Malmö Triathlon

Söndag 11 juli. HIdel framgångr för Cyklofånarna. Vurpan ställde upp i Malmö Triathlon, stärkt av sina SM-framgångar. I sprintdistansen kammade han hem segern med 1 h 10 min. Hela 9 minuter före tvåan. Detta trots att simningen blev inställd pga blåsten och ersattes istället med en extra löpning (Vurpans sämsta gren...). Tävlingen räknas även som DM för Skåne, Blekinge och Småland. där räknas alla som H (P)35. Vurpan med sina fyrtiosju vintrar ramlade in på en silverplats! Tacka f-n för att han inte hinner sjösätta sin båt!. Webbredaktionen bugar sig så pannan slår i marken och gratulerar till instatserna!

 
Joutenheimen Rundt!

Lördag 10 juli. Hillis, klippan bland bergsgetterna i sällskapet, hade sin tredje Joutenheimen framför sig. Spaghetti-Håkan, James Wallin och Jan Karlsson var också med. James & Jan startade i Rekordpuljen en kvart före de övriga. 430 km var "ocyklade" vid startlinjen, eller hur man nu skall trycka ut sig. Lite dimma på natten, men annars ett fantastiskt krispigt solsken, enligt rapport. Spaghetti-Håkan var loss i iolika utbrott och hade friska ben hela tiden. Hillis hade det tuffare. Efter sjutton mil började det surra i benen på honom. Men med den viljestyrka som han innehar höll han ut 23 mil till på viljestyrka! De sista tre milen fick han dock släppa och rulla själv. Spaghetti-Håkan hade fräckheten att norpa det Svenska rekordet från Hillis. Men i gengäld så slog Hillis sitt "Downhillrekord" 90 knyck nerför. Han skrämde även hicka på en tant i hatt på väg ner för Sognefjell när han passerade hennes bil!
James och Jan fick släppa rekordpuljen som i år gjorde skäl för namnen, man slog nämligen rekordet och körde runt på 12h 28 min! Övriga tider har dock inte kommit till Webbis kännedom. Men att ta sig runt Joutenheimen är en prestation! Grattis allihopa och klapp på Spagheti-Håkans mage, där kalaskulan tidigare satt, för den fina prestationen!
 
Veteran SM

Början av juli. Södertälje, veteran SM. Jag fick ingen kraft i benen, sade Nestorn på en knastrig telefonlinje. Webbredaktören satt i sin segelbåt mitt inne bland de Danska småöarna. både Lars Simes och Per Bergman slog mig å tempot. Bronspeng blev resultatet. Söndagens linjelopp fungerade inte riktigt det heller för Nestorn, 13-e plats. Det är egentligen ganska fantastiskt att man kan vara besviken över en SM medalj. Men det är klart med ett guld från i fjor och så 13-eplats i år... Men vi vet att han kommer igen. Nestorn reser sig allra senast på nio och en halv och kommer igen. Atomen gjorde tävlingspremiär efter sin skada. Trots känningar i armen körde han in på en 7:e plats i linjeloppet! En kanoninsats! Härligt att ha dig tillbaka!

Elitaren/webbis plockade fram cykeln för första gången på en månad. Langeland runt var upplägget. "Jag är tillbaka om ett par timmar" sa han till kaptenen innan rulade iväg. Tjenamoss... två timmar??? Nae fyra timmar senare kom han hem utpupad med krampande lår. Turen som hade uppskattats till 6-7 mil blev i verkligheten 113 km, vaarav den större delen i motvind. För en gångs skull hade han inga kexchoklad eller annat i fickorna. Inte ens en dansk ettöring. Så skaffningen bestod av 1,5 liter vatten, Detta medfördra att när han var i Bagenkop på södra Langeland så infann sig väggen. Sedan var det bara 46 km till båten i Dagelökke....