Världsmästar & motionärer...

Onsdag 25 februari. Vilken ansamling. Piruetten anmälde sig självmant. Likaså Nestorn, Bengeten och Jerka. Bokis var på plats även han i Saxtorp. Så inte mindre än halvdussinet Cyklofånar utmanade asfalten denna kväll. Kosan ställdes söderut i i onsdaglig ordning. Jerka tog täten ganska direkt. Det var mycket tramp i de göingska benen. Det tog inte lång tid innan gruppen var uppdelad i två klungor, Jerka, Bengeten och Nestorn i en och Piruetten, Bokis och Elitaren i den som kom några cykellängder bakom. Förstaklungan släppte lite på takten så att andraklungan kom ikapp så att man åter kunde höja tempot och köra från andraklungan. Lite så häl man på tills man tagit sig vägen fram till Habo Ljung. Här stannade man för att få lite ny energi i form av kexchoklad. Jerka körde med sin hemgjorda energikaka enligt ultralöparen Rune Larssons recept; 1 del socker, 1 del sirap och en del vispgrädde koks till det blir en kolaaktig konsistens då blandar man i 7 delar havergry/pumpakärnor/nötter etc. Sedan är det rena julafton med långpass!

Efter pausen vände man norrut, hemåt igen. Snöblask började yra. Tramp, tramp i kantvinden som var något med. Världsmästarkandidaterna trampade på. Bokis och Elitaren bildade en egen klunga. Efter Bjärred så såg man inte något av de fyra första. I egen, inte allt för låg takt, så rullade duon hemåt. I Hofterup så stanade man till på Pasagevägen för att ta ett välförtjänt kexchoklad. Då stod där en trio Cyklofånar. Alla utom Nestorn... Ingen visste vart han tagit vägen. Men efter hemkomsten så slog Elitaren honom en signal och då var han hemkommen. Han hade tagit i lite väl mycket. så han hade stanant till i Lödde kors för attt svälja hjärtat igen. Sedan hade han rullat Barsebäcksvägen hem. Slutet gott, allt gott alltså.

Nästa träning på söndag 10.00 i Saxtorp. Elitaren har en dotter som fyller kvartssekel och kommer troligen inte att hinna hänga med. men Piruetten är på g i alla fall. Onsdag i nästa vecka så är det årsmöte i Örestadcyklisterna så då blir det nog lite knalt med deltagare...


Bengeten (tv) mannen som har glasögon för syns skull...
Piruetten (th), mannen som belåtet torkar snor/chokladblandningen från munnen...


Jerka, mannen från Göinge med ben som pistonger...


Bokis, mannen som alltid blundar när han ser en kamera...


Nestorn, mannen som alltid gapar när han hör prasslet av kexchoklad ...

 
Gubbe, med utan dubbe!!!

Söndag 22 februari. Natten hade varit snörik. Säkerligen en decimeter hade det kommit. Men temperaturen hade stigit. Tre grader drygt visade kvicksilvret när Elitaren rullade hemifrån tilsammans med Piruetten. Piruetten ojade sig lite över föret. Det var lite som att cykla i en halvsmält sorbet. Bitvis var sorbeten packad och hade en onsistens som halvsmält is. Med dubbar sligrade sig cykeln lite hit och dit. Piruetten som har dubbdäck, omonterade, hemma i förrådet slängde det och slirade än värre. I Saxtorp så dök Jerka upp. Äntligen av med sin förkylning. Lite kvar av sitt löparknä, men anars ok. Hej hopp. Ner i diket vid fotbollsgolfen och sedan vidare genom skogen. Ingen hade cyklat där tidare. Inga Landskroniter dök upp heller. Ingen Bokis, kick eller Bosse Bus. Inga spår av dem hittaade man nder sina vindlande färder. De hade nog valt sofflocket istället för sadeln denna dag. Men Cyklofånetrion jagade på. Piruetten gjorde sina, just det, piruetter. Lite då och då låg han på rygg och sprattlade som en nylandad mört på pimpelisen.

Kors och tvärs i Saxtorpskogen gick färden. Spårsnön visade att man körde på nya stigar mest hela tiden. Vid ett par tillfälen kom man på gamla spår. Men sammantaget var det nog inte mer än ett par hundra meter. När man kom över ängarna och passerade Bennys villa så blev man utskällda i vederbörlig ordning. Men så vidare bort en runda på slingan vid Häljarp innan man vände tillbaka och blev utskllda på returen...

Efter nästan halvannan timme så var man vid välanbäcken där man elegant rullade över spången och fortsatte mot Sjörana. Där stannade man i vanlig ordning och inmundigade kexchoklad. Jerka bjöd lite smakprov på sin hemgjorda sportkaka. En form av knäck med fiber. Mums! Elitare i alla fal började känna sig ite krokig så nu satte man kosan mot Brukshundklubben och granet mot Ålstorp. Här rulllade man fram över den uppridna stigen och så vidare mot hemmet. Efter drygt tvenne timmar kunde springaren hängas in i förrådet igen.

Nästa träning på onsdag. Samling på MTB i Saxtorp kl 18.00.


Här står Jerka och fipplar med blixtlåsen för
att komma åt sin energigivande hemgjorda
energikaka.
 
(Is-)Pansarbrigaden!

Onsdag 18 februari. Stilla var det. Kvicksilvret låg på några minusgrader. Små flingor singlade ner genom luften. Piruetten hade inte verkat vara pigg på cykling. Så Elitaren rullade i ensamt majestät mot Saxtorp. Jerka hade fått ordning på knät men blivit förkyld. Så han siktade på söndagen i stället. Jerka var på väg hem från St. Petersburg. Han siktade på söndag även han. Det märks att våren närmar sig. Det är inte helt mört förrän efter 18.00! Tänk det är bara en dryg månad sedan det var beckmörkt vid fyratiden på eftermiddagen!!!

I Saxtorp dök det upp två ljuskäglor från cyklar. Det var Bengeten och Bokis! Jättekul. Nestorn hade varit där och vänt men fått vända hem efter nya batteri till belysningen. Så när denna trion var samlad då var klockan sex så man rullade så sakteliga mot Nestorns boning för att möta upp honom. I slutet av Stora Byvägen dök han upp med ett jättestarkt ljus. Här var det nya batterier minsan! Så gjorde man ett cykellappkast och körde tillbaka igen mot Saxtorp. Här rullade man vidare mot Lödde. Flingorna som kom blev allt blötare och det stänkte en hel del om hjulen på cyklarna. Så när man passerat Lödde fick Bokis stanna till för att ta av glasögonen. De var täckta av ett ispansar som gav lika bra sikt som genom ett glas med mjölk...

Så rulade man igen vidare mot Borgeby Slott och så Flädie. Elitaren uppmanade Nestorn och Bengeten att ta det lugnt då han var nyopererad. I går eftermiddag hade han fått avlägsnat en gevärskula ur huvudet. Det var tillrättandet av en nästan 40 år gammal skottskada. Så han ville inte ta i för mycket så det skulle börja blöda eller så. Men det gick bra hela vägen. Elitaren släpptes fram och fick ange takten. I Flädie så tog man av mot Habo Ljung. Framme där stannade man för en kexchokladpaus. Styrkta av chokladen så vände man hemåt igen. Nu hade det blivit råare. Troligen hade temperaturen i sig gått upp. Men det var fuktigare och råare. Det tog sin lilla tid innan man fick upp värmen igen efter stoppet. Värst var det med "fingsemannarna". Hemfärden gick utan bekymmer. Inga större i alla fall. Nestorn och Bengeten tog täten och tryckte till lite mer. Elitaren och Bokis höll sitt tempo någorlunda. En liten ökning men inte samma som de båda andra herrarna. Hemma igen var man efter ganska precis två timmar. Täckta av ett ispansar. Man fick töa lite inan blixtlåsen i jackan gick att forcera...

Nästa träning på söndag. MTB med samling i Saxtorp kl 10.00.


Här har vi Bokis njutande av kexchoklad i Habo Ljung.
 
Sextettcykling!

Söndag 15 februari. Piruetten hade vaknat upp ur sin förkylning. I glatt samspråk med Elitaren så cyklade de mot Saxtorp för att möta upp Nestorn och Jarne. Där dök även kicken och Bokis upp. Hilis skulle ut och pimpla, så han var inte aktuell denna dag. Inte för cykling alltså. Med ett skutt lämnade man asfalten för att rula ut genom fotbollsgolfbanan. Där höll man på att bygga en MTB bana! Hiskeliga träkonstruktioner av gamla brädlappar. Det blir nog inget för fegisar att vingla omkring på de höjderna... Man kom in lita annorlunda mot vanligt i skogen denna dag. Nya stigar kom i sikte. Vissag gamla såg nog nya ut också. När snön liger fläckvis så ändras bilden av naturen. Man käer inte riktigt igen sig.

Så tog Jarne täten och letade stigar. Han tog upp Hillis/Vilsis mantel och hitade några stigar som inte var några stigar. Men blev det efter att sextetten rullat igenom den tidigare obanande terrängen. Kors och tvärs gick färden. Tidvis var det ingen som riktigt visste var man var. Efter en dryg timme så började man försöka lokalisera var man avar för att rulla mot Järavallen via Välandalen. Elitaren och Jarne tog täten på stigen över Väanbäcken. Bakom deem så gnisslade bromsarna på dem som inte vågade släppa loss. Det är en härlig passage. Bra fart från backen och så över spången. Ett träd står precis innan spången. En gren sticker ut och man duckar gör att inte köra huvudet i den. En kul pulshöjare!

Efter Välan så var det över mot Järavallen. Vid lilla sjön så stannade man för kexchokladpaus. där började Piruetten och Jarne jämföra vem som hade hårdast. Til slut enades man om att Jarnes var hårdast medans Piruettens var större. Ja samtalsämnet var givetvis framdämparna... Så rullade man vidare och letade efter stigen som gick igenom kärret til Brukshundklubben och så vidare genom granet mot Ålstorp. Naturen är väldigt omväxlande. Denna granebemängda skog där känns det som om man hade kommit til mörkaste Småland. Så rulade man ut över Paintbalbanan och vidare till Hofterup. Här fick de som så ville en bit kexchoklad igen. Jarne drog hem till sit medan de övriga förtsatte ridstigen in igenom Hofterup. Framme på Lupinvägen så drog Piruetten och Elitaren hem till vardera sitt. Nestorn och Kicken rullade ut mot Timotejvägen för att sedan via golfbanan rulla mot Häljarp.

Nästa träning på onsdag 18.00 på MTB (landsväg) i Saxtorp. Ala välkomna!


Hr har vi fem sjättedelar av sextetten när de smaskar kexchoklad. Fr v: Piruetten, Bokis, Kicken, Nestorn och så Jarne. Elitaren bakom kameran.
 
Linje & solo!

Onsdag 11 februari. Kallt och rugggigt. Nordlig vind. Lite snö och blask. Några flingor som singlar ner genom luften. De kändes kalt och ruggigt. Genom alla kläder sökte sig nordan. Men är det onsdag så är det. Elitaren har ju varit förhindrad genom arbetet de senaste onsdagarna. men nu var han åter i sadeln. Trampande mot nordan sökte han sig mot Saxtorp och samlingen där. Piruetten var antagligen fortfarande förkyld. Jerka hade sociala aktviteter. Men Nestorn och Bengeten hade aviserat sin ankomst. Jodå i Saxtorp rullade de båda tillsamans i väntan på Elitaren. Inga fler dök upp. man beslutade sig för att köra ner mot Ålstorp och sedan längs Furuhillsvägen mot Dösjebro. Här fortsatte man mot Annelöv och vidare upp mot Billeberga. Här blev Elitaren akut pinknödig och stannade till för att tömma blåsan. Nestorn och Bengeten uppfattade inte detta. Vilket håll som deras bakljus försvunnit åt kunde man inte lista ut. En liten stund väntade han där. Men när kylan började krypa igenom klädseln så grenslade han sin springare igen och satte kurs mot Trää. Nu var vinden med. Det gick med lätta tramptag. Bitvis var det vit snö på vägen. Här hade man inte sett en saltbil på eviga tider... I Trää så fortsatte färden mot Annelöv. Här fick han en kantvind. Brrrr... Men väl i Annelöv så kunde han svänga av mot Dösjebro. Vinden med igen. Visst är livet rättvist ibland. Efter Dösjebro så var det inte långt kvar innan springaren kunde stallas in och Elitaren ställa sig i duschen.

Ja inte gick det några kexchoklad idag inte. Kanske tur det för Elitaren hade glömt förnya förrådet. Så dessa fem slitna exemplar är vad som fanns...
 
Lagtempo!

Söndag 8 februari. Jämerdalen... Piruetten förkyld, Nestorn hade Citygross på sin lott, osv osv. I ensamt majestät rulade Elitaren till Saxtorp. Vit slask/snö låg lite på de skuggigaste områdena. Med modden sprutande runt däcken närmade han sig samlingsplatsen. Då dök det upp en trio anförda av Hillis. Han hade varit i Häljarp och hämtat upp Bokis och Kicken. Efter att ha väntat en stund för att se om någon ytterliggare skulle dyka upp så gav man sig iväg över fotbollsgolfbanan och vidare ut i Saxtorpsskogen. Över stock och sten gick färden. Efter ett tag passerade man den gula vilan med de bjäfsande hundarna. Där satt en förvånad Benny och fipplade med staketet när kvartetten dundrade förbi. Vidare gick färden. Hillis ledde in på olika stigara. Ibland blev det tvärstopp för att stigen slutade i ett snår där det stod en glasburk med fimpar eller annat skräp. De övriga tre övervägde att döpa om honom till Vilsis istölet för Hillis. Man avverkar lite här och var i skogen. Så mycket med ris och kvistar på sina ställen. Här och var så har det fallit träd över stigarna. Men det hindrar ju inte en Cyklofåne. Hej hopp över sten och stock. Vid en passage över ett träd som låg över stigen så slog Kickens fåle bakut. kicken var på väg att flyga av med näsan före. Men rutinerat fick han kortat in tyglarna och klämde sig fast med skänklarna. När skjuter ingn hare som bekant. Så utan markkontakt med annat än däcken kunde värden fortsätta. Efter en timmes cykling så rullade man över mot Järavallen via Välandalen.

Mjölksyran började göra sig påmind i låren. Stigarna var klistriga och sög ordentligt. Men det var bara att trampa på. Isarna på sjöarna hade töat. Hillis provade men fick följa kanten så han hela hade kontakt med sjöbotten. Men snart hade man sitt på det torra igen. Hilis anförde ut på stigarna. Det tog inte lång stund innan han hade hittat någon hittills oprövad rudimentär stig. Färden gick igenom en granplantering. Upp över brukshundklubben och så vidare på kletiga sugande stigar. Vid en glänta stannade man till för att njuta kexchokladet. En bekant till Bokis kom promenerande. När alla artigheterna var avklarade så fortsatte man in igenom Spökstaden som finns på paintballbanana. Sedan vinglade man vidare igenom skogen mot Hofterup. Där fick Hillis leklynne sitt lystmäte. På en lekplats så var det lite kullar som lockade till utmaning. Upp och ner, upp och ner. Så fick han syn på en liten karusell som man driver med cyklar. Det tog inte lång tid förrän där satt fyra vuxna och körde lagtempo så man blev yr i mössan. När världen stanat igen så skiljdes man åt. Hillis & Kicken tog vägen via golfbanan till Häljarp medan Bokis och Elitaren rullade mot Rotundan där Elitaren bor. Bokis rulade sedan vidare mot Dösjebro.

Nästa träning på onsdag kl 18.00 i Saxtorp på MTB.


Här ser vi Bokis, Kicken och Hillis i lagtempo på lekplatsen.


Elitaren kämpar för att hålla sig kvar, trotsa centrifugalkraften...

 
Käpp i hjulet!

Söndag 1 februari. Kallt, lite snöigt och blåsigt. Detta var förutsättningarna för dagen. Elitaren rulade ner till Piruetten som kom ut ut grovköket i sin cyklemundering, precis när Elitaren stannade till. Piruetten hade det lite svårt att hitta i förrådet. Han hade nämligen nyssens städat det. Ja ven f-n kan hitta något när det är städat och i ordning???

Gemensamt rullade man sedan mot Saxtorp. Elitaren med et leende på läpparna. Cyklen var nyrenoverad. Ny kassett bak, kedja och två klingor fram och så lite wirar på det. Rent och fint i växellägena. Tänk vad lite nya prylar och en ordentlig service kan betyda...

I Saxtorp så mötte Nestorn upp. Inga fler så man begav sig ut i skogen så snar man bara kunde. Det var ett oherrans isigt blåsande. Så ju fortare man kom in i lä, ju bättre blev det. Snirkelitrix runt på olika stigar i skogen. Det är lustigt så annorlunda det ser ut för att där ligger ett tunt, tunt lager snö på marken. Det var som om man lagt lite tyll över tuvorna. Det blir ett helt annat landskap. Inte känner man igen sig heller. Gamla stigar blir som nya. En tur bort om slingan i Häljarpsskogen. Den är trvlig den rundan. Kort men kul. Det går ju att cykla på lite där så man får fartkänsla om man så vill. Sedan var det tllbaka igen förbi huset med de gläfsande och skällande hundarna. Har man hundar som springer och skäler på alt som rör sig så kan man väl knäppeligen vara så speciellt intresserade av hundar...

Efter en timmes vindlande färd på stigarna i Saxtorpsskogen så rullade man över Välandalen och jagade vidare mot Järavallen. Nestprn fick en käpp i hjulet och därmed tvärstopp. Men efter ett par minuters pillande så var cykeln körbar igen. Så fortsatte man ut mot sjöarna. Här såg man spår efter andra cyklister. LCK? Man följde spåren men lyckades aldrig få syn på eller genskjuta dem. Man rullade över bron och så tog man ett varv på den gula slingan. Det var många som var ute med sina hundar denna dag. De som var i spåret hade hun med sig. Ett undantag var en löpare man mötte. Han svor och spottade efter cyklisterna. Är det inte bättre att bråka färdigt med frun istället för att ösa sin dynga över främmande människor?

Tillbaka över bron och så igenom kärret tillbaka till hofterup. Två timmar lite knappt blev dagens pass. På onsdag är elitaren engagerad i jobbet på kvälen och kan därför inte cykla. Men alla andra kan ju samlas i Saxtorp kl 18.00


Piruetten och Nestorn vid kexchokladpausen efter att ha rullat tillbaka över motorvägsbron.