Strålade istället för solen!

Onsdag 30 juni. Bandy SMS:ade och anmälde sitt deltagande i kvällens cykling. Jodå han stod och väntade så vackert vid Lupinvägen när Elitaren kom dit. Tillsammans så körde man och hämtade upp Piruetten innan man begav sig till Saxtorp. Nestorn & Co är i Järvsö för Veteran SM. Men Bosse Bus och Bokis dök upp. Äntligen var det möjligt att intervjua Bokis om hur det gick till på Vätternrundan. Våra gissningar visade sig stämma väl. Så Kicken, kom med och träna innan nästa års Vättern så Bokis slipper stå och förfrysa när han väntar på dig i kontrollerna!

Läget för dagen var att det var mulet och blåsigt svalt/kallt. Vinden var nordväst någonting, så man bestämde sig för Ottarpsrundan. Alltså via Häljarp-Asmundtorp-Rönneberga-Tågarp och så mot Härslöv inan man tar sikte på Ottarpsbacken. Första delen av Rönnebergabacken var det motvind. Extra träning alltså. Likaså när man kör mot Kvärlöv från Tågarp. Därefter var det att dunka motvind hela vägen till Härslöv innan man började klättringen upp på Ottarpsbacken, i medvind! Efter Ottarps kyrka så var det en sväng till höger. Upp för den backen i medvind. Här var det en som behövde "stråla" (som kompensation för solens uteblivna strålar?). Se bildgåta här bredvid. Så var det nerför innan man kom till Bälteberga. Uppför och motvind igen. Så mot Vallåkra där man i sedvanlig ordning tog sig en sväng mot Mörarp så man inte missade den backen. På dess krön var det traditionsenligt kexchokladpaus. Sedan bar det hemåt via Glumslöv-Landskrona.

66 km blev turen. På söndag har Elitaren för avsikt att segla iväg någon några veckor. Men detta skall inte förhindra andra Cyklofånar att hålla fanan högt!


Bosse Bus, Bokis och Piruetten. Bandy höll sig vid fototillfället lite blygt i skymundan.


Bildgåta: Vem är det som strålar istället för solen?

 
Trio nyinvigde broar !

Söndag 27 juni. Manfall, manfall. Men Bosse Bus och Nestorn dök upp denna soliga söndag. Man bestämde sig snabbt för att ta kustvägen från Saxtorp mot Barsebäck. Här såg man en cyklist som man tog sikte på. Men denne vile inte bli inhämtad. Så det var inte förän på Gilhögsbackens topp som han var inhämtad. Dock ramlade Elitaren av och ensamvargen tryckte på igen och försvann. Via Lödde Sandskog och så en tur hem om för att ringa på hos Pantani som tydligen inte var hemma. Sedan fortsatte man via Borgeby-Bjärred-lomma och vidare in till Sjölundaviadukten. Till allas glädje så var den nya viadukten öppen. En kort kexchokladpaus innan man började knapra på hemvägens kilometrar. Via Segevång-Arlöv-Alnarp till Lomma och så cykelvägen via Habo Ljung vidare mot Fjelie. Där passade man på att ta den nyinvigda bron över motorvägen. Doublé på nya broar alltså.

Efter dessa 71 kilometrar var man hemma igen.


Nestorn och Bosse Bus vid kexchokladpausen på den nybyggda Sjölundaviadukten.
 
Brahe bra men inte bäst!

Onsdag 23 juni. Vilket väder. Strålande sol och en laber bris. Piruetten var precis klar när Elitaren rulade in på det knastrande gruset. Gemensamt bar det iväg mot Saxtorp. Där mötte Nestorn och Bosse Bus upp. En ny förmåga anslöt sig Sexhundra heter han efter antalet mil han hittils avverkat i år. Han har synts många gånger pendlande söderut. Bosse Bus tog ledningen upp mot Anelöv och så vidare mot Trää. Allt efterhand så valde man vägar som man inte tidigare kört eler som det var längesedan man for på. Nestorn var testosteronstinn idag också. Så fort det blev lite motlut så stötte han. Men Bosse Bus och Piruetten hade inga problem att hänga på och köra förbi. Vid ett flertal tillfälle uppmanade Elitaren dem til att vänta in Sexhundra som tappade vid attackerna. "Det känns väl bra för dig att uttala de orden" sade Bosse Bus til Elitaren med glimten i ögat. Normalt brukar det ju vara Elitaren som ramlar av. Men Sexhundra han gav sig inte.Han malde på i ett bra tempo så lite slack i kedjan på klungan så var han ikapp igen. Efter diverse kors- och tvärsfärder så var man vid Svalövs Golfbana med kosan mot Knutstorp. Där stannade man för en kexchokladpaus och fotografering. Tycho Brahe är ju född på Knutstorp och hans byst står där vid vägkanten. Här passade man på att föreviga sig med Tycho i bakgrunden. Sedan rulade man hemåt via Axelvold-Duveke-Halmstad By- Kingelstad-Bälteberga och Vallåkra. Här blev det ju förståss en tur i backen mot Mörarp innan man svängde nerför igen och körde hem via Härslöv-Vadensjö. På väg mot vadensjö så svängde Nestorn av medan de övriga höll ihop. Vid resan upp mot Rönneberga så kom Nestorn igen. Sexhundra hade vikit av mot sitt. Men Nestorn var inte intresserad av sällskap. Han fortsatte uppför Rönneberga medan Piruetten och Elitaren svände mot Asmundtorp.

85 km blev turen som tog ganska exakt 3 h att genomflöra inklusive stopp.


Sexhundra hade bra tryck i pedalerna även om han hade det lite tungt med tempoväxlingarna i backarna.


Brahe bra men Cyklofånarna bäst. Piruetten i bakgrunden visar vilken strålande cyklist han är?

 
Nestorn enspännare!

Söndag 20 juni. Lite väl lång sovmorgon. Så det blev en snabb frukost innan det var hopp i cykelpaltorna. Halvvägs till Piruetten så dök Han upp. Så var det tilla tt göra ett lappkast och vända om för at ta sig vidare till Saxtorp. Där dök Nestorn upp! Hade han kommit ur garderoben?! Någon minut senare så dök Bosse Bus upp. Bokis softade väl idag efter att ha kört Vätternrundan. 13.59 tog det, så där är minst fyra timamr att knuffa Kicken. Återkommer med referat när han hunnit intervjuas.

Nestorn hade mycket ryck i benen. Inte till början men efter man passerat Tågarp och hunnit upp en anan cyklist så började han trycka på. Bokis och Piruetten hade inga problem med att hänga på men Elitaren storknade. Bosse Bus gick ner till Elitaren för att ge honom rulle. Så sakta knapapde man in på Nestorn. Strax efter Halmstad by och en liten bit innan man svänger mot Ekeby så fick Elitaren krafter och tryckte på efter Nestorn. Nestorn ökade men kunde inte hålla undan Elitaren som hann ikapp honom mend de båda andra på rulle. Så var Elitaren ganska matt. Pulsen var uppe på 98%. Nestorn ångade på igen. så var det bara att jaga. Han hade på vippen inte sett att det var chokladpaus efter Ekeby. Så fortsate det sedan. Nestorn gjorde allt för att ligga långt före "klungan". Vad den dagnosen kallas vet vi inte, men den är inte helt ovanlig ibland cyklister. Inte leka tillsammans utan leka samma lek vid sidan av. Efter Ottarp och Härslöv så tog Nestorn sin egen väg. I Vadensjö så flimmrade han förbi strax innan trion kom upp vid stoppet. Bosse Bus hoppade av hemmavid sig medan Piruetten och Elitaren fortsatte hem över Örja-Häljarp. Nestorn försvann på något annat håll.

Nästa träning på onsdag kl 18.00 i Saxtorp. Då får vi sannolikt rapporten från Bokis och därmed svaret på hur många mil han behövde knuffa Kicken.


Nestorn, Bosse Bus & Piruetten vid kexchokladpausen utanför Ekeby.
 
Kicken = mjukis?

Söndag 13 juni. Jag cyklar senare, stod det kort och gott i SMS:et från Piruetten. Så i ensamt majestät rullade Eltiaren iväg i det blåsiga och kylslagna vädret till Saxtorp. Där mötte Bokis upp men sedan var det slut. Bokis & Elitaren kom överens om att ta en "lugn gubbarunda". På lördag så skall ju Bokis cykla Vättern. Detta tillsammans med Kicken och ytterligare en. Men hur skall detta gå? Kicken har inte visat sig på träningarna sedan länge. Litar han helt på att Bokis ska knuffa honom runt halva banan, Jönköping-Motala, eller så? Ja Bokis är i bra form så han fixar det säkert när orken tryter på solskenscyklisten som dessutom är sammankallande i kortbanekommittén.

Hur som helst så rullade duon iväg mot Annelöv. På vägen dit vid Kvärlöv så växlade man över till cykelbanan som man följde till Dösjebro. Sedan var det över Södervidinge till St Harrie och över Krutmöllan till Stångby, eller nästan i alla fall. Man fortsatte in till och genom Lund till Värpinge. Här stannade man för en kexchokladpaus innan man gav sig ikast med den oskylda motvinden till lomma. Mitt i snoken kom den friska vinden. Men det fixade ju duon utan problem. I Lomma så bar det vidare genom Habo Ljung till Bjärred-Borgeby och hem via Lödde.

På onsdag är Elitaren iväg mrd jobbet, men på söndag 20 juni är han tillbaka igen.


Elitaren & Bokis vid kexchokladpausen i Värpinge.
 
Piruetten på fiberkost!

Söndag 6 juni. Koltrastarna och talgoxarna försökte överrösta varandra. Sommaren håller i sig. Så frukost ute innan det svidades om till cykelpaltor. Piruetten hade avstått att köra Ringsjön Runt. Så Elitren begav sig dit för att hämta honom. Vilek snygging. Han ståtade i sin svartvita mundering med en ny vit/röd kolfiberhoj! Vadan detta. Jo svarade han. Bianchin jag köpte kom jag láldrig överens med. Så jag köpte en ny ram ocg flýttade över utrustningen på den. Så nu har jag en Bianch kolfiberram till salu.

Elitaren och snyggingen b egav sig tillsammans mot Saxtorp. Där möte Bokis upp. Körde du inte Ringsjön igår. Jo, svarade han, men det var så jevra fint väder idag så jag kan inte låta bli att köra. Så begav man sig norrut för att svänga mot Annelöv. Då anslöt The Squirrel! Han hade vädrat ut mjölksyran sedan onnsdagens runda. Smärtan i benen hade lagt sig. Så via Annelöv till Norrvidinge-Södervidinge-Stora Harrie-Krutmöllan til Håstad. Sedan vidare genom Svenstorp-Igelösa till Getinge utanför Gårdstånga. The Squirrel och Piruetten drog mestadelen av vägen. Ja man måste ju slita lite påden yngre generationen också.

I Getinge stannade man för Kexchokladpaus. Då passade man även på att kika på Piruettens nya underverk. Columbus kofiberram utrustad med Sram Force. Lätt som attingen var den. The Squirrel testade hojen en liten runda. Den var ju lite liten till honom men han kände sig nöjd ändå med provturen. När chokladen var uppäten och cykeln färdigbeundrad så rullade man hemmåt igen. Några minuters paus gör ju att man är stel i musklerna. Detta i kombination med att det är backe upp direkt. Lång och hyggligt brant sådan. Oj, oj, oj, vad mjölksyran pinade låren. Men upp kom alla, trots att det var motvind. Sedan ångade man på via Odarslöv-Stångby-Valkärra-Stävie ttil Borgeby. Här gick Bokis loss men kroknade ganska snart i motvinden. Jag tänkte att jag skulle hålla samma höga tempo hela vägen till koreet, men krafterna tröt, förkunnade han.

Från Borgeby var det medvind hela vägen hem. 67 kilometrar avverkades. Nästa träning på onsdag kl 18.00 i Saxtorp.


The Squirrel, Piruetten & Bokis på väg mot Norrvidinge.


Bokis fick inte nog av RingsjöRunts 120 km igår, utan gav sig ut på en runda även idag. "Gubbajevel"!

 
Hamrande motvind!

Onsdag 2 juni. Oj, oj, oj, är det vårtrötthet som gör sig påmind? Hur som helst så var tröttheten överhängande men upp på bågen. Piruettens tåg var försenat så han var inte klar. I Saxtorp så anslöt Bokis och The Squirrel. Övriga var troligen för att köra alliansens bergstempo i N Vram. Vinden var starkare än i söndags. Riktigt jobbig att ha emot. Men medan man vände söderut för att hämta in Piruetten så fick man den med. Piruetten dök upp och då passade man på att ta en sväng inom Jerka. Han hade träffat The Squirrel i morse och då sagt att han skulle cykla. Men det skulle han inte. Halsont fick honom att avstå.

Så kvartetten gjorde ett lappkast och begav sig norrut igen. Hamrande i den dryga motvinden. Bokis var inte på topp han heler. Luftrören brände så takten slogs av. Från saxtorp via Kvärlöv-Anelöv till Billeberga och sedan Sireköpinge. Här stannade man till för att Bokis skull ta av sig sin vindjacka. Det gjorde susen. Sedan var det ett annat tramp i honom. Från sireköpinge så vidare genom Brödåkra och Halmstad för att till sist svänga mot Ekeby. Där fick man lä de "djupa skogarna". I Ekeby så stannade man till för en kexchokladpaus. Sedan kunde man njuta av medvind ett tag. Men kantvind bjöds det ju även på, naturligtvis. Vinden hade svängt mot väster...

Mjölksyran började inte bara göra sig påmind den var förbaskat påträngande. Minsta motlut så försvan orken i benen. Men via Ottarp-Härslöv-Vadensjö_Asmundtorp-Häljarp så tog man sig hem,

Nästa träning på söndag, om du nu inte kör Ringsjön på Lördag...


Här ser vi kvartetten utanför Jerkas hus. Elitaren, Bokis, The Squirrel & Piruetten.