Bosse Bus i Sydsvenskan!

Söndag 29 juli. I gårdagens tidning så var där en artikel om Bosse Bus och hans väg tillbaka till cyklingen efter ryggskadan. Kolla in:

http://www.sydsvenskan.se/familj/tillbaka-i-sadeln-efter-sitt-svara-fall

 

 
Cyklofånarna International!

Söndag 29 juli. En kalsongprydd Piruett kom ut stressad när Elitaren rullade in på det knastrande gruset. Har du en slan, undrade han stressat och fortsatte. jag bytte punka igen på bakhjulet och då upptäcktre jag att det var lika dant på framhjulet också. Elitaren langade över sin reservslang till mannane so hade renons på dessa. Cykla du och möt upp de andra så möts vi sedan avslutade Piruetten. Jodå Elitaren rullade iväg. Först hem om och hämta två reservslangar. Det verkade vara åtgång på sådana just nu. I Saxtorp så vimlade det runt några klungor med cyklister. De flesta Cyklofånar. Bokis hade slut på ursäkter att inte komma så han var där liksom, Jarne, Nestorn, Bengeten, Kicken tillsammans med sin sommargranne The Flying Duchman, nyss anländ från hemlandet Holland. Bosse Bus var där i sin Australienska kängrutröja, nio Cyklofånar in alles när man mötte upp Piruetten som kom ångande söderifrån när man rullade mot Hofterup från Saxtorp.

Bosse Bus, Cykofånarnas egen cyklingskomissarie ledde vägen. Via furuhill till Dösjebro-v. Karaby-Hög-Kävlinge-v.Hoby. Elitaren har någon elak bacill så han hade meddelat att han tänkte ta det lugnt. Det respekterade ganska väl, i börja i alla fall. Det var bara i backarna som han blev avhängd när de stora hästarna trampade på. När pulsen kom upp i över 1450 så var det stopp. 20 slag under normalt...

Efter V Hoby så svängde Mr Bus mot Krutmöllan och vidare ut på 104:an för att fortsätta till Viderup och backen upp mot Ellinge. Här sparkade det till i krutdurken på gubbarna. Här tog man i så doften av brottarbyxa låg tät under hela stigningen. Elitaren blev långt efter. Men framme efter järnvägsövergången stod tätklungan och väntade likt fåglar i ett bo på att bli matade. Men Elitaren rullade förbi och ropade att han glömt energikakorna. Någr hundra meter fram stannade han dock och plockade fram påsen med godsaker. Han passade även på att filmintervjua Cyklofånarna om vad det var som de gillade bäst med cyklofånarna. Man kunde även konstatera att Piruettens framdäck var kasst. Stora bulor både på höger och vänster sida i fil efter varandra. Detta gjorde att framhjulet wobblade.

Efter matpausen så rullade man vidare upp mot Eslöv men svängde mot Kävline i Remmarlöv. Så vidare genom Virke till St Harrie. Här var det lätt utför och lite medvind. Här glömdes att prat om att kör lugnt bort. Som snabbast gick det i 50 knyck, snittfarten må nog ligga runt 45-46 km/h... Lugnt på Cyklofånevis...

I St Harrie så vidare mot Södervidinge-Annelöv-Kvärlöv Därefter splittrades gänget och var och en rullade mot sitt.

Nästa träning onsdag kl 18.00 i Saxtorp på Racer.


Här är det däckkoll på Piruettens cykel. På ett parti var
framdäcket Z-format. Dags för byte...

 

Kolla in filmen med intervjuerna:

http://youtu.be/ceAYelW5zMo

 
Peak för Cyklofånarna!

Onsdag 25 juli. Dagen med det stora man- & kvinnofallet! Tävlingsnissarna var i S Sandby för att köra Allianstempo. Piruetten i Blekinge, Bokis på Österlen och White Lady tvärförkyld. Elitaren som hade nesök av sitt barnbarn i söndags och som då började snora lite hade planterat sin bacill hos "foffar". Lite konstigt i halsen och lite småhuttrig. Men en kur av Esberitox och en lugn runda skulle väl kunna fungera. I Saxtorp dök det upp en Cyklofåne, Peak. Men sedan var det slut på anstormningen. Det var nästan 30 grader varmt och vinden var svag. Man bestämde sig för att ta en lugn runda via Getinge. Alltså via Dösjebro-Södervidinge-St Harrie till Krumöllan-Håstad-Igelösa och så vändpunkten i Getinge vid Gårdstånga. Här stannade man till och mumsade på Elitarens hembakta energikakor innan man anträdde hemfärden som börjar med den sega uppförsbacken mot Odarslöv.

Men det var bara att trampa på. Elitarens cykel var nyservad. David hos Cykelhandlaren i Löddehade bytt växelwires och fixat lite. Ja till och med nya däck hade det blivit. De gamla var tämligen slitna och trötta. Allt detta hade han fixat till ett mycket facilt pris. Hälften av vad Elitaren hade förväntat sig. David är en riktig kompis!

En ny och spännande upplevesle att växlarna fungerar så direkt och distinkt. Det var nog flera år sedan en sådan service gjordes senast. Så den var välbehövlig.

Via Stångby-Vallkärra-Stävie-Borgeby gick hemfärden I hofterup så vinkade Elitaren hej då till Peak som fortsatte de sista ilometrarna hem tilll Saxtorpsskogen. Nästa träning på Söndag kl 10.00 i Saxtorp på racer.


Peak var den ende Cyklofånen som dök upp förutom
Elitaren. Förargligt nog så hade minneskortet i kameran låst
sig så den fina gruppbilden från Getinge blev aldrig sparad
till eftervärlden. Så håll till godo med en annan bild på Peak.
 
Tränar'n har ny båge!

Söndag 22 juli. Soligt men kyligt. Sommarvärmen hade inte anlänt ännu. Långärmad cykeljacka kändes rätt. Piruetten höll på att laga punktering när Elitaren kom. En förarglig punktering på bakhjulet. Men iprydd fina blå latexhandskar så fixade han snabbt detta, med bibehållet rena fingrar...

I Saxtorp så väntade Bosse Bus, Kicken, Hungaren, Nestorn, en ny ännu odöpt Cyklofåne och sist men inte minst Tränar', på en sprillans ny Bianchi! Nu var det alltså slut att fippla med växlarna nere på ramen i bästa Pantanistil... Bosse Bus tog kommandot och lede klungan mot Dösjebro för att sedan leta sig via Stora Harrie-Remmarlöv-Trollenäs-V. Strö-Trolleholm. I sedvanlig ordning så drok han upp tempot ganska direkt. Tränar'n som var taggad med sin nya båge var yster i benen och körde upp och förbi och drog upp tempot ännu mer. Detta föanledde att den odöpte kastade in handsken och valde annan väg när man svängde mot Södervidinge från Dösjebro. En dödad cykliost detta efter bara några kilometrar... Lite trist...

TEmpot var rejält den större delen av rundan. Elitaren ramlade av lite då och då i uppförsbackarna. Det var svårt att hålla samman köungan i detta tempo. Men Bosse Bus och Tränar'n trampade på oförtrutet. Men allt efter hand så började Tränar'n befinna sig allt mer på rulle bak i klungan. En överskattning av den egna förmågan och en ny cykel?

Vid Trolleholm hade klungan sprucket och man stannade till för att samla hop trupperna. Då passade det bra med lite energipaus. Elitaren hivade upp sin plastpåse med de hembakta energikakorna och bjöd laget runt. Sedan var det dags att köra västerut, hemåt i motvinden. Vi svalöv-Tarstad-Tågarp och så upp över Col de Rönneberga. Ett kort stopp på toppen. Vinka hej då till Bosse Bus och Kicken som vände hempåt därifrån. Övriga fortsatte till Häljarp via Asmundtorp. Där Tränar'n vände av mot sitt hem medan dn kvarvarande trojkan fortsatte till Saxtorp-Hofterup. Nästa träning på onsdag. Racer i Saxtorp kl 18.00.


Här har vi Tränar'n med sin nya Bianchihoj!


Tränar'n och Nestorn i topp för klungan. Det gäller att
passa på så länge benen är pigga...

 
Cyklofånarna heldragna!

Onsdag 18 juli. Hur skulle vädret bli? Det var 22 grader och sol. Men radarbilden på DMI visade på ett regnväder från sydväst var på väg in. elitaren packade med både lösärmar och regnjacka. Piruetten var på väg när han rulladen. I samma veva så sjönk temperaturen flera grader. Både Elitaren och Piruetten satte då på sig sina ärmar innan man rullade iväg till mötespunkten i Saxtorp. Strax innan där så mötte Fondri upp. Vid busshållplatsen i Saxtorp så väntade ett helt gäng till. Bosse Bus, Nestorn, White Lady, Trolle, Jarne & Peak. Jarne har ju varit drabbad av diverse elände men nu verkade det som att allt var på banan igen. Ja, han fick förståss ha en gelövrerdragen sadel pga hans sårproblem. Men annars funkade det fint. I Sydväst tornade sig de blåsvarta molnen upp. Vart skall vi köra, undrade Bosse Bus. Visa du vägen blev svaret. Sagt och gjort så drog han den niohövdade gruppen via Hälarp-Asmundtorp och så klättring uppför Rönneberga innan man vände mot Vadensjö. Gamla invanda vägar. Men sedan hittade han lite nya sträckningar. En smal väg från Vadensjö som gick till Säby och där vidare till "Smörhålan"-Glumslöv och vidare till Gantofta och nästan till Bårslöv innan man vände söderut igen. När man närmade sig Vallåkra från Mörarpshållet så kände Elitaren plötsligt igen sig och hojtade " Matpaus" med hög och tydlig röst. Sedär, nu var man ju vid gården där man brukar ha matpausen efter att ha tagit backen uppför mot Mörarp.

En skön paus i kvällsolen. När energikakorna var uppätna och det värsta ljuget avklarat så rullade man nerför. Fy hålingen vad kallt det blir. Ingen bra ide att stanna på ett backkrön och pausa... Vidare mot Bälteberga och Ottarp. Men istället för att svänga över Ottarpsbacken så fortsatte man rakt fram vidare ut på 110:an där man svängde mot Tågarp. Det blev race nerför backen. White Ladys ben gick som trumpinnar nerför. Nerför är ju Elitarens gren så han avancerade bra för att sedan i sedvanlig ordning bli avhängd i uppförsbacken...

Nästa anhalt blev Ränneberga. Denna gång till toppen. Pust och stånk. Att det skall vara så tungt att köra uppför. Tätklungan stannade på toppen. Efterhand så anslöt eftersläntarna. Lite mer ljug och så vinkade Bosse Bus adjö. Han var ju nästan hemma nu vilket var väl unnat då han dragit hela rundan. De övriga Cyklofånarna hade bekvämt kunnat ligga på rulle. Resterande oktet rullade mot Asmundtorp. Fy hålingen, det blev lika kallt nu att åka utför. Att man aldrig lär sig... Naturligtvis blev det race nerför backen mot Asmundtorp. Jättekul tycker Elitaren, det är ju enda gången han kan hävda sig med sina 18 kilo fett som bildar en aerodynamisk spolform.

Nästa träning söndag kl 10.00 på racer i Saxtorp.


Trolle och Nestorn på bekväm rulle för Bosse Bus.


Fikapaus vid Mörarpsbacken i Vallåkra. Fr v: Piruetten, Fondri, Nestorn, Jarne, Bosse Bus skymtar lite bakom Peak i vitt och så White Lady i svart...?


Ljugpaus och beundring av utsikten från Rönnebergas topp.

 
Pedalstrul & urblåst Kick!

Söndag 15 juli. Piruetten var i Köpenhamn och levde ett syndigt liv denna helgen. Så i egen majestät fick Elitren rulla till Saxtorp. Här stod en hel hög Cyklofånar och väntade. Fondri, Nestorn, Bosse Bus, Kicken, Bokis och Trolle. Strax efter Elitaren anlänt så anslöt ytterligare en trio: White Lady, Löpar'n och Tränar'n! Tio Cyklofånar på en gång. Säsongsrekord!

Vinden var vruisk av någon norvästlig art. Vi tar en runda runt Svalöv föreslog Bosse Bus. Men innan man kom igång så fick man vänta lite på Tränar'n. Hans pedal krånglade så han fick inte fast ena fossingen. Alla mekkunniga flockades runt hans cykel. Löst propblemet riktyigt fick man inte. Men till sist kom i alla fall klossen i pedalfästet och man kunde rulla iväg mot Annelöv. Härligt med medvind. Lagom takt också. Man kunde njuta av omgivningarna och till och med småprata med varandra. Men efter 10-15 minuter så kände något. Bsse Bus och Tränar'n trampade ppå i pedalerna och tempot gick upp avsevärt. Allt fungerade ända till man kom till en uppförsbacke. Där sprack klungan när Elitaren mfl tappade rullen. Men eftersom fotograferingen inte var gjord ännu och man inte haft matpaus så väntade man in Elitaren och de andra. Hemlighetern är att Elitaren har både kameran och matsäcken med sig. Utan Elitare, ingen mat och ingen billd... Smart uträknat;-).

Via Teckomrorp och Torrlösa så kom man så småningom Förbi Svalövs Golfbana och vidare mot Kågeröd. Men i Knutstorp var det stopp för fikapaus innan man fotsatte. Genom Kågeröd och så mot Ekeby. Förbi den "Flygande Bonden"s gård Simmelsberga. Nu var vinden rakt i näsan. Det är lätt att få stumma ben i denna vind. Men de unga, friska och starka drog med den äran. Kicken hade lite svårt att hitta rulle på sin kant och utbrast oförbetänkt: Varför är det jag som skall vara urblåst...?

Via Ekeby Kingelstad, Ottarp så var man i Vadensjö 12:10 och lämnade Bosse Bus till frun i god tid. Han hade order att vara hemma senast 12:30. Strax därefter så vände Kortbanekommitteen mot Landskrona. Övriga tog sig upp en platå på Rönneberga backe innan det var dags att rulla neråt. Som vanligt vaknade alla och ville positionera sig inför utförslöpan. White Lady, Trolle och Tränar'n tryckte på så det stod härligan till och bildade en ledarklunga. Men detta är ju Elitarens specialgren. Med sina 18,1 kg fett går det som smort nerför. Det tog inte lång tid innan Elitren hade passerat ala och tagit ledningen. Bokis kom på slutet och lyckades ta sig förbi Elitaren precis innan stoppmärket vid väg 17.

I Asmundtorp så vände Trolle mot Billeberga och de andra mot sitt I häljarp så lämnade White Lady, Tränar'n & Löpar'n medan de övriga inte splittrades förrän i Saxtorp.

Nästa träning på onsdag kl 18.00 på Racer i Saxtorp.


Pedalkrången för Tränar'n. Den församlade
mekanikereliten hejar på.Fullr rulle, eller hur man skall uttrycka det.
Det är skönt att ligga på rulle i motvinden...

Se filmen!

http://youtu.be/Fw8V7ypRtjY

 
SM-tempo...

Onsdag 11 juli. Vädergudarna (radarbilden på DMI) visade på att ett regnväder var på g in över Skåne. Alltså bäst att packa med regnjackan. Piruetten var på g med sin cykel när Elitaren rullade in på den knastrande singlen. Han skulle bara fylla på lite lut. Då passade Elitaren på att köra hem om och ta på sina lösärmar. Det var lite kyligare än vad han trodde från början. I Saxtorp så stod några glada Cyklofånar och väntade. White Lady, Bosse Bus som är färsk SM bronsmedaljör i partempo, Nestorn, Bokis och en ny gäst, Trolle. I söder var regskyarna mörka och tunga. Så man beslöt sig att köra norrut över Ekeby. Detta trots det skulle innebära motvind på hemvägen. Men det såg ljusare ut på det hållet. Bosse Bus hade glömt sin sadelväska med reservslang etc. Så han frågade om någon hade med sig ifall olyckan skulle vara framme. Jodå förklarade Elitaren. Det fanns både slang och assistans, på det vilkoret att han inte körde för hårt... Snart visade det sig att han skulle blivit utan slang om han kört punktering...

Via Annelöv-Billeberga-Värmö och ut på den hemska väg 17 innan man kunde svänga mot Källs Nöbbelöv-Tirup. Så mot Kågeröd. Bosse Bus med sina benpistonger i SM-kondition drog på gång efter annan. Elitaren och Trolle ramlade av lite hela tiden. Bokis kastade in handduken ganska tidigt då det började för häftigt. Nestorn hade också tagit sig formmässigt. Han var i en helt annan stöt än han varit de senaste gångerna. Eller var det som han maskade då för att mörka sin SM-form?

Några kilometrar innan Kågeröd så svängde man mot Ekeby. Här stannade man vid sedvanligt ställe för att inmundiga Elitarens energikakor. Trolle stod över då han innan träningen satt i sig en stadig protion med stuvad vitkål med fläsk. Denna portion hade han ätit om många gånger under resan, så nej tack till energikakan. Här behövde inte lägga på några extra kål...

Vid matpausen började det stänka. De som hade regnjackor satte på dessa inan man började med att dunka motvinden.Vidare mot Kingelstad-Bälteberga och så Ottarpsbacken-Härslöv-Vadensjö. I VAdensjö lämnades Bosse Bus vid sitt hus medan de övriga fem fortsatte mot Asmundtorp-Häljarp. Här blev det något tosingaryck. Piruetten, White Lady och Nestorn satte an farlig rulle. Trolle och Elitaren blev avhängda. I Asmundtorp vinkade Trolle hej då och satte kosan mot hemmet i Billeberga. Vid stationen i Häljarp han Elitern ikapp Piruetten och White lady, som då körde lite lugnt och småpratade. Nestorn var borttappad. Men efter Häljarp dök han upp också och anslöt till Eltiaren och Piruetten. White Lady hade hoppat av i Häljarp eftersom hon bor där.

Alla kom hem torrskodda då det inte blev så många stänk. Men här och nu i skrivandets stund så vräker regnet ner. Så tack vädergudarna för att ni höll paraplyet över oss. Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp på racer.


En vanlig syn för Elitaren denna dag: en massa gulliga cykelgumpar...


Matpaus i Ekeby. Fr v: Bosse Bus, White Lady, Nestorn, Trolle och Piruetten.

 

 
Tränar'n ny Cyklofåne!

Söndag 8 juli. Vilken härlig dag. Prognosen var full sol hela dagen! Piruetten var yrvaken. Det var ändrade planer. Gassande sol skulle det bli för dagen. Då var det stranden som gällde. I Saxtorp stod fem Cyklofånar och väntade: White Lady, Löpar'n, Fondri, Bokis och så White Ladys bror, Tränar'n som dagen till ära satt på cyklen för andra gången på tio år...

Någr fler var inte att vänta då de andra är på Veteran SM i Härnösand. En bronspeng i partempo erövrade Bosse Bus & Kicken under gårdagen. Grattis! Fondri fikde efter en tur upp om Råå. Så vidare mot Annelöv för att sedan köra mot Billeberga. Lagom snacketempo. Det kändes bra för en semesterlat Elitare... I Billeberga så var det ingen som kommenderade så man fortsatte rakt fram till Asmundtorp. Så det blev en svängigenom denna metropol innan man började stigningen mot Rönneberga. Tränar'n var rackarns pigg. Hn knuffade fram de som sackade efter emellanåt. Imponerande efter att ha haft cykeln på hylln i tio år! Uppe för den första stigningen på Rönneberga så svängde man förbi Vadensjö-Bälteberga-Vallåkra. Här blev det så klart en runda uppför backen mot Mörarp. Den obligatoriska fikapausen togs där traditionsenligt innan man rullade nerför backen igen. Men istället för att svänga vänster mot Viarp så valdes det högra spåret mot Gantofta-Raus-Råå. Sedan var det sydlig riktning via Rydebäck-Glumslöv innan man kom till Landskrona. Därifrån fortsatte man mot Häljarp där Fondi vek av mot sitt och White Lady, Löpar', och Tränar'n mot sina hem. Så fick Bokis och Elitaren lite andrum för sina trötta ben. Att få rulla loss och skölja ut den ansamlade mjölksyran.

Nästa träning onsdag kl 18.00 på racer i Saxtorp.


Fikapaus efter Mörarpsbacken: Fr v: Fondri, Bokis, Tränar'n, White Lady, Löpar'n.

Se filmen från dagens träning!
http://youtu.be/-Ugsn5FB5Sw

 

 
Kort för tredje gången gillt 2012!

Onsdag 4 juli. Vilket väder. riktig sommar! Elitaren gav sig iväg hemifrån i enbart kort mundering. Inga lösarmar, extra- eller regnjacka med. Bara en reservslang, däckverktyg och energikakor i fickorna. Piruetten var klar när Eliteren rullade in på den knastrande singlen. I Saxtorp så mötte Fondri upp. Kicken, Bosse Bus, Nestorn och Bengeten är i Härnösand för att göra upp de olika SM-titlarna. Lustigt nog så dök inte Bokis upp. Men det har väl en naturlig förklaring när den väl kommer.

Vinden var ostlig/sydostlig någonting. Så man valde att köra till Geringe vid Gårdstånga via Döskjebro-Södervidinge-St Harrie-Krutmöllan-Örtofta-Igelösa. Klockren motvind hela tiden. Man turades om att dra. Tänk vad segt det kan bli med motvind kryddad med en och annan uppförsbacke. Desto bättre smakade energikakan när man var framme i Getinge. Hemfärden så fick man den avtagande medvinden. Solen täcktes av moln lagom när man var framme vid vändpunkgen i Getinge. Så de första kilometrana på returen var lite huttriga. Några minuter stilastående räcker för att man akall börja frysa. Men vid Stångby någon stans så hade det hela rättat till sig och temperaturen var hög uti kroppen, som det heter i visan. Som vanligt så rullar det på snabbare och lättare i medvinden. I rska takt avverkades Stångby-Vallkärra-Stävie-Borgeby-Löddeköpinge och så hem till Hofterup för Piruetten och Elitaren. Fondri hade därefter några kilmetrar kvar hem till Saxtorp.

Nästa träning söndag kl 10.00 i Saxtorp på racer.

Minneskortet i kameran hade råkat hamna i låst läge.
Bild togs, men sparades aldrig...

 
Frisläppta från tortyrkamrarna!

Söndag 1 juli. Kan man tänka sig. 21 grader i skuggan på söndagförmiddagen. Skulle detta bli årets andra pass i kort kostym? För säkerhets skull så stoppades den långärmade tröjan i bakfickan den också. På fötterna satt nu alldeles nya Side Ergo 2 skor. Elitaren hade varit inne hos Spagetti-Håkan och införkaffat dessa i veckan. Äntligen skulle det bli slut på Bont-plågade fötter. Dessa Australiensiska plågoredskap ade införskaffats förra året. Trots två bakningar så blev det ingen komfort. Under Gran Fondo i Eslöv så gav dessa skor fötterna en nära döden upplevelse. Filka helveteiska pinoredskap. Men att få borra ner sina fötter i ett par läckert röda Sidiskor var rena balsamet. Det var som att ha ett moln på vardera fot. Detta istället för en plåtlåda på varje fossing.

När Elitaren svängde ner mot Piruetten blev han lika rädd som Piruetten. I denna dolda kurva möttes de båda framhjul mot framhjul. Båda gjorde en snabb undanmanöver åt höger så det blev inget men är en stunds förskräckelse. I Saxtorp så mötte en ny Cyklofånen upp. Granit, från Landskrona som är trefaldig Svensk mästare. Efter hand anslöt även Fondri och Bokis. De övriga Cyklofånanrna som brukar vara med var på cykeltävlingarna iYstad.

När man svängde av i Borgeby för att åka mot Flädie vinkade Granit hej då och fortsatte rakt fram. Via Flädie -Värpinge så bärjade man dunka rak motvind mot lomma. Fondri tog första dragningen och rullade på ordentligt i vinden. Han blev sedan avlöst av Piruetten. Väl i Lomma så stannade man till för att få en energipaus innan man vände hemåt.

Nu var det sida med. Betydligt lättare att trampa runt. Det rullade på bra. Lite för bra när Piruetten tog en dragning strax innan Bjärred. Där lyckades Elitaren inte hänga kvar på ullen utan fick släppa och Piruetten kunde ostört angöra Bjärred.

Nästa träning på onsdag 18.00 i Saxtorp på Racer.

Vinden var sydvästlig så man rullade söderut. Genom Hofterup


Elitarens nya komfortabla Sidiskor. Aldrig mer Bonts pinoredskap!


Fondri och Bokis i täten, tätt följda av Pirueten och Granit.