Nu blev det vinter...

Onsdag 24 januari. Brrrr... Att några minusgrader kan vara så kalla. Vädret spelar oss sina spratt. Först varmt och regningt. Så en period med storm och orkan. Sedan drar det till och fryser. Men det är inget som avskräcker en äkta Cyklofåne. Bengeten, Nestorn och Elitaren sammanstrålade i Saxtorp för att sedan dra sig söderut. Elitaren berättade att han var glad för beslutet att ha tagit på sig gummikalsongerna. De båda andra mobbade honom för att vara lite kinky, men inget kunde rubba han övertygelse om neoprenens fulländade funktion.

Färden gick söderut genom Löddeköpinge. Här kom det en tosing i en Merca och försökte tränga trion avv vägen. Det var millimetrar som avgjorde till cyklisternas fördel. Mercaägare som bråkat med frun (eller vad det nu än är) är en fara för trafiken. Men färden gick vidare över Borgeby och Flädie och så till Habo Ljung. Nu hade det börjat blåsa upp lite från ost. Man beslöt sig för att vända hemåt. Mannen med "äderveken" hade ju lovat att det skulle dra i rejält med vinden. Det räckte så väl med den vind som var för att det skulle gå genom märg och ben. Så tramp hemåt. Ganska händelselöst förutom att vinden ökade allt efter hand. Brrr...

Halvannan timmes cyklande blev det denna dag. Mer än det blivit de senaste onsdagarna trots allt. Men nu hoppas vi att vädret stabiliserar sig och gör det görligt att komma ut på cyklen.

 


Elitaren, Bengeten och Nestorn huttrande vid kexchokladpausen...
Årspremiär, solo...

Onsdag 3 januari. Hur klent är det beställt med Cyklofånarna nuförtiden? Bengeten höll på att kurera sin förkylning. Men han var den enda som man lyckades få kontakt med. Så han lever i alla fall och hade satt siktet till måndagens spinningpremiär. Men Nestorn då? Han har inte gått att nå på något sätt i år. Har han månne fått husarrest? Eller är han bara satt i inre tjänst, iklädd förkläde med volanger? Ja frågorna är många men allt får samma svar, ingen vet. Hur som vibrerade den begynnande julbordsfetman hos Elitaren. Så även om inga kompisar dök upp så skulle han i alla fall ta sig en runda. Så upp på springaren så gungade han sig iväg längs ridstigarna öster om väg 1136. Det var torrare än när han kom där för två veckor sedan. Men bitvis var det ordentligt geggigt ändå.

Men allt rullade på vidare upp till sjöarna för att sedan ta gångbron över till strövområdet väster om E6:an. En runda där runt den gula slingan. Det var en del flanörer och hundrastare ute denna fina dag. Men det var inte överknökat som det kan vara ibland. Efter ett fullföljt varv så letades stigen upp till gångbron. Vid sedvanliga stället så inmundigades kexchokladet och förevigade händeklsen med kameran som dagen till ära hade laddade batterier...

Ja sedan bar det hemåt så smått via Hofterups mosse. Knappa halvannan timme varade rundan som förbrukade lite drygt 1000 kalorier. Sex sådana rundor till så har ett kilo fett förbrukats. Ja va f-n väntar han på...?


Elitaren har i alla fall varit synlig på träningen i år... .