Grand final 2009!

Onsdag 30 december. Äntligen tillbaka i sadeln igen. Hektiska dagar på jobbet tätt följt av en vecka semester i Lissabon. Nu är det tillbaka till allvaret och dags för 2009 års sista cykeltur. Piruetten och Elitaren möttes mitt emellan de bådas bostäder. Sedan fångade man upp Jerka på vägen. I Saxtorp så väntade Bosse Bus. Inga fler dök upp så var det bara Banzai och ut i spenaten. Över Fotbollsgolfens BMX-bana och så vindlande, vinglande stigar genom terrängen. Det märktes på Elitaren att han tappat ett par veckors träning. Den redan låga nivån hade blivet ett eller två snäpp lägre... Men som tur är så är de tre övriga kompisar som väntar in allt emellanåt.

Genom både nya och gamla stigar kom man. Elitaren fick under en tid nytt namn, Stig-Finn då han hittade stigar som blev allt oländigare för att till sist sluta i staketet på en hästhage. Där stode ett par hästar som skeptiskt och misstänksamt betraktade kvaretetten som brakande ur snåren. Men snart var man på banan igen. Vidare på nya stigar innan man tog språnget över till Välandalen och bäcken där.

När man passerade sjöarna så kunde man konstatera att det blivit en sjö mindre då den ena blivit torrlagd genom en pump som stod där och sprutade vatten. Så efter Nyår kommer det väl stora maskiner och plundrar sjöbotten på sitt eftertraktade grus. Runt sjöarna och ut till den oländiga stigen ut emot motorvägen med sikte på att ta sig där igenom och till slut kunna stanna till vid rastplatsen ute på ängen. Jodå där stod Bosse bus, Jerka och Piruetten när Elitaren till sist segat sig igenom spenaten. Lite fotograferande och kexchoklad innan man fortsatte över ängarna och till Hofterups mosse. Oländigt med nedfallna trädgrenar och så. Men inget stoppar en Cyklofåne. Så ut över nästa äng innan man klämde nästa del av mossen och gjorde en lov bort till den fd strutsuppfödaren Jan-Åke. Sedan tog man en tur tillbaka till Saxtorpsrondellen där man vinkade gott nytt år til Bosse Bus medan de kvarvarande trion rullade hem via Paintballbanan.

Nästa träning på söndag. Då samling kl 10.00 på Krohjortsvägen i Ålstorp (strax vid hembageriet). Då blir det genrep för stigvisardagen som är 6 januari kl 10.00. (Se förstasidan).


Här vinkas gott nytt år till Bosse Bus när man skiljdes åt i Saxtorpsrondellen.
 
Uppecyklarkväll?

Söndag 13 december. Piruetten hade talat in på mobilsvaret. Permissionsindragning. Han kunde inte cykla. Han skulle vikariera som Lucia. Så Elitaren grenslade ensam sin springare med nysmord kedja och pustade upp mot Saxtorp. Formen var inte direkt i topp. Att ligga ute och äta trerätters, vin & pilsner är inget som vässar formen. Tvärt om rundare och trubbigare blir både föremålet och formen...

I Saxtorp dör Bokis & Jerka upp. Jerka hade fått ut sin fina tävlingshoj och hade mycket energi i benen. Fort bort från asfalten och ut i spenaten vid fotbollsgolfbanan. Slingrande och vindlande stigar så avverkades minst en kilometer för att komma tvåhundra meter närmre de djupare skogarna. Härligt! Det var torrt och fint i skogen denna dag. De senaste turerna där så har det arit klistrigt värre. Nu när inte Bosse Bus var med så dristade man sig till att ta ett par rundor på slingan i Häljarp. Det är faktiskt inget cykelförbud där. Däremot får inte hundar, hästar och mopeder färdas på slingan. Den stigen suger rejält i låren. Tungt före. Detta hindrade inte Jerka att sätta fart. Han nästan varvade Bokis & Elitaren. Men så hade han sin Specialized-värsting med drulldämpning & hela skogen full med nötter!

Sedan var det tillbaka igen och så sakteliga söka sig mot Järavallen. Vid sjöarna höll man på att sänka vattennivåerna. En dieseldriven pump stod och pumpade vattnet från den nya grustäkten till den äldre sjön. Vattennivån hade sjunkit markant. Så Cyklofånarna rullade ner mot den nya täkten och rullade runt i de numera torra regionerna. Så vidare mot chokladstoppet vid rastbänken på ängen. När de gula paketen sprättats och innehållet med förtjusning svalts så fortsatte man över bron mot Järavallen. Där mötte man "Päraskrabban", Per Gersne, seglaren som satsar på MTB nu strax innan (h)jul! Hej & mors och så vidare genom strövområdet där man såg ett antal rådjur och så över golfbanan. Sedan var man strax hemma. Ja Elitaren i alla fall...

Nu blir det nte mer cyklande för Elitaren innan jul. Först jobbresa sedan Portugal tillsammans med Anita. Så nästa gång han är med är söndag 27 december. Men övriga hoppas vi cyklar. Varför inte köra en uppecyklarkväll näst-nästa söndag, 23 december.

God Jup på er alla så ses vi i mellandagarna!


Jerka & Bokis vid kexchokladpausen på ängen.
 
Permissionsträning?

Söndag 6 december. Piruetten dök upp utanför Elitarens dörr. Elitaren var trött efter en anstängande vecka med fyra kvälar i sus & dus. julbord, mingel och annat fjärran från träning. Med sin julbordsstinna mage grenslade han sin cykel och anträdde vägen mot Saxtorp. Där mötte Bokis, Bosse & Andy Bus samt kicken upp. Nestorn lyser med sin frånvaro. Undrar om han lever???

Med ett djärvt språng från asfalten så ner i diket och upp på Fotbollsgolfbanan. Vindlande genom skogen går stigarna. Man lade en knapp timme i Saxtorpskogen, tillräckligt länge för att Piruetten skulle få markkontakt. När detta vara avklarat så styrde man kosan mot Välandalen och vidare mot sjöarna. Bosse Bus var härförare och låg i spets hela tiden. Ner vid sjöarna och en liten runda innan man tog "savannspåret" baklänges och kom upp till motorvägsrondellen i Saxtorp. Sedan var det bara mot sjöarna igen. Väl ute på grusvägen där så vinkade Bokis hej då. Hans permission började dra sig mot slutet. Appropå permission så fick Piruetten densamma indragen i onsdags. Därför var han inte med. Det var alltså inget fel på viljan, det var tillståndet som saknades...

Så rullade man vidare söderut. Över bron mot Järavallen och sedan den gröna slingan mot golfbanan och vidare mot Hofterup. Sedan var det bara att rulla hemåt. Piruetten och Elitaren hade inte många tramptag kvar hem till en välbehövlig dusch efter knappa två och en halv timme i sadeln.

På onsdag kan inte Elitaren då han är med jobbet i "Fjollträsk". Men på söndag! Då j-lar är han på g igen!!!

 


Kexchokladsamling vid sjöarna. Fr v: Piruetten, kicken, Bokis & Andy Bus.