Elitaren hyllad!

Söndag 27 februari. Först av allt en koll på kedjan. Nix den fungerade inte. Alltså var det bara till att dela den och korta en länk. Och si så fungerade kedjan. Inga stela länkar. Medan Elitaren höll på med etta pyssel så dök Piruetten upp. Nyhemkommen från semestern på Island. Varma bad och så är ju något som passar denna lila frusna individ. Styrkt av detta så sade han att han inte satt på sig allt för mycket kläder för att inte riskera att bli för varm...!

Det var bara att rulla iväg till mötesplatsen i Saxtorp. Här mötte Bokis & Bosse Bus upp. Kicken var på årsmöte med Husarerna., så han var på ett anntat stalle, f'låt ställe... Det var bara att kasta sig ut i skogen. Bosse Bus först sedan de andra. Bosse Bus har ju våknslor. Han gjorde allt för att Elitaren inte skulle överleva sin 55-årsdag. Luften tröt och det blev ävan andra spår i kläderna. Men man får inte ge sig så det var bara att bryta hop och trampa vidare.

Efter en stund så dök även Junioren upp och hängde på. Detta var en signal för Bosse Bus att trycka på ytterligare i pedaerna. Ja jevlar vad det gick. Runt och hit och dit i skogen. Så ner genom Välandalen och upp på Järavallen. Man följde spåren efter motorcykelarna som går längs motorvägen. Då vinden skar som en skalpell så stannade man inte på vanliga stället utan fortsatte över ängarna tills man kom i lite lä. Där plockade elitaren fram sina hembakta energikakor som han delade med sig av. Då bjöd mottagarna av dessa på en äkta Barbershop. Alltså fystämmig manskör med ja må han leva. Ögonblicket förevigades och ligger nu på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=p_cb1v34BAw.

Sedan var det en tur över bron till Järavallen och så vidare söderut via golfbanan till Hofterup. Så snart var både Piruetten och Elitaren hemma. Bokis skulle även hinna hem till jaktstarten kl 12.00. Nästa träning på onsdag kl 18.00 i Saxtorp.

 


Den fyrstämmiga manskören. Fr v Bosse Bus, Piruetten, Bokis & Junioren.
 
Elitaren kuggad!

Onsdag 23 februari. Fyra-fem minusgrader och lätt snövall. En isande sydostan. Ett läckert och lockande cykelväder. Elitaren kom hem med en kasse med drivlina från Spaghetti-Håkan. I söndags hade det ju visat sig vara sliten kedja med mera. Men även mellan- och stora klingan fram fick bytas förutom kedja och kassett. Så det var till att komma hem lite tidigare än anars så det fanns tid att fixa med grejorna. Jodå allt kom på plats utan allt för mycket strul. Sedan var det på med trikåerna och så iväg till Saxtorp där Bokis & Bosse Bus dök upp. man beslöt snabbt att köra ner mot Hofterup för att få lite lä för sydostanvinden. Inte för den var så stark, men den skal ändå som en skalpell, brrrrrr...

Bosse Bus har ju stigande sav i sina vårben. Han tryckte på så att både Bokis och Elitaren började gurgla. Vid den lilla backen i höjd med Davidslidsvägen fick de båda släppa, vilket då även Bosse Bus gjorde. Sedan var tempot något lägre om än fler småtoppar nåddes. Vid rosa huset så svängdee man och så vidare ut genm Barsebäcks By till Barsebäck Strand och så mot landskrona en liten bit innan man vek av in mot Hofterup igen. Här stannade man till för att försöka justera växlarna på Elitarens hoj innan man fortsatte mot Hofterup. Men det blev inte bttre. Elitaren skruvade och hade sig, men det fortsatte att hacka. Så är man varit och vänt vid Skönadal fär at köra mot rosa huset igen så lämnade Elitaren gänget för at köra hem och försöka få ordning på transmissionen som blev allt sämre. Bokis & Bosse Bus fortsatte ett varv till. Hemma i stugvärmen så kom Elitaren underfund med att det var inte växlarna som var problemet. Det var den nya kedjan. När den skarvats hop så hade den länken blivit väl stel. Så det var till att leda upp leden. Sedan att ge sig ut på ett varv runt Hofterup. Nu funerade det jättebra, till en början. Men sedan började det hacka lite igen. Men inte lika mycket som tidigare. Så innan hojen stalades in så fick den en omgång olja och lite mer lirk i kedjan.

Nästa träning på söndag. Samling 10.00 i Saxtorp på MTB.


Detta missöde med transmissionen belyser det gamla talesättet: "Ingen kedja är starkare än den svagaste länken"...
 
Bosse Bus satte tänderna i Bokis bak!

Söndag 20 februari. Näää, vi skall till Island om en halvtimme svarade Jessica, Piruettens bättre hälft, när Eitaren knackade på. ja vissa gör vad som helst för att slippa cykla. Piruetten skall alltså ligga och guppa i Blå Lagunen iställte för att sita i skogen på MTB. Men Bosse Bus och Bokis dök upp i alla fall. Kicken hade haft kusinträff som igår så hårfästet var väl lite på sniskan. Men den församlade triona kastade sig ut på BMX-banan vid fotbollsgolfen, anförda av Bosse Bus. Det verkar som Mr Bus fått vårkänslor. Det var ju hålingen vad han trampade på. Eitaren och Bokis ångade på bakom. Men elitaren hade problem. Det hackade i dirivlinan. Detta blev allt värre. Var det månne en kvist i växeln? Stopp och en okulär besiktning. Nicx ingen kvist eller anat skräp. Det var bara drivlinan som var så infernaliskt sliten så att det kuggade över... Sedan blev det olika trixande för att hitta kuggar som var någorlunda. Fäörst provades det med stora klingan. Detta gick en liten stund innan det började hacka, allt värre och värre. Men lilla klingan då? Jodå när växlen petades ner dit så blev det bingo. Farten fick nu till stor del regleras med kadensen. Färden gick runt i Saxtorpskogen. Efter en dryg timmes farande här så var det dags för Välandalen och vidare på vinglande stigar till Järavallen. Bosse Bus letade nya stigar. Längs motorvägen håller man på att fyla ut/uppm med massor. Upp på dessa konstgjrda backar och skumpande över betong- och lerklumpar till vägs ände. Ett stort lass låg tippat och spärrade vägen. Ett spår efter motorcykel fanns. Så man kastade sig utför detta stup, bara för att finna att några meter längre fram gick det upp igen. Det blev mycket klättrande och kånkande på cykeln. Men en sak var sälker, ingen frös. Detta trots att kvicksilvret stod på minus nio grade på morgonen. Så smmåningom ko man fram till rastplatsen. Här plockade Bokis fram sin egenbakade energikaka som han frikostigt delade med sig. Mums, det behövdes efter halvannan timmes idogt cyklande. Bosse Bus satte vällustigt tänderna i Bokis bak och njöt av varje tugga.

Sedan blev det en tur över ängarna och över gångbron, vidare runt och upp på vägen vid rondellen. En liten tur in i skogen till innan Elitaren vinkade hejdå eftersom tiden började rinna. Såhär långt var det lite drygt två timmars cykling. Nu var det kosan hemåt via paintballbanan. Hemma igen efter två och en halv timmes cyklande


Bokis bak var väl förpackad i aluminiumfolie. Bosse Bus ser vällustigt längtade på när det packas upp.
 
Vänsterjabb av Mike Tyson!

Onsdag 16 februari. Sydostan skar som en skallpell genom alla skalkäder och yllefiltar. Det finns ingent hög- eller lågteknologiskt kädesplagg som står emot två minus i sydostan när man befinner sig i skåne. Det är bara att gilla läget och se till att jobba sig så varm som det går. Med denna tanke i huvudet så svidade Elitaren om och gick ut för att hämta MTB'n i förrådet. Han hängde ner bågen och kände med tummen pådäcken för att kolla om något däck behövde pumpas. Framdäcket var platt! S-t-n... Inte var där tid att byta slang inte. Men som tur var så hade han dubbla hjpar. Så det blev semislick fram och dubbat bak. Så var det bara till att grensla aluminiumkonstruktionen hem till Piruetten. Denne öppnade dörren lite förvirrat efter några omgångar av knackelibank på dörren. Med halva ostmackan halvtuggad i gapet och den handra halvan i höger hand förklarade han förvirrat att han glömt bort att det var onsdagsträning (undrar f-n om det inte stavas två grader minus och sydostan för han e ju litta frusen...).

Bosse Bus hade anmält förhinder. Men Bokis var ju åter i isbjörnarnas rike efter att ha tillbringat två veckor på de spanska atlantöarna. Bokis är ett säkert kort. Visst var han det. Även om han hade lite förkylning så bangade han inte. Gemensamt bestämde man att rulla söderut från mötesplatsen i Saxtorp och köra några varv runt Hofterup. På detta sätt så fick man någorlunda lä i motvinden. Det var när man rullade utför backen mot "Rosa huset" som motvinden kom som en vänsterjabb av Mike Tyson. Men ingen fara, tandskyddet var på plats. Bokis förkylning gjorde luftrören lite trånga. Men det var ju bara att slå av på tempot. Såhär års är det inte maxträning som behövs utan mer aerob dito, "snacketempo" helt enkelt. Så Piruetten, hade du vågat dig ut i kylan så hade du nog orkat hänga med, du har ju inte haft någon ordning på träningen i år...

Efter tre varv runt Hofterup så stanande man till för att inmundiga vars en bit av Elitarens hembakade energikaka. Styrkta av denna så drog man iväg igen och avverkade ytterligare två varv innan man skiljdes åt och rulade hem til var sin välförtjänt, varm, dusch.

Nästa träning på söndag kl 10.00 på MTB i Saxtorp.


Elitaren tar en tugga av energikakan medan Bokis njuter av densamma med stängda ögon...
 
Piruetten Yamazakistinn!

Söndag 13 februari. En fin barmarksvinterdag. Några minusgrade men det var lite lovande bakom molnen. Det kändes som om det skulle spricka upp. Piruetten lät hälsa via SMS att han hade haft gäster och skulle cykla senare. Antagligen hade han inte andats ut all Yamazaki ännu (Japansk whisky, red anm). Så i ensamt majestät rullade Elitaren til mötsplatsen i Saxtorp. Där mötte Bosse Bus och Kicken upp och minuten senare så rullade Spanske Bokis in i klungan. Så var det bara att kasta sig ut i terrängen. Bosse bus först sean Elitaren, Bokis och Kicken. Lite indlande rundor på BMX banan vid fotbollsgolfen innan man kom ut på vägen och kunde rulla vidare djupare in i Saxtorpskogen. Bosse Bus var anförare och visade vägen. Hans ben gick som pistonger och han tryckte på ordentligt. Han har ju en fördel när man kör på de tillfrusna ojämna stigarna med sin heldämpade cykel. De andra tre skakade så att plomberna i tänderna höll på att lossna. Men det är ju inget som en taggad Cyklofåne bryr sig på om man skulle bli av med en eller annan gammal lagning i någon lika gammal tand...

Det var friskt i luften. Kom man ut ur lä så skar vinden som en skallpel genom kläder, märg och ben. Det var bäst att hålla sig i någorlunda lä. Efter en timmes cirklande i Saxtorpskogen så var det dags att kasta sig ner i Välandalen och dra sig mot Järavallen. Här rulade man runt på den tilfrusna, annas dyngiga sönderkörda, stigen längs motorvägen. Det skakade och hoppade. Bakändan på cykeln slog lite hit och dit emellanåt. Men det var bara att hålla tungan i rätt mun så redde man ut det också. När man var vid gångbron över motorvägen stannade man till för en energipaus. Elitaren fiskade upp sin påse med sina hembakade energikakor. Liadant gjorde Kicken! Båda bjöd laget runt. Det smaskades och mmmmmmm:ades i samat takt som kakorna minskade i omfång och antal. Styrkta av de inmundigade kakorna gjorde att låren började svälla av abstinens från att trampa. Det var ju inget annat att göra än att swinga sig upp i sadeln igen. Runt och tillbaka för att köra bakvägen på den ridstig man brukar köra till Järavallen på. Efter lite knnappt två timmars pulsträning så rundade man av med att köra längs ridstigen i "Sands hage" innan man skiljdes och var och en körde hem till sitt.

Nästa träning på onsdag (då hoppas vi att piruetten är fit for fight igen) kl 18.00 i Saxtorp på MTB.


Bosse Bus, Kicken & Elitaren vid energikakspausen vid Järavallen. Bokis höll kameran.
 
Piruetten försökte crossa sina kamrater!

Söndag 6 februari. Elitaren vaknad på morgonen då talgoxarna kvittrade. Riktig vårknning i luften. Efter frukost så var det bara att plocka fram MTB'n för att rulla iväg. Första stopp hos Piruetten. Han hade ställt fram sin crosscykel. "Jag vill spinna loss idag" sade han. Men tvivel dök upp hos elitaren. Var det verkligen så eller var det för han inte gitit byta däck på MTB'n. Detta får vi väl läsa i Piruettens memoarer någon gång i framtiden.

I Saxtorp så mötte en Brubränd Bokis upp tilsammans med Bosse Bus. Bokis hade ju tillbringat två veckor på Teneriffa. Sol, öl, vin, sangria & gintonic förutom al mat han hade inmundigat. Men nu var det alltså allvar igen. Man beslöt sig för att cykla upp mot Landskrona och så kuststigen mot Sundvik. Bosse bus tog med de andra tre på en vindlande färd. I Häljarp tog man cykelstigen och drog till Asmundtorp och sedan vidare på kringelikrokiga vägar som ingen kan i detalj återge. man passerade så småningom norra Landskrona och kom ut på cykelstigen i Borstahusen. Där på stranden stannade man till för att avnjuta Elitarens hembakade energikaka. Soliga leenden på alla gubbarna när de fick smaka denna lilla godsak som dessuto ger bra energi och kraft i benen. Sedan var det upp i sadlarna igen för att fortsätta. Efter landskrona Golfklubb så fortsatte man uppför Glumslövs backar. Tungt och sugande. De vattenmättade grusvägarna var tuffa och energikrävande. Lägg sedan till motlutet. Då blir det riktigt kämpigt. Men inget sådant avskräcker en riktig Cyklofåne.

Väl uppe på asfalten så var pulsen uppe mot max och andhämtningen tillät inget prat. Sista biten hade farten varit mellan fem till sju km/h. Detta med full effekt i pedalerna, så tungt hade det varit.

Nu var det dags att vända hemåt. Nerför Glumslövsbacken förbi Hilleshög. Sedan svngde man in vid där Kicken bor (och då även ligger på sitt sofflock) och snirklade sig igenom Landskrona på diverse cykelbanor för att så småningom kunna dra sig mot Häljarp där Bosse Buss vinkade hej då när han stannade till vid sin bil som stod parkerad vid Tallstugan. I Saxtorp så vinkade Bokis och svängde mot sitt hem i Dösjebro. Det två sista fortsatte så till Hofterup. Så efter nästan 3 timmar var man hemma igen.

På onsdag så blir det ingen cykling för Elitaren då han är i "Fjollträsk", men det hundrar ju inte andra Cyklofånar att köra. Vargen lät hälsa via SMS att han inte körde MTB idag. Han skulle ta sig en runda på racer, i Malaysia...

 


Bosse Bus, Piruetten och Bokis njuter av energikakan.

Nedan grundreceptet på energikakor. Elitaren gör en extra twist genom att minska vetemjölet något och öka honungen och så låter han 100g mörk choklad smälta med sockret och honungen. Ett anna tips är att baka ut kakan på ett silicon eller teflonark så att den inte fastnar. Elitaren ser fram emot att smaka på andras färdigheter i energikaksbranchen...

Energikaka
Ingredienser (25 portioner/st.)


100 gram

valnötter

100 gram

hasselnötter

100 gram

torkad frukt tex.papaya,fikon,russin och aprikoser

1 dl

vetemjöl

1 tsk

kanel

1 dl

honung

1 dl

strösocker

100g

Mörk choklad

 

Lite extra honung för konsistensen.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Hacka nötter och frukt grovt.Blanda hacket med mjöl och kanel.
  3. Värm honung och socker på medelvärme tills det smälter.Rör ner det i mjölblandningen.
  4. Bred ut i en form klädd med bakplåtspapper,24 cm i diameter.Platta eventuellt till kakan lätt med oljade händer.

Grädda mitt i ugnen ca.35 min.Låt kallna och skär sedan upp små snibbar eller i bitar,som kläs in i smörpapper.

 
Kronblomklister på ryggen?

Onsdag 2 februari. Pillevipp sade mobilen. Ett SMS från Piruetten konstaterade att han inte kom på träningen... Men varken det SMS:et eller regnandet stoppar en äkta Cyklofåne. Det är bara att hoppa i trikåerna och rula fram MTB'n. för att sätta kosan mot Saxtorp. Där mötte Bosse Bus upp. Övriga Cyklofånar verkar ha fått en ordentlig dos med Kronblomklister på ryggen och liggerr därmed limmade på sofflocken. Men till denna kategori tillhör alltså inte Bosse Bus och Elitaren. Nej det var bara til att peta in en högre växel och sätta kurs mot Kvärlöv och så vidare genom Trää till Teckomatorp. Mörkt och regnig men skönt nog nästan ingen biltrafik. Detta är dock ingen garanti för att man skall slippa bildårar. En fjåne i en vit herrgårdsvagn höll på att ramma Elitaren. Det var kanske 5 cm till godo. Detta trots att han hade hela vägen till sin disposition. Det var säkert en medelålders man med potensproblem som kände sig stor och stark där han satt i sitt påtschabrak HM? 132 hade han som registreringsnummer.

Efter denna incident så flöt allt på. Flöt i dubel bemärkelse. Det var ju inga stora droppar men de var många och ihärdiga så allt efter hand så letade sig detta blöta igenom alla skalskydd och in på bara kroppen. Brrrrrrr, vad kallt. I Billeberga så stannade man för att få lite kexchoklad i krävan. Sedan var det att sikta på cykelvägen mot Asmundtorp. Här skiljdes man åt. bosse Bus hem till Vadensjö och Elitaren trampade mot Hofterup. Efter lite dryg två timmars cykling var alltså Elitaren hemma igen och kunde ställa sig i en varm dusch. Härligt. Och tänk vad skönt att att man inte har något Kronblomklister på ryggen...

Nästa träning 10.00 i Saxtorp på MTB (glöm inte dubbdäcken för isen ligger nog fortfarande i skogen).

 

 


 


Två genomblöta cykelentusiaster (som inte har något Kronblomklister på ryggen) vid kexchokladpausen i Billeberga.