Cyklofånarna söker sig till sofflocket? !

Söndag 30 augusti. Piruetten irrade omkring lite förvirrad i sitt förråd när Elitaren anlände. Men trots förvirringen blev han strax klar och kunde rulla iväg mot Saxtorp. Där mötte Bosse Bus upp. Han hade dunkat i den friska motvinden från Vadensjö ner til Saxtorp. Men inga fler Cyklofånar dök upp. Jarne var i murartagen. men Jerka?, Nestorn? Bengeten? Bandy? Pantani? Kicken? Vargen?mfl. Har de månne vuxit fast i sofflocket?

Man bestämde sig för att köra söderut längs kusten till Barsebäckshamn. Bosse Bus är som en häst, stor och stark. Han satte iväg i ett bra tempo. Piruetten och Elitaren hängde på. Så växeldrog man i god fart i motvinden. När man kom till Barsebäckshan så fick man medvind till Löddeköpinge. Härligt. At det äntligen blev tyst på dundrandet i öronen som motvinden genererar. Vidare genom Sandskogen och så Utkanten av Lödde mot Borgeby-Bjärred-Habo Ljung till Lomma. Här vände man mot Lund/Värpinge. Medvin igen. Med friska tramtag rullade man vidare till Värpinge. Där svängde man mot Flädie och motvinden. I flädie sfick man åter vinden lite snett bakifrån. Härligt! DEtta firade man med en Kexchokladpaus. Sedan bar det av igen mot Borgeby Slott-Löddeköpinge och hem till Hofterup. Där blev det stopp igen för Kexchoklad och lite ljug innan var och en körde hemt till sit. Piruetten och Elitaren hade ju inte mer än några hundra meter hem. Men Bosse Bus skule til Vadensjö, vilket torde vara 12-13 km. Men det gjorde nog inte så mycket. Hela hans vecka var späckad av kalas. Så lite extra cykling gjorde väl plats för en tårtbit till:-).

På onsdag är Elitaren på resande fot, men Piruetten och Bosse Bus dyker upp som vanligt kl 18.00 i Saxtorp. På söndag 6 september kör Piruetten & Elitaren Christianloppet från Helsingborg till Malmö. Fler cyklofånar som vill hänga på?

På lördag går Kävlingetrampen från Furulund. En riktig cykelhelg alltså!


Kolla Vargen! Piruetten drar! Bosse Bus & Elitaren på rulle.


Och så ordningen återställd. Piruetten ligger på Bosse Bus rulle...

 
Hillis fick mer än tak-nock!

Onsdag 26 augusti. Piruetten var lite slak när Elitaren kom. Inte ett endaste milligram luft i bakhjulet. Det ville heller inte leta sig in något när han pumpade med sin fina pump. Men til sist med gemensamma ansträngningar så gick det att pupa upp rackaren så man kunde rulla mot Saxtorp. Där väntade Hillis(!) och Bokis. Det var några månader sedan Hillis hade grenslat sin springare. Sommaren har ju gåt till att bygga till på huset. Nu hade takstolarna kommit upp. Så när man rullade iväg mot Rönneberga så svängde man in om Munkebäck för att kolla på bygget men även för att njuta av den nylagda asfalten dit! Häääärligt.

När bygget var färdigbeundrat och Piruetten nypinkad så rullade man iväg mot Rönneberga. Här skule det övas teknik. Stå upp i hela Rönnebergabacken. Hitta rätt växel. Inte för lätt och heller inte för tungt. Bräck inte med styret. lugnt och fint låt kroppstyngden göra det mesta av jobbet. Pustande och flåsande med ett allt rödare ansikte försökte man följa Hillis instruktioner. Cikrulationssystemet gick för fullt. Uppe på toppen fick Elitaren stanna för att dehydrera. Var det månne överkokningsskyddet som gick in?

Sedan vidare ner genom Tågarp och mot Härslöv. Precis innan "varglyan" så var det Otttarpsbacken. Upp och stå igen. Elitaren blev slagen i utförslöporna. Hillis njöt av att se effekten av sina semesterkilon. Men Hillis tyckte att man skule svänga direkt mot Bälteberga och inte köra höger vid kyrkan för at ta den backen. Jag får nock av backar ändå ikväll, meddelade han lakoniskt.

Så bälteberga stående och vidare mot Vallåkra och Mörarpsbacken. Det var den värsta av kvällens backar. Uppe på dess krön var det Kexchokladpaus. Piruetten hade någon enegibar som hans bättr hälft införskaffat. Alla lät sig väl smaka av den också, mums. Sedan var det hemmåt via Glumslöv-Landskrona. I Häljarp svvängde Hillis hemmåt mot en dusch och sofflocket. Resterande trio rullade till Saxtorp där Bokis svängde snabbt mot hemmet i Dösjebro och sofflocket där. Pirueten och Elitaren tuffade så på de sista fem kilometrarna. Trötta men nöjda efter en bra träningsrunda.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp på racer.


Hillis framför sitt tillbygge där takstolarna börjat komma på plats.


Bokis & Hillis på väg uppför Rönneberga stående. Piruetten skymtas bakom Bokis.

 
Drag med BengetsBus!

Söndag 23 augusti. Piruetten hade anmlt sitt deltagande så Elitaren svängde ner om. Där stod han med sin cykwl och lyste som ett blommande rapsfält i sin gula tröja. Han skulle bara stoppa er en reservslang i fickna innan han satte sig upp i sadeln. Tillsammans rullade de upp till Saxtorp där Bokis mötte och strax efter så anslöt även Bosse Bus och Bengeten. Man satte kurs mot Annelöv-Billeberga. Bengeten och Bosse Bus gick upp i täten. Det gick undan för de övriga tre. I Bileberga så fick Elitaren släppa då mjölksyranivån blev för hög. Men då han alltid har frestande Kexchoklad i sin bakficka så slog man av på takten och väntade in. Från Billeberga så ställdes kompasseen in mot Sireköpinge-Brödåkra-Halmstad-Ekeby. I Ekeby var det traditionsenlig Kexchokladpaus. Under tiden man mumsade i sig godisbitarna kom ytterliggare två cyklister som också fick smaka av godsakerna. Det var bekanta till Bosse Bus. De hängde sedan med ett tag men i Härslöv så vek de av mot annat håll. Kvintetten fortsatte mot Vadensjö där Bosse Bus svängde av vid sin bostad. Så över en litenb del av Rönneberga innan man rullade genom Häljarp-Saxtorp till Hofterup. Där utfodrades man igen med Kexchoklad innan var och en rullade hem till sitt.

Nästa träning på onsdag. 18.00 i Saxtorp på Racer. 6 september har elitaren för avsikt att köra Christianloppet från HBG till Malmö. Fler som är sugna?


Bosse Bus och Bengeten var de som drog klungan. Piruetten skymtar i bakgrunden.
 
Allianstempo i Hög!

Onsdag 12 augusti. Det var med bävan som Elitaren bytte om till cykeltrikåer. Tävlingspremiär, men trningen var inte i paritet med vad den borde vara. Men med stöd av den gamla devisen: "Viktigast är inte att vinna utan att kämpa väl" så grenslade han sin springare. En runda ner om Piruetten som dock pustade och stånkade när han satte plintar till sitt blivande vedskjul. Nix ingen cykling för honom. Så i ensamt mak rullade Elitaren vidare mot Saxtorp för att möta upp om det var någon annan Cyklofåne som skulle ut. Strax innan Saxtorp så kom Jarne och Jerka. Jerka skulle köra Allianstempot också. Jarne följde med som support. På väg mot Löddeköpinge så började det regna och det kom en skur. Tillräckligt för att man skulle bli riktigt blöt... Sedan vidare till Hög för att hämta nummerlappar och ta en repa på tävlingsbanan. Oj och pust och stånk vad det var tungt idag. Tillbaka vid starten så dök Bandy upp med Barn och blomma. Med sig hade de givetvis den lille marsipangrisen som bara är några veckor gammal. Tryggt hängde han i selen på mammas mage. Piruetten dök upp med sina döttrar och en kompis till dem. Så det var en bra hejaklack för Cyklofånarna. Husaren och Nestorn skötte starten medan Bengeten skötte målgången. Förutom Jerka och Elitaren körde även Atomen, Kicken och Bosse Bus. Resultaten se på Örestadcyklisternas hemsida.

På söndag är inte Elitaren i Skåneland. men detta hindrar inte att övriga Cyklofånar träffas kl 10.00 i Saxtorp för att hålla cykelfanan högt!


Starten med Husaren som cykelställ(!) och Nestorn som notarie.
 
Elitaren ingen ensamvarg, fick sällskap av Kjell & Co !

Söndag 5 augusti. Varmt och stilla. Kanonväder. Elitaren rullade hemifrån och förbi Piruettens bostad. Men han var tydligen fortfarande på gödkur i Spanien. I Saxtorp mötte en stor klunga, Atomen, Bengeten, Nestorn och så Kell & Co från LCK (Kicken & Bosse Bus). Vidare anslöt sig också Bokis och Vargen. Vargen hade renoverat övervåningen under semestern så detta var första cykelturen å en månad. Bra tänkte Elitaren som heller inte är i storform.

Så när klockan passerat ti med fem minuter till godo så rullade man norrut och så vidare över annelöv och till Billeberga. Atomen lade sig ner över styret och trampade på så hans blå Uran-anus blev allt mindre då det försvann mot horisonten. Nestorn, Bengeten, Bosse Bus, Kicken och Bokis hängde på. Vargen och Elitaren pustade ikapp. Efter hand så saktade tätklungan in och eftersläntarna kunde komma ikapp. Så höll man på via Sireköpinge-Halmstad och sedan mot Ekeby. I ekeby så blev det spurt uppför backen mot brevlådan där kexchokladen intages. Elitaren försökte spurta förbi för att vinka in gubbarna till brevlådan. Men då tog sig spurtandet som en bensinbrand... Men vargen stannade i viklet fall då hans bakhjul var platt. Medan Vargen lagade sin punka så mumsade de övriga på kexchoklad. Atomen, Bosse Bus & Co com efter några mnuter med godilsblick. Dessa utodrades också. Sedan var det hemmåt via Kingelstad-Ottarp. Nu var kexchokladen uppäten så nu var det ingen att vänta på. Vargen och Elitaren blev avhängda i Ottarpsbacken. Vargen som bor i Härlöv, på sydsidan av backen hoppade av där. Elitaren tuggade på mot Vadensjö-Asmundtorp-Häljarp-Saxtorp och så hem. Vid Furuhillsvägen hann han ifatt Bokis som var på väg hem. En kort pratstund medan man delade de två kexchokladen som Elitaren hade kvar i ryggfickan.

På onsdag är det Allianstävling med start och mål i Hög. Elitren skall köra detta men övriga Cyklofånar som inte skall tävla kan ju med fördel träffas i Saxtorp kl 18.00. På söndag är Elitaren i Småland, men det är ju inget som hindrar övriga.

 

Cyklofånarna har fåt en invit att cykla KKB-rundan 5 september med start och mål i Furulund. Ett trevligt lopp som kan rekommenderas.


Åtta Cyklofånar körde tillsammans!


Fan, det är unka att köra punka, sa Vargen (han höll en låg profil om att han uppskattade pausen...).

 
Elitaren = En liten en...!

Onsdag 5 augusti. Äntligen dags att grensla sin gråa springare. Varmt och skönt. Ljumma kvllar och vindar. Bara en sådan sak som att sitta på uteplatsen vid 21.30-22.00 draget i kortärmat och knåpa med hemsidan. Härligt. Eftersom det var Allianstävling denna onsdag så var Bengeten, Piruetten och Atomen inte aktuella för att glidaomkrin i inlandet. Nej det stod 10 km tempo på programmet för dem längs havet vid Järavallen. Elitaren rullade upp till Saxtorp i god tid. En liten kik in om till Piruetten men han var på Mallorca i ett par veckor. Frossa i sol, bad, god mat och vin. Ja någon god whisky och öl slinker säkert ner. Så här byggs det kropp. Vi kan väl har grisfest när han kommer hem igen.

Men i Saxtorp dök Jarne upp, sedan Bokis och så en ny kille Hungaren med sin fina Trekk med Bontragerhjul och annan godis. Man bestämde sig för att köra Ottarpsrundan via Häljarp-Asmundtorp-Rönneberga. Det märktes på en gammal man (Elitaren) att ork och kondis avtar om man inte petar hop mer än 15-talet mil under två månader. Han var mer lik ett gammalt ånglok än en cyklist när han kom upp på Rönnebergas topp där de övriga tre väntade. Jarne hade satt fart från början. Efter en stund så gav sig Bokis och Hungaren på jakt efter honom. Elitaren jagade mest syre till lungorna...

Vidare gick färden via Tågarp-Härslöv och så Ottarp. Ordningen i backarna stod sig. Jarne först och Elitaren sist där emellan Hugaren och Bokis. Det var bara utför som Elitaren kunde hävda sig. God mat och några flak öl från seglingen gorde susen nedför om än det var til förfång uppför


Här väntar Bokis, Hungaren och Jarne på Elitaren vid Rönnebergas topp. Vi ser inte ångan men väl skuggan av Elitaren i bildens underkant.