Torsdag 2 juni: Äntligen dags att cykla igen. Ett par veckor med besvärlig astma hade avhållit Elitaren från att cykla. Men nu verkade det kunna lossna så det var dags för ett försök. Riktig sommar. Det var nästan 30 grader varmt när Elitaren anträdde färden till Saxtorp. Men det behövdes inte många tramptag på Grand Prixvägen förrän första incidenten inträffade. Vi ridhuset ungefär så blev han omkörd av en nercabad BMW Z3, silverfärgad med Registreringsnumer RRK007. Bilen ägs av Patrik Nannfors i Ålstorp.Trots det var helt fritt så körde han så nära att att vinddraget från bilen känder på Elitaren vänstra ben. Detta trots att han säkert inte körde snabbare än 50 och Elitaren höll 30. Är det någon som känner Patrik så berätta då för honom att det kunde blivit fula repor och bucklor i hans fina bil idag. Blodstänk kan man ju lätt tvätta bort…

En stund senare så var det en Volvolastbil med reg nr OOT440 som gjorde precis detsamma. Bilen ägs av Tobias Vegehall i Annelöv. Är det någon som känner Tobias så berätta att idag var det nära lastbilen blev förvandlad till köttkvarn. Riktigt otäckt. Det var bara centimetrar från. Det blir ett stort sug när en så stor bil kommer. En cykel är vindkänslig. En till två centimetrar ifrån en otäck olycka!

Nu var det vidare mot Stångby för att sedan ta sig vidare till Vallkärra för att ansluta på hemvägen av Getingerundan som då går över Stävie. Här blev det en tredje incident. En blå Volvo 945 körde om på bara en till två decimeters avstånd från de sex cyklisterna. Bilen har regnr BKF051 och ägs av Gert Ove Mattias Bertilsson i Lund. Detta förfarande helt i onödan eftersom vägen var fri och han hade ett par meter väg till godo på sin vänstersida. Någon som känner honom så berätta gärna hur hans bil användes idag.

 

 

RRK007
Silverfärgad BMW Z3


Här ser vi Tobias Volvo med regnr: OOT440 försvinna í fjärran.

OOT440
Volvolastbil

BKF051
Blå Volvo 945

   
Torsdag 14 april 2016. Mulet men annars bra väder. Lite vind och inget regn. Det blir racer, tänkte Elitaren. Springaren stallades ut. En flukt på uret visade att det var lite väl tidigt att bege sig till Saxtorp. Detta medförde att det blev en extra runda. Först söderöver mot Lödde. Strax innan ”Rosa huset” blev han omkörd av en svart Mecedesskåpbil. Var där femton cm mellan bilen och cykeln var det allt. Vad värre var att han svängde in tight framför Elitaren och då kom släpet! Det var nära ögat att där uppstod en olycka. Bilen registreringsnummer NXF225 visar att den är Registrerrad på ett företag, Lundannor, Uddeholmsgatan 2, Malmö. Om det är någon som har kontakt med denna firman så berätta gärna om hur bilparken förs fram i trafiken…

NXF225

Svart Mercedesbuss

   
Tisdag 22 mars 2016. En fin vårdag. Elitaren rullade ut vid 09.30 på MTB för att ta sig en tisdagsrunda på neonrosa slingan i Saxtorp. norrut på Grand Prixvägen. Det dröjde inte så länge innan han blev omkörd av tre bilar. Den första, en vit Toyota Prius körde alldeles för nära de två följande bilarna skötte sig exemplariskt och gick helt över i mötande fil. Det var ju ingen mötande trafik. Är det mötande trafik så kan man inte köra om en cyklist eller annan tvåhjuling utan att riskera liv och lem på den man kör om. Lite lägre fram så stod bilen parkerad. Elitaren funderade på att stanna till och be vederbörande att hålla större avstånd till cyklister än bara någon ynka decimeter. Men, nej, inte idag. Någon minut senare så var det dags igen. Helt plötsligt var det en vit bilsida bara någon centimeter från Elitaren. Inte nog med att den körde nära, dessutom svängde den in tvärt framför och höll på att klippa framhjulet. Elitaren upphöjde ett chockat vrål och memorerade registreringsnumret MOP308! Alltså med bara några minuters mellanrum så utsatte föraren i den bilen samma cyklist för fara. Satte liv och lem på spel. Även denna gången var det helt fritt på vägen. Bilen, MOP380, en vit Toyota Prius av 2009 års modell tillhör Märta Kayser i Bjärred. Är det någon som känner henne så berätta gärna hur hennes bil användes idag. Resultatet kunde ha blivit bucklor, repor blod- och hjärjnsubstansstänk på bilen.

MOP380

Vit Toyota Prius

   

Torsdag 25 februari 2016. Ännu en härlig tidig vårdag. Jodå, det har rapporterats metrologisk vår, dvs att dygnsmedeltemperaturen är över noll grader. Så nu har vi en härlig vår framför oss med allt mer dagsljus och sakta stigande temperaturer. Härligt! Elitaren rullade iväg mot Saxtorp. Det var inte så mycket trafik. Den lilla trafiken där var visade exemplarisk hänsyn till cyklist. De allra flesta gick över på motsatt körbana och lämnade därmed den rekommenderade en-och-halva metern till cyklisten. Kanon, jätetack! Men så kom Volvo V40:an med registreringsnummer EBC977. Ett möte var å gång så förare tryckte på gasen och ordentligt och passerade Elitaren i en fart som vida översteg de lagstadgade femtio km/h. Dessutom väldigt nära och att han skar in precis framför styret för att undvika frontalkrock med mötande bil... Bilen tillhör Kent Evert Persson i Kågeröd. Är det någon som känner honom så berätta gärna hur bilen användes ikväll. Det hade kunnat bli både plåtskador och blodstänk på den.


Långt i fjärran skymtar EBC977 efter idiotomkörningen...
   

Tisdag 23 februari 2016. Elitaren var på väg mot Saxtorp för att ta en förmiddagsrunda på neonros slingan. Strax innan Skönadalsvägen så blev han tätt omkörd av en svart Mitsubishi L200. Väldigt nära körde han då det var möte. Som om det inte var nära nog så svängde han in framför Elitaren. Bak efter bilen så hängde ett gallersläp som var hyrt av Dennis Lagom till släpets hjul var i höjd med Elitarens vänster fot och bara någon millimeter från då svängde han vänster in på Skönadalsvägen. Som tur var så var Elitaren inte längre bak för då hade det smällt. Vid en 90-graders sväng så går ju överhänget bak på släpet ut. Då hade det slutat med en olycka. Elitaren cyklade efter bilen in på Skönadalsvägen. Precis som han hade anat så tog bilen den lilla grusvägen i den skarpa svängen för att köra upp mot mossen/kohagarna. Elitaren kom ikapp och fick ställt frågan van i h-e han sysslade med. Men ett nollställt ansikte, ingen ursäkt ingen ting. Killen som körde kunde väl vara i 30-årsåldern, kortsnaggad med ljust hår och Hålringar i öronen. Sådana där svarta saker som töjer ut stora hål i örsnibbarna. Biens registreringsnummer är GHC173 och tillhör Artur Kowalewski i Klippan. Någon som har kontakt med honom, berätta gärna hur bilen användes denna dag.

GHC173

Svart Mitusbishi L200

   
Söndag 21 februari 2016. Så skönt. Solen lyste från en blå himmel. Fjärran var det ruskväder som annars rått de senaste dagarna. Ut och hämta cykeln och snabbt montera av hjulen med dubbdäck för att sätta på det vanliga hjulparet. Sedan var det till att rulla ner om Piruetten som stod klar i sitt förråd. Tillsammans rullade man så iväg norrut mot Saxtorp. Men man hann inte långt förrän en BMW 528 med registreringsnummer UDS350 körde förbi. Trots att det bara var två cyklister och BMW’n så kunde han inte lämna plats. Någon ynka centimeter från Piruetten passerade han. Det var nära att det blev en olycka. Det är bisarrt vad vissa människor kan riskera bara för att de är på dåligt humör(?). Riskera andra människors liv och hälsa helt i onödan. Dessutom kunde föraren fått bucklor och repor i lyxåket. Bilen tillhör Ulf Rasmusson i Löddeköpinge. Är det någon som känner honom så berätta för honom hur hans bil användes idag och hur nära det var att han fick bucklor, repor och blodstänk på den!

Långt i fjärran skymtar UDS350, BMW528 efter idiotomkörningen...
   
Söndag 3 januari 2016. Nu var det bara att grensla cyklarna och rulla mot Saxtorp. Strax efter man passerat ridhuset längs Grand Prix vägen så blev man omkörda av en grå honda. Vägen var helt fri, men dåren i bilen skulle givetvis köra så nära han/hon kunde. Riskera liv och lem på de båda cyklisterna, till vilken mening? Bilen med regnr NRN208 ägs av Håkan Svensson i Löddeköpinge. Är det någon som känner honom så berätta gärna för honom hur bilen användes idag. Det kunde ha blivit bulor, repor och blodstänk på bilen…

NRN208

Honda

   
Söndag 27 december 2015. För ovanlighetens skull valde Elitaren att köra längs Grand Prixvägen istället för genom skogen. Det var tanken på alla de dyngiga partierna som kulle varit tvunget att passera som gjorde detta val. Men baklyktan tänd, precis som på hitfärden för att synas ordentligt i gråvädret rullade han mot Hofterup. Något tiotal meter innan han skull svänga av in på Passagevägen så blev han omkörd av en grå Passat som inte lämnade många centimeter tillgodo vid passagen. De femtio kilometrarna som är lagstadgad hastighet på sträckan var överskrinda med god marginal. Det är konstigt att vissa bilister bara måste köra snuskigt nära cyklister. Detta trots att vägen var helt fri. XFF669 är registreringsnumret. Ägare til detta fordon som sånr hade fåt bucklor och blodstänk på högersidan är Per-Arne Stegerup i Saxtorp. Är det någon som känner honom så berätta gärna för honom hur bilen framfördes idag.

Baklyset var tänt så föraren i XFF669 måste ha sett Elitren i god tid och
lämnat ett adekvat vingelytrymme sistället för att snika förbi med någon
centimeters marginal som nu skedde...
   
Söndag 29 november. Bokis och Elitren rullade ut mot Grand Prixvägen för att sätta kosan mot södern. Hofterup och Dösjebro. Man tog den vägen för att komma hem till en varm dusch snabbast möjligt. Efter ett litet tag blev de omkörda av en Kia Cee’d, en röd rackare som passerade Bokis bara på 15 mm avstånd elelr så. En hundradel av rekommenderade 1,5 meter avstånd. Bilen har registreringsnummer TAB258 och är registrerad på Bilgruppen i Lund. Resterande hemvägen gick sedan utan incidenter.  
   
Söndag 15 november. Uppehåll i skitvädret. Svag vind och inget regn! Fantastiskt för att vara november. Elitaren rullade iväg mot Saxtorp. Strax innan där så blev han omkörd av en mörkröd Skoda CXL711 som strök förbi alldeles för nära. Vägen var helt fri så föraren hade gott om plats till vänster om Elitaren. Men nix. Med endast tio femton centimeter dundrade ekipaget förbi. Bilden tillhör Gertrud Ek i Löddeköpinge. Är det någon som känner henne så berätta för henne hur bilen användes idag på Grand Prix vägen strax innan Saxtorp vid kvart-tjugo i tio på förmiddagen.  
   
Söndag 1 november. Tänka sig att det milda, fin höstvädret håller i sig. November som är känd för att blåsa och regna på tvären med en temperatur som nöd och näppe överstiger fryspunkten. Nu har vi runt tio grader och nästan ingen vind. Lyx, att ta vara på! Med lätta fjät tog sig Elitaren till sim MTB och svingade högerbenet över sadeln och satte igång att trampa mot Saxtorp. När han kom ut på Grand Prix vägen så såg han en kermitgrön klunga landsvägscyklister närma sig. Örestadare. Den ”dammsugaregröna” (ja, ni vet den här arraksrullen som är chokladdoppad i ändarna, den gröna färgen är det) kvintetten susade förbi. Det var Bengeten och fyra till som var ute och rullade med några kompisar. Strax efter så kom en dåre i en mörkgrön VW Caddy och körde förbi. Alldeles för nära och aldeles för fort. Det är 50 km/h som gäller. Vägen är för smal att köra om när det kommer möte. Men idioten i Caddyn brydde sig inte om detta. . Registreringsnummer KRJ916 Leder till Leif Blomstrand i Löddeköpinge. Är det någon som känner honom så berätta gärna för honom att han bil var nära att bli ett mordvapen idag.  
   
Torsdag 15 oktober 2015. Nu är vi inne i halva oktober. Det blir snabbt mörkt på kvällarna. Viktigt att ha lyse på cykeln och fulladdade batterier. När trikåerna var på och all annan utrustning på cykeln var det dags att rulla mot Saxtorp längs Grand Prix vägen. Precis innan Skånsk hästutrustning där hastigheten  blir nersatt till 30 km/h så blev Elitren omkörd av en silverfärgad SAAB 9-5 som klämde sig emellan mötet och Elitaren. Det var inte många centimeter tillgodo. Bilen ägs av Karin Andersson Ahl i Löddeköpinge. Är det någon som känner henne så berätta gärna att bilen användes som ett mordredskap ikväll!  
   
Söndag 27 september. Strax innan man var hemma så inträffade dagens enda incident. På Grand Prixvägen på den del där det är 50 km/h så blev man omkörda av en Mörkblå Mitsubishi Lander som gjorde omkörningen tros möte. Resultat: Alldeles för nära de båda cyklisterna. En idiot som riskerar två människors liv och lem för at tjäna en sekund eller så. Reg nr XTJ861, Bilen tillhör Göran Ekström i Landskrona.  
   

Söndag 20 september 2015. Sol och lite duggregn på väg mot Saxtorp. Precis vid Skönadal så kom en Loomis Mercedesskåpbil med regnr POE126 och körde väldigt nära Piruetten. Vägen var helt fri. Väldigt onödigt och farligt. Riskera andra människors liv och hälsa bara för att man är på dåligt humör? Bakfull? Inte riktigt vaken? What so ever , så gör man inte.

Det dröjde inte lång tid innan nästa incident. En Ford Fiesta, grå, med regnr AAX402 körde ännu närmre Piruetten. Avståndet mellan bil och cyklist översteg knappast tjockleken av två blad i psalmboken. Mordförsök? Bilen ägs av Emma Malmros i Löddeköpinge. Är det någon som känner henne så berätta för henne hur bilen användes idag. Det kunde blivit både repor, bulor och blodstänk på bilen. Där fanns gott om plats att köra om. Skärpning!

Som tur är så är det inte långt till samlingsplatsen vid Fotbollsgofen. Skönt att koma ut i terrängen där det inte kör några tokstollebilister. De flesta bilister är bra, men den lilla klicken av vettlösa dårar är inte kul att ha med att göra.


Mercaskåpet från Loomis var morgonens första bildåre, Strax efter kom
Emma Malmros Fista. En mindre bil men ännu närmre/farligare!
   
Söndag 30 augusti 2015. Det var inte mycket trafik. Men en vit Volvo med reg nr FKE758 kom i alla fall. Strök tätt, mycket tätt, intill cyklisterna. Detta trots det var helt fritt i mötande. Han hade dragit över heldragen linje med två hjul, då kunde han lika bra göra det med alla fyra hjul för att inte riskera liv och lem på kvartetten som han passerade. Bilen Tillhör Leif Håkan Hed i Löddeköpinge. Är det någon som känner honom så upplys honom om hur bilen användes idag. Det kunde blivit en blodig historia. Nu var det som tur var ingen vind att tala om. Men när en bil passerar så nära när det blåser kan göra att cyklisterna sugs in i bilen.  
   
Tordag 25 juni 2015. Precis innan Elitaren var hemma. I höjd med ridhuset så rörde sig ett hästekipage i hagen till höger, mitt emot ridhuset. Det var någon aktivitet där.Måga bilar och hästekipage stod parkerade. Ekipaget körde fram och stack ut nosen. Elitaren slutade trampa, men så stannade ekipaget och Elitaren trampade på igen. Medvind 30-35 knyck 10-15 meter kvar då körde fanskapet ut! Elitaren tvärnitade med låsta hjul och lyckades undkomma med blotta förskräckelsen och en skedblad tunt i sämskskinnet. Bilen en SAAB 9-5 ägs av Niklas Svensson i Finspång. Men det var en kvinna som körde. Hon såg inte, sa hon urskuldrande. Såg inte när en lysande orange cyklist kommer rullande. Det räcker inte med att gå upp på morgonen, man måste vakna också!

Torsdag 4 juni 2015. Elitaren rullade längs Grand Prixvägen norrut. Vid Skönadalsvägen så blev han omkörd av en grå opel som körde väldigt nära och svängde in snävt framför. Det är läskigt att sitta på cykeln när det kommer sådana formidabla idioter som inte kan ta hänsyn till medtrafikanterna. Att de inte fattar att de utsätter andra människor för livsfara. Bilen har registreringsnummer BEJ894 och ägs av Mats Månsson i Billeberga.

Tisdag 2 juni 2015.Vad det är som gör det. Är det månne sommarvädret som lyser med sin frånvaro som gör bilister på dåligt humör och därmed omdömeslösa? En silverfärgad Audi A6 med regnr XHO914 körde om Elitaren i ett huj På Grand Prixvägeen . Passerade alldeles för nära trots att hela vägbanan fanns till förfogande. Bilen till hör Jörgen Ola Pettersson i Häljarp. Är det någon som känner honom så kan ni gärna påpeka att hans bil passerade alldeles för nära en cyklist sisådär vid 17.20-tiden. Det är ju alltid tråkigt om någons dåliga humör går ut över döda ting. Men än värre är det ju om det går ut över (ännu) levande varelser…

 

 
Söndag 31 maj 2015. Piruetten och Elitaren var på väg mot Saxtorp. Precis vid ridhuset blev man omkörd av en dåre som inte respekterade vare sig avstånd till cyklister eller hastighetsbegränsningen (50 km/h). Trots mötande trafik på den smala vägen så klämde han sig förbi med bara någon ynka centimeter till godo på Piruetten och Elitaren. Regnr FNO837. Bilen tillhör Samir El Chenawi, Malmö. Några hundra meter senare var det dags igen då var det en blå Nissan med regnr KUW835 som swischade förbi med några få centimeter till godo. Detta helt i onödan då vägen var helt fri, inga möten. Bilen tillhör Göran Andersson i Fjälkinge. Strax innan Davidslidsvägen så var det tredje gången gillt inom några minuter. Då var det dags för en grön BMW att upprepa det den blå Nissan nyss gjort. Köra snuskigt nära utan en tanke på att man skall lämna 1,5 m till cyklister inte 1,5 cm… Regnr PPH781. Bilen tillhör Rune Berglund i Häljarp. Om man har så klent förstånd som förarna av dessa bilar. Så klent förstånd att man inte inser att man utsätter andra människor för livsfara. Med så klent förstånd borde det vara förbjudet att inneha körkort. Som tur var så skötte sig övriga bilister ordentligt, vilket de allra flesta gör. Men det räcker med en idiot för att döden eller det livslånga handikappet skall vara ett faktum.  
Söndag 11 januari 2015. Precis innan man passerade hembageriet så blev de omkörda av en vit Passat som inte lämnade något ”onödigt” vingelutrymme. Passaten svängde in och parkerade vid hembageriet och Elitaren rullade dit för att berätta att det var alldeles för nära. Som oftast vid sådana tillfällen så är det ett blånekande istället för att be om ursäkt. Stämningen blev snabbt hotfull och Elitaren rullade iväg. Han ville inte ha bråk, bara ordning och hyfs i trafiken. Jag skall köra efter dig, vrålade den näst intill explotionsfärdige bilisten. Ja, ja gör du det… Några minuter senare så kom bilen och körde om. Nu ännu fortare än förra gången. Svängde in snävt och tvärnitade så att det kom svart rök från däcken. Ut for föraren, argare än en nyväckt björn. Jag var över på halva vägen, skrek han, Det hade han sagt vid bageriet också. När Elitaren visade var han hade legat på vägen så skrek han, Jag var helt över på andra sidan. Om så hade varit fallet hade dessa rader inte kommit till. Efter att noggrant förhört sig om vad Elitaren hette och bodde så for han iväg i ett huj. Trevlig kille…

Här laddar den ilskne bilföraren för rivstart...
Torsdag 24 juli. Påvägen mot Saxtorp så kom en dåre i en silvergrå Ford Mondeo med reg nr SHW374 som försökte tränga Cyklofånarna av vägen. Detta trots det var helt fritt från övrig trafik och han hade all möjlighet att använda andra filen också vid sin omkörning. Omdömeslöst och livsfarligt agerande. Bilen ägs av Sven Ingemar Svensson i Bjuv. Någon som känner honom kan ju berätta för honom att bilen har använts på ett sådan vårdslöst och livsfarligt sätt.  
Torsdag 3 juli. Annelöv- Dösjebro. Precis när han svände ner under järnvägen vid stationen hördes ett typiskt cykelrassel/tickande bakom. Bokis hade vänt även han och kört ikapp. Tillsammans körde de båda till Furuhillsvägen där Bokis vände hemåt med en hundraåttiogradare och Elitaren Tog Furuhillsvägen till Hofterup. Där var det dags igen. En Svart Peugeot 206 cab med reg nr TNZ297 kom norrifrån på Grand Prixvägen och körde in på Furuhillsvägen. Elitaren som skulle till vänster och prydligt gjort tecken ch lagt sig vid mittlinjen fick göra en nittiograderskonstgir åt höger för att inte bli tillplattad när kvinnan i bilen skar svängen så ho tog båda körfälten i anspråk. Bilen tillhör Peter Nilsson i Löddeköpinge. Någon som känner honom? Berätta då gärna att bilen användes som mordredskap…  
Söndag 22 juni. Ett par kilometer innan rundan är avsliútad så händer det. En tosing i en gammal skabbig blp Pick-up skall försöka tränga Elitaren av vägen. Trots att debåda är ensamma på vägen så skulle han köra så nära att det inte fanns några marginaler öveh huvud taget. konstigt att detta ofta inträffar på just Grand prixvägen. Idioten körde ien bil med regnr COC216. Bilen tilhör Lars Rosenberg i Malmö. Är det någon som känner honom? Påpeka då gärna att bilen har använts på ett olagligt sätt och riskerat både liv och em på en medmänniska.
Torsdag 17 juni. En blå Ford mustang cabriolet med reg nr BDU781 som körde snuskigt nära Piruetten på Grand Prixvägen söderut. Detta trots att han hade hela vägen annars. Inget möte ingen ting. Så det var verkligen ett passande reg nr. BDU i datakretsar står för Brain Dead User. Så sant som det är skrivet... Bilen tillhör en Rickard Nilsson i Furulund. Är det någon som känner honom så berätta för honom att han är en äkta BDU som riskerade både repor och bulor på sin bil. Att han inte är mer rädd om den?  

Söndag 25 maj. Resterande klunga körde mot Saxtorp. Precis innan rondellen blev man omkörd av en mörkblå Honda Prelude KEJ780, som ägs av Krister Gummesson i Asmundtorp. Han körde om precis innan rondellen och svängde in så tvärt framför klungan att han höll på att ta de första cyklisterna med sig. Idiot, är väl det mildaste man kan säga.

 

Söndag 18 maj. Strax utanför skyltarna med Ålstorp så kom en silverfärgad Volvo V70. Den körde säkert i 80-90 knyck på sjuttioväg. Helt ena. Det var bara Volvon och Elitaren. Ändå skulle han köra så nära han kunde. Många närsituationer har man varit med om under åren på cykel, men ingen så nära som detta. Så j-la onödigt att riskera liv och lem på en hederlig cyklist. Vägen var totalt öde förutom Elitren och dåren i Volvon med reg nr ULM 520. Incidenten borde minst rubriceras som dråpförsök. Är det någon som känner dåren i denna bil, så be honom självmant att skicka in sitt körkort i retur till Transportstyrelsen. Sådana omdömeslösa dårar har inte på vägarna att göra!

Bilern tillhör Rune Berglund, Häljarp.

 

 

Söndag 11 maj. In genom Bjärred och så vidare mot Borgeby. På ringvägen så räckte man ut handen åt vänster för att svänga in genom Borgeby. Ett möte kom. Då fick ett "snille" i en stor svart BMW för sig att köra om trots att klungan precis var på väg in i filen med vänsterpil. Heldragen linje, vänstersvängande cyklister och mötande är ju inget som stoppar en viktigpetter i en tysk premiumbil. En otäck situation. Lustigt nog så fick Cyklofånaran hålla igen för han körde så sakta, han höll inte ens trettio som är hastighetesgränsen. Vid en chikan där det var möte stannade han och Elitare passade på att köra ram och knacka på rutan och förklara för honom att man inte beter sig på det sättet. Sedan kunde man fortsätta sin cykling mot Lödde. Resterande del av turen gick utan incidenter. Ett tack till den föraren i Volvon som kom från v. Karaby och vänligt stannade så att klungan kunde passera den vägen.

 

Bilen tillhör Erik Rydberg, Lomma