Cykelcity Gran Fondo 20121

Lördag 26 maj. CykelCity Gran Fondo. Såvar det dags. Dåligt med träning och en hektisk arbetsvecka därr alla nätter utom tisdagen tillbringades på hotell men påföljande rudimentära sömn. Men upp och iväg på lördagsmorgonen. Bengeten var den föste som sågs. Sean i kön till nummerlapparna så dök Tore Jönsson och Spagetti-Håkan upp. Tore hjälpte till att säta på nummerlappen och Elitaren satte lappen på honom. Men när första energikakan skulle tas upp ur bakfickan så satt nummerlappen för... Men inte stannar man för detta. Vet någon hur seg en tvåliters fryspåse är när man skall dra upp en gobit genon den med pincettgreppet?

Hur som helst rå hamnade Elitaren väldigt långt fram i startledet. Två cykellängder bakom Spgetti-Håkan. Atomen, numera Colombiabo dök upp, mager och solbränd. Strax efter starten så susade White Lady förbi. Elitaren hade bestämt sig för att köra sitt tempo. Så det mesta blev ensamkörning. En träning i veckan och med denna hektiska arbetsvecka inna start. Kom hem på Freda kväll från Stockholm. Men vädret som bjöds måste ha varit det bästa i Gran Fondots 11-åriga historia. Första loppet gick 2002, om inte minnet blivit förkalkat. Det rullade på förvånansvärt bra. Men efter Stenestad så började vänsterfoten bråka. Dessa helvetes djävla Bontskor. Elitaren behövde nys cykelskor och ville köpa Sidi. Men blev övertalad att köpa ett par Bontskor för tre tusen spänn. Visst är de styva och ger energin i pedalerna. men efter ett par timmar så börjar fötterna värka. Så efter Stenestad så blev plågan bara värre och värre. De sista milen så kändes det som vänsterfoten tagit eld. Högern var något bätr, men inte mycket. I Lottabacken så fick Elitaren gå av och gå en bit för att det var för smärtsamt att även dra med fötterna. En dag kommer dessa helvetesskapelsena som heter Bont att sprängas med dynamit. Mot alla odds så luckades Elitaren att vingla i mål. En halvtimme sämre än vanligt, dvs på fem timmar. Men fy fan vad skönt att ta av dessa pinoredskap från fötterna!

På onsdag är Elitaren borta igen, men det hindrar inte andra Cyklofånar att köra!

 

Se filmen:

http://youtu.be/-dVp9wp_wf4

 

 


Cyklofånarnas Colombian, Atomen!


Startfältet...

 
Löpar'n heldragen!

Söndag 20 maj. Vilken söndagsmorgon. Sol, blå himmel och kvittrande fåglar. Morgontröttheten gjorde att det inte blev någon Landskronabygden runt. Varför skall alla cykellop starta så attans tidigt? I Saxtorp mötte ytterliggare tre Cyklofånar upp. Bokis, White Lady och Löpar'n. White Lady och Löpar'n hade kört Naturtrampen i torsdags. Blåsande och tidvis hällregn. Men vädret var så mycket bättre idag. Första dagen i helt kort uniform helt utan varesig ben- eller armvärmare.

Sydostlig vaf vinden. White Lady och Elitaren tog ledningen. Löpar'n hade något problem med sin hälsena. Den stramade så han skulle ta det lungt. Med White Lady och Elitaren i spets så avverkades Dösjebro-Dagstorp-Södervidinge-Stora Harrie-Krutmöllan. På vägen mot Håstad så gick Bokis upp och tog dragningen dit. Sedan var det Igellösa-Getinge där man stannade för en liten energitillskottspaus. Därmed var det även slut på den klockrena motvinden. Nu blev det kantvind upp till Odarslöv. Backen där är både lång och seg. Men den avverkades utan att toppa mjölksyran. När man sedans svängde mot Odarslöv/Stångby så blev vinden klockrent med. Uj vad det gick. Bara peta upp några kuggar och trampa på! Det är härligt lättrampat i medvind. Stångby-Vallkärra avverkades innan man satte kursen mot Stävie. Bokis var framme och drog vid några tillfällen. Löparn han låg på rulle för att vila sin hälsena. Han blev lite retad för att vara heldragen på täningen. Men så är det att vara Cyklofåne. Man måste tåla hugg och slag och ta det med ett leende.

Efter två coh en halv timmes cyklande var man tillbaka igen. Nästa träning påonsdag kl 18.00 på racer i Saxtorp. Sedan blir det lördag 26 maj då Cykelcity Gran Fondo går i Eslöv.


White Lady, Bokis och Löpar'n precis uppkomna från Odarslövsbacken.
 
Peak & Cres nya Cyklofånar

Söndag 13 maj. Jodå, vädret hade bättrat på sig gentemot de senaste dagarna. Sol och inte lika kraftig vind. Men vinden var nordvästlig så det var ingen varm fönvind precis. Piruetten var precis färdig när Elitaren dök upp. I saxtorp så stod Kicken, White Lady, Löpar'n och två nya ansikten och väntade. Det var Peak & Cres som även de vile ha fart på påkarna. I samma studn kom Bosse Bus, Bokis och Bengeten rullande. Säsongsrekord alltså, 10 deltagare! Ottarpsrundan stämde bra med vinden. Så Häljarp-Asmundtorp innan man började klättra mot Rönneberga. Som vanligt blev det lite krig i backarna ocjh klungan sprack upp i flera delar. Men på bergets topp så samlade man hop sig. Vidare ner mot tågarp för att svänga mot Härslöv och sedan attackera Ottarpsbacken. Efter detta så var det en sväng till höger efter Ottarps kyrka. Bara för att avverka den backen också. Väl uppe för den så vände man ner igen för att sikt in sig på Bältebergabacken. Den ser inte mycket ut för världen, men den suger...

Så var det sedan kurs mot Vallåkra. Väl där så en sväng till höger mot Mörarp. Men även här så vänder man uppe på krönet. Men innan man rullar nerför igen så är det matpaus. Elitaren bjöd alla som ville ha på nybakad energikaka. Kivken hade kommit på efter-Kjell-ken. Han hade punkterat mitt i backen. Så på väg ner igen så stod han där och fipplade med sin punka. Första slangen han hade satt i hade varait punkterad även den. men den andre höll i alla fall så länge han var med. Vidare ner till Vallåkr för att ta backen upp mot Viarp. Så blev det platt ett tag innan man började stigningen mot Glumslöv. Elitaren försökte sälja in Sundviksbacken, men det var ingen som ville hänga på... Så vid Glumslöv var det utför, ner mot Landskrona. Äntligen en ordentlig utförslöpa och medvind. Elitarens special. Nu var det snabba tramptag hemåt.

Nästa träning på onsdag. Elitaren har inte tillfälle men Bokis & Piruetten har sagt att de kommer.


Här är den stora klungan på väg. Bosse Bus i täten.

Se filmen!
http://youtu.be/LZNl-e8z9Uw

 
Löpar'n ny Cyklofåne!

Söndag 6 maj. I onsdags var det häligt väder för korta ben. Men nu var det som att bli slängd rakt tillbaka till vintern igen. Den friska nordvästan skar genom "västan" och kittlade revbenen. Jodå Piruetten var så pass kurerad från sitt ryggont att han skulle cykla. Men permisen uteblev då äldsta dottern skulle ha dansuppvisning. Elitaren rullade i ensamt majestät till Saxtorp Där mötte Bokis, The Squirrel, Kålle, White Lady samt ett nytt ansikte upp. Det var White Ladys sambo Löpar'n. Han hade införskaffat en racer iförra året mot att avge löfte att köra Vätternrundan i år. Nykomling på cykel alltså, tidigre mest löpning men skadeplågad av denna utövning . Frugan, White Lady är ju en gammal rutinerad cyklist som nu gör come back. Man började med att styra kosan mot Häljarp-Asmundtorp-Rönneberga. The Squirrel hatar motvin, men lägger sig ofta först och plöjer upp för de andra genom vinden. Vid Rönnebergabacken blev det som vanligt lite ryck. Två klungor. En med White Lady, The Squirrel & Kålle som ångade till topps ett par hundra meter före Elitaren, Bokis & Löpar'n.

Man samlades på Rönnebergas topp. Så var det dags för utför. Elitarens bästa gren (i alla fall så länge det inte är några kurvor...). Vidare mot Tågarp där det dök upp en annan cyklist som dock svängde vänster mot Vadensjö. Cyklofånarna skulle fortsätta mot Sireköpinge genom Halmstad och vidare mot Ekeby. I Ekeby blev det matpaus. Elitarens energikakor hade börjat sina och det inte varit tid till bak. Men Löparn & White Lady hade egens skaffning så bitarna räckte.

Stärkta av maten och med vinden i ryggen så gick färden så mycket lättare. Via Kingelstad till Bälteberga och så Ottarpsbacken där det blev "krig igen". Nu hade protokollföraren ångan så högt uppe att han inte kommer ihåg vem som drog längsta stråt där. Eftere denna sista backe så var det hemåt i mestadels medvind. Vid rönneberga vinkade Kålle adjö och drog hem till sitt. I Häljarp hoppade White Lady & Löpar'n av vid sin boning medan de tre kvarvarande fortsatte vidare mot Saxtorp.

På onsdag kan inte Elitaren vara med, men det hindrar inte alla andra att köra!


Matpaus i Ekeby. Fr v: White Lady, Löpar'n, The Squirrel, Bokis & Kålle.
 
Premiär för kort mundering!

Onsdag 2 maj. Piruettens rygg är fortfarande inte så i ordning att han kunde cykla. Det sög i tarmen men lämnade walk over denna onsdag. Bosse Bus och Kicken var och körde Allians i Trollenäs. Men snopen blev Elitaren när det stod en hel flock och väntade i Saxtorp. Hillis hade vågat sig ut liksom The Squirrel, Bengeten, Bokis och Fondri. Vi fick höra att han varit sjuk en månads tid. Någon enveten bakterie som vandrade runt bihålor-hals-lungor etc. Så idag var det första cykeltränngspasset på en månad för honom.

Hillis och The Squirrel rullade iväg först. Häljarp blev första orten att passera innan man begav sig motAsmundtorp och där på följande Rönneberga backar. Oj vad det är tungt i uppförsbackarna. Utför går ju bara så mycket lättare...

Efter Rönneberga blev det Tågarp och sedan Ottarp. Krig i uppförsbackarna. Men man kunde märka att begistringen för backar var sådär lagom utbredd i gruppen. Efter några ytterligare stoigningar så var man i Vallåkra uppe för backen som vätter mot Mörarp. Här blev det en välförtjänt paus med Elitarens hembakta energikaka innan återfäärden inträddes.

Snabbt valdes ytterligare backar bort.Efter Vallåkra så ställdes kosan mot Härslöv istället för att få lite stigning till genom att köra över Glomslöv. Vadensjö och sedan rakt fram, inte via Råga Hörstad till Asmundtop där Hillis myhcket vänligt, vinkade hej då för att rulla de sista några hundra metrarna för att inta sofflocket. De övriga fortsatte mot sina hem/sofflock.

Nästa träning 10.00 i Saxtorp på Racer.

 


Fondri, har dragläge, tätt föld av Hillis, Bengeten
The Squirrel & Bokis.