Bosse Bus bröt örat!

Söndag 29 januari. Jag har lungingrammofon kom det från Vurpan. Jag sätter mig på trailern. Trainern kom strax därefter. Alltså SMS från Piruetten. Sina finska rötter till trots så verkar han mer besläktad med spanjorerna eller så. Extremt frusen är han. Så Elitaren rullade ensam till Saxtorp. Där mötte Kicken och Bosse Bus upp! Det var premiär för Bosse Bus att cykla tvåhjuligt efter olyckan för fyra månader sedan. Så dök även Bokis & Hillis upp. Man kastade sig ut i skogen och rullade på stigarna. Nu var det rejält tillfruset. Alla spår i den tidigaare geggan var nu tillfrusna och bildade ett väldigt gropigt underlag. Det gällde att ha alla plomberna fastsatta ordentligt annas skulle de skakats loss...

Efter ett litet tag så dök även Kålle upp och anslöt. Hillis tog ledartröjan vilket passade för att han hade en alldeles ny cykeljacka på sig i klaraste gula färgen. Efter diverse irrfärder i Saxtorpsskogen så började man dra sig mot Välandalen och Järavallen. Hillis var fortfarande vikarierande Hjortfot. Emellanåt tappade han den där riktiga känslan för stigar och det var till att växla ner och trampa i helt obanad terräng. Men så småningom så dök det upp stig att trampa vidare på. En tur ner genom grustaget. Hillis fick sig ett ryck och cyklade ut på isen och sprätte. Vid den lilla sjön var det matpaus. Där gick de sista energibaren åt. De räckte precis. Nu är det dags för Elitaren att baka nya!

Efter matpausen var det dags igen att cykla. Vid en stigning så knäckte Bosse Bus sitt växelöra. Helt av. Då finns det bara två alternativ. Antingen kortar man kedjan och gör cykeln till en enpetare, eller så gårman. Bosse Bus valde det senare alternativet. "Hr jag gått 140 mil på fyra månader så kan jag väl gå några kilomter till" muttrade han när han lommade iväg mot Saxtorpsskogen där han hade sin bil parkerad. De kvarvarnde Cyklofånarna körde lite till innan man rundade av och åkte hem. Hillis slog följe med Elitaren hela vägen hem. Detta lönade sig då Hillis fick låna Elitarens kedjemätingsverktyg. Jodå, kedjan var fräsh, men kassetten... uj, uj, uj...

Nästa träning på onsdag kl 18.00 i Saxtorp på MTB.


Matpaus på Järavallen. Fr v. Bosse Bus, Kålle, Kicken,
Hillis och Bokis.
 
Snö och slask!

Söndag 22 januari. Snö och slask. Kl 2 hade Elitaren kommit i säng efter att ha varit bortbjuden. Vid åttasnåret när hn gick upp så var det vitt och slaskigt. Alltå var det till att skifta hjul och sätta på dubbdäcken igen. Piruetten tittade ut lite yrvaket när Elitaren ringde på. Nej han hade famlijeangelägenheter så han skulle inte med. I Saxtorp så väntade Bokis och Kicken tillsammans med Bosse Bus. Bosse Bus hade tänkt att cykla men när det blev ett sådant bedrövligt underlag så kom han till fots med sina stavar istället. Artikeln om Bosse Bus och hans prestation att gå över hundra mil med krossad kota hade spritt sig över hela sverige. han var även uppbjuden till TV-soffan på TV4. Men ännu fixade han inte så långa resor. Men håll utkik om en vecka eller något då kanske han dyker upp där!

Bosse Bus travade vidare med sina stavar medan de tre andra rullade ut på stigarna i Saxtorpsskogen. Som tur var så hade det inte frusit på riktigt utan det var mer en sorbet som låg på marken. Men dyngigt var det. Vissa etapper på stigarna var så tunga att man knappt fick runt benen. Bokis hade också varit och nattrumlat. tempot hölls lågt på grund av det och det faktum att det var lite slirigt underlag emellanåt. Vid något tillfälle nästan cyklarna försvann ner i vattenpölar. Det är svårt att avgöra hur djupa vattenpölarna är. Sedan är den del pölar väldigt fasta i botten medan andra är bottenlösa. Ett stopp innebär då ofelbart blöta fötter, väldigt blöta fötter...

Eftewr en dryg timmes kringvinglande i Saxtorpsskogen så var det dags att rulla över till Järavallen. Vid sjöarna så hade Bokis lite meck med sin mTB så då passade man även på att få i sig lite kalorier. Därefter så känndes det lagom att rulla hemåt. 2h 30 min träning blev det på cykeldatorn att avläsa när man kom hem.

På onsdag är Elitaren inte tilllgänglig, men dyker upp på söndag 10.00 i Saxtorp på MTB.


Matpaus vid sjöarna på Järavallen. Kicken och Bokis
avnjuter Elitarens hembakade energika.
 
Fingrar som ålar i ett akvarium!

Onsdag 18 januari. Det var håken också. Precis när Elitaren skulle rulla iväg så fungerade inte ljuset... Men va.... Det var bara att peta loss "möget" och söka sig in i värmen och ljuset. Lite meck där så var där kontakt och ljuset kom. Ut och montera igen för att rulla iväg. Men nu var klockan mycket. Hinner inte in om Piruetten tänkte han. Det var bara att trampa på mot Saxtorp. Strax innan där började det stänka lite. I Saxtorp så mötte Bokis, Nestorn och Piruetten upp. Vinden var sydvästlig och regn/snöblasket tilltog. Man bestämde sig för att köra ner mot Hofterup för att köra fem varv runt där. Lite lä är inte dumt i det alltmetr tilltagande skitvädret.

Piruetten och Nestorn var piggast. Elitaren var riktigt ur form. Efter ett tag så låg han för sig själv. Men sedan släppte Bokis och kom ner och gjorde sällskap. Det kom allt mer nederbörd och vinden tilltog för varje varv. Det började stå vatten på vägbanan. När man började det fjärde varvet var Elitarens handskar som akvarium. Vattnet rann längs armarna ner i de fina Gore Tex handskarna. Däri simmade nu fingrrna som ålar i ett akvarium... Vätan gick genom allt. Det var riktigt svårt att hålla värmen. Bokis och Elitaren kom överens om att det fick räcka nu. Fyra varv à sex km plus turen till och från Saxtorp. På sluttampen av detta fjärde varv så kom Nestorn och Piruetten ikapp. De höll på att avsluta sitt femte varv. De kom lagom till matpausen (säkert uträknat). En sabb avnjutning av energikakorna när man väl fick dem ur plasten. Fingrarna var riktigt valna. Idag blev det inte så mycket prat. Hem till en varm dusch!

Nästa träning på söndag 10.00 på MTB i Saxtorp (mötesplats mellan Saxtorp kyrka och Stora Byvägen).


Tre blöta, frusna Cyklofånar. Fr v: Piruetten, Bokis & Nestorn.

 
Fågelkvitter!

Söndag 15 januari. Vilken dag. Kvicksilvret låg på 0:an och det var stilla. Piruetten var precis och letade efter en luva att ha nunder hälmen. Annars var han klar. Dubbdäck hade han krängt på sin nya 29:a. Fint skall det vara...

I saxtorp så anslöt Bokis, Kicken, Fondri och Hungaren. så var det bara att kasta sig ut i skogen. Följa de vindlande stigarna genom fotbollsgolfen vidare in i de djupa skogarna. Et ppar som kom ridande på hästar möttes vi med på vägen. Men som tur var så verkade det till att vara lugna ök. Det är alltid lite otäckt när man möter hästar. Man ve aldrig vad de kan ta sig till. Men snart var vi på en för tillfället hästfri stig. Lite trixigare har det blivit efter alal stormarna. Träd ligger över stigarna. Så ganska ofta är det att till att hoppa av cyklarna och lyfta över dem. Men det är träning det också.

Fondri och Hungaren var verkligen påhugget liksom Piruetten. Detta kanske berodde på att de blev inspirerade av fågelsången. Fåarna hade ju börjat drilla så nätt i det fina vädret. Våren är i analkande! Vid ett tillfälle så försvann Fondri och Hungaren. Men efter en stund såhittade man varandra igen. Efter ett antal svängar kor och tvärs i Saxtorpsskogen så var det dags att ta steget över till Järavallen via Välandalen. På slänten ner mot sjön ledde Fondri gänget upp och ner, upp och ner för att få lite intervall/backträning. Jodå den träningen suger bra i låren. Sedan vidare längs ridstigen genom ytterkanten på mosse och så småningom över gångbron för några rundor på ängarna innan man gav sig ikast med fårhagen. När fårhagen var avklarad så kom man överens om att det var dags att avrunda. Så igenom skogen bort mot stigen mellan motorvägen och golfbanan. Därefter var det till att rulla hem var för sig.

Nästa träning på onsdag 18.00 på MTB i Saxtorp.


Matpaus på Järavallen. Fr v: Piruetten, Fondri, Hungaren.
Bakerst ser vi Bokis i grått och så Kicken som är lite skymd.

 
Elitaren & Bokis crossade...

Onsdag 11 januari. En viktig dag för Cyklofånarna. Idag fick Bosse Bus kliva ur sin stela korsett efter olyckan. Nu får han börja cykla igen efter drygt tre månaders uppehåll!

Elitaren rullade iväg till Piruetten. Precis när Elitaren var framme och skulle knacka på dörren så brakade Piruetten ut ur förrådet med crosscykeln i högsta hugg. Båda blev lika rädda. Men nu när ändå pulsen var uppe så var det bara att trampa på till Saxtorp. Där mötte Bokis och Nestorn upp. Nestorns MTB vill inte fungera riktigt så han kom på sin enpetare. Även om den är oväxlad så rullar den mycket lättare än en MTB. Bokis & Elitaren fick ligga i som gnu'r för att inte ramla av. Det blir väldigt ojämnt när vissa kör på lättrullade cyklar och andra på betydligt mer tungrullade. Som lök på laxen var det de bäst tränade som hade den lättaste utrustningen... Så efter ett tag så försvann Piruetten och Nestorn så de båda andra gubbarna kunde svälja sina hjärtan och få ner pulsen igen. Detta skedde strax innan man var framme vid Habo Ljung. Här stannade Elitaren & Bokis för en liten energipaus innan man vände kosan norrut igen.

Tidigare under dagen hade det blåst ordentligt. men nu på kvällen hade det avtagit. Som vanligt vänder vinden. Men denna gången var det lite speciellt. Den vände till fördel för Cyklofånarna. Mig veterligt har det inte hänt tidigare...

Nästa träning på söndag. MTB med start i Saxtorp.

 


Elitaren & Bokis vid energipausen i Habo Ljung.Bosse Bus nya cykelliv börjar från och med idag. Läs artikeln
i HD om Bosse och hans kamp. Klicka på bilden eller använd länken:
http://hd.se/landskrona/2012/01/10/gick-100-mil-med-bruten-rygg/

 
Cyklofånepremiär 2012!

Söndag 8 januari. En yrvaken Piruett öppnade förvirrat dörren. Oj är det ccykling idag? Jo det var det. Oj då, jag kommer och letar upp er sade han. Nej gör dig i ordning så drar jag till Saxtorp och samlar upp de andra så kommer vi och möter, sa Elitaren. I Saxtorp så mötte Hillis, Bokis och Fondri upp. Något varv fram och tillbaka sedan avar det att dra mot Piruetten. Inga fler dök upp. I höjd med Jerkas Hembageri så kom piruetten äljande på sin nya 29:er. Premiärturen. Äntligen hade Piruetten kommit av soffan...

En snabbb tur inom Hembageriet. Nej Jerka var inte där, han var hemma och degade... Så var det bara att leta stig för att ta sig ut i naturen. Stigen från jerka ner mot mossen, sedan var det björ- lodjurs- oc andra djurvägar som ledde till stigen som går genom mossen. Här var det riktigt blött. VAttenspegel den större delen av stigen. Ett stopp ledde ofelbart till blöta fötter.

När stigen var avklarad så var det lite vindlande turer på ängarna norr om Järavallen. Här filmades det även lite när Cyklofånarna kastade sig utför ett litet stup. Sedan var fårhagen nästa mål innan man rullade ner för litorinvallen och tog asfalten till Barsebäckstrand. Här cyklade man längs strandkanten trots det var halvt ofarbart där. Vinterns stormar hade tagit hårt på stranden och massor av tång och skräp hade spolats upp tillsammans med stenbumlingar. Men det gick. Sedan var det utmaningen att ta sig uppför Stenbocksvall. Det var bara Hillis som klarade den resan. Det minsta lilla gör att man får stopp på cykeln, då går det inte att komma igen utan man måste leda cykeln upp. Via spångar till Barsebäckshamn och så vidare bort till Kärnkraftverket för att ta grusvägen mot Lödde mosse. Hä vände man mot Barsebäcks by för att sedan leta sig en ny väg längs godsetsstaket. Till sist så hade man kommit till en återvändsgränd. Vad att göra. Tillbaka igen för att leta upp en framkomg väg. Eller skulle man rulla på över åkern? Det blev "genvägen" över åkern som vann omröstningen. Tungt attan var det. Ett rådjur fick sin middagsslummer störd när kvinteten kom ångande förbi. Till sist så hade man tagit sig igenom och var ute vid vägen från jouran och ut mot Barsebäcks Golf & CC. Nu var det bara att rulla hem till sofflocket.

Nästa träning onsdag 18.00 i Saxtorp på MTB.


Hillis balanserar på en björk. här ser vi
hur mycket vatten det var på stigen.

 

Se filmen!
Kopiera länken nedan och klistra in den i din webläsare:

http://youtu.be/fSzjtJyIaaw

 
Spinning!

Måndag 2 januari. Elitaren hade en oinlöst Sverigelott. Så när han ringde till Nestorn för att byta den mot en ny lott så blev han omedelbart inviterad till Örestadcyklisternas spinning i Häljarp. Måndagar kl 19.30 så abonnerar man spinningsalen. Så det var bara till att packa spinningväskan och ta med Sverigelotten för inlösen.

Här fick man se cyklofånar som man ointe sett på år och dar, som Bengeten med fru. Hillis har ju dykt upp lite på sistone, Nestorn såklart, det var ju ett tag sedan han visade sig också. Så en ny Dekke som är ordförande i Örestadcyklisterna efter Elitaren.

Den ordinarie spinningledaren hade förhinder så en annan från Korpen hoppade in för att lösa vakansen. Det blev mycket tjo och tjim i spinningsalen. Man manade på varandra och avslöjade direkt om någon fuskade med motståndet.

Efter femtio minuter var alla cyklofånar varma och svettiga, spinningfröken var nog ganska slut såg det ut som. Hon brukade aldrig köra så sena pass och vad vi förstod så hade det inte blivit så mycket spinning i helgen heller.

Fler som är sugna på spinning? Välkomna till Korpen i Häljarp kl 19.30. Bara uppge Örestadcyklisterna. Välkomna1

Info: Nestorn 0702-95 87 27.

 

 

 

 


En bild innan spinningen drog igång. Kolla även in filmen:
http://youtu.be/F6br7INjRB4