Gubbatempo, till sist...

Onsdag 27 juni. Piruetten var inte hemma så Elitaren fick rulla ensam till Saxtorp. Strax innan där så kom Kicken till mötes. Han hade via SMS önskat kortrunda. I saxtorp så dök sedan Bokis och Nestorn upp och strax därefter kom Bosse Bus & White Lady. Man beslöt sig för att köra norrut. Vinden var nordvästlignågonting. Man höll även tummarna för att molnen skulle behålla regndropparna. Detta blev man bönhörd för!

Via Annelöv-Billeberga-Värmö gick färden. Det började med att White Lady och Elitaren drog en bra bit. Men Elitaren var inte speciellt pigg. Vaken sedan strax efter tre i morse och dessutom klämt in en golfrond på förmiddagen. Tänk att en någorlunda tränad kropp kan få träningsvärk och bli stel av stillsam golf. Underligt men ändock ett faktum... Bosse Bus har fortfarande problem med sitt demolerade lår. Ont och stelt. Det fungerar som bäst under belastning. Detta märketes unde rundan att när Bosse Bus tog ledningen så började folk ramla av. Kicken hade ett drygt jobb med att fiska upp eftersläntarna i form av Elitaren och Bokis. White Lady var den som matchade Mr Bus bäst.

Från Vämö en sväng till Svalöv och så vidare mot Sireköpinge. Vid kyrkan så stannande man för att få mumsa på energikakor innan man började hemfärden. Elitaren började bli rejält stum i låren. Men Bosse Bus Svängde upp mot Kågeröd istället för Sireköpinge sedan vidare genom Halmstad By till Kingelstad. Här bad Elitaren om nåd och att man skule ta 110:an hem. Ingen Ottarpsbacke eller så. Denna önska gick igenom. En härlig körning till Tågarp. Sida medvind och lätt utför. Benen gick som trumpinnar och farten var härligt hög. En riktig kick. I Möinge så tog Kicken och Bosse Bus cykelvägen österut. Äntligen får vi köra i gubbatempo, konstaterade Elitaren nöjt. Så blev det också, i stort sett...

I Saxtorp vände Bokis mot Dösjebro och White Lade gjorde sällskap med Nestor på stora Byvägen och to den vägen hem till Häljarp medan Elitaren tog 1136 till hofterup.

Nästa träning söndag kl 10.00 i Saxtorp på racer.


Energikakspaus i Svalöv. Fr v: Kicken, Nestorn, White Lady,
Bosse Bus och Bokis. Elitaren bakom kameran.


Uppför i Tågarp. Elitaren förs följd av Nestorn, White Lady.
Bakom skymtar även Bokis och Bosse Bus.

 
SMS och bakvägsrunda!

Söndag 24 juni . Jarne SMS:ade och berättar att han varit ute en 75 km runda härom dagen men nu var dunderförkyld och kunde inte cykla. Vi hoppas att han snabbt blir av med det förkylningseländet. Bokis SMS:ade och berättade att han var i Småland och skulle alltså inte cykla. Strax innan Elitren skulle rulla iväg så kom det ett SMS till. Denna gången från Piruetten som meddelade att han just vaknat så han skulle cykla senare under dagen. Vädret var inte det roligaste. Regnigt och blåsigt. Inte så mycket regn direkt på morgonen men mannen med läderveken hade lovat skurar av det tilltagande slaget uppåt dagen. Det var bara att grenslaspringaren och rulla mot Saxtorp. Väl där så kom Elitaren underfund om att han var en kvart före i tidschemat. busskuren var ledig och regnet började tillta. alltså satte sig Elitaren att vänta i kuren. När klockan skulle slå 10.00 så kom Bosse Bus rullande. Strax därefter kom Nestorn. Vinden var sydvästlig så man beslöt att cykla ner mot Barsebäck. Sedan mot Lödde via Sandskogen. En runda förbi Pantani på Frejas Väg innan man fortsatte mot Borgeby. Bosse Bus var kadad. Han hade gått in i en stolpe ved vänster lår. Det tog så olyckligt att bilnycklarna låg där så det blev en riktig köttsmäll. Detta hade hänt i torsdags. Nu på söndagen var det första dagen han kunde böja på benet. Men trots detta var han stark. Starkare än Nestorn och Elitaren.

Regnet tilltog lite under turen. Men som tur var blev det aldrig något hällregn. Från bBorgeby så blev det Stävie-Furulund och sedan vidare mot V. Hoby och Krutmöllan. Konstigt. Det var tuffare backar på detta hållet. Normalt när den sträckningen körs så kommer man från Krutmöllan och kör mot V. Hoby/Kävlinge/Furulund. Nu var det samma sak fast på andra hållet. I Krutmöllan så blev nästa delmål St Harrie ochj vidare mot Annelöv via Södervidinge. När man kom ut på 104.an(?) mot Tågarp så vinkade Bosse Bus hej då. Men först skulle energikaka inmundigas. Sedan var det dags att splittras och var och en rullade hem till sitt.

Nästa träning på onsdag 18.00 i Saxtorp på racer.


Nestorn och Bosse Bus trampar på i regnet.


Fikapaus i Saxtorp.

 
Sol-och-regnrunda!

Söndag 17 juni . Solen lyste och temperaturen visade på 16 plusgrader. Hur skall man klä sig, den eviga frågan. Det blev långärmat och kortbenat, vilket visade sig vara precis rätt. Piruetten var hemma och stökade i förrådet när elitaren kom. Hna var precis färdig. Brunbränd efter en dryg vecka på Mallorca. I saxtorp så mötte Nestorn och Bengeten upp. Strax därefter så kom Bosse Bus ångades på sim Eddy Mercx cykel.

Bokis & Kicken kom inte av naturliga skäl. De pustar ut och drar sig hemåt från Motala efter att ha kört Vätternrundan. Vinden vafr frisk västsydvästlig. man bestämde sig för att köra söderut. Genom Hofterup-Löddeköpinge och så mot Flädie i Borgeby. I flädie så var Värpinge nästa anhalt. Ganska rak kantvind var det. Men i Värpinge och vägen mot Lomma så satt vinden som "en dyt paa naesen" som dansken skulle ha sagt, gakt i nyllet alltså. Men det var bara att pumpa på de kilometrarna till Lomma. Väl där så var det medvind hela vägen hem genom Habo Ljung, Bjärred, Borgeby, Löddeköpinge.

Precis när man var vid Passagevägen där Piruetten och Elitaren skall svänga av så började det regna. men innan man bröt upp så fick man kalasa på lite av Elitarens energikakor. Nästa träning kl 18.00 på onsdag i Saxtorp på racer.


Piruetten, Bengeten, Bosse Bus och så skymtar vi Nestorn i gul lämngst bak.
 
Gubbatemporunda!

Söndag 10 juni . Oj, oj, oj. Ingen luft i framdäcket! Det var bra att byta slang innan Elitaren kunde rulla ut. Michelindäck för säkrehets skull. De är så införnaliskt "lätta" att kränga av och på... Men en stund senare så var det högt tryck i framdäcket igen. Så iväg till Piruetten men där var ingen hemma. Då var det bara att rulla till Saxtorp. Det var med ltta tramptag. medvind av något slag. I Saxtorp så mötte Bokis och Nestorn upp. Bosse Bus och Kicken var funktionärer på Hildeshögsloppet. Kicken skulle köra master. Alltså ledsaga löparna genom att köra före dem på cykel. En alldeles lagom uppgift för ordföranden i kortbanekommittéen, både vad gäller sträcka och tempo.

Vinden var frisk syr-sydost. Man bestämde sig för att köra ner till Getinge via Dösjebro-Södervidinge-St Harrie-Krutmöllan-Håstad-Örtofta-Igelösa. En trevlig sträckning till stor del. Få bilar och vackra omgivningar. I Getinge så var det dags för Elitarens hembakta energikakor. Styrkta av dessa så anträdde man färden hemmåt med att ta backen mot Odarslöv. Lång och seg och med vinden emot. Men allt efterhand så fick man lite medvind. Men vinden hade kantrat och var på slutet sydvästlig. Detta innebar att det inte blev så mycket rak motvind utan det mesta var sidovind i någon form. Men från Borgeby och hem så var det slör, som det heter på seglarspråk. Alltså medvind lite snett bakifrån. Tempot på hela rundan var satt försiktigt. Bokis skall cykla Vättern till helgen. Så inget bus med att ta ut sig idag. Utan mer återhämtning, riktigt Gubbatempo.

Vi önskar Bokis lycka till med Vättern. Likaså till kicken som även han skall köra liksom White Lady och Löpar'n.


Här har vi Bokis & Nestorn som pumpar i motvinden
uppför från Getinge.
 
Post Ringsjön!

Söndag 3 juni . Brr vad kalt och blåsigt. Men idag så skulle i alla fall molnen hålla tätt. Ringsjön Runt fick ett kallt, blåsigt och regnigt väder igår. Piruetten körde Ringsjön och behövde vila sig idag. Bokis körde likaså 12-milarundan på Ringsjön. Men han stod i startgroparna även nu på söndagförmiddagen. "Jag behöver ha en genomkörare inför vättern" sade han glatt. Bosse Bus och Kicken dök upp även de. Ett par klungor med Lundedicyklister susade förbi medan Cyklofånarna smlade hop gänget. Vinden var frisk väst-sydväst någonting. Bosse Bus tog täten och rullade mot Tågarp för att sedan svänga mot Annelöv-Trää-Norrvidinge och så vidare mot Marieholm. Det gick ganska lätt att trampa, vinden var ju med såhär långt. Bokis ville ta det lugnt efter gårdagen, så lite emellanåt fick Bosse Bus släppa på tempot och vänta in. I Marieholm så valde Bosse Bus att köra mot Röstånga. Halvvägs dit så stod det en skylt som viasde mot Torrlösa. Här blev det motigt. Vinden emot och detta på den Skånska slätten där inte ett enda träd läar. Men som sagt, det som inte dödar, härdar... Från torrlösa viadare mot Svalöv och sedan norrut. Alla trodde att Bosse bus skulle svänga mot Sireköpinge vid Svalöv. Men icke. Han vevade på med sina pistonglika ben. Dock hittade man efter ett tag en busskur som läade och där solen lyste värmande in i denna kur. Här beslöt man sig att ta en energipaus. Elitarens energikakor och Kicken Ringsjönbullar fuyllde depåerna. Sedan var det till att sätta sig i sadlarna igen för att trampa vidare. Efter en bra bit så kom man till Axelvold. Nu började man vädra hemlandstoner. Man kom ju ut på vägen mellan Sireköpinge och Kågeröd. Men Bosse Bus svängde mot Ekeby så fort han bara kunde. Ekeby-Kingelstad-Bälteberga-Ottarpsbacken, denna pärla som gillar att krama ut det sista ur mjölsyrestinna cyklofåneben... Men efter man kommit till Härslöv så var det medvind. Häääääärrrrrrllllllliiiiiiigt!

I Vadensjö så hoppade Bosse Bus av och några hundra metetr senare så svängde även Kicken av. I Asmondtorp så svängde Bokis då han tog cykelvägen österut. Så i ensamt majestät fick Elitaren trampa den sista milen hem. Medvind förutom den sista biten till Häljarp.

På onsdag kan inte Elitaren cykla. Men det är inget som behöver hindra övriga Cyklofånar.

 


Här ser vi Kicken och Bosse Bus(s?) i busskuren.
Bokis fossing tittar fram lite försynt till vänster.