Bosse Bus Toffelhjälte !

Söndag 26 juni. Kicken kom Eitren til mötes på vägen mellan Saxtorp och Hofterup. I Saxtorp så dök Kålle upp tillasammans med Bosse bus i sin cykelbil. Nu hade han klätt den med lätt och tumm aluminimplåt. Forgivningen var ett mellanting av en gammal Messerschmit MC-bil och en morgontoffla hämtad från äldrevården. Äntlgen fick vi svar på den eviga frågan huruvida det går att cykla i en morgontoffla. Svaret blev att det går alldeles utmärkt, om man bara står ut med en ömmande bak, Eller hur Bosse Bus? I mellantiden så dök även Nestorn och Bokis upp. Alltså var det en sextett som rullade iväg.

Bosse Bus ville inte ha några backar på rundan. Så platt som möjligt var budskapet från trehjulingens förare. Rundan inleddes med en tur up Til Hljarp för att sedan köra mot Barsebäck. När man närmade sig Barsebäckstrand så hojtades det från trehjulingen att man skulle svänga vänster mot Barsebäcks by för att undvika Gillhögsbacken. Vidare genom Sandskogen och till Borgeby-Stävie-Furulund-Kävlinge-Dösjebro. I Dösjebro så en sväng mot N.Möinge men man stannade till i Annelöv för att få lite energi och se till att Bosse Bus fick luftat sin ömma rumpa. Sitsen på cykelbilen är opolstrad så snacka om träsmak i den delen av kroppen.

I N. Möinge så svängde Elitaren hemåt då han hade en tid att passa. De övriga tog mot Asmundtorp för att följa Bosse Bus hem. Nästa träning på onsdag.


Bosse Bus som en välojad blixt i ledningen i sin cyklande filttoffla med Nestorn, Kålle & Kicken på rulle.


Kålle i dragläge med Nestorn & Bosse Bus på rulle.


Bosse Bus & filttofflan i en profilstudie.

 
Nystart för alla tre!

Söndag 19 juni. Bokis & Kicken var inte hemma utan var iväg och cyklade runt någon jäkla sjö. Men Piruetten & Bosse Bus dök upp till den gemensamma träningen. Vinden var sydlig av något slag så man beslöt sig för att köra österut mot Dösjebro för att sedan lirka sig hela vägen ner till getinge vid Gårdstånga. Bosse Bus hade inte cyklat något sedan förra gången, dvs på två veckor. Samma gällde för Elitaren. Piruetten hade dock cyklat Husiesvängen med en snittfart av 34 km/h så han var väl vid någorlunda vigör, men ingen var i toppform. Eitaren började dra lite senare så kom även Piruetten in i dragandet.

Vädret var lite mitt emellan. Lite sol och lite mulet. Men det var förvånansvärtt varmt mot den bedömnng som gjordes vid påklädandet. I Getinge så kavlade elitaren ner lösärmarna. Det var tur för när den långa backen skulle tas från Getinge så var den friska vinden klockrent emot, "lige i snotten" som dansken säger...

Nu när kosan stäldes mot hemmet så vaknade Bosse Bus och kom in i dragandet även han. Tempot ökades succesivt till Elitaren ramlade av med sina mjölksyrestinna ben. Den friska vinden hade fördelen med sig att svettdropparna i ansiktet blåste bort och rann inte i ögonen så den eländiga svedan uppstod. Ja man måste ju se vad som är positivt, även med det negativa.

På onsdag är Elitaren iväg med jobbet, än en gång. Så nästa gång han dyer upp är på söndag efter midsommar.


Piruetten & Bosse Bus på väg mot Örtofta.
 
After Ringsjön Runt!

Söndag 5 juni. Piruetten var strandsatt med sina tvenne döttrar då hans bättre hälft var på lantskolan. Ingen cykling idag alltså. I vart fal inte på förmiddagen. I Saxtorp väntade Bokis & Bosse Bus. Bosse Bus hade varit uppe tidigt denna söndag så han hade redan avverkat en timmes cykling innan vi träffades. Det var soligt och varmt. Bästa sommardagen hittills när det varit cykling på schemat. Vinden var ostlig så man bestämde sig för en tur nerom Getinge som igger vid Gårdstånga. Bokis vile köra lugnt då han hade avverkat sitt 31:a Ringsjön Runt igår. Så idag var han inte helt fräsch i benen, men ville rulla några mil. Hans 24:e Vätternrunda står för tröskeln nu.

Det var bara att hopa upp i stigbylarna och trampa vidare på spingarna. När näsorna mötte vinden så förstod man att det var ingen lätt sommarbris utan faktiskt en ganska kraftig sådan som mötte trion. Men det var ju bara att jaga på. Bosse Bus gick in efter ett tag och drog. Tempot ökades då så att Bokis efter en stund ville hopa av. Men då släppte man på tempot istälet, till Elitarens stora förtjusning. Sedan var det mest Bosse Bus som drog i motvinden. Han hade sin Tempobåge dagen till ära. Så han hade ju bäst aerodynamik och var lämpad att använda som spjutspets i vinden. I Getinge så var det matpaus. Elitrens hembakta energikaka avnjöts med njutning och leenden på läpparna. Så var det dags för hemfärd. Först backen upp mot Odarslöv. Efter att ha stått och blivit lite kall medan depåerna fyldes så är det jbigt att dra igång med en sådan backe direkt. Men skam den som ger sig. När man sedan svängde av mot Stångby så fick man motvinden helt med. Jädrar vad det gick. Bitvis bortåt 50 knyck men sällan långt under 40. Detts med lätta tramptag!

Vidare via Vallkärra-Stävie-Borgeby oc så hem via Löddeköpinge. Nu är Elitaren mest bortrest de två närmsta veckorna. Men söndag 19 juni är han parat igen. Välkommen att hänga på!


En vanlig syn för Cyklofånarna, Bosse Bus rumpa...


Här fyler Bokis & Bosse bus sina depåer.