Säsongsfinal 2012!

Söndag 30 december. 30 december, dagen innan nyårsafton. Det var dags för cykling igen. Elitaren kännde sig lit tung i gumpen. en vecka i Las Palmas utan träning och bara ätit och druckit gott, detta kändes på formen. Piruetten var klar när Elitaren rullade in på den knastrande singeln som han har på sin gårdsplan. Tilsammans så satte man kosan mot Saxtorp. Mannen med läderveken hade lovat 12m/s men så mycket blåste det inte. Vädret var klar och det var ljust och inte grått som det annars ofta är såhär års. I Saxtorp mötte Fondri & Bokis upp. Strax så kom även Bosse Bus rullande.

Efter några artighetsfraser så kastade man sig ut i skogen. Bosse Bus först och de andra i en radda bakefter. Det blev många olika svängar och kringelikroka vid fotbollsgolfen innan kosan sattes mot de djupare delarna av Saxtorpsskogen. Oj vad tungt det var för Elitaren. Den där veckan i sus och dus hade satt sina spår. Det dröjde inte länge förrän han var sist, med en god lucka till de andra. Benen ville inte gå runt riktigt. Som tur var så väntade klungan in honom lite emellanåt. Det är ju en fördel när man sitter på skaffingen, folk vänar...

Efter en dryg timmes cyklande så stannade man för lite energikakor. In med energi i blodomloppet och samtidigt få lite återhämtnng för sina stumma ben. Sedan var det dags igen. "Pang, på brännet". I de kringligaste krokarna någonsin gick turerna. På hela dagen höll man sig i Saxtorpsskogen och kom aldrig över till Järavallen. Efter två timmars cyklande så bröt man upp och var och en började rulla hemmåt. Bokis, Piruetten och Elitaren hade sällskap ner mot Hofterup. Där tog sedan Bokis Galoppvägen mot Dösjebro, medan det två andra forsatte dryga kilometern till för att svänga in på Passagevägen.

Nästa träning på onsdag 2 januari. Då blir det säsongspremiär för 2013. Samling 10.00 i Saxtorp på MTB.


Fondri, Bosse Bus, Bokis & Piruetten vid
energikakspausen i Saxtorpsskogen.
 
Lugnt i ett hiskeligt tempo!

Onsdag 19 december. Naturligtvis så var Piruetten upptagen med tomtepyssel så han inte kunde cykla. Men Bosse Bus och Bokis är ju säkra träningskompisar. Båda dök upp i Saxtorp. Det var en väldigt stilla kväl. Vinden var svag ostlig. Man bestämde sig för att ta vägen mo Barsebäckshamn för att sedan ta grusvägarna till och igenom Lödde Sandskog. Då temperaturen låg på nollan si sådär så sa Bosse Bus att man inte skulle köra för fort för fartvinden kyler ordentligt. Men det tog inte så många tramptag innan han hade glömt bort det. Det var bara att hänga på. Några ord om att sakta ner gick inte att få fram. Vid Sjöbo skola i Barsebäckshamn så tog man till höger ner mot hamnen för att sedan ta Rörbäcksvägen, denna grusväg, till Barsebäcksverket. Bosse Bus lampa slog om och visade rött. Alltså var det inte så mycket batteri kvar. Elitaren erbjöd honom då att köra i hans ljuskägla så han kunde släcka sin lampa för att spara batteriet tills det blev lite mer trafik. Ett bra sätt att få ner tempot lite på. Körde Mr Bus för fort så blev det ju svart nu... (hi, hi, hi...).

Färden gick mot Barsebäcks mosse där man tog åt höger för att strax igen ta höger ut mot Salviken. Här skrämde man en intet ont anande hare som fick upp farten ordentligt när denna trio med pustande gubbar kom ångande. Sedan var det bara att följa vägen till Löddesborgs slott där man tog vänster till Löddeköpinge. Strax efter rondellen där på vägen mot Hög så stannade man för att ta en energipaus. Energikakor och lite fotografering. Men man får inte stå stilla för länge. Svetten kyls av snabbt och sedan är det iskallt. Nej vidarte mot Hög, mot vinden. I Hög så var det en vänstersväng mot V. Karaby (West Manvillage). Väl där så blev det en tur över backen vid kyrkan innan man svängde mot Dösjöbro (Dead Lake Bridge). Men strax innan där så svängde Bosse Bus och Elitaren in på Galoppvägen medan Bokis fortsatte till sitt hem i Dösjan som han nu fått syn på.


Bosse Bus och Bokis vid energikakspausen i Lödde.
 
Itt tveå, itt tveå, itt tveå coolt!

Onsdag 12 december. Den magiska dagen 121212. Percy Nilsson gifte sig kl 12.12. Vad skulle denna innhålla för Cyklofånarna? Givetvis kom ett SMS från Piruetten att han inte skulle cykla. Elitaren satte på sig ett lager extra. 10-12 minus stod kvicksilvret på. Fy hålingen vad det var kallt. Utan rånarluva så blev det frostigt om kinderna, fingrarna domnade på väg till Saxtorp. Det var bara till att dra fingrana ur fingervantarna och knyta händerna i handskskaftet. I Saxtorp mötte Bosse Bus upp, men ingen mer.

För att hålla fartvinden stången beslöt man att cykla i skogen. Det var tungt och skumpigt. Det är gott om hästar som hoppar omkring i Saxtorpsskogen. Dessa leder blir rejält upptrampade av hästarna. När det sedan fryser till så jäklar i det blir det skakigt. Så ett par decimeter snö på det och när man då också har landsvägstryck i däcken så blir inte var sig grepp eller komfort så hög. Visst är det lätt att fisa ur lite luft ur däcken. Men när det är så abbans kallt vill man inte ta handen ur handsken...

Efter en halvtimmes skumpande så stannade man för lite energikakspaus. Elitarens camelbak hade frusit. Detta trots att han blåst slangen fri från vatten. men på något mystiskt sätt hae vattnet letat sig upp och blivit till just det, isproppen Orvar... Men Bosse Bus kom till undsättning och bjöd på varm svartvinbärssaft. En värme spred sig i hela kroppen och i hjärtat. Tack Bosse Bus! Sedan skumpade man vidare en halvtimme till. Sedan var det dags att dra sig hemmåt. Fossingarna börjde bli lite kalla. Elitrens lampa som plötsligt börjat visa på låg batterinivå slockande precis när de båda skiljts åt. Helt tomt batteri. Så utan framlyckta fick ha cykla hem till saxtorp och den varma duschen.

Det är bara coola killar som är ute en sådan cool dag, 121212 med 12 minusgrader...

Nästa träning på söndag kl 10.00 på MTB i Saxtorp. Dock är Elitaren bortrest då.

 


Två coola Cyklofånar, Elitaren & Bosse Bus, cyklade i
12-gradig kyla 2012-12-12... Inga dussinpojkar det inte...
 
Snövurpa!

Söndag 9 december. Pirutten skulle vara hemma och mysa med flickorna, framgick av SMS:et han skickade på morgonen. åter igen så var det en soloresa för Elitaren att ta sig till Saxtorp. Vid framkomsten där så syntes ingen Cyklofåne till. Lite tidig. Då kan man ju passa på att ta en tur upp till kyrkans parkering för att se om Vurpan anlänt som utlovat. På väg mellan rondellen och parkeringen så mullrade det något alldeles enorpt bakom Elitaren. Det var inte svårt att få hop det hela. Det var Vurpan som kom med sin Subaro Impreza som låter som en riktig pågabil. Medan Vurpan moterade hop cykel och gjorde sig klar för dagens cykling rullade Elitaren ner till mötesplatsen, T-korset vid Grand Prixvägen. Där väntade Bosse Bus & Kicken. STrax efter anslöt även Bokis och så Rullade Fondri ut på vägen från skogen. Så när Vurpan var på plats var man sex Cyklofånar. Landskrona MTB var inbjudna, men inte någon dök upp. Det var väl för hårda omständigheter med en frisk sydostan med tillhörande snöfall.

Bosse Bus og täten och rulladde runt med klungan på fotbollsgolfens område. Kors och tvär innan han satte kosan mot de djupare skogarna. Nu har marken frusit till. Så de sträckor som blivit upptrampade av hästar blir verkligt skumpiga. Där gäller det att plomberna i tänderna sitte fast ordentligt... Fondri hade införskaffat sig ett par dubbdäck och va alldeles lyrisk. "Det är ju som att köra på torra sommarvägar!". Ett mekstopp blev det då luften hade pyst ur Fondris bakhjul. Det visade sig att ventilen inte slöt tätt riktigt. Men lite fipplande och pumpande så var han på banan igen.

Efter en timmes cykling så rullade man över på Järavallssidan via spången över Välanbäcken. Målmedvetet hade nu Fondri tagit över ledartröjan och ledde klungan över gångbron till strövområdet. Kicken hade nu kastat in handduken för att cykla hem till sina husliga plikter. Väl över bron så styrde man in på gula slingan som sedan avverkades i skaplig fart. Det var inte många ute och gick denna dag. De flesta satt väl hemma framför brasan och drack glögg...

När slingan var avvertkad så var det retur över bron. Här vinkade Bosse Bus hej då medan de övriga satte kosan mot Hofterups mosse. En kul och slingrande stig bland björkarna. När man kommit igenom mossen och korsat ängen så svängde Fondri & Vurpan norrut igen medan Bokis & Elitaren rullade mot Hofterup.

Nästa träning på onsdag kl 18.00 i Saxtorp på MTB.


Bosse Bus, Bokis, Fondri & Vurpan vid energikakspausen.
 
Ännu mera vintercykling!

Onsdag 5 december. Piruetten såg ut som ett levande frågetecken när elitaren dök upp. Nej han skulle inte cykla. Så åter igen så fick Elitaren rulla i ensamt majestät till Saxtorp. Bosse Bus var krasslig i halsen så han skulle ligga på soffan och dricka varm äggtoddy...

Men trogne Bokis dök upp i mörkret. Man beslöt sig för att köra mot Hofterup. Vägarna var snöiga som bitvis hade blivit packade till en isskorpa. Ner till Hofterup och sedan via Hofterups kyrka till Barsebäcks Strand. Elitaren hade ingen fjutt i benen idag. Sämre än vanligt. Så Bokis fick slå av på takten och vänta in allt emellanåt. När man passerat Barsebäcksby så fick man känna på den vassa nordvästanvinden. Det var inte mycket det blåste, men vass var vinden. Efter Barsebäcksstrand så var det norrut till Golfbanan. Skönt att få lite medvind. Inte för att den tog så mycket kraft utan för att slippa den vassa kylan. Vid Jouran så svängde man vänster mot Skjönadal. Väl där så stannade man för att äta lite energikaka och fotografera innan var och en slirade hem till sitt.

Nästa träning på söndag. MTB i Saxtorp kl 10.00.


Elitaren & Bokis vid energikakspausen.
 
Vintercykling!

Söndag 2 december. En överraskande morgon. 10-15 cm snö täckte marken. Altså blev det till att leta rätt på hjulen med dubbdäck. Skifta över kasetten till detta bakhjul och så blåsa lite luft i däcken. Framhjultet verkade tomt, Var det punka? Vi hoppas på det. Så iväg till Piruetten. Men inte skulle han med inte. Permissionsförbud. Så det var bara att rulla i ensamt majestät mot Saxtorp. Där mötte Bokis, Bosse Bus och Fondri upp. Men det blev ingen rivstart för det var dags att byta slang i framhjulet för det var nästan tomt nu. Men efter några minuters mekande så var en ny slang på plats och ny luft i däcket. Så var det bara att kasta sig huvudstupa ut på stigarna med Bosse Bus i täten.

Det gäller att hålla igång hela tiden. Sätter man ner foten så blir både skon och sedan pedalen fylld med kramsnö som snabbt blir till isklump. Då blir det svårt om inte till och med omöjligt att få i skon i pedalen. Men med tungan i rätt mun och att aldrig ge sig så brukar det att lösa sig.

Efter en dryg timmes snirklande runt i Saxtorpsskogen så rullade man över Välanbäcken och vidare ut på Järavallen. Där stannade man till för energipaus. Men då var klockan närmare 11.30. Fondri skulle vara hemma dåoch Bokis skulle vara hemma om en stund, så haär delade man på sig. Fondri & Bosse Bus cyklade norrut medan Bokis & Elitaren drog sig söderut.

Nästa träning på onsdag kl 18.00 i Saxtorp på MTB.


Bosse Bus, Bokis & Fondri vid energikakspausen på Järavallen.

Se filmen från dagens cykling:

http://youtu.be/g7tH_pi2_hM