Solodagstur i skogen!

Onsdag 20 december. Ja nu är det bråda jultider. på lördag är det årets sista Bingolotto. Alltså kastade Nestorn och Bengeten in handduken vad gäller träning. Bingolottoförsäljning för hela slanten med andra ord. Så i avsaknad av träningskompisar rullade Elitaren ut i ensamt majestät under onsdagseftermiddagen. Det var ju en härlig och solig dag. Ut en runda runt Hofterup och upp akom ridhuset för att på vingliga upprin´dna stigar ta sig till Ålstorp och via Paintballbanan vidare upp till sjöarna på Järavallen. Några tramptag till så låg strövområdets gula slinga framför hjulen. Det var riktigt skönt. Knappast några flanörer/motionärer över huvud taget denna dag. Så tillbaka igen över motorvägen. Chokladpaus. Men när den traditionella bilden skulle tas så sade kameran att batteriet var tomt. Antagligen hade onknappen kommits åt så att kameran legat och tömt batteriet i bakfickan. Alltså kunde Elitaren inte föreviga sig i sitt ensamma majestät.

Hur som helst gled chokladet ner och Elitaren rullade vidare ut över ängarna ner mot mossen. Hopp över färisten och ut på vägen som går igenom. Stigen zig-zagar sig fram genom träskmarken. Det märktes tydligt att det varit en blöt höst. Vattensamlingarna var många och stora. Marken var dyig och sög fast cykeln likt kvicksand. Efter ett antal ofrivilliga stopp i dyngan samt en liten fin plaskning då foten inte kom ur pedalen, så var det fast mark under hjulen igen. Sista delen av den vanliga rundan på Järavallen togs inte då det var så blött. Troligen hade det inte gått att cykla där över huvud taget. Under normala regninga förhålanden så är det svårcyklat där. Med denna syndaflod som varit så har det nappast blivit torrare.

Sedan var det till att snirklas ig hem genom Hofterup för att spola av cykeln innan den hängdes in i förrådet igen.

Spinning!
Årets sista spinningpas går på fredag 22 december kl 16.30 på Kraftverket i Löddeköpinge. 2007 börjar vi igen kl 16.30 på samma ställe 8 januari. Välkomna!

 

 
B & B-cykling!

Onsdag 6 december. Jodå, samvetet ömmade väl lite. I god tid dök Nestorn upp på sin enpetare. Här skulle det cyklas. Även om att vinden visslade och ven i trätopparna. Det värsta regnvädret hade väl förhoppningsvis dragit förbi. Men helt uppehåll var det inte. Stora pölar förgyllde tillvaron för de tre, nestorn, Bengeten och Elitaren. Vinden var västsydväst men skulle enligt uppgift vrida till syd och förhoppningsvis avta. Men det är ju som det är med prognoser. Det blev en äkta B & B-cykling, blött och blåsligt alltså.

Nestorn hade ju lite extra kalorier att göra av med efter festandet i förra veckan. Han kastade sig in i motvinden. Undras om de serverade tigerkött på julborden som han avåt i förra veckan. Här var det inte tal om att ligga på låg puls. Nej, f-n heller, här skall man toppa EM-formen till jul... Men till sist så lade sig tempot lite. Sjölundaviadukten nåddes efter haalvannan timmes cyklande. En snabb paus för att avnjuta ett Kexchoklad sedan var det att styra kosan hemåt. Härligt att ha vinden i ryggen. Benen gick som lärkvingar. Oj, oj, oj vilken surf! Förutom att Nestorn tappade sin flaska och fick ta en lov för att leta reda på den så var hemresan ganska händelselös. Detta tills man passerade Lödde plantskola. Man körde ordentligt och prydligt på cykelbanan. En mötande bil var tvungen(?) att köra med helljus trots att alla gatlyktor var tända. En regnvåt cykelbana och ögonen fullmatade med lux ifrån strålkastarna gjorde att all uppfattning om vägen försvann. Elitaren bromsade för att stanna samtidigt som han ljustutade med sin starka strålkastare. Men inte förrän Elitaren körde av vägen och vurpade i vägrenen bländade fanskapet av. Det är sådana bilförare man gott önskar en rejäl blåskatarr kombinerad med en släng av gikt...

Lyckligtvis gick allt bra och man kunde rulla de sista kilometrarna hem. Två och en halv timmes cykling blev det denna dag.


Nestorn och Bengeten vid chokladpausen på Sjölundaviadukten.