Vargens Raketost! !

Söndag 29 augusti. Solen lyste. Ingen speciell vind, inte värme för den delen heller. Kvicksilvret visade på 13 grader. Det fick bli långärmat och så cykelstayupsen, eller benvärmarna som de kallas. Trots att Eitaren var lite tidig så var Piruetten klar(!). Tillsammans rullade de till Saxtorp där Vargen & Bosse Bus var på plats. Någon minut senare så dök även Bokis upp. Klockan var tio men man tog ett varv till för att se om det anslöt ytterliggare någon Cyklofåne. Men det gjorde det inte.

Man bestämde sig för att köra över Getinge och så hem igen. Så Dösjebro var första anhalten sedan Södervidinge-St Harrie-Krutmöllan. Här piggnade Bosse Bus till och körde förbi Vargen och Ellitaren som låg och tampades i uppförsbacken. Som en svans hade han Bokis efter sig. Nu började testosteronet komma igång. Piruetten tryckte på vad han kunde och kom ikapp och förbi de båda utbrytarna. Vargen & Elitaren pustade ikapp och lät de andra tre göra upp om vem som var snabbast uppe. Man samlades igen och trampade på bra vidare mot Örtofta-Svenstorp-Igelösa. Här vaknade Elitaren till och tog hem några backar. Hur detta var möjligt är inte helt säkert. Det kan ha varit "läggmatch" eller så var de andra bara inte på hugget eller helt enkelt ur form. I Getinge så var det kexchokladpaus innan man anträdde färden hemåt.

Vargen tog snabbt täten. Man hade bestämt at ta det lite lugnare hem. Utresan visade ett snitt på 35 km/h. Så lite lugn hemresa hade ju suttit fint. Jo kyss mig... Vargen hade antagligen haft raketost på mackorna i morse. Han trampade på som en blå. Resterande hängde på hans rulle. Varför ta det lite lagom när man kan maxa? Så via Odarslöv-Stångby-Vallkärra-Stäveie-Borgeby så kom man till Löddeköpinge. Sedan var det inte så många kilometrar kvar till hemmet i Henklelstorp för Piruetten & Elitaren. Bokis hade helelr inte allt för långt hem. En kort kexchokladpaus inan alla vände mot sitt. Vargen & Bosse Bus hade då vardera 15-17 km hem.

Nästa träning på onsdag. Racer i Saxtorp kl 18.00. Glöm inta att sätta på cykelbelysningen!


Bosse Bus, Piruetten, Vargen. Bokis skumtar lite bakom
Vargen. på väg mot Getinge.
 
Agnarna sållades från vetet !

Onsdag 25 augusti. Mannfal, manfall, manfall... Några var så klart iväg för att köra Allianstempo. Resterande tyckte väl att vinden var besvärande. Piruetten bara ruskade på huvudet när han kom i dörren. Nä, jag kör inte i detta vädret... Så Elitaren fick rulla i ensamt mak till Saxtorp. Där mötte Bokis upp. Men sedan var det slut. Visst var vinden påtaglig men inte omöjlig. Så dessa båda kärnor bestämde sig för att satsa på kvalitet nu när agnarna bokstavligen blåst bort. I lagom lunk ner till Hofterup och sedan ett varv runt "rosa huset"-Jouran-Skönadalsskolan. Sedan började allvaret Från Skönadalsvägens korsning med Grand Prixvägen så var det kraft i pedalerna och köra sittande för allt vad tygen höll. Detta ner till Passagevägen där man klockade sin mellantid innan man rullade på lättare växlar och hämtade andan. Pulsen var under kontroll igen vid Jouran. Så när man svängde in på Skönadalsvägen så var det upp och stå i pedalerna. Stående vad man orkade till man passerat hästhagen på höger sida och upp för den lilla backen. Ny mellantid för denna stående intervall. Där var de båda ordentligt andtrutna och mjölksyran riklig i låren. Fem sådan varv alltså fem sittande och fem stående intervaller innan man tog en lugn runda och rullade av. Vid Skönadalskolan stannade man så för att få lite kexchoklad inmundigat innan man splitade och rullade hem var en till sig.

Nästa träning på söndag.


Elitaren och Bokis när de hämtar andan och vädrar bort
mjölksyra efter en stående intervall.
 
Full patte på Kicken!

Onsdag 18 augusti. Efter en fantastiskt varm och solig sommar så har en annan vädertyp etablerat sig. En bra bit över 100 mm regn senaste veckan. Inte skulle det hålla tätt nu heller. Men det hindrar inte en äkta Cyklofåne. Elitaren rullade ut i det molniga och lite regntunga vädret. Piruetten anslöt innan man satte kosan mot Saxtorp. Där mötte Bokis upp. Inga fler var att vänta så sisådat fem över sex så rullade man norrut mot Tågarp för att svänga av mot Annelöv. Elitaren var ju anmäld till Allianstävlingen i Hög. De båda andra följde med som moraliskt stöd. Allt efterhand så började det regna. Pyttesmå men ändå droppar... Liten blir stor som det heter. Så ju närmre man kom Hög efter att ha cyklat över Söderviding-St Harrie- Rinnebäck -Kävlinge så blev de små dropparna alt större och ökade i intensitet. Nummerlappen kvitterades ut och sattes på plats. Lite rullande för att hålla värmen innan start. Bokis & Piruetten stod vid starten och höll koll på det hela. Solskenscyklisten, Kicken, trotsade vädret! Fantastiskt. Men givetvis var det lite gnäll på vädret, men hur som helst hade han kommit till start. Dessutom tagit med sin fincykel, tempobågen. Han startade några minuter efter Elitaren.

Efter genomfört lopp så var det till att byta in nummerlappen mot bröd från Södervidingebagaren. Rågkaka, närmare bestämt innan man inledde hemfärden. Hemfärden gick längs tempobanan til V Karaby och sedan Hofterup. Där mötte man Nestorn som var bland de sista som startade.

Hur det gick i Allianstävlingen vet vi inte i skrivandets stund, men kolla: http://www3.idrottonline.se/default.aspx?id=105453 så kommer resultaten där.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp på Racer. Elitaren är förhindrad men Piruetten & Bokis dyker upp i alla fall!


Allvarliga Alliansåskådare i regnvädret. Bokis & Piruetten.


Tv ser vi Solskenscyklisten som inte gillade vädret men väl den korta banan... (10 km).
Spana in hans nya brödimplantat! Th Elitaren med fightingspirituttryck i hela nyllet.

 
Punkterad Varg på bild i krysset!

Tisdag 17 augusti. Vi vet att Vargen ofta rullar på i expressfart. Detta har nu renderat till en bild i Expressens korsordsbilaga 2-3 augusti. Hur han har hamnat där har säkert påde sina randig och rutiga(!) skäl!

Att komma med i augustis första korsordsbilaga från Expressen
är ju ganska passande för en cyklist. Augusti är ju närmast
påföljande efter (h)juli...
 
Uppfinnarverkstad!

Söndag 14 augusti. Äntligen dags att plocka fram springaren igen. Det har varit mycket annat ivägen för cyklingen de senaste månaderna. Lite undrande öber vädret. 65 mm hade det ju fallit på lördagen. men enligt DMI så skulle det hålla upp i alla fall på första delen av dagen. På med trikåerna och så upp i "stigbyglarna" på "Grålle". Ett varv ner till Piruetten som precis var på g att bli färdig. I Saxtorp så mötte Bosse Bus och Solskenscyklisten, medlem av kortbanekommittén, Kicken upp. Nestorn och Bengeten var på NM i Norge. Bokis skulle väl köra Bjäre Runt liksom vi tror att Vargen mfl gjorde. Men fyra cyklister bildar ju en kvartet med personerna och en oktett med hjulen, så det var bara att ånga på. Upp mot tågarp men så strax svänga av mot Annelöv och sedan vidare förbi vilda västernanläggningen och vidare till Billeberga. Sedan rullade man till Sireköpinge. Tempot var lagom snacketempo för de flesta. Det var väl bara Elitaren som var lite andtruten emellanåt. Men man höll hop kvartetten bra.

Sedan var det vidare mot Kingelstad/Bälteberga för att svänga mot Vallåkra. Där fick man syn på en trio långt fram. Jakten inleddes och snart var de infångade och omkörda. På uppmaning attt hänga på avsade de sig det. I Vallåkra så var det Mörarpsbacken upp för chokladpaus. Väl där uppe så kom trion som splittrats i jakten på cyklofånarna. Alla tre erbjöds kexchoklad men alla avböjde. Det är riktigt. Man skall inte ta emot godsaker av fula gubbar...:-)

Sedan var det till att rulla ner igen och vidare mot Vadensjö där Bosse Bus skulle förevisa sitt projekt, en cykelbil. Väl där så öppnades porten till denna hemliga uppfinnarverkstad och underverket rullades ut till allmän beskådan och beundran. Sedan lämnades Bosse Bus i sin hustrus ömma vård medan de tre kvarvarande fortsatte. Piruetten och Elitaren svängde mot Rönneberga/Asmundtorp medan Kicken fortsatte rakt fram. Han hade ju påtalat att han skulle bara köra en kort runda denna dag, han är ju medlem i kortbanekommittén som sagt. Men det blev ändå en lång runda för "stackarn". Via Häljarp-Saxtorp tog sig så de två kvarvarande Cykolfånarna hem. 72 km och 265 stigningsmeter avverkades.

På onsdag är det Örestadcyklisternas Allianstävling i Hög som gäller. Är du inte redan anmäld så anmäl dig nu till Bengeten 0702-71 09 85.

 


Här har vi tre fjärdedelar av söndagens kvartett: Kicken (ni vet han solskenscyklisten som är ordförande i kortbanekommittén) Piruetten och Bosse Bus. Elitaren tog bilden så han befann sig på fel sida om kameran för att fastna på bild.

 
Soloallians!

Onsdag 4 augusti. Detta härliga sommarväder. Vurpan kom inte meddelade han via sms. skulle segla till Åstol på väg hem. Sydlig vind som man hade lovat skulle bli sydvästlig. Mitt i näsan för Vurpan men för Cyklofånarna kunde man ju lägga upp en rutt som avslutas på ett bra sätt. En tur hem om till Piruetten som fortfarande lyser med sin frånvaro. Bokis hade meddelat förhinder så nu var det väl i ensamt majestät Elitaren skulle få tillbringa denna träningsrunda. Jodå så blev det. Eslövs Allianstävling lockade till och med solskenscyklisten. Men så är det ju kortbana, 10 km tempo...

Med ryggfickan svällande av kexchoklad satte Elitaren kurs mot Trollenäs. Sida mot och så går det uppför hela tiden. Kvällen innan hade han varit ute på en liten joggingrunda på 6-7 km. Idag var benen stumma som om de var gjutna i betong. Kadensen gick inte att få upp. Eftersom det inte var någon fjutt i benen så blev pulsen ytterst moderat. Men det är ju bara att finna sig och lunka på. Via Dösjebro-Södervidinge -St Harrie och så till Remmarlöv. När Elitaren tydligt visade att han skulle svänga mot Trollenäs så kom det en "fixarbil" rullande fram till stopplinjen och stannade. Precis när Elitaren var mitt framför honom och inte hade en chans att stanna så började fanskapet att köra. Ett avgrundsvrål från Elitaren så trampade han på hejdaren. Vilket pucko! Han fick några väl valda ord. Jag såg dig försvarade denna bildåre sig med. Under halvmetern från att bli överkörd, jag såg dig...?

Men strax därefter var Elitaren framme vid målet. Det första han såg var Bengeten i vägkanten fipplande med sin tempobåge. Men allt var tydligen ok. Så kom Nestorn, Bosse Bus och solskenscyklisten Kicken. Lite utdelning av kexchoklad sedan var det dags att dra hemåt. Vinden hade vänt mot sydost som utlovat. Dunkande i motvind och mest uppför till Remmarlöv och sedan mot Eslöv. Sedan var det utför i motvinden större av delen till Örtofta. Sedan blev det ljuvlig medvind. Allt efter hand lossnade betongen i benen och både kadens och puls ökade till trevligare nivåer.

nästan 67 km blev denna solotripp. På söndag och kommande onsdag har Elitaren förhinder. Men det hindrar inte andra Cyklofånar att köra. På onsdag 11 augusti så är det Landskronas Allianstempo från Lundåkrakarusellen. Anmäl er till den liksom Örestadcyklisternas dito 18 aug.


Nestorn i stridsmundering vid Trollenästempot.


Bosse Bus i full karriär mot starten!

 
Nypremiär!

Söndag 1 augusti . Så börjar semestern att lida mot sitt slut för detta året. Nu var det dags att försöa komma igång igen. I vanlig ordning en tur ner til Piruetten. men ingen där. En bil borta och ingen som öppnade dörren. Färden fortsatte till Saxtorp där Bosse Bus och Kicken mötte upp. Kan man tänka sig att solskenscyklisten och ordföranden i kortbanekommittéen hade haft modet att ta sig ur graderoben. Inte nog med det för han hade med sig en gäst, The Flying Duchman, som bor grane med Kicken. En selande och cyklande Holländare. Vargen dök upp även han. Bosse Bus skule vara hema senast 11.30 så man valde att köra ner mot Hofterup och sedan mot Dösjebro och vidare mot Södervidinge. Där svängde man mot Norrvidinge och så vidare mot Teckomatorp. Bokis och Elitaren drog i början. Ingen annan kände sig hågad att dra. Men så plötsligt blev det annat ljud i skällan. Tempot ökade och mjölksyran strömmade till. Så vägen mot Tirup så att alla kunde njuta av den klättringen. Snirklig och backigt. En trevlig sträckning även om pulsen tidivis går över till att visa rött på mätaren. Men det kan ju behövas några pulshöjare efter semestern...

En liten chokldpaus innan ma fortsatte. 11.32 kunde Bosse B<bus lämnas över i hustruns vård igen. Två minutersen känns helt ok! Resterande fortsatte mot L<ndskroan. Kicken och The Flying Duchman svängde mot Säby tillsammans med Vargen medan Bokis och Elitren fortsatte rakt fram mot örja och hem via Häljarp-St Byvägen.

Nästa träning onsdag.


Vargen, Bokis, Bosse Bus & The Flying Duchman. Solskenscykliten, Kicken, har uppsökt skuggan?


Special guest star. The Flying Duchman!