Glöggparty på Järavallen!

Lördag 31 december. Jodå, Piruetten hade införskaffat en MTB men även en förkylning berättade han när han öppnade dörre iförd sin morgonrock. Så 29:ern får stå på vänt lite till. Elitren fick alltså fortsätta till Saxtorp ensam denna kalla sista dag på året. I Saxtrop så mötte Vurpan, Bokis och Kålle upp. Kålle hade börjat morgonen med ett nyårsdopp i Öresund, så nu passade det väl bra att cykla sig varm.

Hej hopp, ut i den rimfrostvita skogen. Enda målet var att vara vid Rastborde vid lilla sjön på Järavallen kl 11.00. En överraskning utlovades. det är skönt med skogscykling såhär års. Det går snabbt att få upp värmen mot att cykla på vägarna. Asfaltsträckan från Hofterup till Saxtorp, knappa fem kilometrar gör händer och fötter kalla. Men lite stigar så kommer värmen igen. Lite irrande runt i Saxtorpsskogen innan man körde mot Järavallen via Välandalen.

När man svängde upp på stigen mot rsatbordet så såg man en mörk figur som gick med stavar, Bosse Bus som fyllt ryggsäcken med glögg & pepparkakor. Överraskningen alltså, dessutom en trevlig sådan. Det blev ett riktigt kalas. Så gott det smakar när man är ute i naturen. Bosse Bus ade gått kl halv nio för att ta sig de 15 kilometrarna till Järavallen. Han firade att han passerat 100 mil promenerande. Efter fallolyckan för tre månader sedan så är han fjättrad i en korsett och får inte sitta, bara stå, gå eller ligga... Bosse bus satte upp som mål att ha avverkat 100 mil dvs 1000 km till fots innan årets slut. Void glöggpartut så var han uppe 107,5 mil alltså 1075 km, och då var det 15 kilometer hem också...

Efter glöggpausen så önskade det Gott Nytt År. Kålle svängde hemmåt medan Bosse Bus siktade på gångbron för att ta sig ut till Barsebäcksvägen och dra hemåt. Bokis, Vurpan & Elitaren satte kurs mot Fårahagen för att sedan via golfbanans utmarker ta sig till Hofterup. Efter lite knappa 2h 30 min så var Eölitaren åter hemma.

Nästa träning på onsdag kl 10.00 i Saxtrop.

 


Hundrasjuochenhalvmilande Bosse Bus bjöd på
glöggparty på Järavallen.


Bosse Bus, Kålle, Bokis & Vurpan njuter av gögg & pepparkaka.

 

Se filmen från glöggpartyt.
Kopiera länken nedan och klistra in den i din webbläsare:

http://youtu.be/2m-2ibHyYkQ

Se dagens runda på karta:

http://www.endomondo.com/workouts/qCXE9LYJ65o

 
Brottsplats Välandalen!

Onsdag 28 december. Två Cyklofånar hade hörsammat SMS-utskicket från Elitaren. Båda gillade bättre att köra på förmiddagen än kvällen. Alltså sammanstrålade Vurpan(!), Bokis och Elitaren i Saxtrop. det var första gången på två år som Vurpam var med och körde, detta trots att han är en av ur-Cyklofånarna. Efter Elitaren och pantani så var faktiskt Vurpan Cyklofåne nummer tre. Vurpan hade varit i Saxtorp förrförra söndagen. men han hade missat när Cyklofånarna gav sig ut. Under de vindlande färderna så kände han igen sig på många ställen. Men han hade aldrig fått kontakt med de övriga Cyklofånarna.

Men nu så kastade man sig ut tillsammans på fotbollsgolfens område och följde de vindlande stigarna för att så skateliga rulla mot de djupare delarna av Saxtorpsskogen. Lite lerigt och dyngigt på sina ställen men det är ju bara att trampa på. Fäden gick kors och tvärs i en dryg timmes tid innan man närmade sig Välandalen. Nu var det fullt ös som gällde över bron. Hoppas där inte var någon hund som satt och sket idag. Det var det lyckligtvis inte. Med full kariär rullade man över spången och upp på andra sidan. Men inan man kom uppför slänten bland husen så drog Bokis av sin kedja. Det blev till att stanna och reparera kedjan. Vurpan plockde fram sin lilla nätta kedjebrytare ur sadelväskan, fixade och trixade en stund, så var allt klart. Trodde han... Vurpan hade missat att dra kedjan genom främre växelföraren. Det var alltså bara till att bryta kedjan igen och sedan trä den rätt innan han åter nitade fast den. Men nu fungrerade allt och Bokiis kunde muntert äntra sadeln igen. Färden gick nu vidare mot Järavallen och sjöarna. här var det full aktivitet. Flera lastbilar med släp höll på med att lasta och lossa sina laster med fyllnadsmmassor som läggs upp som en bullervall. Vid den nya sjön så hade man lagt på ett lager med matjord.

En tur runt sjön och så vidare längs vägen mot Brukshundklubben och vidare ut på kullarna efter bruks han´´e passerats. En sväng på grön slinga innan man letade sig över bron till Järavallens västra sida. Här var det fårhagen som lockade. För första gången fastnade Elitraren med sin Camelbak i det nedfallna trädet som ligger över stigen. Men det var bara upp i sadeln igen och vidare mot golfbanan för att sedan följa delar av gula slingan innan man kom ut på gul slinga för vidare transport till stigen som går mellan golfbanan och motorvägen. Här var det tungt, oj, oj, oj. Mjölksyran satte till, men igenom gick det. Sedan var det bara lätta stigar, många asfalterade innan man var hemma hos Elitaren och träningen var avslutad.

Här kom man överrens att köra på lördag istället för söndag. Alltså är nästa träning på Nyårsafton kl 10.00 i Saxtorp på MTB. Sen u till att alla ni Cyklofånar som har låst in er i garderoben att koma ut. Hillis? Nestorn?, Bengeten? Pantani? mfl. Blygs inte utan möt upp!


Vurpan fixar och trixar med Bokis kedja.


Dagens träningstrio: Elitaren, bokis & Vurpan!

Se intervjun med Vurpan!
Kopiera länken nedan ock klistra in i din browser

http://youtu.be/x3_NgSryZ8o

 
Ensam gruppträning?

Onsdag 21 december. Temperaturen börjar falla. bara enstaka grad över nollan, men vindstilla i stort sett. Nej vädret var inget att klaga på. På med trikåerna så rulla iväg till Piruetten. Men han var inte där. Nej tro nu inte att han softar. Nej då, inte alls. Han har ett hemligt vapen i förrådet. En äkta Monark träningscykel. Det passar honom och hans frusna kropp såhär års. Man kan se på honom hur många kilo han har lättat. Han bränner säkert många timmar i sin "snickarboa"...

Bokis SMS:ade att han inte kunde komma, men han önskade God Hjul! Så i ensamt majestät begav sig Elitaren till Saxtorp. Men ingen där. Då bestämde han sig för att rulla ut till Järavallen. Jerka och hans CKX:are har ju träning där om onsdagkvällarna. Jodå det tog inte så lång stund innan en anna cyklist dök upp där på stigarna. Han lystrade till namnet Andreas och han var också ensam och övergiven denna kväll inga träningskompisar. Jerka, som arrangerar denna onsdagsträning var hemma och degade(!). Men Elitaren och Andreas slog följe. Andreas visade slingan som de brukar köra. Ut över parkeringen och så på den grön/vita slingan för att i en båge ta sig upp mot gångbron över motorvägen för att sedan fortsätta parallellt med motvägen och ut på gula slingan. Vid golfbanan fortsatte man rakt fram genom boket och lämnade där gula slingan för en stund för att följa Masters Courses 17:e hål i nästan hela sin sträckning. Sedan en sväng åt höger för att så småningom följa gula slingan åter till parkeringen. Efter två varv så var det dags för lite matpaus. Efter denna paus så skiljdes de båda åt. Andreas fortsatt att köra i skogen medan Elitaren tog en sväng ner om Barsebäckshamn innan han körde hem via Löddeköpinge. Nästan två och en halv timme blev cykelpasset. Nästa träning onsdag 28 december. På söndag är inte Elitaren hemma, men det hindrar i och för sig inte att de andra cyklofånarna samlas och kör en runda i Saxtorpsskogen. .


Andreas, den för kvällen ensamme CKX:aren hittades av...


...den lika ensamme Elitaren...

 
Det Ante oss!

Söndag 18 december. Usch vad tungt. Vågen håller på att kollapsa under elitaren. Fet som en julgris känner jhan sig. Så blir det med många representationsmiddagar och ingen träning. Idag var det dags för första cykelturen på två veckor. Oj, oj, oj, hur skall detta bli. Cykeln var förstås nyservad. Hämtad hos Cykelhandlar'n i fredags. Nu var alla hjulen riktade bromsarna servade så de inte låg emot och även gaffeln hade återfått viss funktion. Så upp i pedalerna och hem till Piruetten som öppnade i morgonroc. Nej han hade inte fått någon cykel ännu. Han hade beställt en i torsdags...

Det var bara att trampa vidare i hagelskuren till Saxtorp där Kicken och Bokis mötte upp. Efter lite snack var det bara att kasta sig ut i skogen på de vindlande stigarna. runt några varvi i Saxtorpsskogen innan man drog sig mot Välandalen. Elitaren hade satt för sig att idag skulle inte bromsarna användas vid passagen över Välandale och spången där. När det sista buskaget passerades i full karriär så sat det en skamsen hud och sket mitt på stigen. Matte stod 20 meter längre ner, vid spången med sitt lilla barn och blockerade hela vägen. Alltså blev det tvärstopp. Det tog en stund innan kvinnan förstod att hon blockerade spången och kunde besluta sig för at ta ett steg åt sidan...

Efter hundskitincidenten rullade det på igen. Vidare upp mot Järavallen och grustaget som rundades. En tur ut mot Hofterups mosse, dyngig och fin efter all nederbörd. Uppkommen på fast mark igen så var det dags för matpaus & fotografering innan man rullade vidare mot bron till västra sidan av Järavallen. Siktet var inställt på fårhagen. Kicken fick då en plötslig längtan efter mors köttbullar eller någonting och tog Barsebäcksvägen mot sitt hem i Landskrona. Bokis och Elitaren fortsatte. Stigen i fårhagen hade fått några fler hinder efter stormarna. Några träd hade fallit över stigen. Men det är ju inget som hindrar, det tar möjligtvis lite längre tid, men fram kommer man. Sedan var det till att leta sig till stigen som går mellan gofbanan och motrorvägen. Den har vuxit igen under sommaren men nu började den åter kunnas ses skymta fram. Så en sista sväng genom Hofterup. Där fick man väja för hen herre med en liten vit hund av skottetyp. Ja men det var ju självaste Ante, Stig Grybe alltså som glatt hälsade på de två leriga cyklisterna som kom flåsande.

Nästa träning på onsdag 18.00 på MTB i Saxtorp.


Elitaren och Kicken vid matpausen


Kicken och Nestorn. Lägg märke till rispan på Kicken kind.
Ett visitkort från björnbärssnåret som passerades i Saxtorpskogen.

 

Se filmen från dagens träning:

http://youtu.be/w-M3CyZ2lKg

 
Torrdocka!

Söndag 4 december. Så är vi inne i julmånaden. Andra advent och allt. Ett fasligt regnande under lördagen och nu på söndagmorgonen. Piruetten hade ännu inte köpt någon MTB. Men imorgon skulle han beställa en. Så i ensamt majestät rullade Elitaren till Saxtorp. Där väntade Fondri, Jerka & Bokis. Ett snabbt tramp så var asfalten lämnad och de mjuka dyiga stigarna tog över. Lite runt på fotbollsgolfens område innan man drog vidare ut mot de djupa Saxtorpsskogarna.

Elitaren var inte i form. Avhängd trotys att han trampade på tills han blev spyfärdig. Något i olag kombinerat med att det inte blir kontinuitet i träningen nu. Ingen bra kombination. Men det är bara att bita hop, svälja spyorna och cykla vidare. Kors och tvärs gick turen i skogen. Detta med en liten avstickare ut till Barsebäcksvägen och upp på bron över motorvägen. Detta för att kunna se den flytdocka som slitit sig från Landskrona Drydocks under föra helgens storm/orkan. Helt torrskodd står den på stranden. Här kommer det att krävas ingenjörskunskap för att få den där ifrån, det jag jag lova...

Men det blev bara en kort visit. De västliga vindarna skar som skalpeller genom käedrna, märg och ben, brrrr... Ett snabbt lappkast med cyklarna och in i den läande skogen igen. Fortsatt vinglande kring i Saxtorpskogen innan man kom mot Välandalen. Där var det att susa nerför slänten, över spången och upp på stigen. Järavallen nästa. Efter Välandalen så letade man efter en stig som funnits så sent som förra året. Men den var helg igenvuxen nu. En lov runt grustaget innan man drog sig vidare norrut. Nu hade Fondri fåt en smygpunka på sin cykeö och drog sig hemåt. De övriga tre drog sig vidare mot Hofterup/Ålstorp via Bruksundklubben-paintballanläggningen. Här började det kännas mysko för Elitaren. Punka på framhjulet. Det var en liten smygare så man hann nästan hem till Jerka. Sista biten var det till att gå. Men i med en ny slang och på med däcket igen. Jerka hade hämtat sin fotpump så det gick snabb och enkelt att få in frisk luft i den nya slangen.

Elitaren kommer inte att kunna cykla igen förrän 4 dvent, alltså om 14 dagar. Men detta skall inte hindra övriga Cyklofånar!

 

 


Bokis, Fondri & Jerka vid matpausen som även var slutpunkten för
träningen idag. Fondri rullade snabbt hemåt för att laga punka,
Elitaren rullade vidare för att få en punka...