Kvartett i motvind!

Söndag 14 juni. Pirueten stod och lade sista handen vid sin cykel när Elitren kom. Frusenhöna som han är hade Piruetten allt lång och tjockt på sig som han kunde hitta. Tilsammans rullade man mot Saxtorp. Elitren var inte alls i stöt. Tandvärk å det grövsta så dunkade det i bissingarna i takt med att pulsen ökade. Men i Saxtorp väntade nestorn och Vasa. Inga fler dök upp. Det var ju några som var i Motala för att rulla runt Vättern. Man satte av norrut mot Häljarp och sedan Rönneberga. här fick Vasa problem . Något gick trögt. Till sist kom han på att bakhjulet var löst. När detta spänts till rätt moment gick det lttare att trampa igen.

Efter rönneerga så var det en liten tur ner om Tågarp innan man satte kusr mot Härslöv och Ottarp. Lite krig i backarna. Piruetten går från klrhet till klarhet. Vasa är vass i motluten och flyger upp utan ansträngning, synlig dito i alla fall... Nestorn fick jobba som en hund i en benhög för att inte bli frånåkt alldelea. Elitaren skådade allt bakifrån... Till sist nådde man Glumslöv oh kunde börja njuta av medvinden. L åren burrade efter allt dunkande i motvinden.

Utför är Elitaren kung, dels för att han är tung och dels pågrund av spolformen. Det är bara en tidsfråga innan NASA vill köra honom i vindtuneln för att utröna hemligheten bakom aerodynamiken...

65 km blev söndagens runda. På onsdag och tre veckor framåt si sådär är elitaren på semester. men öär det någon som är i Blekinge och har cykel med, så hör av er. Han har packat cykeln i båten!


Här har vi den vasse Vasa, spjutet i backarna!
 
Ball utan intervall!

Söndag 7 juni. Juni månad med temperaturen var ungefär som i mars. 11 grader, brrrrrr... Men det var bara till att leta up de lite varmare trikåerna och sedan grensla springaren. Elitaren var lite sen så han tog inte vägen förbi Piruetten. Han hade sagt att han skulle komma och köra lugnt men han skulle på fest som igår. Eftersom han inte hade varit bortom Elitaren så hade festen kanske blivit lite längre än han hade tänkt, eller så hade kanske nivån varit allvarligare än förutspått. För tydligen skulle Piruetten ägna dagen åt återhämtning. Men Bokis dök upp i Saxtorp liksom Bengeten. Nestorn hade passet med Bingolotter och Bandy skulle göra i ordning en stor klädkammare så att frun skulle släppa ut honom att cykla.

Vinden var ganska frisk från ost. Man sökte sig ner längs Grand Prixvägen till Furuhilsvägen. Siktet var inställt österut. Via Dösjebro-Södervidinge-Stora Harrie-Krutmöllan så tog man sig till och förbi Örtofta. Tempot var lugnt. Bokis skall köra Vättern på lördag. Både han och Elitaren kännde av onsdagens intervaler. Det var trevligt att kunna cykla runt och prata lite utan att behöva kämpa med andningen. Efter Örtofta så girade man höger mot Viderup och sedan vänster mot Ellinge. Backen upp. Inget race. Bara lugnt och kontrollerat. Strax efter krönet när man svängt västerut igen och fått vinden med så stannade man för att äta lite kexchoklad. Sedan var det hem via Hoby-Kävlinge-Hög-v. Karaby. Det är härligt med medvind. Inget dånande vindbrus i öronen. Bra fart på cykeln utan att trampa sig blå. På detta vis smörade sig Cyklofånanra hemåst. I V. Karaby vid Lyckora så vinkade Bokis adjö. nu var sofflocket inom räckhåll! Bengeten Och Elittern vinkade hej-hej och fortsatte ner mot Björnstorp. Så var Elitaren nästan hemma. bengeten skule hem och duscha innan han begav sig Citygross i Landskrona för att sälja bingolotter. Han hade rulat ut kl 08.00 i morse för at träna junioren. Sedan på det imed Cyklofånarna. Inte undra på att han var hungrig...

Knappa 60 kilometrar avverkades under två och en halv timme. Nästa träing kl 18.00 på racer i Saxtorp. Då är dock Elitaren iväg med jobbet.


Bokis och Bengeten dunkar på motvinden vid Örtofta sockerbruk.
   
Ball med intervall!

Onsdag 3 juni. Det riktiga sommarvädret har tagit lite paus. Det blåste så stickor och strån rök om det. Nestorn, Bengeten, Atomen mfl skulle köra Alliansen i Eslöv. Bandy hade för mycket på jobbet. Det hade Oiruetten också. Men lyckades slita sig om än lite sent. Utodring av döttrarna sedan bara kasta sig upp i sadeln. Elitaren och Bokis hade då redan mötts i Saxtorp. Nu var man på väg för att möta upp Piruetten. De båda njöt över att ha nordvästan i ryggen. Elitaren var lite optimist och hade korta ärmar och ben. De båda andra var påpälsade i värsta polarstuket. Men det funkade för båda ytterligheterna. Trampade man bara så gick det att hålla värmen respektive bara man inte låg i för hårt hela tiden så svettades man inte ihjäl. Så man bestämde sig snabbt för att ligga och snurra runt Hofterup: Grand Prixvägen-Lundåkravägen-Skönadalsvägen. Detta ger en runda på c.a sex km. En sittande intervall och en stående dito lades in under passet. Fem varv med intervaller gav alltså 10 intervaller totalt. Sedan firade man med att bara rulla banan runt och snacka lite skit samtidigt som mjölksyran vädrades ut.Totalt så avverkades det 48 km med tio riktiga pulshöjare, se pulskurva nedan. Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp på Racer. Elitaren är dock troligen på sjön då. Nästa onsdag 10 juni är det arbetet som tar upp hans tid. men övriga samlas då som vanligt i Saxtorp.


Här ser vi hur intervallpulskurvan ser ut som en skiss av ett sågblad!


Piruettten och Bokis i vintermundering pustar ut efter en stående intervall.