Hillis bjöd upp till tango vid vals-kvarnen...

Onsdag 4 juni . Elitaren och Piruetten strålade samman i Hofterup. Pantani hade aviserat sin ankomst men när det hade gått en god stund över tiden så rullade de båda iväg till Saxtorp. Där möttes de av Bengeten och Hillis. Nestorn skule sälja Bingolotter så han hade givet sig ut för att tjuvträna under förmiddagen. I rondellen så anslöt Pantani. Något hade knökat till sig så han blivit försenad. Vinden var frisk ostlig. Man rullade iväg österut mot Dösjebro för att via Södervidinge Stora Harrie ta sig till Krutmöllan. Lugnt och behärskat körde man. Men så i backen upp efter att ha passerat Kävlingeån så hände något. Hilis tryckte på. Pantani och Bengeten gjorde likaså. Så var kriget igång. Eftersom att Lila Hariie Valskvarn bara ligger ett stenkast bort så kan vi ju säga att Hillis bjöd upp till Tango, vid vals-kvarnen... Vidare över Örtofta-Svenstorp ner till Gårdstånga. Lite krig under gång. Hillis favoritdoserade kurva var det fullt ös. Pantani kom efter men löste ut en propp i den efterföljande backen. Vid gårdstånga så var det kexchokladpaus. Sedan var det backen upp och så vidare mot Odarslöv-Stångby. Nu var vinden med. Farten ökade betydligt. Krig och krig. Vid några tillfällen trampade Elitaren på i medvinden (faroitvinden) och fick säkringarna att gå på övriga. Piruetten som var konvalecent efter sin förkylning körde i ett jämt tempo.

65 km avverkades uder lite drygt 2 h effektiv cykling. 225 höjdmetrar skvallrar den mätaren om. På söndag är Bengeten, Nestorn och Atomen på tävling. Elitaren är på havet. Men anslut övriga kl 10.00 i Saxtorp.


Fyra femtedelar av kvällens gäng precis uppe för backen efter kexchokladpausen. Bengeten, Hillis, Piruetten och Pantani. Elitaren höll sig på andra sidan kameran.
 
Rendevouz Söderåsen!

Söndag 1 juni . Sommarvädret håller i sig. Pirutten och Elitaren hade följe till Saxtorp. Där väntade Nestorn, Vargen och Pantani. Strax så kom även Atomen och Bengeten. Hilis var lite sen så honom körde man till mötes. Strax utanför Häljarp så anslåt den siste i det åttahövdade sällskapet. Medvind gjorde det extra lättrampat. Upp mot Rönneberga. Krig och testosteron. Rökpuffarna stod ur öronen på Cyklofånarna. Den brända gummidoften kom nog från någon halvsmält vitlök.

När den toppen var avverkad så satte man kosan mot Tågarp-Sireköpinge för att sedan dra sig upp emot Axelvold-Knutstorp. På vägen här släppte Piruetten som varit förkuýld ett tag nu Riktigt kurant var han inte. De sju fortsatte efter att ha vinkat till Piruetten. Så var ddet dags för stigningen upp till Klåveröd. Attan, attan. Alla trampade på men Elitaren är inte speciellt vass uppför så han blev efter och förlorade till sist ala ur sikte. Men efter ett tag så kom Hillis nerför. Han hade hängt av alla och var alltså först uppe i Klåveröd. Efter en stund om även de andra rullande neråt. Så tog man den sista delen av stigningen igen uppåt. Vid rastplatsen i Klåveröd så stannade man för att´inmundiga den obligatoriska kexchokladen innam man fpórtsatte till Kågeröd.

Sedan bar det utför, Elitarens specialgebit. Úpplyftad över att kunna hävda sig trmpade han glatt på nerför. Sedan var det mot Duveke. Strax efter Duveke blev man omkörda av en traktorgrävare. Ligt järnfilspån drar sig till en magnet drogs Cyklofånarna till "rullen" på detta gula ekipage. Sisådär 50 knyck höll man efter maskineriet ner till Sireköpinge.

Via Billeberga, där Hillsís och Vargen drog sig hemmåt fortsatte man till Saxtorp. Atomen hade försvunnit någon stans på vägen. Men när kexchokladen lagom avnjutits där så dök han upp och fick ett litet gult paket även han.

85 km och c:a 500 meter stigning avverkade man på de 2 h 45 minutrar som man cyklade. Nästa träning på onsdag.


Stort startfält idag. Åtta Cyklofånar!


Yes! Bara dra på i uppförsbackarna. Här är det Hillis och Atomen som kämpar om tätpositionen.