Hill-is på hal is blev Trill-is!

Söndag 30 januari. a sig över BengetenEn hel vinterveck med ständiga frysgrader hade förflutet. när Cyklofånarna vaknade upp denna söndag så var allt grått och blaskigt ute. Man hade spetsat in sig på att köra en runda ikall och högg luft med solens milda ansikte färmande över sig. Men icke. Man fick inte se solen denna dag. Slaskigt och blaskigt var det. På ytan alltså. En centimeter ner så var det tjäle. Detta gjorde att det var ganska halt här och var. Detta föranledde Vättern att kasta sig över Bengeten i en sväng i Saxtorpsskogen. Kladuns sade det när båda ekipagen brakade i marken. Denna fällning utfördes på ungefär samma sätt som när Atomen fällde Hillis i höstas... Bengeten körde i sin onda hand och arm i marken. Han grinade illa med hela ansiktet. Men han är ju inte av den typen som ojar sig något nämnvärt. Så upp på cykeln igen och vidare igenom Saxtorpskogen. Hillis tog täten, Elitaren kom därefter och Nestorns ben kom sedan sprittande så körde Vättern och Bengeten uppsamlingsheat. Efter en stunds cyklande fick man kontakt med ett annat gäng MTB:are. Det var kollegorna i Landskrona CK som var ute och rullade. Strax innan "Rasten" så kom man ikapp dem och växlade några ord. Sedan bar det av igen mot Välan. Alla LCK:arna hopade av cyklarna och gick över spången. Hillis kastade sig dödsföraktande över med cykeln. Elitaren tog hjul på honom. Den siste LCK:aren blev nog lite överraskad när det kom cyklar susande bakifrån i full karriär när han hade som mest med att baxa upp sin cykel ledandes för den lilla backen som föjde spången. Här tog LCK:arna av till höger medan Cyklofånarna tog vänster för att rula mot sjöarna på Järavallen. Det låg ett lager vatten på isen så den var snorhal. Ocyklingsbar utan dubbar konstaterade Hillis lite modstulet. Så det var bara att rulla upp på land igen och vidare inåt mossen.
Man körde vänser på stigen som leder runt på ridstigen. När man kom upp inärheten av gångbron så girade man lite vänster och satte kosan mot mossen. Så runt och över färisten ut i mossen. Lite stormvältor låg det här och var. Men det mesta var cyklingsbart. Det var betydligt lättare att ta sig fram med lite tjäle i marken än när det är pusgrader och regnet har legat på i veckor och månader... En betydade skillnad.
Det första dynghålet gick utmärkt att rulla över. Denna dag så fastnade man inte i dyngan! Tack så mycket för den isen, Kung Bore! Vidare längs mtorvägen och ner mot strutshägnet. Ut i nästa dyngområde so även det var stelfruset. När man sedan kom ut vid vägen till Hofterup centrum så tog man en liten stig till vänster om hägnet. Dena trixade sig fram i kanten av kärret. Riktigt kul att köra! Så kom man ut på vägen upp mot Ålstorp. Förbi traktorn och vedstaplarna. Här stannade Hillis med en bredsladd och väntade in de övriga. I den oländiga delen var det alltid Bengeten och Vättern som halkade efter. Båda körde på semislicks... Inte något bra däckval i dessa omständigheter... Nu var det bara att döna iväg längs stigen och ut till Järavallen igen. När mossen var passerad så var man ute på samma slinga som när man äntrade in på Järavallen tidigare. Hej och hopp. Upp över gångbron och så ner längs gröna slingan på andra sidan. Slingrande längs stigen leddes färden in över parkeringen och ut på gula slingan. Ett par hundra meter sedan tog man av och ut i buschen för att komma til slingan på lithorinavallen. Trixigt och skoj. Istället för att köra tillbaka för ett nytt varv, som mna brukar, så tog man sig ner och över vägen. Nu skulle man ut och cykla på havet. Jodå isen bar, även om den var hal. Hillis och Elitaren jagade iväg längs stranden ute på isen. De övriga föredrog att ha terra firma direkt under däcken... (varför gå i lera och sörja när man kan cykla på isen och ha det ligar & glatt?). När man närmade sig bäcken från golfbanan fick man ta sig inpå land igen. Elitaren var först inne på stranden och skulle ta en bild på Hillis när han kom. Men kameran fastnade i bakfickan och då halkade Hillis omkull. Där låg han utslängd som ett krucifix på isen. Men snabbade sig upp och reste cykeln innan Elitaren fått upp kameran...
Man vinglade över spången vid slussporten. Sedan var det bara att fortsätta längs stranden. Bengeten hade problem. Det var nog inte utan omak som man tar sig fram i det oländiga med en öm handled. Så han kastade cykeln över taggtråden och begav sig upp mot asfalten och sedan hemåt. De övriga fortsatte till Barsebäck Strand. Elitaren med sin tunga gump gick igenom isen och satte bakhjulet som om det stod i ett cykelställ. Det var det också på sätt och vis. Men ett cykelställ av is... (Coolt, har de månne dylika i Jukkasjärvi?).
Efter Barsebäck Strand så var det att äntra Stenbocks vall. Hillis och Elitaren fick cyklat hela vägen upp Nestorn och Vättern fick stopp en bit upp och fick leda cyklarna den sista biten. Så vidare mot Barsebäckshamn. Från Stenbocks vall ligger det en del spänger. I år hade man tydligen förbättrat dessa. Fler och bredare var de, spängerna alltså... Igenom bebyggelsen och så ut längs stranden igen. Här kom förre universitetsrektorn Håkan Westling med hustru promenerandes. Han såg väldigt förvånad ut när han mötte kvartetten på cykel. Lerstänkta gubbar på mountainbike tillhör väl inte det vanligaste i den akademiska världen. Hur som helst trampade man vidare och ut vid Rörbäck. Sedan njöt man av medvinden til Lödde sandskog. Här mötte man den fd redaktören på Kävlinge Nya Lokaltidning, Bengt Almgren, där han kom promenerande ihop med några andra. Så vek man av från grusvägen igen och rullade ut på småstigarna ner mot Salviken. När man kom ut från stigarna var det bara att lägga ner kedjan på lila klingan... Nu skulle man bestiga gravhöjden ut emot Vikhög. Yes! För första gången i karriären fixade Elitaren hela vägen upp på cykel. Hillis klarade det som vanligt. De båda andra fick stopp en bit upp. Men det var inget att hänga up sig på. Det var bara att kasta sig utför och vidare mot Löddeköpinge. Nu skulle man hem och hhälsa på Pantani, mannen som för en mycket låg profil nuförtiden. Men detta var förgäves. Han var inte hemma. Men man passade på att ta ytterliggare en kexchokladpaus och lämnade även ett "la-la" till Pantani. Försäkerhets skull så lade man i alla tompapprena i hans ner. och utgångna seglarskor innan man satte dem på dörrhandtaget... Han skulle nog koppla och se vem som varit på besök!
Nu var detbara en sak kvar att rulla hemmåt. C:a 40 km avverkades under dessa knappa tre timmar. Nästa gemensamma cykling blir på onsdag!


Eftersom Elitaren fumlade med kameran så han hillis upp på fötter igen och snuvade alla sidans besökare på bilden där han låg på isen och sprattlade... Men hur som helst gjorde han sig förtjänt av rubriken!


Pantanis sko med kexchoklad och dito papper i...

Träningen förlagd på is!

Onsdag 26 januari. Fy hålingen vad kallt. Hittils har det varit 5-10 grader varmt ungefär hela vintern. nu har det slagit om. Visst är det samma tal i grader nu, men det är numera på andra sidan 0-gradersstrecket. Hur som helst hade Hillis, nestorn, Bengeten och Elitarren stämt träff. Elitaren var dock lite sen så på sin väg till Saxtorp så mötte han de andra tre. fartvinden var som nyvässade skallpeller i sin vasshet. det kändes snabbbt att rundan fick kortas ner för att anpassas till temperaturen.
Det trampades med kalla fötter i pedalerna. I Flädie fick man stanna så att Hillis gavs tillfälle att lätta på trycket, i skorna. Ja nu skall det inte tolkas som att han hade någon perverterad länktan att förorena i sina skor på något sätt. Nej då, han hade bara spänt dem lite hårt. Med den yttertemperaturen som rådde så började dessa små fossingar att domna. När denna serviceåtgärd var åtgärdad så rullade man vidare. Brrr vad kallt det var att ha stått stilla ett par minuter...
Färden gick vidare genom Kanik och till Habo Ljung. Här vände man kosan mot Bjärred. Hemåt mot värmen alltså! De var med lätta tramptag som man körde nu. Värmen lockade och drog. I Henkelstorp så stannade kvartetten. Kexchoklad och fotografering var det som gällde... Därefete kilade Elitaren de sista två hundra meterna hem till värmen.
35 km på 1 timme och 20 minuter var resultatet av dagens träning.

Lugn, det är inte någon terroristgrup. Inte i vanlig bemärkelse i ala fall. Det är tre Cyklofånar Hillis, Nestorn och Bengeten...
Visom for winners & spinners!

Tisdag 25 januari. Det var ett hektiskt schema för kvällen. Redan 16.30 satte det igång på Kraftverket i Löddeköpinge. Då var det den sedvanliga tisdagsspinniingen under ledning av Elitaren. I folkhavet kunde man även se Bengeten, Hillis och Nestorn. Dubbelpass stode det i pannan på respektive. Först skulle man alltså mjuka upp sig med ett 35 minuterspass innan man rev av sig snabbt i duschen och satte iväg till Trelleborg.
Där var det att köra ett 50-minutrspass för Velodrom-Lars nere på Visom. Visom for winners & spinners som det heter i reklamen... Här anslöt även Baader-Meinhof och Vurpan. Baader-Meinhof kom direkt i jobbeuniform medan Vurpan var uppvärmd. Han höll på att köra ett pass för 100+ när bilen med Cyklofånar ankom Trelleborgs spiningtempel. Övriga Cyklofånar pratade lite med Velodrom-Lars under tiden 100+ körde sitt pass. Man kollade om Velodrom-Lars var laddad och hade petat in kolhydrater i tillräckligt mängd. Var han även mentalt laddad. Jovisst svarade han säkert och tryggt (han anade dock inte vad som skulle inträffa).
Musiken satt igång och Velodrom-Lars rullade på belastning. Hela passet präglades av hög belastning och mycket stående. Mjölksyran kom susande och högg till i låren likt käftarna på en svulten krokodil.
När sista intervallen var igång kom kommandot: "Cyklofånar redo" därefter gavs det eld med vattenpistoler mot spinningledaren. Han såg mycket överraskad ut. Lite likt en guldfisk på torra land, stundom.
Nästa gemensamma träing bli i morgon onsdag då man träffas i sedvanlig ordning kl 18.00 i Saxtorp.


Här pustar man ut efter ett tufft spinningpass. Bengeten i grå t-tröja, Vurpan i röd/vit bandana. Nestorn skymtar i bakgrunden.
Nypremiär på Sjölundaturen!

Onsdag 19 januari. Nu "jevlar" skulle det bli av. Inte sedan i november månad hade det varit någon ordentlig onsdagscykling. Men nu hade Nestorn, Bengeten (som återigen börjat få kött (eller så...) på benen) och Elitaren bestämt att träffas i Saxtorp som vanligt kl 18.00. Vurpan var på gång även han. Men en stund innan så ringde han och var uppjagad. Fille, kronarvingen, hade släpat runt med delar av hans cykelstass. Dessutom hade han glömt att sätta skorna till tork. Oj, oj, oj, kan vi säga som känner Vurpans svettande och tåbiraproduktion. Lämna prylarna till sanering!
Mannen med läderveken hade lovat hyggligt väder under kvällen. Det skulle mest vara torrt. Senare skulle vindenvrida från syd till väst och tillta till kuling med stormstyrka i byarna. Detta skulle kryddas med lite slask. Jodå väderprognosen höll. En svag motvind när man begav sig söderut mot Sjölundaviadukten. Bengeten hade mycket tramp i fossingarna så han kastade sig fram i spets och drog. Vilken succé. Va gött det var att ligga på hans rulle. Julmaten hade försett honom med andra förutsättningar att ge kompisarna en bra rulle. Inte behövdes det några badbollar under tröjan längre. Nej då. Det finns numera helt naturliga förutsättningar! Härligt!!!
Efter att Löddeköpinge passerats så kommer man ut på mindre trafikerade vägar. Det är skönt. Bilisterna har många drullar i sitt led. De har inget förstånd eller samvete. Några cyklisters väl och ve är inget mot att de kommer fram fem sekunder tidigare. Ganska underliga preferenser, kan man tycka...
Nestorn var inte riktigt i stöt. Kanske det var något som stod i kroppen. Elitared dock var piggare än på länge även om han inte kunde mäta sig med Bengeten. Men istort sett i nämnd ordning; Bengeten, Elitaren och Nestorn susade man in till Sjölunda för att få belöningen för jobbet. Kexchoklad!
Sedan bar det hem igen över Arlöv-Alnarp-Lomma. Vid korvaludan i Lomma så vinglade det ut en mörkklädd person över övergångstället. Inga reflexer och inga fungerande lyktstolpar. Blöt vägbana och lite lätt regn. Han var inte till att se. Han var lika lättuptäckt som ett svart vildsvin i skogen under natten. Det hjälpte inte ens att vederbörande var på lyset?!. Men allt avlöpte lyckligt. Alla tre cyklofånarna fick rundat honom (utan att han märkte något) och kunde sedan fortsätt hemåt.
63 kilometrar på knappa tvåochenhalv timme var facit efter kvällens cykling!

Bengeten och Nestorn väntar på ett till(?) kexchoklad met tomma blickar...
Många lyft för MTB på Söderåsen!

Söndag 16 januari. Det var ett fint väder. Vist var det på gång att bli mildare igen. Men på åsen så låg det not i höjd med nollan. Är det bara lite fruset så blir det inte alls lika kladdigt om när det är några plisgrader. I vanlig ordning så hämtade Elitarern Nestorn Och Hillis. Bengeten hade förhinder då kan skulle på fotboll med dotira. Men Vurpan och Dag skulle dyka upp. Klockan 10 hde man bestämt i Klåveröd. Då man var i god tid så tog man sig en rekrunda i terrängen. Detta för att skåda hur stora skadorna var. På vägen upp så var det en och annan halvmurken alm som lagt sig. Men i övrigt inte speciellt stora skador. I närheten av Kågeröd så var det även någon som dragit ett spännband över taket för att kålla det på plats!
Uppe på åsen så var det lite rotvältor här och där. Symptomatiskt så var det granen som fått mest på tafsen. När det var plockepinn någon stan så var det med gran. Vägarna var röjda och det låg lite nya virkesstaplar här och där. För säkerhets skull så tog man en sväng upp vid MTB-banan för att kolla där. Den banan går igenom rätt mycket grane. Jodå det verkade relativt skonat det granet. Så fortsatte man framåt. Till sist så hade man tappat greppet om var man var. Nåja, förr eller senare så kommer man ut igen på någon känd väg. Det gjorde man också, på vägen mellan Klippan och Stenestad. Ut på den serpentinvägen som man kör uppför på Naturtrampen och så kör man utför där vid Gran Fondot! Hur som helst hade man kunnat positionera sig och kunna ta sikte mot rastplatsen i Klåveröd igen. Där stod Vurpan och Dag och höll på att lasta av sina cyklar. Timing alltså. Hillis hade lite service att göra på sin hoj. Nya bromsbelägg fram. Under tiden som han höll på med detta så rullade de övriga runt parkeringen för att få upp värmen. Stod man stilla så kröp kylan snabbt in under skinnet på en. Men Hillis är ganska flink på mekandet så snat bar det iväg på stigen nerför baksidan av rastplatsen. Vanliga vearvet började man med. Dock när man kom till där stigen korsar grusvägen så kom man överens om att köra MTB-banan i början istället som annars, sist. Så hej och iväg mot MTB-banan. Det första man fick göra var att väja för en gran när man kom in på den slingan. Slingrande likt en hal sargassoål ringlar sig den stigen fram bland granarna. Ibland blev det extra mycket ringlande så man fick cykla runt fallan granar. Ofta fick man lyfta cyklarna över de fallna träden då det var ogörligt att ta sig runt. Bitvis är denna banan tekniskt tuff. Fällena gjorde den inte lättare. Men å andra sidan blir träningen mer allsidig med allt cykellyftande...
När slingan var avverkad så gav man sig ut på grusvägen och rullade iväg. Man kom ut vid vägen som susar ner för Lotta på Åsen. Här valde man att ta baklöpa på den vanliga slingan. Man rullade in där Highland cattlen brukar stå och blänga. Men idag var staketet öppet så då var nog kossorna någon annan stans. Inte för att de brukar genera någon. De är otroligt flegmatiska och snälla. Men änddock är det lite spånnande att råka dessa biffiga(!) djur med sina långa spetsiga horn. Spängerna var snorhala. Hillis provade med varierande framgång att cykla dessa såphala vägar. Vid ett tillfälle borrade sig framhjulet ner mellan plankorna och så blev det tvärstopp. Där stod han och balanserade med rumpan i vädret och händerna i marken, bakhjulet var upphissat i luften likt en stolt fana. Läget var så prekärt att han kom varesig fram eller tillbaka. Sedan var han inte speciellt sugen på att lägga sig på sidan. Då hade han knäckt framhjulet. Men med lite assistens så var han på rullande fot igen.
Vidare fram igenom skogen. En liten furpa här och där blev det. Dessutom gjorde Hillis för ovanlighetens skull en vurpa och hamnade mjukt på rygg i en fallen gran. Vi är djupt tacksamma för att han har dragning åt fallna granar och inte fallna kvinnor... Efter en stunds cyklande kom man upp på baksidan av Klåveröds gård. Därifrån är det inte långt till parkeringen. Jodå vi fortsätter rakt fram och så tar vi grusvägen som vi gjorde när vi rekade. En förskrämd cahufför i en röd pic-up tvärnitade i Klåverödskorset när alla kom dundrande. Sedan var det hej hopp och in i skogen igen. Vägen bar snabbt till parkeringen. Naä. Vi kan inte sluta redan. Så man fortsatte och tog en lov på lite andra stigar så man kom förbi skorstensdalen och snuvestugan. Bivis var det ganska svårforcerat här. Till sist kom man fra till en massa fällen och därefter lyste vattenspegeln i kärret. Naä. Det var nog lite väl sunkig för att ha en rimlig chans att klara sig torrskodd denna dag. Så man tog och bestämde sig för att göra ett lappkast och cykla tillbaka på den stigbiten. REfter ett litet tag så var man tillbaka på parkeringen igen. Kan vi inte ta den röda slingan baklänges, undrade Elitaren. Jodå det var alla pigga på. Så sagt och gjort rullade man stigen ner och så vidate längs små vägsnuttar, men mest på ringlande knaggliga stigar. Från en ravin så är det tuff uppförskörning. Hillis och Vurpan klarade stigningen bra. De övriga promeneradee av och till. Belöningen för ansträngningen var att man kom upp till det stora utkikstornet. Därifrån skådade de tre som gick upp i tornet rådjur. Dag och Elitaren spejade förgäves in i snåren. Men man såg tydligen inte dessa smäckra djur från marknivå. Nu vaer de utför över knutiga utförslöpor. Så nittio grader vänster när man kom ut på den stigen som man började på. Några tramptag senare så stod man åter på parkeringen. Två timmars cykling och 22,7 kilometrar efter start. 550 höjdmetrar var avverkade liksom 1400 kcal. Det vill säga ett femtedels kilo smör...

 


Hillis dokumenterar skadorna på granskogen.


Hillis har , som tur är, en dragning till fallna
granar, inte dito kvinnor...


En trött och belåten Nestor gör sitt bästa för att härma utseende tpå en nypurrad kyckling...

Storm i lugnet!

Onsdag 12 januari. Jämmerdalen. Vädrets makter är inte nådiga. Ett nytt blås- och busväder på gång. Kuling snö- och hagelbyar utlovades av "mannen med läderveken". Cyklingsmotivationen blir inte i topp precis. När man hördes av på eftermiddagen så började allt mörkare moln torna upp sig. Nääää, fy hålingen om man ville riskera sådant skitväder. Man gjorde snabbt en alternativplan. Belägra stepmaskinerna på Kraftverket. Så kl 18 samlades Nestorn, Bengeten, Pilen och Elitaren på gymmet.
Oj då. Var alla stepmaskierna upptagna. 40, 20 resp 30 minuter var där kvar för de som steppade nu. Javel, som dansken skulle sagt. Då var det bara till att ta en motionscykel och börja värma upp. Efter 20 minuter så kunde Bengeten ätra de första lediga stepmaskinen. Lite ovant var det för honom Med snabba trippande steg, likt en kines på väg till gruvan, drog han igång. Tio minuter senare så kunde Nestorn äntra nästa maskin. Eftersom Nestorn, till skillnad från Bengeten steppat förr så, kom han direkt in i tekniken. Så enstnd senare hade även dunderklumpen Elitaren fått sin maskin. Svetten lackade på de tre. Speciellt på bengeten och Elitaren i nämnd ordning.
Efter halvtimmen i stepen så klev Bengeten av till förmån för Pilen. Han hade börjat få lite känning i knät så han lät sig befrias från smärtan på motionscykeln. Pilen steppade på i ett raskt tempo och fyllde på så sätt ut den andra halvtimmen. När alla var färdiga efter totalt lite drygt halvanna timme så var alla genomblöta av svett. Nästan... Nestorn hade dock flera torra fläckar på sin T-shirt. Därför fick han snabbt ett smeknamn, "Torrbollen".

 

Kameran hade glömts hemma
så det blev ingen bild idag...
Lugn i stormen!

Söndag 9 januari. Strax innan åtta ringde telefonen hos Elitaren. det var Hillis. Naä, cykelintresset stod väl inte på topp. Elitaren hade precis tagit tag i luren för att ringa Hillis. Men den lills spjuvern var alltså några sekunder före... Stormen hade lagt sig lite, men fortfarande blåste det så det var varligt att vistas ute. Det var ingen höjdare att cykla omring i skogen när det välter ett och annat träd. På lördagkällen så hade ju Vurpans förrådstak blivit hemkallat av något högre. Det lär inte ha setts till sedan den abrupta avfärden. Vurpan hade redan avanmält sitt deltagande. Men de övriga fick informeras. Ett samtal till Nestorn för att avstyra mötet. Nestorn hade heller ingen större ambition att ge sig ut i ovädret.
Elitaren kastade sig istället ut för att stapla den ved som huggits upp med lite hjälp av Vurpan. Det var ju ett antal kubikmtrar som skulle staplas, sisådär en sex-sju stycken. Lagom tills den sista klaben kommit på plats så tutade mobiltelegonen i fickan. Det var Hillis. "Vinden har lagt sig lite" menade han. "Är du sugen?". Såklar var man sugen. Ok du kommer hit om bortåt en tre kvart. Hillis hade ordnat med dusch hos svärfar då strömmen var borta i huset på Polkastigen.
Punktligt i tid så dök Hillis upp och man jagade iväg direkt ut på stigarna. Först var det lite österut upp bakom ridhuset. Lite träx låg det här och var. Men inte alls så katastrofalt som december -99. Stigarna där var blöta, dyngiga och väldigt uppridna. Bra benträning alltså Vindlande så tog man sig allt längre norrut för att sedan ta Furuhillsvägen till Dösjebro. Här körde man sedan ner för att kolla i Kenths mosse och stormen ställt till med någon förödelse där. Nej då det så inte ut som om där var några nyfallna träd. Elitaren har ju option på alla fallna björkar. Dessa skall man sedan klyvas till vintervärmande vedträn!
Därifrån så fortsatte man efter den ringlande vägen och hamnade till sist på Furuhillsvägen igen. Det var bara en kort sträcka innan man var tillbaka på stigarna. Man fortsatte att ringla sig igenom skogen. Ove Sjöstedt kom promenerande så man pratade en stund med honom. Men det får inte bli för långa pauser i kylan. Så hej och iväg igen upp över Grand Prix vägen innan man fortsatte ut mot Järavallen. Man var överens om att man måste ta sig vidare över motorvägen för att komma ut til kustbandet för att där kuna se hur stor förödelsen skulle hunna vara där. Så sagt och snart gjort sattes kosan västerut. Upp över gångbron och så tog man till vänster. Alltså gick varvet motsatt håll mot vanligt. Några enstaka täd hade gått åt. Några inne på golfbanan andra i strövområdet, men det var mest galma torrträd. Nej det verkade inte vara någon större förödelse där. Efter ett litet varv på favoritslinga längst ute på Lithorinavallen så svängde man hemåt igen. I stort set samma väg som man kom så returen. Man var överens om att skippa mossen för att ta en torrare och mindre dyngig väg hem.
24 kilometer på en och trekvarts timme var resultatet av den nedlagda cykelmödan. Nästa gemensamma träning på onsdag. Förhoppningsvis skall väll saker och ting komma in i rätta spår igen nu när helgerna är slut!


När man skulle fotografera ute vid sjön så satte man kameran på självutlösning. Precis när bilden skulle "knäppast" kom det en vindstöt som välte kameran och komponerade om bilden...


iÄven om det inte var någon gigantisk förstärelse i
skogen
så var det lite trixigt här och var...