sig till Landskrona för att starta i Landskronabygden runt. Altt efter hand så ramlade folk in. Spaghetti-Håkan, Mats Murare, Hillis och så Nestorn. Så var det till att skriva in sig i rullorna och få sin nummerlapp. Sedan var det bara att se till att pinalerna var i ordning innan "Take off". Då blev Spaghetti-Håkan lång som ett spaghettistrå i nyllet. "Långnäsa & strudahatt" som det heter på skånska. Pedalerna satt fint på cykelns vevarmar. Men där var inga klossar på hans jympapjuck. Allt efter hand som han kunde tränga sig igenom sin begynnande Alzheimers så klarnadet för honom att cykelskorna stog kvar i hallen hemma i Eslöv... Först en djup suck sedan var det bara till att öppna bakluckan på hästhandlarbilen (Märr-cedes) och hyva in springaren igen. Resten av gänget rullade iväg ut ur Landskrona med sikte på Söderåsen. Efter ca fem kilometer så släppte Elitaren och vinkade hejdå till Hillis, Nestorn, myraren & Co. Nu var det till att köra själv. Men hoppet fanns ju att någon skulle korsa vägen så man kunde slå sina åsar ihop så man kunde hjälpas åt att dra. Men i vanlig ordning så sker inte detta. De som hinns upp kör för dåligt. Skall man ha draghjälp av någons, så skall de köra ikapp. Men bakifrån var det ingen trafik. Diverse Cyklister passerades. Någon provade att hänga på en stund, men släppte snart. Ringlande och rullandee genom lansakpet närmades nu åsen via Svalöv-Torrlösa-Knustorp. Så sakteliga ökade altituden och allt längre upp kom man. Några fler cyklister passerades. men nu började det att tunna ut. Upp till Klåveröd innan man sedan tog v mot Kågeröd. Utför gick det som tusan. Ner i bocken och peta upp på högsta växeln innan man trampar på så att musklerna vibrerar. De var mycket utför på hemvägen. Detta kompenserades på så sätt att vinden var emot. Nu började ryggen värka och det ryckte lite i lårmuslerna. Åja det var inte oöverstigligt långt kvar. När Elitaren kom imål så satt gänget där och drack kaffe. Spaghetti-Håkan med! Det visde sig att han hade kört hem och hämtat skorna för att sedan få sin bättre hälft att köraa ut honom till Svalöv där han hängde på klungan! Skam den som ger sig allltså! 20 minuter före Elitaren hade de kommit i mål.


Den bruna kurvan visar höjdprofilen. Ganska exakt 80 km och en total stigning av 875 m blev dagens facit.


Med en suck så kastade Spaghetti-Håkan in cykeln i Märr-cedesen igen för att köra hem och hämta sina skor...


Bromsen & Co dök upp strax ewfrer aqtt Elitaren hade gått imål.

Regnets riddare...

Onsdag 12 maj. Lite regn tåler vi väl, sade Hillis på en knastrig mobillina när han ilade från Hyltebruk för att komma i tid till träningen. Ok vi kör, tyckte Elitaren. Nestorn var på hugget han liksom Vättern och en kompis till honom. Pantani tackade först ja, men ändrade sig när regnet strilade allt ihärdigare. Atomen hade aviserat sin ankomst till Nestorn. Några hundra meter innan Saxtorpsrondellen blev Elitaren omkärd av en Mondeo med två racercyklar på. Vättern och kompisen som nu följdaktligen fått namnet Vänern... Jodå pågarna kom käckt ur bilen och kastade sig upp på sina sprngare med stora leenden. Så började man att rulla söderut, mot Nestorn. Punktligt dök han upp och så fortsatte man färden ner mot Barsebäcksvägen. Atomen skulle komma cyklande det hållet. I rondellen så fortsatte Nestorn för att möta Atomen medan de andrra tre drog sig upp till Saxtorp igen för att möta Hillis. Prescis när trion anlände rondellen vid kyrkan såg man Hillis gulla hjälm. 180 grader och så tillbaka mot Barsebäcksvägen igen för att hämta in alla "fåren". Vättern gick igång starkt och trampade på bra. Vid T-korset så dök Nestorn upp ensam. Klockan var nu kvart över sex. Alltså femton minuter efter utsatt tid. Men eftersom vinden var sydlig så beslöt man sig för att cykla ner mot Barsebäckshamn. Vättern ångade på, ordentligt. Efter att ha gjort en relativt lång dragning så släppte han och gick bak på rulle. Där ramlade han av. Väggen. Hammaren eller vad man nu vill kalla det. Efter två veckors förkylning haade han nog satsat lite hårt. Men man hämtade in honom iggen och slog av lite på takten. Allt efter hand så piggnade han till. I Barsebäckshamn så tog man av mot Lödde och via Sandskogen så kom man till korset i byn. Här valde man att bege sig mot Saxtorp igen. Kallt och blött var det i det fint strilande regnet. Hillis tackade för sig vid Tolvåker. Han begav sig mot sin svägerskas hus för att gå på kalas i sann Pantanianda. Den resterande kvartetten fortsatte mot Saxtorp. Ut på cykelbanan. Efter Håkantorp så gick Elitaren upp på Nestorns läsida och hojtade " Sist till vagnfabriken är en potta". "Kör till" svarade Nestorn och hävde sig i pedalerna. Belåtet följde Elitaren med på rullen tills det var läge att lägga på lite mer. Då kunde Nestorn passeras och med pulsen uppe på max lagom vid Vagnfabriken kunde Elitaren belåtet vända sig om och se att han inte var en potta denna gång. Så rullade man vidare mot Hofterup. I backen som går upp i skogen blev Nestorn klar över att Elitaren tänkte sig följa med till Saxtorp och inte vika av nu när hans bostad passerades. Då var det dags igen. Tramp, tramp i pedalerna. Upp och stå. Underförstått så var det sist upp är en potta. Denna gången kunde Elitaren inte ta till taktiken så nu stod det 1-1 i "pottmatchen"... Vänern & Vättern lunkade ikapp och så rullade man vidare till Saxtorp. Någon stans 35-40 km cyklande blev det för de inblandade denna dag. Nästa gemensamma aktivitet blir Landskronabygend runt som går på söndag. Då startar man kl 08.00 ihop med Spaghetti-Håkan, Muraren och de andra. Atomen skall köra Åstorpsloppet.

 


Nestorn, Vänern & Vättern efter genomförd träningsrunda.
Maxilopp & Mölndalstempo!

Söndag 9 maj. Hjärtinfarkten var nära. Väckaren tjöt som ett brandlarm. Med ett ryck så satt Elitaren upp i sängen och kastade sig sedan över den ylande manicken för att försöka få stopp på oljudet. Det var mycket nära att han ramlade ur loppelådan under tumultet. När lugnet hade lagt sig så kikade han igen på uret: 04.25... Attans tidigt. Men idag var det ju lopp. Maxiloppet i Kristianstad. kl 6.00 var tiden avtalad för att hämta Hillis. Kroo-kroo hade för avsikt att följa med och cykla, så hon hade letat upp sin MTB kvällen innan. Efter frukost så lastades ekipagena på cykelhållaren innan man rullade iväg till Hillis. Hillis var vaken och stod beredd att lasta sina saker i bilen. Kristianstad nästa. En dryg timmes bilfärd. På ICA Maxis parkering var det livlig aktivitet. Funktionärer och cyklister om vartannat. Alla fokuserade på sin uppgit. Startavgiften betalades. Sedan satte man igång med att plocka loss cyklarna och göra sig klara för start. Spaghetti-Håkan dök upp och hade med sig Mats Murare med flera. Även vår Italienbekantskap, Bo "Sleepy" Larsson visade sig. De var ett stort gäng från Malmö Frisksportsklubb som körde med när klungan startade. 20-30 cyklister rullade iväg ut ur Kristianstad. Tempot var sedvanligt friskt redan från start, även om det kanske inte var lika hårt som vanligt när spghetti-Håkan & Co kör. De första 23 kilometrarna hängde Elitaren på klungan, men vi den första ordentliga backen så ramlade han av. Hillis, Guldklimpen, gjorde ansats att släppa för att sedan hjälpa till att dra upp Elitaren igen. Men Elitaren avböjde hjälpen och uppmanade Hillis att Bara jaga på och hålla sig i klungan. Hillis är en äkta kompis.

Inga kompisar..
En blå rygg släppte strax efter. Elitaren jagade på och efter en stund var han ikapp mannen från Malmö Frisksportsklubb. Man kom överens att hjälpas åt och jaga vidare. I ett hyggligt partempo jagade man efter klungan, men den försvann allt längre bort. Vid första kontrollen stod ett annat gäng från frisksportarna. Mot sin vana stannade Elitaren för att kunna köra ihop med gänget med de blå tröjorna. Han passade även på att äta och dricka lite. Sedan när han pinkade så passade Frisksportarna på att dra iväg. Först så stod han där, snopen med snoppen. Men snabbt kastade sig Elitaren på sin cyklel. Naturligtvis så ville inte högerfoten gå i pedalen. Ett par hundra meter lucka blev där till "di blåe". Elitaren trampade på och jagade dem. Med kraften på max så började mjölksyrans alligatorkäftar lura under cykelbyxornas benresår. Men allt närmre smitarna kom han. Men så höjde den klungan tempot och så lade Elitaren av ambitionen att komma ikapp. En grön rygg kördes ikapp. Det var Lasse Qvist från Furulund som sedan låg tillsammans och körde. Efter ganska precis 2 timmar så var man vid vändpunkten i Lönsboda. Här började Lasse få krampkänning så man sänkte tempot något. Men halvvägs till Kristianstad så högg krokodilkäftarna till ordentligt hos honom. Elitaren fick fortsätta själv de tre sista milen. Det fanns ingen att köra ihop med. De som hanns upp försvann som en avlöning bakåt när Elitaren var ingen som ville hänga på. efter 3 h 41 så skar Elitaren mållinjen. Hillis & Spaghetti-Håkan hade då anlänt 35-40 minuter tidigare. Lagom När Elitaren fick sin medalj så kom lagom Pastamannen, (Spaghetti-Håkan) nyduschad och fin. Klungan hade fortatt och allt eftehand hade den decimerats till att omfatt sju cyklister, däribland Hillis, Spaghetti-Håkan, Mats Murare, och Sleepy. I den sista backen så hade Spaghetti-Håkan och Muraren gått loss. Hillis ville inte täcka luckan och då var det ingen som gjorde det. Men så en bit upp så drog Hillis igång och körde ikapp och förbi. Muraren ramlade av och så var det till att köra partempo för den kvarvarande duon. Vid den sista svängen satte Hillis in stöten och kunde ensam köra imål efter 3 h och 4 minuter. Pastamannen kom strax efter.

I Mölndal och tempot där så blev det fina framgångar för Cyklofånarna. Nestorn tog guld med tiden 28.32. Det gav en marginal med hela fem sekunder till tvåan, antagonisten Bergaman. Atomen bärgade även ädel valör han. Med tiden 27.03 så var andraplatsen inmutad! Webbredaktören lyfter på hatten och gratulerar dessa kämpar!

Nästa gemensamma träning blir på onsdag.


Atomen på silverplats och Nestorn på guldplatsen.


Pastamannen lättar på trycket (och vikten...) inför loppet.


Muraren, Spaghetti-Håkan och två andra som var med i starten.

Atompremiär!

Onsdag 5 maj. Pantani hade tillfälligtvis dukat under för en förkylning. så han låg hemma på sofflocket och kurerade sig med lite ur Påvens telefonnumer (VAT 69)... Elitaren hade just tillfrisknat från samma elände. Så efter exakt två veckors uppehåll satt han åter i sadeln. Dagens träning var förlagd t ill Svedala, vurpans hemtrakter. Elitaren hängde på den järnsängsliknande cykelhållaren bak på Volvon för att sedan dra iväg till Nestorn och sedan Hillis inan sedan kosan ställdes mot syd igen. När man rullade in på Statoilmackens parkering i Svedala så syntes där tvenne andra cyklofånar. Dels Vurpan men också nytillskottet "Atomen". Atomen kom med sin spaciga kolfibertepohoj. Oj, oj, oj här skulle det tydligen gå undan. "Jag brukar försöka köra mycket med tempocykeln" förklarade Atomen. på så sätt blev han van vid att ligga i ett lite högre tempo och även bli mycket förtrogen med sittställningen. Lite lätt trampade man iväg. Uppvärmningensfarten var "nätta" 40-45 km/h. Snart blir det väl dags att svälja sina spyor, tänkte Elitaren stilla för sig själv. Men masken skulle hållas. Sidan om Atomen låtsades han vara oberörd. Men efter någon kilometer så fick han dra sig bakåt i klungan för att få lite draghjälp. Hillis och Atomen började bekanta sig med varandra. Tempot blev allt högre. Duon tog med sig Nestorn som sedan fick släppa efter ett tag. Vurpan och Elitaren höll ihop i den friska motvinden. Men mandom, mod, morske män. Inte fick man väl redan kasta in handduken. Nej då. Svälj kvällsmaten en gång till. Strunta i att någon injicerat betong i låren. Peta upp en kugge till och så tryck och dra i pedalerna. Jodå så sakteliga började man samlas igen. Atomen och Hillis hade hjälpsamt nog slagit av lite på takten och höll, för dem, ett lagom "snacketempo". Undertecknad kunde dock inte i detta tempo få fram ett enda artikulerat ljud...
Färden gick runt Torup och sedan ut och igenom Genarp, eller "Jinnarp" som det stod på Pizzerians skylt. Ringlande och småkuperad väg gjorde att det var extra inbjudande att cykla. Mycket skog gav ett gott lä åt den annars ihållande vinden. Gång efter annan så drog Atomen och Hillis iväg. Nestorn krokade på. Allt eftersom värmen steg så höll sig även Vurpan och Elitaren med allt bättre. Men sista milen hem så var betongen väl härdad i Elitarens lår. Så då var det svårt att hänga med. Men efter nästan på sekunden två timmars cykling så var 63,5 km cyklade, alltå en snittfart på nästan 32 knyck (detta trots motvinden!). Maximal fart var för Elitaren 60,5 km/h. Total stigning blev 645 m. Nästa gemensamma träning blir på söndag då man skall köra Maxiloppet i Kristianstad. Start 8.00 tillsammans med Spaghetti-Håkan & Co. Nestorn och Atomen skall till Mölndal och köra en deltävling i Veterancupen (tempo).


Snapshot från cykeln. Elitaren hade mer fokus på att svälja spyor än på att få fokus på kameran...


Atomen i sin favoritposition...

2:a maj med tempo i linje...

Söndag 2 maj. Manfall, manfall. Men Nestorn hade ju legitimt skäl. Han skulle sälja Bingolotter för at finansiera klubbverksamheten. Elitaren låg däckad som vanligt. Vättern var förkyld. Vurpan hade sin simträning. Men si Hillis (pigg och taggad efter lördagens tempobravader) drog till Färingtofta ihop med Pantani. Där startade man tillsammans med Spaghetti-Håkan & Co. Som vanligt var det "Plattan i mattan" direkt från start. 45-50 km/h för att få så många dunungar som möjligt att ramla av. Här skulle det visas att det var Durumvete i Spaghettin? Hillis hängde med medan Pantani fick släppa efter ett tag.
Det är ny sträckning på loppet så nu kör man upp för Söderåsen. Smakligt nog så är det för den brantaste delen, "Lotta på Åsen". Vi som varit på träningsläger i de spanska bergen hade ju en god aning om vem det var som skulle komma snabbast upp. Jodå, Hillis. Med goda krafter kvar i benen kunde han rycka i den sista baken innan målet . Och så hade han skiljt agnarna från vetet...
Det kommande nyförvärvet. Christer Nilsson (som ännu inte fått ett vettigt namn/Pseudonym, men vänta bara...). Även han var taggad efter framgångarna dagen innan. Han startade i Hilleshögsloppet klass herrar seniorer. Åtta varv à 10 kilometrar. Varje varv innebär klättring upp för Glumslövsbacken. En sjundeplats med tiden 1:53:11 alttså en snittfart på över 40 knyck!

 

 
1:a majtempot i Landskrona

 

Lördag 1 maj.
Nestorn och Hillis kom till starten. Elitaren hade som bekant lämnat vo. 10 km tempo var diciplinen. Start och mål vid Hilleshög. Detta medförde att de första hundra eller vå meterna så var det nedför och lite medvind. Sedan när vägen svängde så gick det uppför till vändpunkten. vinden blev lite mot sida. Först ut till start var Nestorn. Iklädd "UFO"-hjälm sittande på sin tempobåge så susade han iväg med ett dånande, heltäckt, bakhjul. 16 minuter och fyra sekunder senare så skar han mållinjen. Eftersom han var den ende startande i 65-klassen så blev det ingen tävling. Men tiden stod sig bra även i andra klasser. i 60-klassen hade han tagit hem segern! Knappt 40 minuter efter Nestorn så startade Hillis. Han hade fått låna Nestorns tempohoj. Efter att ha rullat några minuter så klövs ansiktet av ett jätteleende. Det är en väldigt skön känsla när man ligger ner, konstaterade han. Pang iväg i starten. Det dånade och mullrade från bakhjulet när han accelererade ut på banan. 14 minuter och 41 sekunder senare så skar han mållinjen. Denna tiden gav honom andraplatsen i 30-klassen.

En Cyklofåne "to be" är Christer Nilsson som från och med nästa helg även han kör i den gula tröjan. Han tävlade i 55-klassen. Någon sekund långsammaare än Hillis var han. De tiden räckte dock till en andraplats i sin klass. Så på tre starter skrapade Cyklofånarna ihop tre pallplatser! Detta lovar gott inför säsongen.

Imorgon söndag så är det FIK-trampen. Start tillsammans med Spaghetti-Håkan och de pågarna vid Färingtofta skola kl 08.00.


Här klockas Hillis för andraplatsen i 30-klassen!


-
Christer vid starten och Nestorn vid målgången. Vilka kämpar!